Påmeldingsvisning 29/11 - Lund

Kjempeveien 5

Felleskostnader
5 800 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1961
P-rom
69 ㎡
Bruksareal
85 ㎡
Totalt bruksareal
85 ㎡
Tomteareal
1 627 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Delikat og innbydende stor 3-roms leilighet med BRA på 85 kvm. Innglasset balkong med gode solforhold! Nytt bad i 2017.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten holder god standard og inneholder følgende rom med beskrivelse:

Gang:
Flott inngangsparti med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørtelefon er montert. I gangen er det god plass til kommoder og garderobeskap. Fra gang har man tilgang til bad, stue og kjøkken. Det er lagt parkettgulv i gang.

Bad:
Badet ble pusset opp i 2017 med flislagte gulv, varmekabler, møbelinnredning og membran. Badet har en lun og fin stil, og inneholder toalett, varmtvannsbereder, dusjkabinett fra 2013, samt opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin medfølger salget).

Soverom:
Det er to soverom i leiligheten. Hovedsoverommet har tilgang fra stuen, mens soverom 2 har tilgang fra kjøkkenet. På soverommene er det god plass til dobbeltseng og garderobeskap/kommode. De vender mot rolig uteområde. Det er lagt parkettgulv på begge soverommene.

Kjøkken:
Kjøkkenet fremstår som godt vedlikeholdt, romslig og innholdsrikt med god benk- og skapplass. Det inneholder komfyr med keramisk platetopp, kombikjøleskap, oppvaskmaskin og servant. Her er det også plass til et koselig frokostbord.

Stue:
Lys og fin stue med meget god plass til sofa- og spisebords gruppe, samt hyller og skap. Det er store vindusoverflater som gir godt med naturlig lys inn. Det er radiator i stuen. Bruken av denne blir avregnet på felleskostnadene. Fra stuen har man tilgang til en stor innglasset balkong. Det er lagt parkettgulv i stuen.

Innglasset balkong (14 kvm):
Stor innglasset balkong med gode solforhold. Her er det stor gressplen og hekk utenfor med blindgate på høyre side som gjør at det er lite innsyn til leiligheten. Det er skyvedør og muligheter for å åpne vinduene. På balkongen er det lagt teppe på gulv og den har god plass til flere grupper med utemøblement.

Oppvarming

Fjernvarme og elektrisk. Radiator i stue og ellers elektrisitet. Varmekabler i gulvfliser på bad.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i gaten etter områdets bestemmelser. Borettslaget har oppmerkede parkeringsplasser hvor første-mann-til-mølla prinsippet gjelder.

Beliggenhet

Leiligheten ligger vestvendt med solrik innglasset balkong mot gressplen og busker.

Velkommen til Kjempeveien 5 - leiligheten har en meget sentral beliggenhet i 1. etasje med en av Lunds bedre beliggenheter. Fra leiligheten har du gang - og sykkelavstand til de fleste fasiliteter. Nærmeste dagligvarebutikk, Coop Prix, finner du like ved. UiA ligger kun en kort sykkeltur unna (ca. 1 km). Det er også flere skoler og barnehager i nærområdet.

Lund er et av Kristiansands mest populære boområder med sine gode friluftsmuligheter og nærhet til Kristiansand sentrum. Mulighetene er også mange når det kommer til friluftsliv og fritid. I dette området finner du turområdet Jegersberg med lysløyper og badevann. I andre enden av Lund ligger Bertesbukta med småbåthavn og badeplass. Her ligger også Sør Arena.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 03.03.1962. Ferdigattesten gjelder boligblokk i 9.etasjer. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest datert 15.08.2017. Ferdigattesten gjelder fasadeendring/rehabilitering av balkonger. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan PLAN NR.98. KJEMPEGRAVEN, datert 08.06.1959. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

951915769/1:
12.06.2023 - Dokumentnr: 605519 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt
1958/2996-2/93 Bestemmelse om gjerde. Tinglyst: 29.08.1958
Gjelder denne registerenheten med flere

