Kil - Sannidal

Kilsveien 31

Prisantydning
4 800 000 kr
Omkostninger
140 300 kr
Totalpris
4 940 300 kr
Formuesverdi
839 071 kr
Formuesverdi sekundær
3 188 470 kr
Byggeår
1880
Internt bruksareal (BRA‑i)
218 ㎡
Bruksareal
242 ㎡
Tomteareal
753 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Romslig, velholdt og innholdsrik enebolig - Solrike uteplasser - Sjøutsikt - Dobbelgarasje - Nært strand og turområder

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré, gang, bad/wc, garderobe (soverom), kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje: Loftstue og 3 soverom.
Underetasje: Gang, bod, vaskerom og bad/wc.
Annet: Frittliggende uthus på ca. 24 kvm.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme på begge bad, varmepumpe i stuen og panelovner i enkelte rom. Dette suppleres med vedfyring i peisovn i spisestuen og i en kamin på vaskerommet. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Sikringsskapet har automatsikringer, og boligens varmtvannsbereder fra 2019 rommer ca. 300 liter.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Fra eneboligen er det gangavstand til Sannidal barneskole og Sannidal ungdomsskole, samt kort vei til Sannidal barnehage. Kragerø videregående skole ligger ca. 11 km fra eiendommen, og det finnes flere videregående skoler i nærliggende kommuner, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlig kommunikasjon

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kilskrysset, som ligger ca. 550 meter unna. Her er det gode bussforbindelser til både Sørlandet og Østlandet. Ved å benytte bil tar det ca. 12 min til Kragerø sentrum, 35 min til Risør, 1 time og 30 min til Kristiansand lufthavn Kjevik, samt 2 timer og 15 min til Oslo.

Parkering

Det er parkering i en integrert dobbelgarasje og på en stor, gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Eneboligen ligger sentralt til ved sjøen i Kil sentrum – en idyllisk perle innerst i Kilsfjorden i Kragerø kommune. Tettstedet var kommunesenter i tidligere Sannidal kommune. Plassen preges av gammel trehusbebyggelse, brygger og smale gater som skaper en svært idyllisk atmosfære. Stedet gir mulighet for båtliv og rikelig med sommerhygge langs bryggene.

Fra boligen er det kun to minutters gange til sjøen, Kil brygge og en liten sandstrand. Med båt er det kort vei til de mange øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel Skåtøy og velkjente Jomfruland. Videre har boligen kort vei til lekeplass, flotte turområder og skiløyper, og ved Sannidal skole finnes lysløype. På vinterstid har Kragerøområdet mye å by på.

Det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ulike ferdighetsnivåer. Gautefall Ski Lodge er også et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

I overkant av et kvarter med bil fra Kil finner du mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen Hobbitthytte. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

Det er også kort vei til Kragerø sentrum, både med båt og bil. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier. For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til å besøke ti av Kragerøs mest populære turmål. Liker du å trene innendørs ligger Family Fitness i Sannidal.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 Sannidal og på Extra på Alti Kragerø, som begge ligger under 5 minutter unna med bil. På Alti Kragerø finner du også flere gode butikker og virksomheter. Det tar rundt 12 minutter å kjøre til Kragerø sentrum. Her finner du trange smug og gater hvor det gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge.

Alle er drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår. Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Tollboden Hotell og restaurant for en kulinarisk opplevelse på bryggekanten. I tillegg er El Paso, Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat laget med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse i henhold til opplysninger fra Kragerø kommune. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det er avvik mellom byggemeldte tegninger og dagens bruk av eiendommen. På godkjente tegninger er det i underetasjen tegnet inn hobbyrom og garderobe i det som i dag benyttes som henholdsvis bad og vaskerom. Megler har ikke mottatt dokumentasjon på at denne endringer er omsøkt, og kjøper overtar eventuell risiko for dette.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen ligger innenfor reguleringsplanen "Kil" vedtatt 14/3-2002 og er der vist til boligformål. Eiendommen er også vist som boligformål i kommuneplanens arealdel.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4014/65/28:
08.07.1954 - Dokumentnr: 802 - Best. om byggeforbud
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere

14.10.2015 - Dokumentnr: 948111 - Jordskifte
Jordskiftesak 0800-2014-0017 Kil-Fossnes
Saken gjelder grensegang og salg/kjøp av mindre arealer
Gjelder denne registerenheten med flere

21.12.2016 - Dokumentnr: 1187593 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:144
Bestemmelse om vedlikehold, reparasjon og brøyting

22.05.2006 - Dokumentnr: 1496 - Forkjøpsrett
Rettighetshavere Asle Karlsen, samt hans barn og Hilde Hansen for et hvert tilfelle av salg av eiendommen inntil 1.5.2026.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:28 F

08.09.1904 - Dokumentnr: 900088 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:3
Med flere bestemmelser

