Kristiansand-Kvadraturen

Kirkegata 50

Prisantydning
1 490 000 kr
Omkostninger
16 303 kr
Andel fellesgjeld
774 323 kr
Totalpris
2 280 626 kr
Formuesverdi
445 322 kr
Formuesverdi sekundær
1 603 157 kr
Felleskostnader
6 952 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2008
P-rom
39 ㎡
Bruksareal
39 ㎡
Tomteareal
2 586 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Nybyen-Flott nyere 2-roms hjørneleilighet med balkong - Heis i bygget - Like ved Baneheia og Markens-Felles takterrasse

Om eiendommen

Innhold

Pent oppusset og arealeffektiv hjørneleilighet i byggets 3 etasje med balkong og med heis direkte opp til leilighetens etasje. Leiligheten har følgende planløsning:

3. etasje:
Gang med parkettgulv og skyvedørsgarderobe, stue med parkettgulv og åpen kjøkkenløsning. Lys og trivelig stue med utgang til balkong med utsikt over atriet. Kjøkken med god skapplass og medfølgende hvitevarer. Soverom med parkettgulv og godt med skap. Flott flislagt dusjbad/wc med varme i gulv, servant med innredning, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

1 stor sportsbod i underetasje.

Standard

Gang: Parkett på gulv. Malte vegger. Skyvedørsgarderobe.

Bad: Fliser på gulv og vegger. WC, dusjkabinett og baderomsinnredning. Opplegg til vaskemaskin.

Stue/kjøkken: ny parkett på gulv. Malte vegger. Integrert komfyr og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøl/fryseskap. Ny avtrekksvifte.

Soverom: Parkett på gulv. Malte vegger. Garderobeskap.

Varme i gulv på bad.

Stor felles takterrasse med flott utsikt og særdeles gode solforhold på toppen av blokken.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm

P-rom: Gang, bad, stue/kjøkken og soverom. Alle rom er p-rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2008 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Radiatorfyring og varme i gulv på bad/wc
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Felleslånene kan innfris på gitte tidspunkt dersom ønskelig. Dersom andel fellesgjeld innfris, vil månedlige felleskostnader utgjøre kr. 2775- pr. mnd. inkl. akonto fyring/varmtvann.

- Heis opp til leilighetens etasje.
- Vaktmestertjenester.
- Vannbåren varme.
- Kabel-tv med internett inkludert i felleskostnadene.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken (kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr m/topp) er inkludert i handelen.
- Stor felles takterrasse på toppen av bygget.
- Stor bod i kjeller tilhørende leiligheten med innlagt strøm for evt. frys.

Det avholdes dugnad i borettslaget.

Fremtidig vedlikehold/oppgraderinger:
Etter styrets oppfatning er det rimelig å forvente at man i løpet av de nærmeste årene vil måtte påregne å arbeide videre med viftehusene og følge andre normale vedlikeholdssaker som dukker opp i løpet av et år. Vi vil også følge godt med på byggingen i kvartalet ved siden av, og har god dialog med utbyggerfirma her. Vi har allerede hatt møter med dem og følger saken tett, ref. årsmelding 2022.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 21.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Andelsleilighet beliggende i 3.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2008. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt baderommet og kjøkkeninnredningen. Nytt parkett-gulv er lagt i stue/kjøkken og ny kjøkkenventilator montert. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig - Vinduer - 2: Det er avvik: Sprekk i "gjæring" på innvendig listverk på stuevindu ble registrert. Det ble ikke målt fukt på overflater på befaringen, lukkede konstruksjoner og utvendig tetting, beslag etc. er ikke kontrollert.
Innvendig - Innvendige dører - 2: Det er avvik: Dør til baderommet har litt loddavvik (siger opp) og dørlister i baderommet har fuktsvelling i bunn mot
gulvfliser.
Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - 2: Bad: Det er avvik: Dører på innredningen har noe fuktsvelling i bunn.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 10: Fant et dyr under nedvask av leilighet.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Adkomst fra bakgården som ligger med inngang fra Kirkegata. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i Nybyen, i kvartalet mellom Tordenskjoldsgate og Baneheia. Nybyen ligger "midt i smørøyet" med kort vei til alt av fasiliteter. Nærmeste nabo er Baneheia og Bymarka m/fine turstier og flotte badevann.

Tomt

Areal: 2 586 kvm, Eierform: Fellestomt
Flott opparbeidet felles tomt for borettslaget som er opparbeidet med beleggningstein atriet, plener, beplantning og liten lekeplass med lekeapparater som kan benyttes av barn/barnebarn.

Parkering

Gateparkering etter offentlig gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.12.2011. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det foreligger tillatelse til innglassing av balkonger, datert 02.06.2018.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/ forretning, tilhører reguleringsplan for Kvartal 72 - Nybyen Kristiansand kommune, datert 16.11.2005, samt kommunedelplan. Plan under arbeid i nærområdet: Detaljregulering for del av Kirkegata. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 907709 - Bestemmelse om gjerde. Tinglyst: 13.04.1921. Dagboknr.: 2269 - Bestemmelse om vann/kloakkledning. Tinglyst: 10.02.1954. Dagboknr.: 5770 - Bestemmelse om vann/kloakkledning. Tinglyst: 24.11.1960. Dagboknr.: 7568 - Bestemmelse om vann/kloakkledning. Tinglyst: 23.10.1965. Dagboknr.: 2317 - Bestemmelse om vann/kloakkledning. Tinglyst: 12.01.1966. Dagboknr.: 2106 - Bestemmelse om vann/kloakkledning. Tinglyst: 13.03.1968. Dagboknr.: 8029 - Bestemmelse om vann/kloakkledning. Tinglyst: 23.09.1971. Dagboknr.: 725264 - Bestemmelse om parkering. Tinglyst: 29.09.2009.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

Alle dyr skal meldes skriftlig til styret, med beskrivelse av dyret.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 490 000,- (Prisantydning) 774 323,- (Andel av fellesgjeld) 2 264 323,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 643,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 303,- (Omkostninger totalt) 2 280 626,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 6 952,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader kr. 1676,- inneholder: renovasjon, kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt, styre- og revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, vaktmestertjenester, felles forsikring på bygg, kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt, strøm og oppvarming i fellesareal og renhold i fellesareal.

Avdrag felleslån kr. 3338,-, renter felleslån kr. 839,-, vedlikehold kr. 62,-, Telenor TV/ Bredbånd kr. 387,- og akonto varmtvann kr. 650,-.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 774 323 pr. 31.08.22

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 11509146-10, Husbanken. Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 31.08.2022: 1.27% pa. Antall terminer til innfrielse: 35. Saldo per 31.08.2022: 64 775 200,-. Andel av saldo: 756 464,-. Første termin: 31.12.2009Første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 31.12.2039 ).

Lånenummer: 11509146-2, Husbanken. Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 31.08.2022: 1.27% pa. Antall terminer til innfrielse: 35. Saldo per 31.08.2022: 1 557 766,-. Andel av saldo: 17 860,-. Første termin/første avdrag: 31.12.2017 ( siste termin 31.12.2039 ). Brl. har IN avtale på andel fellesgjeld. Ved fastrente er det ikke mulig å innbetale.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 445 322,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 1 603 157,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kirkegata 50, Andelsnr. 75 Orgnr. 993578126 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0334

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0334. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 264 323,-) (Kr.50 947,27) Tilrettelegging (Kr.14 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115) Totalt kr. (Kr.88 792,27)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064006