Sentralt

Kittilsmyrveien 8

Prisantydning
2 450 000 kr
Omkostninger
77 120 kr
Totalpris
2 527 120 kr
Formuesverdi
478 853 kr
Formuesverdi sekundær
1 723 871 kr
Kommunale avgifter
29 618 kr / år
Byggeår
1977
P-rom
154 ㎡
Bruksareal
162 ㎡
Tomteareal
889 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Sentralt beliggende enebolig med hybel - Myra, Vegårshei.

Om eiendommen

Innhold

Underetasje:
Hall, toalettrom, soverom, bad/vaskerom, badstue, bod og felles gang med leilighet med lås fra begge sider.

Leilighet underetasje:
Vindfang, stue/kjøkken/sovealkove, mellomgang, bad/vaskerom, bod og felles gang med huset med lås fra begge sider.

1. etasje:
Stue, kjøkken, soverom 1, soverom 2, bad, trapperom, mellomgang og bod på terrasse.

Garasje:
Parkering for en bil i garasjen med opparbeidet biloppstillingsplass på høyre side.

Byggetegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Den faktiske planløsningen og rombruken samstemmer ikke fullt ut med fremlagte tegninger. Det er deler av rombruken i boligens underetasje
som legges til grunn for vurderingen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge å kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Standard

Dette er en romslig og velholdt enebolig med pent opparbeidet uteområde, garasje og hybelleilighet. Boligen ligger sentralt og er et av de første husene i gaten, uten innsyn. Det er kort vei til sentrum og gangavstand til skoler, barnehage og dagligvare. En innholdsrik enebolig i et barnevennlig område.

Underetasje:
Pent opparbeidet inngangsparti med belegningsstein. Fra tunet går vi inn i gang med god plass til å henge fra seg yttertøy. Gangen/Hall er utført med laminatgulv, vegger og himling er i lys utførelse. Stort og romslig rom med god plass til kommode/skap møblement.
Videre i etasjen har vi bad/vaskerom med inngang til badstue. Varmtvannstanken står på badet med dusj og vaskemaskin. Det er gulvbelegg med oppkant, vegg og takflater er utført med malte plater i lys utførelse. I underetasjen er det også WC-rom med toalett og servant.

Hybelleiligheten har egen inngang med vindfang til oppbevaring av yttertøy. Stor stue, med åpen løsning til kjøkken og sovealkove. Sovealkoven har halv vegg som forhindrer innsyn, det er også bad med vaskemaskin, dusj, toalett og servant. Bod for oppbevaringsplass.

1. etasje:
Stor og romslig stue med store vinduer for god naturlig belysning. God plass til sittegruppe med en egen krok som har blitt benyttet som kontor. Stuen har en nyere ovn for god oppvarming. Kjøkken og spisestue i åpen løsning. Det er fabrikkframstilt innredning med over- og underskaper. Skap og skuffefronter i lys utførelse. God plass til møblement i spisestue, med utgang til terrasse.

Alle rommene i 1. etasje har takessplater i lys utførelse.

Det er to soverom i overetasjen, begge rommene er utført i laminatgulv. Hovedsoverommet er utført med panel på vegger, det andre soverommet er utført med malte plater på vegg. Romslig størrelse på begge soverommene. På hovedsoverommet er det skap som gir god oppbevaring for klær.

Badet i andre etasje inneholder badekar, toalett og servant. Rommet har nyere overflater. Veggflatene er utført med malte plater og det er benyttet takessplater i himlingen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 162 kvm Sekundærrom: 8 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 77 m²  - 1. etasje 85 m²
P-rom inkl:
Underetasje: Hall, toalettrom, soverom, bad/vaskerom, badstue og gang.
Underetasje - Hybel: Vindfang, Stue/kjøkken/soverom, mellomgang, bad/vaskerom.
1. etasje: Stue, kjøkken, soverom 1, soverom 2, bad, trapperom og mellomgang.
S-rom inkl.: Bod og bod hybel.

