Kragerø - Skåtøy

Kirkesundveien 38 N

Prisantydning
3 350 000 kr
Omkostninger
20 970 kr
Totalpris
3 370 970 kr
Byggeår
2022
P-rom
44 ㎡
Bruksareal
51 ㎡
Tomteareal
399 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Innflytningsklar hytte på Skåtøy / Solrikt / Fri båtplass ett år

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Sørmegleren Kragerø har gleden av å presentere Skåtøy Hagekoloni - Her selges 18 eietomter med bygge klausul på hytter tegnet av anerkjente Snøhetta. Dette feltet er perfekt for deg som ønsker å dyrke og gro din egen mat, samtidig som du er i hjertet av en av Norges vakreste skjærgårdsområder.
Nå er det 2 hytter med 2 soverom som er ferdigstillet og klar til overtagelse.

Innhold

Gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og 1 utvendig bod.

Standard

Hyttene leveres i moderne standard. Det blir levert eikeparkett på gulvflater, hvitmalt furupanel på vegg og himling.

Stue/kjøkken:
Lys stue med god takhøyde. Det er store vindusflater. Åpen kjøkkenløsning.

Det er mulighet å sette inn vedovn. (stålpipe). Dette er tilvag.

Bad:
Flislagt bad med varmekabler. Eget rom med plass til blant annet vaskemaskin.


Soverom:
2 lyse soverom, det ene med plass til dobbeltseng. Det er også egen alkove med egen inngang.

Skåtøy hagekoloni kjennetegnes av to topografisk ulike situasjoner. Størstedelen av anlegget ligger flatt med en bebyggelse i randsonen av
selve dyrkningsfeltet. Resten av anlegget legger seg opp over en slak skråning med eksponert fjell.

Disse forskjellige topografiske situasjonene danner grunnlaget for våre to hyttemodeller.

Den største hytte modellen som her bygges ( Type 2: 51m2 BRA ) er laget for å stå i fjellskråningen sydvest i hagekolonien, men er også tilpasset for plassering tett på dyrkningsfeltet og er dermed direkte tilknyttet hytteeierens egen dyrknings teig. De 5 etablerte hyttene som ligger høyere i terrenget er forankret til fellesskapet ved å strekke seg fram og etablere en balkong/ uteplass mot dyrkningsfeltet. Hytta har et allrom som står på en ringmur som tar terrengvariasjonene, og to soverom og bad i bakkant som er forankret i bakken. Soverommene er lagt langsmed fjellets koter for å komprimere formen slik at den klarer å håndtere stigningen lokalt på hver tomt. Det er utført mindre reguleringsendringer, som tillater begge typer (type 1 og 2) på alle tomter. Det vil si at man kan bygge den største hytta på tomtene hvor det arealmesiig er plass.

Kjøkken er i en langstrakt form som ligger langs den ene siden av hytta og med direkte kontakt til allrommet.

Taket over allrommet er løftet i det ene hjørnet for å optimalisere takhøyden inne og tilrettelegge for eventuelle solceller. Taket trekkes ut forbi ytterveggene for å dekke over balkongen.

Hytta har også en utvendig bod med en solvendt drivhus glassvegg for dyrking av planter som skal plantes ut.

Samlet sett gir dette en L-formet plan for en kompakt og samlet form. Denne kan enkelt plasseres ut på fjell tomtene, vris og justeres i høyde for
optimal tilpasning.

Begge hyttetypene er foreslått fundamentert til en støpt såle.

Type 1 ligger flatt på terrenget med den bakre delen senket ca. 500mm ned i bakken. Fra bakken og opp er hytten tuftet på en standardisert trekonstruksjon. Taket over den lavere biten er foreslått som et kompakt, flatt tak med innvendig avrenning. Taket over allrommet er hevet noe over
de andre takene og har en høyere isolasjons tykkelse.

Rundt hytta er det etablert en platting. Denne ligger på mark og flukter med gulvet inne.

Type 2 er hovedsakelig konstruert på samme måte som type 1. Da terrenget ikke ligger flatt er det viktig å finne en god plassering i terrenget for ikke å ende opp med for stor høydeforskjell mellom gulv nivå og gjennomsnitts terrenghøyde. I denne hytte modellen brukes terrassen for å gi hytten en svevende karakter. Terrassen omkranser grunnmuren og står på søyler på terreng.

Til forskjell fra type 1 har type 2 en tett form langs den ene langsiden. Denne fungerer som en visuell grense mot nabohytten og ønskes i en
pusset utførelse. På innsiden etableres kjøkken og peisovn.

Ferdigstillelse

Medio Juni 2022.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Det er mulig å installere vedovn. (tilvalg.)

Diverse

Annen nyttig informasjon
Rett til båtplass i felles bryggeanlegg på Nødodden kan kjøpes som tillegg. Nødodden ligger i gangavstand fra hytte.

