Kil / Kragerø

Kilsveien 30

Kommunale avgifter
21 573 kr / år
Byggeår
1820
P-rom
150 ㎡
Bruksareal
217 ㎡
Tomteareal
410 ㎡
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Stor enebolig ved sjøen, med mye sjarm, fine uteplasser og flott sjøutsikt. 2 bad, 4 soverom og god bodplass. Idyllisk!

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entré, gang, bad, stue, kjøkken, soverom.
2. etasje: Ganger, 3 soverom, stue, bad, vaskerom
Lofts etasje: Gang og stort loftsrom
U. etasje: Boder.

Standard

Entré
Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning og ringeklokke. Vel innenfor døra møtes man av en entré med mørke gulvfliser og hvitmalte panelvegger. Det er montert en stang for oppheng, og om ønskelig er det plass til ytterligere garderobeløsninger. I tillegg er det egen inngang til kjelleren.

Kjøkken
Et stort kjøkken ligger i eget rom, med gulvbelegg og plass til spisebord. Innredningen har profilerte fronter, vitrineskap og laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum i stål. For et luftigere uttrykk er flere overskap droppet til fordel for åpne flater, men det er likevel godt med både skap- og benkeplass på kjøkkenet.

Over benken er det belysning, og over kokesonen er det installert en ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp og stekeovn, i tillegg til opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til for kjøleskap. 

Stue
Stuen er et pent og romslig allrom for hele familien, med mye historie i veggene og godt lysinnslipp via en rekke vinduer. En glassdør tar deg ut til den store terrassen, og om sommeren er det hyggelig å trekke ut for middager i sola. Stuen er innredet med tregulv og hvitmalte takbjelker, mens veggene er kledd med tømmer og flater malt i en lys gråtone.

Lune kvelder sikres av en vedovn. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spiseplass utenfor kjøkkenet. Her er det plass til å samle venner og familie rundt et langbord.

Stue 2
I andre etasje finner man en hyggelig stue med tregulv - et ekstra oppholdsrom for lek, avslapning og vennebesøk. Det er utgang til en trapp som fører ned til den store terrassen utenfor første etasje. Veggene er kledd med panel og tømmer malt i hvitt, og en vedovn sørger for ekstra varme og hygge. Stuen har plass til både kontorkrok og sofagruppe.

Bad/wc/vaskerom
Planløsningen byr på to bad i hver sin hovedetasje og et eget vaskerom med toalett i andre etasje. Badet nede, som ble pusset opp i 2012, er delikat med sorte gulvfliser og hvite veggfliser for en fin kontrast. På badet er det gulvvarme og downlights i himlingen.

Badet har toalett og et åpent dusjhjørne med regnfallsdusj. Baderomsinnredningen består av en enkel servant og et speil med integrert belysning. Vaskerommet har mønstret tapet på veggene og lyst va°tromsbelegg på gulvet. I rommet er det toalett og opplegg for vaskemaskin. Rommet har videre et speilskap og en enkel servant.

Bad 2
Badet oppe har et badekar med dusjløsning, montert under et stort vindu som sørger for godt med naturlig lys. Veggene er kledd med mønstret tapet, mens gulvet har våtromsbelegg. Den øvrige innredningen består av et bidé, dobbel servant med hvite underskap, to veggskap i samme stil og et speil med belysning.

Soverom og garderobe
Eneboligen har hele fire soverom - ett i første etasje og tre i andre etasje. Hele fire soverom gir mange valgmuligheter til familien, og ved behov kan et av rommene benyttes som kontor eller walk-in closet. Et av soverommene oppe har malte tømmervegger, og her våkner man til nydelig utsikt over sjøen.

På hovedsoverommet nede er det god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, og langs den ene veggen har rommet en stor, plassbygget skyvedørsgarderobe. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i en meget romslig kjellerbod og i et stort loftsrom med synlige takbjelker. Loftsrommet har fin takhøyde og stort potensial for utvikling.

Arealer med beskrivelse

U. Etasje: BRA: 21 kvm, S-ROM: 21 kvm.
1. Etasje: BRA: 78 kvm, P-ROM: 78 kvm.
2. Etasje: BRA 72 kvm, P-ROM 72 kvm.
Loft: BRA 46 kvm, S-ROM 46 kvm.
Totalt: BRA 217 kvm, P-ROM 150 kvm. S-ROM: 67 kvm.

Rom som inngår i primærrom er:
1. etasje: Entré, gang, bad, stue, kjøkken, soverom.
2. etasje: Ganger, 3 soverom, stue, bad, vaskerom

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1820 Byggeår er antatt av selger. Huset er tilbygget rundt 1988.