Garasje:
Bra: 16 m² - S-rom: 16 m²
S-rom inkl.: Garasje

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggetegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Den faktiske planløsningen og rombruken samstemmer ikke fullt ut med fremlagte tegninger. Det er deler av rombruken i boligens underetasje
som legges til grunn for vurderingen. I underetasje er dagnes badstue opprinnelig omsøkt som "sport", noe vi antar er et rom ikke egnet for varig opphold. Takstmann har likevel valgt å inkludere dette rommet i boligens p-rom. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge å kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Byggeår og byggemåte

1977 i følge Vegårshei kommune.

Boligen har normal standard og fremstår som velholdt i forhold til alder og datidens byggemåte.

Utvendig byggemåte
Taktekking:
- Bærende undertak av trepanel. Taket er tekket med asfaltshingel. Tilgjengelige opplysninger fra forrige omsetning tilsier at taktekkingen ble fornyet i 2014.

Nedløp og beslag:
- Takrenner og nedløp i stål eller aluminium. Fallforhold i renner er ikke vurdert. Pipebeslag i plastbelagt stål.

Veggkonstruksjon:
- Ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med stående malt tømmermannskledning og liggende malt vestlandskledning. Kledningen fremstår som normalt godt vedlikeholdt. I følge eier ble utvendige overflater malt i 2021.

Takkonstruksjon/loft:
- Taket er en fabrikkframstilt saltakskonstruksjon med horisontal isolering mot innredede rom. Deler av konstruksjonen er etterisolert.

Vinduer:
- Malte tre vinduer fra byggeår. Velholdte overflater.

Dører:
- Hovedinngangsdør og hybelinngang - Innadslående tredører i malt utførelse.
- Boddør tilbygg - Nyere tre/trefiberdør i malt utførelse
- Terassedør - Tredør i malt utførelse, fra oppføringsperioden.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
- Treterrasse i tilknytning til den sydlige og østlige siden.

Bod - Tilbygg - Hovedetasje:
- Enkel bindingsverkskonstruksjon, oppført på eksisterende treterrasse. Utvendige overflater er utført med stående malt tømmermannskledning. Taket er en plassbygget pulttakskonstruksjon med bærende undertak av trepanel. Taket er tekket med asfaltshingel.

Påkostning og modernisering

Boligen har blitt kosmetisk oppusset siden 2017.
Tilgjengelige opplysninger tilsier at den eksisterende taktekkingen ble fornøyet i 2014 og at dreneringen ble utbedret i 2005.

Oppvarming

Det er varmepumpe i trappeoppgang, vedfyring i stue 1.etasje og i leilighet i underetasjen, varmekabler i begge bad i underetasjen, vegg montert varmeovn på bad i 1. etasje og panelovn i hybel i underetasje.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i KLP med polisenummer: 52341868.