4014/65/239:
08.07.1954 - Dokumentnr: 802 - Best. om byggeforbud
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere

14.10.2015 - Dokumentnr: 948111 - Jordskifte
Jordskiftesak 0800-2014-0017 Kil-Fossnes
Saken gjelder grensegang og salg/kjøp av mindre arealer
Gjelder denne registerenheten med flere

21.12.2016 - Dokumentnr: 1187593 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:144
Bestemmelse om vedlikehold, reparasjon og brøyting

22.05.2006 - Dokumentnr: 1496 - Forkjøpsrett
Rettighetshavere Asle Karlsen, samt hans barn og Hilde Hansen for et hvert tilfelle av salg av eiendommen inntil 1.5.2026.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:28 F

08.09.1904 - Dokumentnr: 900088 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:3
Med flere bestemmelser

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 120 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 140 300,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Området består hovedsakelig av eneboliger, samt spredte leilighetsbygg.

Standard

Entré
Eneboligen har et pent, overbygd inngangsparti med gruslagt adkomst, steinbelagt velkomstterrasse og veggmontert utebelysning. Vel innenfor et lite vindfang er det en lys og koselig hall med gråmalt panel på veggene, downlights i himlingen og tidsmessig parkett på gulvet.

Kjøkken
Kjøkkenet har et klassisk og pent design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrinedører, takhøye skap og gyllen laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Veggene over benken er kledd med hvite, blanke fliser som står godt til resten av interiøret. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn og koketopp, samt ventilator, benkestikk og god arbeidsbelysning.

Stue og spisestue
Stuen ligger i åpen løsning med spisestue, og sammen danner de et stort, vinklet allrom med utmerket møbleringsfrihet. Her kan det innredes med en stor sofagruppe, tv-møblement og lesekrok, og i spisestuen er det rom for å samle familie og gjester rundt et langbord. Det er gyllen parkett på gulvene i begge sonene , og veggene er malt i lyse, stilrene farger. I spisestuen er det en peisovn, og i stuen er det utgang til en sydvendt terrasse på ca. 36 kvm.

Loftstue
Mellom soverommene i andre etasje er det en lun og koselig loftstue med fin plass til sofagruppe, lenestoler og tv-/mediastasjon. Rommet er et kjærkomment element for barnefamilier, og er pent pusset opp i stilrene farge- og materialvalg.

Bad/wc 1
Boligen inneholder to bad/wc og et vaskerom. Badet i første etasje ligger i hendig tilknytning til hallen, og ble pusset opp i 2006. Her er det downlights i himlingen, sandfargede fliser på veggene og matchende fliser på gulv med gulvvarme. Av innredning er det en toppmontert servant på en mørk skuffeseksjon, og badet er videre utstyrt med vegghengt toalett og et stort, multifunksjonelt dusjkabinett.

Bad/wc 2
Badet i underetasjen ble pusset opp i 2017, og fremstår som delikat og moderne. Her er det grå våtromsplater i flisimitasjon på veggene, downlights i himlingen og grå fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon. Videre har badet et toalett og et badekar med dusjarmatur.

Vaskerom
Vaskerommet ligger vegg-i-vegg med badet i underetasjen, og ble pusset opp i 2015. Veggene har en kombinasjon med malte og flissatte flater, og på gulvet er det grå fliser. Det er mye oppbevaringsplass i en grå skapinnredning, og i en grå laminatbenkeplate er det nedfelt kum i stål. Under benken er det opplegg og plass for både vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Det er tre pene soverom i eneboligen, og alle ligger samlet i andre etasje. Store sprossevinduer sørger for rikt, naturlig lysinnslipp og gode luftemuligheter, og ett av soverommene har utgang til en sydvendt balkong på ca. 12 kvm. Panelen på veggene er malt i lyse farger som står godt til parkettgulvene, og det er fin plass til kommode eller skrivebord i tillegg til seng og nattbord. I hovedetasjen er det et garderoberom, som opprinnelig er et soverom, så det er godt tilrettelagt for fire soverom dersom man ønsker det. Boligen har oppbevaring- og lagringsplass i en kjellerbod, i en innebod i andre etasje og i et frittliggende uthus på ca. 24 kvm.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger med. Øvrige hvitevarer/inventar medfølger kun etter avtale med selger.

