Kristiansand-Flekkerøy

Kjæreveien 5E

Prisantydning
3 890 000 kr
Omkostninger
113 720 kr
Totalpris
4 003 720 kr
Formuesverdi
885 000 kr
Kommunale avgifter
9 355 kr / år
Byggeår
2002
P-rom
37 ㎡
Bruksareal
37 ㎡
Tomteareal
69 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Sjelden mulighet på Flekkerøy - Sjøbod godkjent for overnatting med nydelig utsikt og meget gode solforhold

Om eiendommen

Innhold

1.etg.: Inngang, bad, stue/kjøkken.
Loft: Gang, 1 soverom (ikke tilfredsstillende krav til rømning) og 1 rom benyttet som soverom (ikke godkjent for varig opphold/beboelse).

Standard

Koselig sjøbod med idyllisk beliggenhet og følgende innhold 1.etg.: Inngang med garderobeplass. Pent kjøkken med innredning fra Norema. Komfyr og kjøl/frys. Stue med spiseplass og dobbeldør ut til terrasse/brygge med meget gode solforhold. Her er det flotte bademuligheter. Brygge med god dybde i sjøen. Bad med dusjkabinett, vask, innredning, wc og opplegg vaskemaskin. Loft: Gang, 1 soverom (ikke tilfredsstillende krav til rømning) og 1 rom benyttet som soverom (ikke godkjent for varig opphold/beboelse), hvorav det ene har 2 integrerte senger og en sofa som kan slås ut til dobbeltseng og det andre rommet har dobbeltseng og enkeltseng.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 37 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 21 m²  - Loft 16 m².
1. etasje - P-rom inkl.: stue/kjøkken, bad.
Loft - P-rom inkl.: Innredet som soverom, trapperom, soverom.

Areal nede er hentet fra tegning. Det gis ikke garanti for areal og dersom dette er av særskilt betydning for kunde så anbefales det en 3d scanning liknende av boligen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Deler av soverom og deler av stue er godkjent som lager. De ombygde delene er ikke godkjent for varig opphold/beboelse. Rom på loft benyttet som soverom er godkjent som tilleggsareal, rommet er ikke godkjent for varig opphold/beboelse. Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei: Vinduer oppe tilfredsstiller ikke rømning fordi karm trekkes innover når man åpner det. Åpningen blir derav mindre enn krav. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

2002 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler i badegulv.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 08.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Innredet sjøbu bygget 2004. Koselig plass og brygge, solrikt og innredet med bad, stue/kjøkken mm. Fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder, men noe merknader kommentert i rapporten. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Sjøbua ligger relativt værhardt til/påvirkning saltvann og dette kan redusere levetid. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Det er avvik: Ingen lufteventil.

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er avvik: Dagens forskrifter tilsier at det skal være snøfangere på tak med over 27graders vinkel. Vinkel er ukjent. Snøfangere er nasjonalt krav, så må man selv vurdere utfra geografi om dette ansees kritisk eller ikke.

Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: I underkant av kledning er det tettet med byggskum. Dette hindrer lufting av konstruksjon og kan medføre kortere levetid og avvik i bakenforliggende konstruksjon.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er kun håndløper en side, samt stor avstand mellom håndløper den andre side og trappevange. Samt at trappen er smal.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Sikkerhetsventil er ikke tilkoblet avløpsrør ser de ut til. Dette vil medføre at vann kan komme ut på gulvflater.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikringskap i gang og har automatsikringer.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja. Beskrivelse: Sølvkre og munkelus.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand sentrum kjør mot Stavanger og ta av mot Vågsbygd/Flekkerøy. Kjør gjennom flekkerøytunnelen og ta til høyre i rundkjøring inn på Vesterøya. Følg veien til til skilt Kjære Brygge/Kjæreveien og ta til høyre her. Sjøboden ligger til høyre når man kommer ned brygga og er merket med til salgs plakat fra Sørmegleren. Fellesvisning vil bli skiltet.

Beliggenhet

Idyllisk beliggenhet ved Kjærskilen på Flekkerøy. Sol fra formiddag til sen kveld. Havner i omrodet: Kjære brygge.
Umiddelbar nærhet til indrefileten av alt Kristiansand skjærgården kan tilby. Flotte bademuligheter fra egen brygge/terrasse og flere flotte badeplasser samt fantastiske turmuligheter i nærområdet. Kort vei til butikk og buss.

Tomt

Areal: 69 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Ny parkering avtalt med eier av Vesterøya 99. Gammel parkering betalt ut 2023. Den blir lagt ut for salg senere pga. arveoppgjør. Konferer megler for mer info.
Båttplass på egen brygge med god dybde i sjøen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.08.2002. Ferdigattesten gjelder sjøbod. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Godkjent dispensasjon for kombinert bruk til beboelse/ overnatting av sjøbod behandlet 11.02.2015 for bruk av overnatting i inntil 90 dager pr. år.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som annet byggeområde, sjøbod/lager,brygge, og er en del av kommunedelplan for Flekkerøya, deler av strandsonen. Vedtatt av Miljøverndepartementet 21.juni 2011

Planer under arbeid i nærorådet: Detaljregulering fortau langs Fv 3908- Skudeviga-Kilura-Andåsveien.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Gangrett til sjøboden er etablert over naboeiendommer: gnr. 4 bnr 61 og 212. Gangrett på bnr 61 er tinglyst. Eier av gnr. 4 bnr. 212 har sendt mail til selger som bekrefter rett til gangvei via gnr. 4 bnr. 213, men at dette ikke er tinglyst. 

Gnr. 4 bnr. 154 og 237 har gangrett over denne eiendommen.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2017/96747-1/200  Best. om adkomstrett. Tinglyst 01.02.2017 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:4 Bnr:154  
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:4 Bnr:237  
Gjelder gangrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på 4204-4/61:
Dagboknr.: 2003/22893-2/93  Best. om adkomstrett. Tinglyst 23.12.2003 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:4 Bnr:212  
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:4 Bnr:213  
Bestemmelse om vann/kloakkledning

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut etter gjeldende bestemmelser.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 113 720,- (Omkostninger totalt) 4 003 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 355 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr var for 2023 kr. 1 682,-.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4.267,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Årlig utgift pumpestasjon kr. 400,-.

Formuesverdi

Kr.  885 000,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kjæreveien 5E, Gnr. 4 Bnr. 213 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap og komfyr/ stekeovn/ koketopp medfølger i handelen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-23-0052

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-23-0052. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen (Kr.5 500) Digital grunnpakke (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 890 000,-) (Kr.124 480) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.159 955)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3071273