Forsikring

Utbygger forplikter seg til å holde bygg forsikret i byggeperioden. Kjøper må selv forsikre bygg og innbo ved overtagelse.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart Finn.no

Beliggenhet

Hagekolonien, tegnet av Snøhetta, har en fantastisk beliggenhet på naturskjønne og attraktive Skåtøy i Kragerø kommune. Øya ligger idyllisk til i indre del av Kragerøs vakre skjærgård. Stedet er kjent for sin unike sommeridyll og byr på en rekke naturopplevelser med mulighet for fiske fra egen brygge, samt bading og båtliv. Eiendommen har også en meget fin beliggenhet med tanke på vind og har ingen gjennomgangsferdsel.

Skåtøy - den største øya i Kragerøskjærgården, er en øy med ca. 250 fastboende, har et blomstrende kulturliv og en herlig atmosfære du sjelden finner maken til. Skåtøy er en vakker øy med et flott nettverk av veier og stier som gjør at du kan få på flotte dagsturer både ved sjøen og til skogs. På Skåtøy er mulighetene store for sykkelturer og turmuligheter på en av øyas tur-/skogstier. Hvor spennende er det ikke å stå på brua over Eidkilkanalen se båtene møte hverandre i dette meget trange sundet som deler Skåtøy i to på vei ut til Krikken. Krikken kystfort ligger ytterst på øya, og er absolutt verdt et besøk. Feltet ligger også kun ca. 2,5 km fra populære Skåtøy Kafe. Her serveres det deilig mat, og drikke. Skåtøy Kafé og Galleri er et populært samlingspunkt for både feriefolk, hytteeiere og fastboende hvor det arrangeres konserter, og utstillinger. Et besøk i Skåtøy kirke, som er blant landets største trekirker er også verdt et besøk. Kirken er bygget i tømmer og huser flere kulturelle arrangementer sommerstid.

Fra Skåtøy er det ca. 5-10 min via båt til Kragerø, som sommerstid har et yrende folkeliv. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum, der Spar i Kirkebukta har flere bryggeplasser. Ved brygga finner du også Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder som f.eks. Tollboden med hjemmelaget mat, Barekoza med japansk tapas, samt Nordraaks matverksted med hjerte for faget, for å nevne noen. Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres.

Kragerø skjærgården med sine 495 holmer og skjær gir mange muligheter for utflukter. F.eks. Jomfruland, som kan nås på 10-15 minutter med båt. Her kan du besøke Okidok, Haga kystkafè og Gundersen Gård. Jomfruland besøkes av titusener av mennesker i sommerhalvåret, som kommer for å se det enestående landskapets rundt Eikeskogen, den nydelige rullesteinstranda og den spektakulære utsikten fra fyrtårnene.

Her finnes også kunstutstillinger, Galleri-Skagerak og det trolske Tårntjernet, foreviget i Theodor Kittelsens "Nøkken". Ved Haga Kafé arrangeres det også konserter i løpet av sommeren. Øyhopping i skjærgården er en populær aktivitet, noe som ikke er rart da Kragerøs skjærgård består av mange idylliske øyer og skjær.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomt fordelt over to parseller.

Kjøpere i hagekolonien har mulighet til båtplass på Nødodden, en 6-7 min gange unna hytta, her er det også mulighet for å tilbringe dagen på bryggen med bading og lek.

På øya og et aktivt lokalmiljø og foreninger. Ferjeforbindelse til Kragerø, Gumøy og Jomfruland

Parkering

Felles parkering på to områder.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 1/7-22. Ferdigattesten gjelder Kirkesundveien 38N. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Detaljregulering for Kirkesund
Eiendommen er regulert til fritidsformål. Se forøvrig reguleringskart og bestemmelser til "vedlegg til salgsoppgave"

Hentet fra reguleringsbestemmelsene:
All bebyggelse skal plasseres slik at de faller naturlig inn i landskapet. Ubygde deler av tomtene skal holdes mest mulig urørt.
Hovedtrekkene i landskapet skal forsøkes ivaretatt. Eksisterende vegetasjon skal i størst mulig grad tas vare på, trær som er til vesentlig sjenanse eller til fare for andre tomter og omkringliggende areal, kan fjernes. For kolonihytter i felt BHK1 - 4 skal det være 1 plass pr. kolonihytte på P-plass. Det er ikke tillatt med flaggstang på den enkelte tomt. Felles flaggstang kan settes opp på fellesområdene. Det skal legges vekt på skjermet og lite iøynefallende plassering i terrenget. Høye grunnmurer og pilarer skal unngås. Arealet kolonihyttene bygges på er totalt på ca. 6,1 daa. For hytter i område BKH1, BKH2 og BKH3 er tillatt BYA 60m2 inkl. bod. For hytter i BKH 4, er tillatt BYA 76m2. Bebyggelsen skal ha en helhetlig utførelse innenfor henholdsvis BKH1 og BKH2-4. Bebyggelsen skal et moderne formspråk der hovedvolumet brytes av i flater for å skape en variasjon og bevegelse i arkitekturen og et nedskalert utrykk for hele kolonihagen. Hytter kan plasseres nærmere nabogrense enn 8 meter. Branntekniske krav må opprettholdes i henhold til brannsikkerhetsstrategi som må utarbeides ved søknad om tiltak. For hytter i BKH 1_3 er møne/gesims høyde < 4,0 meter. For hytter i BKH 4 er maksimal tillatt mønehøgde < 4,5 meter. Målt som gjennomsnittlig høyde over planert terreng. Platting/terrasse kan bygges ut med inntil 17,5 m2 pr. tomt. Bebyggelsen skal ha en helhetlig utførelse innenfor byggeområdet. Område BKH1 kan bebygges med 4 hytter. Område BKH2 kan bebygges med 2 hytter. Område BKH3 kan bebygges med 7 hytter. Område BKH4 kan bebygges med 5 hytter. Totalt 18 hytter innenfor reguleringsområdet. Fritidsbolig og tilhørende hageparsell skal legges til ett og samme bruksnummer.