1959/6360-1/93 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst: 23.12.1959
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1980/13920-1/93 Best. om adkomstrett. Tinglyst: 04.12.1980
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 480,-
Tinglysning av pantedokument kr 480,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 8 860,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 29.08.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Utvendig ble blokka renovert i 2017. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Inngangsdør er av nyere dato og er i god stand. Vinduer av PVC og skyvedør til innglasset balkong er fra 2017 og er i god stand. Bad ble oppusset av fagfolk i 2017, eier har dokumentasjon. Dusjkabinett på bad er en god løsning mht. fukt. Hulltaking ble ikke utført mot bad da det er murvegger i konstruksjonen. Kjøkkeninnredningen antas å være fra 1980-tallet og har normal slitasje, komfyr med keramisk platetopp. Gulvhøyder ble kontrollert i 3 rom, enkelte avvik ble registrert. El. anlegget er stort sett av eldre årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer. Røropplegget er av blandet årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes. Røropplegg og gulvsluket på bad ble skiftet ut i 2017 da rommet ble pusset opp. Innvendig stoppekran er montert i kjøkkenbenken. V.v.-bereder er datostemplet 2013 og er på 100 liter. Sentralfyring med radiator. Innglasset balkong er medtatt i samlet arealmåling.

Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet. Spørsmål angående rapporten kan rettes til takstmann/byggmester Arild Grundetjern, mobil 919 98000.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
KONSTRUKSJON SOM IKKE ER UNDERSØKT:
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad

TG 2:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikringer på 2 x 30 A. Kursoversikt ligger oppbevart i sikringsskapet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Renovert

2017

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: FYLL INN

Diverse

- Fjernvarme i leiligheten er til radiatoren i stue. Bruken betaler man forskuddsvis for gjennom felleskostnadene. Dette avregnes ihht bruk.
- Telia internett og tv inkludert i felleskostnadene.
- Varmtvannsbereder(fra 2013) er plassert på badet og er på 100L.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

951915769/1:
12.06.2023 - Dokumentnr: 605519 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt
1958/2996-2/93 Bestemmelse om gjerde. Tinglyst: 29.08.1958
Gjelder denne registerenheten med flere

1959/6360-1/93 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst: 23.12.1959
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1980/13920-1/93 Best. om adkomstrett. Tinglyst: 04.12.1980
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Polisenummer

2474008

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Telia internett og tv.

Sammendrag selgers egenerklæring

10. Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?

- Ja, ved lang dusj kan små mengder vann renne fra under dushkabinettet mot sluket.

12. Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?

- Ja.

13. Hvis ja, fortell om arbeidene som ble utført.

- Bad oppusset i 2017. Varmtvannsbereder, klosett og dusjkabinett er fra 2013. Flaa VVS AS utførte hele arbeidet. Elektrotema Agder AS monterte lampe og bryter. Kvitteringer foreligger.

16. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?

- Ja, Alle vinduene og balkongdør ble byttet ut i forbindelse med totalrenovering av blokka i 2017. Det ble etterisolert i veggene og en ny fasade ble bygd.Sørlandet Boligbyggelag var ansvarlig for prosjektet og Balco var leverandører for balkongene.

22. Er det utført arbeid med drenering?

- Ja.

23. Hvis ja, fortell om arbeidene som ble utført.

- Noe usikker. I forbindelse med totalrenoveringen av blokken ble det utført en del arbeid på utsiden av blokken, spesielt ved gressområdene. Det er grov grusunder balkongene. Arbeidet ble utført av Sørlandets Boligbyggelag i 2017.

26. Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?

- Ja.

27. Hvis ja, fortell om arbeidene som ble utført.

- Varmekabler lagt på bad i 2017. Flaa VVS AS.

32. Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?

- Ja.

33. Hvis ja, fortell om arbeidene som ble utført.

- Rør i rør-fornyelse av avløp under totalrenovering av blokka i 2017.

38. Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?

- Ja.

39. Hvis ja, fortell om arbeidene som ble utført.

- Fjernvarme installert av ISTA under totalrenoveringen i 2017.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

TRYG forsikring

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 1,8 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 15.500,-, oppgjørshonorar kr 11.900,- og digital markedspakke kr 6.950,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 77 370,- inkl. mva.
Produktnr: 79D81D25-6A09-48D5-B87E-7E39806A7382 Kategori: