Belland

Kjeksedalsveien 15

Prisantydning
1 690 000 kr
Omkostninger
58 720 kr
Totalpris
1 748 720 kr
Formuesverdi sekundær
260 794 kr
Byggeår
1987
P-rom
50 ㎡
Bruksareal
56 ㎡
Tomteareal
675 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Fint beliggende fritidsbolig med anneks, sjøutsikt og gode solforhold.

Om eiendommen

Innhold

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 56 kvm Sekundærrom: 6 kvm.
Bra. pr. etasje: 1. etg. 56 m².

P-rom inkl: Stue/kjøkken, soverom 1, soverom 2, bad, vindfang og toalettrom.
S-rom inkl.: Bod.

Kommentar fra takstmann:
Arealberegning er basert på egen oppmåling på stedet.
I enkelte oppholdsrom er dagslysflate mindre enn dagens krav på 10 % av rommets bruksareal.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Elektrisk. Vedovn i stue/kjøkken.
Varmekabler i gulv på badet.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Lyngdal følger man veien mot Korshamn. Følg Agnefestveien fra Lyngdal sentrum, hold til venstre mot Rosnesveien, og følg veien forbi skilt merket Belland. Ta deretter over til innkjørsel på venstre side og ta til høyre. Etter passering av bommen fortsetter man til andre avkjørsel til høyre. Parkering på venstre side her. Følger deretter veien inn til høyre. Hytten ligger på venstre side og er merket med salgsskilt fra Sørmegleren.

Parkering

Det er opparbeidet felles parkering for hyttefeltet like i nærheten hvor man disponerer 2 parkeringsplasser iflg. selger, disse er ikke merket.

Beliggenhet

Fritidseiendom beliggende i naturskjønne omgivelser på Belland med flott utsikt mot sjøen.
Mulighet for mange flotte naturopplevelser både i skog og mark, eller ved sjøen.
Nærmeste matvarehandel er i Korshamn, ca. 7 km unna med bil. Lyngdal sentrum med en rekke fasiliteter nås med en ca. 10 km lang biltur. Lyngdal har en rekke aktiviteter å by på for store og små, Sørlandsbadet, bowling, kino osv.

Hytten nås fra Kristiansand og Stavanger med en kjøretur på henholdsvis 1-2,5 timer.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det er mindre avvik mellom godkjente tegninger og dagens fasade ifm. plassering av vinduer/dører. Veranda er utvidet og det er bygget åpen sommerstue. Det er krypkjeller. Innvendig er et soverom og rom definert som "vask" gjort om til bad. Endringen(e) er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Det betales pr. 2022 kr. 2.500,- til velforeningen, dette dekker blant annet vedlikehold og brøyting.
Det er privat renseanlegg felles med flere hyttenaboer.
Det er privat vann fra borehull, felles med flere hyttenaboer. Felles pumpehus. I 2020 ble det montert ny varmekabel i vannledning mellom hytte og pumpehus. Eier opplyser om at det for 2022 ble betalt kr. 2.400,- i strøm i forbindelse med pumpehuset.
Det foreligger ikke utslippstillatelse, vann er godkjent til hyttevegg. Vanntilførsel gjennom yttervegger krever utslippstillatelse fra kommunen. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuelle pålegg eller søknader til kommunen påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbebyggelse ihht. reguleringsplan for Belland - "Utsikten", del av gnr. 21 bnr. 4, datert 17.03.1988. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4225/21/85:
20.04.2023 - Dokumentnr: 404881 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


28.08.1986 - Dokumentnr: 3211 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4225 Gnr:21 Bnr:4


01.01.2020 - Dokumentnr: 1813423 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1032 Gnr:21 Bnr:85


Økonomi

Omkostninger kjøper

1 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-))

58 720,- (Omkostninger totalt)

1 748 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Info eiendomsskatt

Det betales ikke eiendomsskatt i Lyngdal kommune pr. 2023.

