Kristiansand

Kjøita 59

Prisantydning
7 290 000 kr
Omkostninger
194 620 kr
Andel fellesformue
16 268 kr
Totalpris
7 484 620 kr
Formuesverdi
1 068 516 kr
Formuesverdi sekundær
3 846 656 kr
Felleskostnader
4 226 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2016
P-rom
113 ㎡
Bruksareal
117 ㎡
Tomteareal
8 511 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lekker oppgradert 4 roms selveier med to flislagte bad og to store terrasser - Heis - Garasjeplass i uetg.

Om eiendommen

Innhold

Lekker og gjennomført leilighet med lite bruksslitasje. Solrike terrasser på både øst og vestsiden sikrer sol fra morgen til kveld. Garasjeplass i kjeller. Heis

Leiligheten er harmonisk innredet med lyse farger, gjennomgående meget gode materialvalg, store og sjenerøse vindusflater med godt lysinnfall som gjør leiligheten særdeles lys og luftig. Boligen fremstår med moderne løsning, god arealfordeling i populært nytt boligkompleks på Kjøita.

Inneholder følgende:

Romslig gang med varme i gulv og skyvedørsgarderobe, lys og romslig stue med sjenerøse vindusflater og praktisk arealfordeling. Fra stuen har en utgang til stor solrik platting med sol fra formiddag til kvelden.

Kjøkken med lekker kjøkkeninnredning fra HTH med integrerte høykvalitets hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin, samt praktisk kjøkkenøy. Spisestue i tilknytning til kjøkken (evt kan omgjøres til soverom 4).

Lekkert flislagt bad/wc med vegghengt wc, varme i gulv, dusjhjørne, flott HTH baderomsinnredning og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Flott flislagt bad/wc nr. 2 med varme i gulv, downlights, vegghengt toalett, dusjhjørne og flott HTH baderomsinnredning.

Tre praktiske soverom fremstår med lyse farger og hvorav 2 har skyvedørsgarderober og hovedsoverom har plassbygde HTH garderobeskap og utgang til terrasse med morgen/formiddagssol. Hovedsoverom har direkte inngang til bad nr. 2.

Innvendig bod/walk in closet.

Fast parkeringsplass i oppvarmet garasjeanlegg medfølger leiligheten.

1 romslig bod ved garasjeplass i kjeller.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle gulv utenom soverom og bod. Fjernvarmen kommer i tillegg til felleskostnadene og blir avregnet etter forbruk.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Følg Torridalsveien og ta til venstre i rundkjøringen ned mot Kjøita. Følg veien til du kommer til Kjøita 59 på venstre side. Det vil bli skiltet med SØRMEGLEREN visningsskilt til fellesvisning.

Parkering

Fast parkeringsplass i lukket garasjeanlegg under bygget med automatisk portåpner. Plassen ligger gunstig plassert i forhold til heisen.

Gjesteparkeringsplasser i kjeller.

Beliggenhet

Kjøita Secret Garden ligger svært attraktivt plassert mellom kanalen og elva på Kjøita; bare få minutters spaser- eller sykkeltur fra Kristiansands bykjerne og Lund Torv. Skoler, barnehager, butikker og metrobuss finnes like i nærheten, det samme gjelder Universitetet i Agder og flere treningssentre. Både sjø og skogsterreng innbyr til et innholdsrikt og aktivt liv i sentrum av Sørlandets hovedstad. Det er flotte turmuligheter med bla. lysløype og oppmerkede turstier i Jegersbergområdet, og det er flotte bademuligheter i Bertesbukta og Blomma. Småbåthavn rett ved siden av leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.04.2017. Ferdigattesten gjelder for leilghetsbygg Kanalbygget (B1), Kjøita 53-59. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1328 "Detaljregulering for Kjøita, Gnr. 152, bnr. 587", datert 21.11.2012. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1195166-1 og 1195166-2. Tinglyst: 23.12.2016 - Erklæring/avtale.

Rett for kommunen til å ha liggende, bruke og vedlikeholde snuhammer T1 og snøopplag. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Almennheten har bruksrett til regulerte gangveier og regulert sandlekeplass. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

7 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
182 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 290 000,-))

194 620,- (Omkostninger totalt)

7 484 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Beløpet faktureres direkte til eier, og er ikke inkludert i felleskostnader.