Elektrokontroll for bolig er utført av Stebekk Elektroservice AS, kontrollen ble utført den 24.08.2022. Det ble ikke oppdaget noen feil og mangler. For mer informasjon se salgsoppgave vedlegg.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholds krav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 14.09.22 10:00, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 - Store eller alvorlige avvik:
Innvendig > Innvendige trapper
- Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det mangler rekkverk i bunn av trappeløpet.
Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
Våtrom > Generell > Bad/vaskerom 2
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
- Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall).
Tomteforhold > Terrengforhold
- Terreng faller inn mot bygning.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
- Det er avvik: Det ble registrert stedvis manglende eller redusert limfeste i overlappingspunkter. Stedvis misfarget undertak.
Utvendig > Veggkonstruksjon
- Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Datidens byggemåte medfører påregnelige utettheter i vindsperresjiktet. Ytterkledning bak innfestingsbjelke for terrasse kan ikke vedlikeholdes uten demontering av terrassekonstruksjon.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
- Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Delvis stengt lufting i tilknytning til bodromstilbygget. Det ble registrert fargesymptomer på kondensbelastning i deler av takfoten.
Utvendig > Vinduer
- Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Normale aldringssvekkelser for tettepakninger og isolerglasser.
Utvendig > Dører
- Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Naturlige aldringssvekkelser for tettepakninger. Det ble registrert sprekk i glassfelt/sidefelt for hybelinngang.
Utvendig > Boddør tilbygg
- Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Det mangler utvendig terskelbeslag.
Utvendig > Terrassedør
- Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Konstruksjoner bak kabinettet er omsluttet av yttervegg og plassbygget innredning i tilstøtende badstue. Normale aldringssvekkelser for tettepakninger og isolerglasser.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Det er avvik: Konstruksjonen er festet direkte mot ytterkledningen. Videre ble det registrert noe tørkesprekker, slitasje og horisontalavvik i deler av konstruksjonen.
Utvendig > Bod - Tilbygg - Hovedetasje
- Det er avvik: Enkel konstruksjon med ufagmessig utførelse. Det ble registrert svimerker i tilknytning til ytterkledning/yttervegg på den vestlige siden. Videre ble det registrert manglende sentrerte stolpepunkter under taksperrer.
Innvendig > Overflater
- Det er avvik: Slitasje i tilknytning til gulvbelegg i stue, hybel. Stedvis gulvknirk.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Videre ble det registrert noe horisontalavvik i gulv mot grunnen.
Innvendig > Radon
- Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted
- Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er benyttet fotlist av tre bak ildsted.
Innvendig > Rom Under Terreng
- Det er høy luftfuktighet i kjelleren med stor fare for en skadeutvikling. Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Innvendig > Innvendige dører - 2
- Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Vindu ligger innenfor badekarets våt-sone.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Våtrom > Ventilasjon > Bad
- Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
- Det er avvik: Det ble registrert noe ujusterte fronter.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue
- Konstruksjonen har indikasjoner på feil konstruksjon og bør undersøkes ytterligere eller det må innhentes dokumentasjon på valgt løsning. Det er luftingen som legges til grunn for vurderingen.
Spesialrom > Teknisk anlegg > Badstue
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på badstuovn
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
- Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det ble registrert trykkslag i vannrør, tilknyttet servant i toalettrom, underetasje.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
- Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Tilluft er begrenset til spalter i vinduene. Normal løsning etter datidens byggemåte.
Tekniske installasjoner > Varmepumpe
- Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Benkbereder
- Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
- Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det ble registrert noe riss i deler av murverket. Normale symptomer for boliger fra den aktuelle tidsperioden.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

TG IU (Konstruksjon som ikke er undersøkt):
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/vaskerom
- Det er PGA bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Konstruksjoner bak kabinettet er omsluttet av yttervegg og plassbygget innredning i tilstøtende badstue.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Ja.
Beskrivelse: Har lagt merke til en liten rift i gulvbelegget på badet i hybelleiligheten (Våtroms belegg antatt fra byggeår, så dette er vel over levetiden). Ellers kjenner jeg ikke til noe på de andre rommene.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Beskrivelse: I følge forrige eier/tilstandsrapport fra 2016: Bad i 1.etg renovert i 2005 av Rørlegger O Watne. «Nye plater vegg, nytt belegg, byttet servant, badekar og toalett». Dokumentasjon foreligger ikke. Utover dette har jeg ikke kjennskap til badet. Kran på bad i 1.etg, kran på bad i hybelleilighet og kran + servant på toalettrom i U.etg byttet på egeninnsats i 2021.

4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Kran på kjøkken 1.etg byttet på egeninnsats i 2020. Kran på bad i 1.etg, kran på bad i hybelleilighet og kran + servant på toalett i U.etg byttet på egeninnsats i 2021.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? - Ja.
Beskrivelse: I følge forrige eier/tilstandsrapport fra 2016: «Fukt påvist i mur i matkjeller/bad, drenert i 2005 av Bergan Maskin AS.»

6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja.
Beskrivelse: I følge forrige eier/tilstandsrapport fra 2016: «Lekkasje i taket høsten 2014»

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja.
Beskrivelse: Litt fall i gulvet i et hjørne på bod i U.etg. La merke til det når det ble lagt laminatgulv der. Siden det bare er en bod, betydde det for min del ikke noe for bruken av rommet.