Nøkkelinformasjon

Standard

Fritidsbolig med gjennomgående tradisjonell hyttestandard. Gulvene er i hovedsak belagt med parkett, laminat og fliser. Veggene er bekledd med tapet og trepanel.

Stue med store vindusflater som gir gode lysforhold og flott utsikt mot sjøen. Utgang fra stuen til verandaen. I stuen har man en vedovn som gir godt med varme på kalde dager.

Åpen kjøkkenløsning mot stuen. Innredning fra Ikea med enkeltstående komfyr, mikro og kjøl-/fryseskap, disse medfølger handelen.

Badet har fliser med varmekabler i gulvet og tapet på veggene, og er innredet med baderomsinnredning og dusjkabinett.

Eget toalettrom med biologisk toalett. Adkomst fra utsiden ved inngangsparti.

Det er totalt 2 soverom i hytten.

Åpen sommerstue som er lun og koselig på kjølige dager. Utvendig bod og krypkjeller med godt med lagringsplass.

___

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takst Sør AS den 05.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Bygning oppført i 1987, bestående av innredet 1. etg. Hytten holder en til dels enkel standard på overflater, i stor grad med trepanel, og fremstår med noe slitasje. Det bør bl.a. nevnes at våtrom står foran en nødvendig utbedring/renovering, samt at det er fuktskade på omliggende konstruksjoner i et teknisk rom på underside av hytte. Det er i tillegg avdekket enkelte svake fundament under hytten, samt stedvis åpninger i stubbegulvplater på underside av bjelkelag mot terreng. Det er for øvrig utført en del renoveringer ved hytten de senere år, bl.a. med innlagt vann og ny kjøkkeninnredning i 2010; ny taktekking, 3 nye ytterdører og 2 nye vinduer i 2016; ny VVB i 2017 mv.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK:
Utvendig > Snøfangere
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Membranen er synlig, men avslutningen ved sluket er utett. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Membran synes ikke å være montert bak klemring i sluk.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er påvist andre avvik: Det er påvist lekkasje fra avløp under servant. Det er påvist utettheter i dusjkabinett.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det drypper fra rørskjøter. Det er åpent røropplegg i bygning, og det ble påvist drypplekkasje fra en skjøt/kobling på vannledning i bod.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Brannslukkingsapparat og røykvarsler.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er påvist andre avvik: Forstøtningsmur har en del mose.

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er påvist andre avvik: Det er påvist malingflasset metallbeslag i bunn av pipe og luftehatt på tak.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er påvist andre avvik: Sperrer i takkonstruksjon er skjøtet i lengde ved takutstikk, men dette synes ikke å ha hatt noen negativ innvirkning på konstruksjonens bæreevne. Utvendig er det åpen gesims på langvegger, hovedsakelig tett mellom takbord og kledning på vegg (m.a.o. ingen luftesjikt på underside av takbord). Det er for øvrig ukjent om det er montert diffusjonsåpent undertak, hvor det ikke er nødvendig med luftesjikt på underside av takbord. Dette bør ytterligere undersøkes. Der hvor det er åpning/spalte mellom undertak og kledning øverst på vegg, er det åpninger store nok til at skadedyr/mus kan komme seg inn i konstruksjonen.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist andre avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er stedvis påvist utett pakning/manglende pakning i vinduskarm. Det er påvist punktert glass i vindu i levegg på veranda bak hytte.

Utvendig > Dører - 2
Det er påvist andre avvik: Det er påvist svikt under terskel ved ytterdør til toalettrom.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Det er påvist andre avvik: Det er påvist svakt fundamentert/innfestet pilar under veranda. Det er mangler rekkverk ved trapp/platting på bakside av bygning.

Utvendig > Utvendige trapper
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig > Overflater
Det er påvist andre avvik: Det er stedvis påvist synlige plateskjøter på vegger. Det er påvist dels åpne skjøter på gulv i stue/kjøkken, samt her mindre skade på gulv i nærhet av kjøle -/fryseskap. Det er påvist ufagmessig montering av gulvparkett/- laminat, mhp. forskyvning av skjøter og avslutning langs kanter. Det er påvist skade på gulv i bod, under lekkasje fra vannledning.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er vanskelig tilkomst til sotluke. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Det er påvist en liten sprekk i brannmur bak vedovn.