Nøkkelinformasjon

Standard

Meget delikat innredet leilighet med flotte gulv i eik plank i hele leiligheten og malte overflater/gips i lyse og moderne farger. Skyvedørsgarderobe både i gang/hall og på 2 soverom. Plassbygd romslig HTH garderobe på hovedsoverom. Nydelig HTH kjøkken i hyggelig åpen løsning mot stue med påkostede hvitevarer. Fra stue er det utgang til stor solrik overbygd terrasse med grense til flott opparbeidet bakgårdshage. 2 lekre praktiske flislagte bad med dusjvegger og HTH innredning. Leilighten er gjennomgående. Fra hovedsoverom er det utgang til terrasse/platting mot kanalen. Her er det idyllisk, åpent og vakkert og man kan nyte morgensolen med en kopp kaffe.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.

Diverse

- Fiberoptikk
- 1 romslig bod i kjeller.
- Tv-uttak i alle soverom
- Lameller i alle rom.
- Lukaflex plissegardiner i flere rom.
- Godt med downlights i boligen.

I slutten av januar i år ble det gjennomført sanering av skjeggkre, og ref. innkalling til ordinært årsmåte 01.06.22 har det ikke vært sett skjeggkre.

Styret har gjennom 2021 hatt en tett oppfølging av de gjenstående reklamasjonssakene gjennom flere møter både med Kjøita Bolig, Kjøita Næring (kjeller), Veidekke samt Veidekke sine underleverandører/underentreprenører. Etter vedtak i årsmøtet 2021 innhentet styret juridisk bistand fra Adv.firma Wigemyr & Co v/ Adv. Yngve Andersen, primært først for å gjennomgå sakene i forhold de formelle forholdene rundt reklamasjonene og innhente råd i forhold til videre behandling fra sameiets side. Styret har på dette grunnlag fortsatt dialogen med sameiets avtalepartnere for på en
konstruktiv måte komme til enighet rundt disse sakene. Styret har utarbeidet en liste med de viktigste sakene som er utført eller blir utført i nær fremtid.

Det ligger under styrets ansvars og myndighetsområde å sørge for at sameiets eiendom forvaltes, driftes og vedlikeholdes på en bærekraftig og verdibevarende måte til det beste for eierne. Styret har som strategi å sørge for at dette oppnås på en forutsigbar måte ved ansvarlig budsjettering både for løpende drift, samt for det man vet og kan forutsi av fremtidige kostnader til reparasjoner, planlagt vedlikehold, utskifting og utvikling. Garantitiden på byggene/installasjonene løper ut i nær fremtid og det er i denne sammenheng påregnelig at drifts- og vedlikeholdskostnadene som sameiet må dekke vil øke samt at behovet for finansiering av fremtidige kostnader til reparasjoner, planlagt vedlikehold, utskifting og utvikling også vil øke. De fremtidige kostnadene vil bli forsøkt dekket inn gjennom en forsiktig og langsiktig oppbygging av egenkapital. I plan for vedlikehold ligger nå bla. utvendig fasadevask. Videre er det registrert at albubrytere, avbruddsfri strømforsyning, (batteripakker og UPS), til nødlys og dørautomatikk, som normalt har en teknisk levetid på 2-4 år, krever systematisk utskifting. Styret forventer at dette også vil medføre utgifter i kommende periode.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0428. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 1195166-1 og 1195166-2. Tinglyst: 23.12.2016 - Erklæring/avtale.

Rett for kommunen til å ha liggende, bruke og vedlikeholde snuhammer T1 og snøopplag. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Almennheten har bruksrett til regulerte gangveier og regulert sandlekeplass. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Polisenummer

SP0001256904

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 9: Det var skjeggkre i 2021. Leilighet er sjekket ut av skadefirma.
Pkt. 23: Tvist i sameiet på leiepris av garasjeplasser.
Pkt. 24: Kan bli økt prkis på parkeringsplass.
Pkt. 26: Skjeggkre i 2021. Fikset i 2021.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring NUF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215)
Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200)
Fornyelse annonse Finn.no august 2023 (Kr.2 200)
Annonsering finn.no (Kr.2 200)
Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 7 290 000,-) (Kr.91 125)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.138 875)
Produktnr: 365F6E0F-5BAB-4B2D-94B2-6D57B6C5490C