Kjølebrønd - Kragerø

Kjølebrøndsveien 899

Prisantydning
3 490 000 kr
Omkostninger
103 120 kr
Totalpris
3 593 120 kr
Formuesverdi
412 485 kr
Kommunale avgifter
6 927 kr / år
Byggeår
1992
P-rom
133 ㎡
Bruksareal
139 ㎡
Tomteareal
Ikke oppgitt
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Meget romslig fritidsbolig med fin sjøutsikt, kjørevei helt frem og tinglyst rett til båtplass.

Om eiendommen

Innhold

Eiendommen er bebygd med en hytte, samt et frittstående uthus.

Hytta har alt på en flate og inneholder følgende:
Gang, kjøkken, bad, stue, og 3 soverom.
I tillegg er det kjeller under deler av hytten med lagringsmuligheter

Uthus:
Uthuset består av 2 innredede rom, samt en snurredo/biodo. Dette bygget er ikke omsøkt/godkjent som anneks, og er dermed ikke formelt godkjent til varig opphold.

Standard

Hytten har normal standard, og hovedsakelig er overflater og bygningsdelene fra byggeår. Store deler av hytta består av panelte vegger og himlinger, og heltre furugulv. Hytta har en usjenert beliggenhet, med meget lite innsyn, og det er fin sjøutsikt fra verandaen på fremsiden mot sjøen. Ellers består tomten hovedsakelig av naturtomt med fjell.

Eiendommen har tinglyst rett til å anlegge en båtplass ved fellesbrygge. Eier har benyttet seg av en båtplass ved en steinmolo, og ikke fellesbryggen, så dersom man ønsker en tilknytning til fellesbryggen må det gjøres undersøkelser om det er mulig å etablere.

Stue:
Hytta inneholder en meget romslig stue med direkte adkomst via skyvedør til verandaen som er vendt mot sjøen. Stuen har god plass til både spisebord og sofagruppe, og er videre utstyrt med både vedfyring og varmepumpe.

Kjøkken:
Romslig kjøkken fra byggeår, med en solid, heltre innredning med god skap- og benkeplass. Det er god plass til et kjøkkenbord, og det er et eget kjølerom i tilknytning til kjøkkenet.

Soverom:
Hytta inneholder totalt 3 soverom, alle med plass til dobbeltseng/familiekøye, og garderobeskap. 1 av soverommene er utstyrt med garderobeskap i dag, og dette medfølger.

Bad:
Romslig bad som inneholder toalett, servant med skap, dusjhjørne, samt opplegg for vaskemaskin.

Kjeller:
Det er nedgang til kjelleren direkte fra boligen, samt egen inngang fra utsiden. Kjelleren går under deler av hytta, og har gode lagringsmuligheter.
Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i tilstandsrapporten som ligger i vedleggsdelen til salgsoppgaven.

Arealer med beskrivelse

Hytte:  Bra: 139 kvm P-rom:133 kvm S-rom: 6kvm
Bod/uthus: Bra: 14 kvm, P-rom: 0 kvm, S-rom: 14 kvm

Byggeår og byggemåte

1992 ifølge Kragerø kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 02.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Anders Kise for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Kjølebrøndsveien 899 i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er en del punkter som har fått TG: 2 og TG: 3, en nevner ikke disse enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Hytten fremstår med en del avvik og det er behov for oppgraderinger og vedlikehold. Det er generelt registrert mye symptomer på alders og bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

TG IU: KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Spesialrom > Teknisk anlegg > Kjølerom
Tekniske installasjoner > Andre installasjoner

TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Overflater
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Vannledninger

TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Taktekking 
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på taktekkingen.
Det er noe rust og avskalling.
Utvendig > Nedløp og beslag 
Renner og beslag med alders og vær slitasje.
Utvendig > Veggkonstruksjon
Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig > Innvendige dører
Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner
Tomteforhold > Terrengforhold
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Fritidseiendommen ligger sjønært, idyllisk og naturskjønt til, ca. 9 km syd for Sannidal i Kragerø kommune. Fra hytta er det umiddelbar nærhet til flotte turområder i skog og mark, og den sjønære beliggenheten legger til rette for bading, fiske og båtliv i nydelige omgivelser.

Det er ca. 11 km til Kil sentrum - en perle innerst i Kilsfjorden. Plassen preges av gammel trehusbebyggelse, brygger og smale gater som skaper en svært idyllisk atmosfære. Stedet gir mulighet for båtliv og sommerhygge langs bryggene. Med båt er det kort vei til de mange øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel Skåtøy og velkjente Jomfruland.

Det er også kort vei til Kragerø sentrum, både med båt og bil. Sommerstid har byen et yrende folkeliv, med blant annet festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 Sannidal og Extra Haugtun. Sistnevnte ligger på Alti Kragerø med 18 butikker og virksomheter. Det er ellers kort vei til Kragerø sentrum med flere nisjebutikker, hyggelige spisesteder og gallerier.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss, og nærmeste holdeplass er Litangen som ligger ca. 600 meter fra hytta. Fra Sannidal er det gode bussforbindelser til både Sørlandet og Østlandet. Ved å benytte bil tar det ca. 23 min til Kragerø sentrum, 48 min til Risør, 1 time og 47 min til Kristiansand Lufthavn og 61 min til Arendal.

Tomt

Eiendommen er en eiet tomt, som tidligere var en festetomt. Tomten er ikke målt opp med moderne målebrev, men har ifølge kommunen et estimert areal på ca 550kvm. Ved en eventuell oppmåling kan det forekomme avvik i forhold til estimert tomtestørrelse.

Parkering

Det er parkeringsmuligheter på egen tomt i tilknytning til hytta. Det er lagt opp til lading av el-bil på hytteveggen. Selger opplyser at de også har parkert på andre siden av veien, men det foreligger ingen skriftlig avtale for dette.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avmerket som "spredt boligbebyggelse i LNFR" i kommuneplanens arealdel. Eiendommen er i henhold til opplysninger mottatt fra Kragerø kommune registrert som en fritidseiendom/hytte i områder som er lagt ut til LNFR er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen i kommuneplanen ligger i område markert til "Ras- og skredfare"

Det er ingen pågående regulering, men kommunen opplyser om at det foregår arbeid på kommunedelplan, byggegrenser langs sjøen samt rullering av kommuneplanen

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har i dag vann fra borehull, samt avløp til godkjent renseanlegg. Ifølge opplysninger mottatt fra Kragerø kommune er det mulighet for tilkobling til offentlig vann og avløp dersom man ønsker.

Veien opp til hytta fra hovedveien er privateid, og eier har vedlikeholdsansvaret for veien.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Bruksrett tinglyst 19/2-2010 dok.nr. 131677. Tinglyst bruksrett som skal slettes.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Bestemmelse om adkomstrett tinglyst 18/8-1995 dok.nr. 2096. Dokumentet som gir tinglyst eiendommen rett til å anlegge en bryggeplass ved fellesbrygge, fri adkomst til sjøen, felles badeplass etc. Rettigheten gir også rett til å felle trær på gnr. 72, bnr. 3. som hindrer utsikt. Dokumentet ligger i sin helhet i vedleggsdelen til salgsoppgaven.

Utleie

Eiendommen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 103 120,- (Omkostninger totalt) 3 593 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 927 pr. år inkluderer renovasjon, feieavgift og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

eiendomsskatten utgjør for 2022 kr. 4.620,- og er inkludert i de kommunale avgiftene.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter
TV/Internett: Ca kr. 1.200,- pr. mnd. (Avhengig av type pakke, leverandør etc.)
Forsikring: Ca. kr. 4.200,- pr. år.
Renseanlegg: Ca. kr. 3.500,- pr. år

Formuesverdi

Sekundær kr.. 412 485,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kjølebrøndsveien 899, Gnr. 72 Bnr. 69 i Kragerø kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 46 80 63 69.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0104

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0104. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner,
tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.4 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 000) Oppgjørshonorar (Kr.7 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 000) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 490 000,-) (Kr.76 780) Tilrettelegging (Kr.17 900) Totalt kr. (Kr.110 155)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3059886