Innvendig > Krypkjeller
Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er påvist andre avvik: Det er stedvis løsnet stubbegulvplater på underside av trebjelkelag, med åpning inn til isolasjon. Risiko for skjult skade, da åpninger er store nok til at skadedyr her kan ta seg inn.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er påvist andre avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist betydelige sprekker i tapet på vegger, da tapet synes å være montert direkte på underliggende trepanel.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist synlige fuktskader på overflater. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Svertesopp er registrert Det er påvist misfarging og svertesopp i fuger på gulv under dusjkabinett, som bl.a. trolig kan ses i sammenheng med lekkasje fra utett dusjkabinett.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Det er påvist andre avvik: Det ble påvist dårlig avtrekk fra kjøkkenventilator.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Det er påvist andre avvik: Det ble målt noe høye fuktvariasjoner på gulvoverflate. Risiko for skjult skade.

Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2
Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det er installert sikringsskap med skrusikringer fra byggeår, samt enkelte automatsikringer. Jordfeilbryter.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er påvist andre avvik: Det er påvist enkelte løsnet pilarer under hytten. Det er påvist dels løsnet puss samt mindre sprekker på ringmur/pilarer i nedre kant av hytte.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: FYLL INN

Randonmåling

Det er ikke utført radontiltak da bygning har en konstruksjon som tilsier at radontiltak ikke er nødvendig (åpen konstruksjon under bygning).

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0050. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4225/21/85:
20.04.2023 - Dokumentnr: 404881 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


28.08.1986 - Dokumentnr: 3211 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4225 Gnr:21 Bnr:4


01.01.2020 - Dokumentnr: 1813423 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1032 Gnr:21 Bnr:85


Info kommunale avgifter

Gjelder renovasjon.

Byggemåte

Fra tilstandsrapport: Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon, med innvendig skråhimling. Takrenner og nedløp i lakkert metall. Vindskier og vannbord på tak i malerbehandlet tre. Lakkert metallbeslag over vannbord på tak. Heldekkende pipebeslag over tak, inkl. topphatt. Luftehatt av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade har liggende bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Det er trevindu med enkle glass i vegg under hytte. Det er trevindu med 2-lags glass i levegg på veranda bak hytte. Nyere vinduer i vestgavl, trevindu med 2-lags glass datert 2016, med aluminiumsbeslag utvendig. Bygningen har malte balkongdører i tre med 2- lags glass, samt malt dør i tre uten glass. Balkongdører har lakkert aluminiumsbeslag utvendig. Veranda i tre, med malerbehandlet terrassebord og rekkverk. Trapp i hageanlegg, fra parkeringsplass, er i tre og metall samt skiferbelagt betong.

Polisenummer

6709077

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger bemerker følgende:
Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Sprekker i treplate mot soverom.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært. Innlagt vann/varmtvann ca2010. Ny varmtvann bereder 2017. Arbeid utført av: Vet ikke.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Fukt bod kjeller.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært. Installasjon av AMS måler 2017. 2020 ny varmekabel i vannledning fra hus til pumpehus. Arbeid utført av: Oneco sør as og LRE Elektro.

Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
Nei.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Godkjent el anlegg 2014.

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
Ja. Tømmer arbeid tidligere eiere.

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. 2016 nytt tak hytte og anneks, pipebeslag/takrenner hytte og anneks,vindskier. Nye alu.vinduer mot syd hytte og anneks. 3 nye ytterdører. Arbeid utført av: Vet ikke.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Forsikringsselskap

IF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.4 450)
Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200)
Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 1 690 000,-) (Kr.46 475)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Totalt kr. (Kr.80 510)
Produktnr: 62B75F72-E85D-4E03-B69B-563FAC9AE6C6