Hagekolonien er tegnet av det norske, meget anerkjente arkitekthuset Snøhetta, som er et internasjonalt arkitektur-, landskapsarkitektur-, interiørarkitektur- og designfirma med kontor i Oslo og New York. Firmaet er mest kjent for Biblioteket i Alexandria i Egypt og operabygget i Bjørvika i Oslo.

Vei / Vann / Avløp

Tomtene vil bli opparbeidet med vann og avløp. Det er tilgang fra offentlig vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Verneplan for Oslofjorden - delplan Telemark vedtatt i Kongen i statsråd 30.06.2006
Overført fra: 3814-30/31
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/358637-1/200 Bestemmelse om bebyggelse Tinglyst
24.01.2018. Knr:3814 Gnr:30 Bnr:921
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/358680-1/200 Bestemmelse om bebyggelse Tinglyst
24.01.2018. Knr:3814 Gnr:30 Bnr:922
Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyste rettsstiftelser i fast eiendom
2017/1262887-1/200 Bestemmelse om adkomstrett, vannledning,  avløp, strøm og parkering. Tinglyst 13.11.2017.
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:918
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:919
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:920
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:921
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:922
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:923
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:924
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:925
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:926
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:927
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:928
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:929
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:930
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:931
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:932
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:933
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:934
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:935
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

Odel

Nei Ingen odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 350 000,- (NB: prisen er fast) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 4 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 180 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 20 970,- (Omkostninger totalt) 3 370 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Forskudd tilsvarende 10 % av kjøpesum betales til meglers klientkonto så snart kjøper har mottatt bekreftelse fra megler om at selger har stilt entreprenørgaranti etter bustadoppføringsloven (buofl.) § 12. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av forskudd.

Kjøpers innbetalinger til meglers klientkonto er selgers penger og under selgers råderett fra det tidspunkt selger har stilt garantier etter buofl. §§ 12 og 47. Også avkastning av pengene er selgers fra det tidspunkt selger har oppfylt vilkårene for å motta innbetalinger. Dersom kjøper ikke har signert kjøpekontrakt eller innbetalt forskudd innen 30 dager etter aksept av bud, og dette ikke skyldes forhold på selgers side, er kjøper innforstått med at dette utgjør et vesentlig mislighold av kjøpers kontraktsforpliktelser. Dette vil gi selger rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

Sluttoppgjør (resterende kjøpesum, omkostninger og evt. tilvalg/endringer) skal innbetales til meglers klientkonto senest 10 virkedager før overtagelse.

Offentlige avgifter

Ikke fastsatt.

Eiendomsskatt

Ikke fastsatt

Faste løpende kostnader

Fellesutg er minimale, pr d.d. ca. 6-700,- pr år til drift og strøm av  felles  pumpestasjon.
Eventuelle utgifter til vedlikehold av  fellesarealet er en sak med Skåtøyhagen Velforening,  hvor man er medlem.
Kommunale avgifter kommer som tillegg. Dette estimeres til å ligge på mellom kr. 15-20 000,- pr. år.
Tv/internett: ca. 1200,- pr mnd.
Forsikring av eiendommen.

Det tas forbehold om økning i oppgitte priser.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kirkesundveien 38 N, Gnr. 30 Bnr. 930 i Kragerø kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Visning

Etter avtale

Finn.no: Visningstekst

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUS! I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visningen individuelt innenfor oppsatte tidspunkt. Kontakt megler eller benytt deg av "Visningpåmelding" for å avtale tidspunkt. Påmelding må gjøres innen kl. 12.00 på visningsdagen. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektoratets krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Overtagelse

Etter avtale.

Klargjøring før overtagelse

Hytta overleveres med byggvask, som er en grundig rengjøring av et nybygg eller nylig oppusset bolig. Målet med tjenesten er å fjerne byggstøv, sementstøv og smuss som følge av byggeprosessen. Dette er en grov form for byggrenhold.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.
Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligen er nyoppført, men ikke tatt i bruk, og selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-20-0034

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside
www.sormegleren.no/77-20-9001. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Annonsering finn.no (Kr.2 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 450 000,-) (Kr.86 250)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilretteleggingshonorar (Kr.7 375)
Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.4 875)
Totalt kr. (Kr.101 585)
 

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3044424