Kristiansand-Voie/Vågsbygd

Kirsten Flagstads vei 18B

Prisantydning
3 790 000 kr
Omkostninger
107 120 kr
Totalpris
3 897 120 kr
Formuesverdi
780 337 kr
Formuesverdi sekundær
2 809 211 kr
Felleskostnader
820 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
11 938 kr / år
Byggeår
1999
P-rom
143 ㎡
Bruksareal
148 ㎡
Tomteareal
1 137 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Midtre Vågsbygd - Meget pen 6 roms selveierleilighet over 2 plan med solrike terrasser og garasje i rekke. Solrikt.

Om eiendommen

Innhold

Meget pen og svært innholdsrik bolig over 2 plan med følgende innhold:
2. etg.: Entré. gang, vaskerom, bad, kjøkken og 2 stuer.
Loftsetg.: Loftstue, 3 soverom, bad og bod.
Godt med bortsettingsplass i knevegger, samt stort bortsettingsloft.
Det følger i tillegg med garasje i rekke like ved boligen og stor utvendig bod ved inngangsparti.

Standard

Tiltalende og meget innholdsrik eierleilighet over 2 plan med 2 store solrike terrasser som sikrer sol fra morgen til kveld, 2 flotte flislagte bad, 3 soverom, 2 stuer, loftsstue og kjøkken. Flott  og meget velholdt leilighet som passer for både til enslige, par eller familier. Boligen holder en gjennomgående god standard med lyse malte vegger/panel i de fleste rom. De fleste dørene i hovedetasjen er skyvedører, og mellom stuen og tv-stuen er det dobbel skyvedør med glass. Mellom vindfanget og hallen er det også skyvedør med glass. Kjøkkenet har en meget pen profilert innredning i heltre med skap som går helt til taket. Mye benk- og skapplass og plass til spisebord. Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap følger med.
2 flotte renoverte flislagte bad fra 2010. Boligen ble oppusset innvendig i 2010.

Boligen bærer preg av godt håndverk med mange fine detaljer og bra planløsning.

Bør sees!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 148 kvm Sekundærrom: 5 kvm.
Bra. pr. etasje.: 2. etg. 84 m²  - Loftsetasje 64 m².
Loftsetasje - P-rom inkl.: Loftstue, bad, 3 soverom.
Loftsetasje - S-rom inkl.: Bod.
2. etasje - P-rom inkl.: Vindfang, gang, bad, vaskerom, kjøkken, stue, spisestue.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1999 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Ny varmepumpe, varmekabler i vindfang, bad i 1. etg. og bad i 2. etg, samt flott peisovn i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- 2 store terrasser med gode solforhold.
- Garasje og fast biloppstillingsplass.
- 2 flotte flislagte bad.
- Ny varmepumpe.
- Godt med lagringsplass i boligen.
- Sentralstøvsuger
- Utvendig redskapsbod.
- Lave felleskostnader.
- Bortsetting i knevegger i loftsetasjen.
- God skaplass.
- 5g antenne fra telenor med gode internett forhold.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 19.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Del av horisontaldelt tomannsbolig oppført i 1999. En utvendig bod på ca. 8 m2. og en garasje på ca. 17 m2. i felles rekke tilhører boligen. Boligen fremstår i normal god stand og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i hovedsak i fra byggeår, samt vaskerommet og kjøkkeninnredningen. Boligen ble pusset opp innvendig i 2012 bla. innvendige overflater, peis/ovn ble montert i stuen, kjøkkeninnredningen i fra byggeår ble sprøytemalt og begge baderommene ble pusset opp i 2012. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Ingen avvik har fått TG3.

TG2:
Utvendig > Vinduer - 2: Det er avvik: Takvinduer i fra byggeår med 2.lags glass har værslitasje etc, i bla. hjørner på bunnkarmer. Fuktsøk innvendig rundt takvinduer ga ikke unormale fuktverdier på befaringen. Lukkede konstruksjoner og utvendig tetting, beslag etc. er ikke kontrollert.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Det er avvik: Elektrisk styrt vifte i ytterveggen fungerte ikke på befaringen.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Forrige eier byttet baderommsinnredning, hevder det var delvis utført av faglært. Arbeid utført av: Ukjent.
Pkt. 11: Varmepumpe Sør AS: Innstallasjon av varmepumpe Desember 2019 Elpunkt AS: Utført reparasjon som følge av jordingsfeil. Arbeid utført av: Varmepumpe Sør AS og Elpunkt AS.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra sentrum; følg E-39 vestover. Følg skilt 'Vågsbygd'. Følg hovedveien til Lumberkrysset - ta av til høyre inn mot Vågsbygd senter. Ta av første til høyre og boligen ligger på høyre side. Boligen er skiltet med til salgs skilt fraSørmegleren. Ved annonserte fellesvisninger blir det satt opp visningsskilt fra Sørmegleren fra hovedvei.

Beliggenhet

Denne boligen ligger i hjertet av Vågsbygd med gangavstand til alle fasiliter som bl.a. Auglandsbukta, Vågsbygd senter (Amfi) med matbutikk, apotek, bank, kafé, frisør, vinmonopol, diverse klesforretninger, leketøysbutikk m.m. Vågsbygd kirke, Vågsbygdtunet omsorgssenter, mat og møbelsenter, badeplasser (Storeneset), flotte muligheter for rekreasjon bl.a. på Bragdøya. Barneskole, ungdomsskole og videregående skole i nærheten. Sportshall (Vågsbygdhallen), flere sport- og fotballbaner og gode turområder. Busstopp ca. 25 meter fra boligen.

Tomt

Areal: 1 137 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles eiet tomt på 1137 kvm. Det er to romslige og usjenerte verandaer med sol fra tidlig morgen til kveld. Tomten er å regne som fellesareal, bortsett fra deler av tomten som er angitt på oppdelingsbegjæringen som tilleggsdeler.

Parkering

Garasje i rekke og biloppstillingsplass ved siden av garasjen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.02.2003. Ferdigattesten gjelder: 2 tomannsboliger. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til sentrumsformål med gul støysone og tilhører kommuneplanens arealdel vedtatt 22. juni 2011. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 8791 - 1 og 2. Tinglyst: 18.06.1999. Erklæring/avtale - bestemmelse om tilleggsdel. Seksjonering.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Sameiet har ingen aktiv forretningsførsel, og har ikke utarbeidet regnskap, budsjett eller husordensregler. Vedtekter foreligger og må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse av ny eier kreves ikke.

Forretningsfører

Nils Petter Brekke

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 107 120,- (Omkostninger totalt) 3 897 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 938 pr. år

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 2772,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Kr. 4672,- for år 2022 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Felleskostnader

Kr. 820,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felles byggforsikring og utvendig vedlikehold.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld i sameiet.

Formuesverdi

Primær: Kr. 780 337,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 809 211,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kirsten Flagstads vei 18B, Gnr. 14 Bnr. 1009 Snr. 4 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0431

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0431. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 790 000,-) (Kr.66 325) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.98 160)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066668