Grimstad Syd 

Kjæråsen 22

Kommunale avgifter
17 072 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
126 ㎡
Bruksareal
132 ㎡
Tomteareal
328 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

BUD MOTTATT! Tiltalende og innholdsrik enebolig i kjede med 4 soverom, carport og stor, solrik uteplass.

Om eiendommen

Innhold

Følgende planløsning:
1. Etasje: Entrè, bad, vaskerom, 3 soverom, lagringsplass under trapp og utvendig bod i bakkant av car-port.
2. Etasje: Soverom, bad, stue og kjøkken.

Det er bortsetningsloft over deler av 2. etasje.

Standard

Boligen innehar en gjennomgående god standard og fremstår som lys og lettstelt.
Moderne planløsning med høy himling og store vindusflater som sikrer fint utsyn og rikelig med naturlig lys.

Velkommen inn til en hyggelig  flislagt entrè med varmekabler. God plass til ytterklær og sko og trenger man mer plass er det lagringsplass under trappa.
Badet er flislagt med varmekabler. Vaskerom innforbi badet.
Det er gjestebad i 2. etasje.

Romslig stue med god plass til hyggelig sittegruppe og tilhørende møblement. Høyt under taket og store vinduer som slipper inn godt med lys og skaper en behagelig atmosfære.
Fra stuen er det adkomst til stor terrasse og hage. Her har du god plass til hyggelig utemøblement samt grill

Kjøkkenet er pent med en  åpen løsning inn mot spisestuen og stuen. Lys kjøkkeninnredning fra Aubo som harmonerer med resten av boligen.
Velutstyrt kjøkkeninnredning. Innredningen har  godt med skapinnredning, samt gode arbeidsflater for baking og kokkelering. Videre har kjøkkenet, ventilatorhette, samt integrert stekeovn, induksjonstopp, kjøleskap, fryseskap, mikro-ovn og oppvaskmaskin.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 126 kvm, Bruksareal: 132 kvm Sekundærrom: 6 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 68 m²  - 2. etg. 64 m².
P-rom inkl: 1.etasje: Bad /vaskerom, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Gang. 2.etasje: Stue/kjøkken, Bad, Soverom
S-rom inkl.: Utvendig bod

Kommentar fra takstmann: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Ikke bad oppe på tegning. Det ene soverommet nede står merket bod. Utv bod er ikke på tegning. Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 i følge Grimstad kommune.

Oppvarming

Ventilasjonsanlegg.
Vedovn i stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 08.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Enebolig i kjede bygget 2016, dagens eier har eid siden nytt. Innholdsrik godt utnyttet bolig med lyse farger og materialvalg. Boligen fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder, mindre merknader kommentert.

Boligen er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens tann.

Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.

Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. S

Følgende avvik har fått  TG2:
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er avvik: Stedvis noe malingflass/værslitasje, hovedsaklig vannbord.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad /vaskerom. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Nivåforskjell fra flis ved dør til slukrist dusj er noe mindre enn ønsket. Noe lokalt fall i dusjsone,ellers noe varierende/lite fall.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Avløp fra toalett på bad i 2.etasje hadde litt for lite fall når vi flyttet inn - dette ble utbedret av Østerhus Rør i løpet av kort tid og har ikke vært et problem siden. Arbeid utført av: Østerhus Rør

10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Beskrivelse: Det har blitt observert sølvkre eller skjeggkre ved noen tilfeller men det har aldri vært et problem og det har det gått lang tid mellom hver observasjon.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Lynnedslag i hagen 30.juli 2021 slo ut ventilasjonsanlegget og noen spotter på kjøkkenet. De ble reparert av Caverion som skiftet styringsenhet på ventilasjonsanlegget og transformator til spottene. Saken ble dekket av husforsikrinigen. Arbeid utført av: Caverion.
11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja

12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Ventilasjonsanlegget ble kontrollert og reparert i forbindelse med lynnedslaget i 2021. Ventilasjonsanlegget er byttet filter på hver 6.måned siden det var nytt.

21. Er det foretatt radonmåling? Ja. Beskrivelse: Målt på egenhånd i flere rom med Correntium Home digital radonmåler etter innflytting - den viste ingen radonproblematikk da det er montert radonsperre ved bygging. Radonmåling: 2016 verdi 6

Etter at egenerklæring ble fylt ut har elektriker skiftet spotter i speilskap på bad fra halogen til LED.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Grimstad følger du E18 frem til avkjørsel 82/Østerhus. Fortsett langs FV420/Molland og ta til venstre inn på Støleveien. Ta så inn 2. innkjørsel til Kjæråsen.

Beliggenhet

Beliggende meget barnevennlig i nyere boligfelt ca 5 km vest for Grimstad sentrum.Trivelig boligområde med nærhet til sjøen, natur og flotte turområder. Grei avstand på gang- og sykkelsti til barnehager, barne- og ungdomsskole. Universitetet i Agder ligger ca 5 km unna. Kort vei til bussforbindelser, samt noen få minutters kjøretur til Grimstad sentrum. Boligen har kort avstand til Morvikfjorden, hvor det finnes offentlig badestrender, samt meget trivelige turområder i Østerskogen.
Området ligger sentralt til med påkjøring til E-18 om man skal til Kristiansand tar dette bare 30 min og videre kun ca. 20 min til Sørlandssenteret og Arendal.

Tomt

Areal: 328 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er meget pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gårdsplass og gressplen. I bakkant av boligen finner man en herlig, solrik og usjenert hage .

Parkering

Parkering i Carport og i innkjørsel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29.02.02016 Ferdigattesten gjelder kjedehus- nybygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. 1.etasje er innredet med soverom hvor et er bod. 2.etasje er det innredet bad. Det ombygde soverrommet i 1 etasje er ikke  godkjent til varig opphold/beboelse. Dette er endringer som ble gjort og tegnet om før boligen ble bygget og det finnes tegninger på dagens innredning fra utbygger.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til: Boligbeb. - konsentrert småhusbebyggelse, tilhører reguleringsplan Kjæråsen, datert 27.08.2012. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Arealplaner under arbeid. Plan ID: Forslag,246,292. Plannavn: Solkroken, Støleveien 20, 26 m. fl., Morvigsanden, Molland, Støle

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har ikke vannmåler.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Ingen tinglyste servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 101 250,- (Dokumentavgift) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 117 720,- (Omkostninger totalt) 3 667 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 17 072 pr. år
Beløpet inkluderer feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr ( kr 8.856,-)

Eiendomsskatt ( kr 3.627,- )

Renovasjonsgebyr årsprognose for 2023 kr. 4.589 ,- Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3.627,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 103 187,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 971 471,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kjæråsen 22, Gnr. 83 Bnr. 61 i Grimstad kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn og koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 31.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

21-23-0085

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/21-23-0085. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Camilla Stenberg Rimestad, tlf. 40 40 80 31

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.8 350) Eierskifteforsikring (Kr.22 437) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.52 650) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.109 822)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070285