Diverse

Kort fortalt
- Velholdt og familievennlig enebolig.
- Innholdsrik løsning over 3 etasjer.
- Dobbelgarasje og gruset gårdsplass.
- Frodig, velstelt og skrånende hage.
- Sydvendt balkong på ca. 12 kvm.
- Sydvendt terrasse på ca. 36 kvm.
- Pent vindfang og stor hall i 1. etasje.
- Tiltalende stue med møbleringsfrihet.
- Romslig, fin spisestue med peisovn.
- Klassisk, pent og velutstyrt kjøkken.
- Helfliset bad/wc ved hall i 1. etasje.
- Bad/wc i u. et - pusset opp i 2017.
- Vaskerom i u.et - pusset opp i 2015.
- 3 gode soverom, alle i 2. etasje.
- Lagringsplass i inneboder og uthus.
- Varmtvannsbereder på ca. 300 liter.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4014/65/28:
08.07.1954 - Dokumentnr: 802 - Best. om byggeforbud
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere

14.10.2015 - Dokumentnr: 948111 - Jordskifte
Jordskiftesak 0800-2014-0017 Kil-Fossnes
Saken gjelder grensegang og salg/kjøp av mindre arealer
Gjelder denne registerenheten med flere

21.12.2016 - Dokumentnr: 1187593 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:144
Bestemmelse om vedlikehold, reparasjon og brøyting

22.05.2006 - Dokumentnr: 1496 - Forkjøpsrett
Rettighetshavere Asle Karlsen, samt hans barn og Hilde Hansen for et hvert tilfelle av salg av eiendommen inntil 1.5.2026.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:28 F

08.09.1904 - Dokumentnr: 900088 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:3
Med flere bestemmelser

4014/65/239:
08.07.1954 - Dokumentnr: 802 - Best. om byggeforbud
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere

14.10.2015 - Dokumentnr: 948111 - Jordskifte
Jordskiftesak 0800-2014-0017 Kil-Fossnes
Saken gjelder grensegang og salg/kjøp av mindre arealer
Gjelder denne registerenheten med flere

21.12.2016 - Dokumentnr: 1187593 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:144
Bestemmelse om vedlikehold, reparasjon og brøyting

22.05.2006 - Dokumentnr: 1496 - Forkjøpsrett
Rettighetshavere Asle Karlsen, samt hans barn og Hilde Hansen for et hvert tilfelle av salg av eiendommen inntil 1.5.2026.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:28 F

08.09.1904 - Dokumentnr: 900088 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:4014 Gnr:65 Bnr:3
Med flere bestemmelser

Info kommunale avgifter

Eiendomsskatt bolig, renovasjon, feieavgift, vannavgift, vann abonnementsgebyr, kloakkavgift, kloakkavgift abonnementsgebyr.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er installert opplegg for fiber fra Altibox. Standardpakke koster ca. kr 1.250,- pr. mnd.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har opplyst følgende i sin egenerklæring:
2: Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Svar: Nytt arbeid i 2006, utført av faglært (Vestmar Rør og Ole & Tores rørservice). Montert rør I rør system, varmekabler, nytt vegghengt toalett, dusj, møbler og fliser gulv/vegg.
Svar: Nytt arbeid i 2017, utført av faglært utenfor firma. Montert rør i rør system til nytt servant, badekar og toalett. Hogd opp gulv og endret tilpasset sluk. Lagt varmekabler, nye baderomsplater vegg, fliser gulv. Alt er nytt, utenom vinduet. Brukt faglærte, men alt er gjort privat.
Svar: Nytt arbeid i 2016, utført av ufaglært. Lagt varmekabler og fliser på gulv. Ny utslagsvask, skaper og benkeplater. Malt vegger. Byttet dør ut til garasjen.

3: Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Svar: Oppdaget noen dråper vann som kom inn ved tak/list ved verandadør 1 etg i 2018. Dette ble oppdaget etter kraftig regnvær og vind fra sør.

4: Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Svar: Ja, nytt arbeid i 2018 utført av ufaglært. Fylte silikon til utebruk i alle sprekker mellom innerbord, ytterbord og rundt verandadør på verandaen i 2 etg, etter oppdaget vannlekkasjen i stue i 1 etg.
Svar: Ja, nytt arbeid i 2020, utført av faglært (Johan Brekka). Skiftet tak på huset, etterisolere loft og skiftet kledning på huset øst siden. Nye takstein, ny pipehatt, nye snøfangere og nye takrenner.
Svar: Ja, nytt arbeid i 2022, utført av ufaglært. Skiftet ytterdør.
Svar: Ja, nytt arbeid i 2021, utført av ufaglært. Laget liten platting bak huset med levegg.
Svar: Ja, nytt arbeid i 2019, utført av faglært utenfor firma. Laget ny trapp opp til store veranda i 1 etg. Ble utført privat av en faglært.

7: Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Svar: Ja. Et lite området på 5x 5 cm med saltutslag under trapp ned mot kjeller. Utbedret dette selv med råd fra fagperson.

10: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Ja, nytt arbeid i 2007, utført av faglært utenfor firma. Skiftet ut gammelt sikringsskap med nye automatsikringer. Utført av fagperson, men gjort privat.
Svar: Ja, nytt arbeid i 2014, utført av faglært utenfor firma. Lagt opp strøm i hele 2 etg av faglært person, men utført privat.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: F21A272F-45CE-411A-82E4-4EB99EF5D892