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja.
Beskrivelse: Har hatt musefeller på loftet i flere år, men har kun fanget et par mus i 2020.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja. kun av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Beskrivelse: I følge forrige eier/tilstandsrapport fra 2016: «Kontroll av EL-anlegg i 2010». Stabekk Elektroservice AS har byttet innmaten i hovedsikringsskap i 2021. Dokumentasjon foreligger i sikringsskapet. Enkelte brytere, stikk og taklamper er byttet på egeninnsats og EL-anlegget ble kontrollert i august 2022 av Stabekk Elektroservice AS under EL sjekken som ble foretatt. EL-sjekk utført av Stabekk Elektroservice AS august 2022. OK, Godkjent.

12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja.
Beskrivelse: Stabekk Elektroservice AS utførte en EL-sjekk 24.08.2022. Den ble godkjent.

16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av faglært.
Beskrivelse: I følge forrige eier/tilstandsrapport fra 2016: «Nytt tak og ny isolasjon på loft, ny parkett stue». Dokumentasjon foreligger ikke.
Arbeidet er utført av Byggmester Gunstein Lindtveit

17. Selges eiendommen med utleie del, leilighet, hybel eller tilsvarende? - Ja, hybelleilighet i U.etg.

17.1. Er ovenfor nevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? - Ja, antar det, da leiligheten inngår i opprinnelige plantegninger.

23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? - Ja.
Beskrivelse: Ja, tilstandsrapport fra når jeg kjøpte huset i 2016. Utarbeides ny rapport i forbindelse med salg av huset.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger sentralt på Myra i Vegårshei. Boligen er praktisk for barnefamilier ettersom barnehage, barneskole og ungdomsskole ligger i kort gangavstand. Det er mange aktivitetsmuligheter i Vegårshei med flotte naturlige omgivelser tett på. Ulike fasiliteter som Vegårshei Ski- og Aktivitetssenter, fotballbane og helt nytt treningssenter rett ved skianlegget. Ettersom beliggenheten er så sentral er det også kort avstand til dagligvare og café.

Tomt

Areal: 889 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomta er pent opparbeidet med stor hekk for skjerming fra vei, velstelt plen med sti opp til terrasse, gode solforhold og pent og naturlig fjell på tomta.

Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har usikre grenser. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad.

Parkering

Garasje med plass til en bil, opparbeidet parkering ved siden av garasje og på tunet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. PBL § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).
I underetasje er badstue opprinnelig omsøkt som "sport", noe vi antar er et rom ikke egnet for varig opphold. Takstmann har alikevel valgt å ikludere dette rommet i boligens p-rom. 

Det er godkjente bygningstegninger, datert 21.06.1977. Det foreligger også tegninger på garasje, datert 30.11.1978, samt tegninger/godkjenning fra Vegårshei kommune på tilbygg av bod, datert 14.12.2006.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, tilhører reguleringsplan Sentrum, datert 22.06.2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Reguleringbestemmelser og generelle bestemmelser ligger i salgsoppgave vedlegg.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 3897 Tinglyst: 23.10.1980 - ERKLÆRING/AVTALE
Otto Hauge gis tillatelse til å oppføre garasje på sin eiendom i Djupkjennhaugen (gnr. 42. bnr. 217) nærmere kommunens grense på eiendommen gnr. 42. bnr. 215, Djuptjennhaugen, enn 4 meter. Kommunen tar forbehold om at ingen erstatning ytes ved ev. skader som påføres garasjen ved snøbrøyting o.l...

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boligen er innredet og omsøkt med hybel. Denne delen har både separat inngang og adkomst fra hoveddelen.  Rommene i hybelen er godkjent til varig opphold. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Radonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-)) 77 120,- (Omkostninger totalt) 2 527 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 29 618,40 pr. år
som inneholder årsgebyr til RTA kr 8.376,- for 2 boenheter, vann kr 5.400,-, kloakk kr 10.105,-, feiing kr 373,- og eiendomsskatt kr 5.362,-

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.362,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 478 853,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 723 871,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kittilsmyrveien 8, Gnr. 42 Bnr. 215 i Vegårshei kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 95 89 96.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

41-22-0059

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/41-22-0059. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Terje Marcussen, tlf. 40 40 80 64

Vederlag

Markedspakke (liten) (Kr.5 500) Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.8 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 450 000,-) (Kr.46 000) Tilrettelegging (Kr.13 500) Totalt kr. (Kr.79 935)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063207