Oppvarming

Eneboligen oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner og gulvvarme på badet nede, supplert av en vedovn i begge stuene. Nylig er det installert en feieluke på loftet, og pipen har blitt frest og godkjent av feier. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet og badet nede - ellers naturlig tilluft. En ca. 200 liters varmtvannsbereder fra 2019 er plassert i kjellerboden. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer fra 2012, og samme år ble elanlegget kontrollert.  
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Innholdsrik enebolig over fire plan.
- Noe behov for modernisering.
- Parkering i gruslagt innkjørsel.
- Idyllisk beliggenhet i Kil sentrum.
- Rett ved sjøen og sandstrand.
- Herlig terrasse på ca. 25 kvm.
- Deilig altan som måler ca. 9 kvm.
- Det er nydelig utsikt over sjøen.
- Tomt med gressplen og gjerde.
- Stort kjøkken med god skapplass.
- Det er dels integrerte hvitevarer.
- Plass til spisebord på kjøkkenet.
- Pen og romslig stue med vedovn.
- Stue i 2. etasje for ekstra spillerom.
- To bad, ett pusset opp i 2012.
- Hovedbadet har varme i gulvet.
- Et eget vaskerom med toalett.
- Hele fire soverom, ett med skap.
- Lagring i kjellerbod og på stort loft.
- Loftsrommet har stort potensial.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 31.10.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje jamfør med byggeår og konstruksjoner. Viktig å merke seg at byggeår er antatt til 1820, med original tømmerkonstruksjon. Det er ikke gjort destruktive inngrep på
befaringsdagen, så det er en risiko for skjulte avvik. TG: 2 er gitt til taktekking, nedløp, veggkonstruksjon, takkonstruksjon, vinduer, altan, radon, rom under terreng, vann og avløpsledninger og drenering. TG: 3 er gitt til dører, utetrapp, overflater, etasjeskiller, innvendige trapper, bad 2 etasje, vaskerom 2 etasje og forstøtningsmur. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget.
Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: Store eller alvorlige avvik.
Utvendige dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke

Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. 

Innvendig overflater: Det er stedvis påvist synlige skader på overflater.

Etasjeskille/gulv mot grunn : Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.

Bad/Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Forstøtningsmurer: Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak .
Nedløp og beslag : Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Utvendig veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.

Utvendig takkonstruksjon/loft: Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten.

Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.

Radon: Ingen dokumentasjon på Radon og ukjent område i følge Radon aktsomhet.

Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.


TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt
fare for skader.

Rom under terreng: Det kommer vann inn i rom under terreng under mye nedbør.

Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Avvik gjelder kobberrør.

Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Selger har anført i egenerklæringsskjema at bad i 1. etg. er renovert i 2012. Arbeidene den gang ble utført av Ole & Tores rørservice på det sanitæret, Elektroinstallatør Terje Jørgensen på elektro og Kragerø Flis og Mur hadde membran og flis. Det står også nevnt at det kan forekomme i kjeller ved mye nedbør. Videre påpekes det at det er et gamelt hus med noe sprekker og skjevheter samt at det har vært mus i vegg og på loft ved museår. Arbeider på terrasser i 1. og 2. etg er utført av faglært personell. Selger opplyser til megler at det er oppdaget sprekk i servant på bad i 2. etg. samt at gulvbelegg på det blå soverom i 2. etg har løsnet noe etter at egenerklæringsskjema er fyllt ut.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger sentralt til ved sjøen i Kil sentrum - en idyllisk perle innerst i Kilsfjorden i Kragerø kommune. Tettstedet var kommunesenter i tidligere Sannidal kommune. Plassen preges av gammel trehusbebyggelse, brygger og smale gater som skaper en svært idyllisk atmosfære. Stedet gir mulighet for båtliv og rikelig med sommerhygge langs bryggene.

Fra boligen er det kun to minutters gange til sjøen, Kil brygge og en nydelig sandstrand. Med båt er det kort vei til de mange øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel Skåtøy og velkjente Jomfruland. Videre har boligen kort vei til lekeplass, flotte turområder og skiløyper, og ved Sannidal skole finnes lysløype. På vinterstid har Kragerøområdet mye å by på.

Det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ulike ferdighetsnivåer. Gautefall Ski Lodge er også et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

I overkant av et kvarter med bil fra Kil finner du mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen Hobbitthytte. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

Det er også kort vei til Kragerø sentrum, både med båt og bil. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier.  For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til å besøke ti av Kragerøs mest populære turmål. Liker du å trene innendørs ligger Family Fitness i Sannidal.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og på Coop Extra på Alti Kragerø, som begge ligger ca. 5 min unna på sykkelsete. På Alti Kragerø finner du også flere gode butikker og virksomheter. Det er under kvarteret å kjøre til Kragerø sentrum. Her finner du trange smug og gater hvor det gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge.
Alle er drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Nordraaks matverksted og gjestehus, de byr på mat lagd med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer. Smauet er en delikatessebutikk og italiensk bakgårdsbistro med mange gode smaker. November på Carl Hansens brygge, serverer nydelig kaffe, brunsj, lunsj, tapas, god vin og annen drikke. Dahlia kafè og interiørbutikk, med flere typer «blingser», chiapudding, smoothies og litt salater.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kilskrysset, som ligger ca. 7 min unna. Her er det gode bussforbindelser til både Sørlandet og Østlandet. Ved å benytte bil tar det ca. 12 min til Kragerø sentrum, 35 min til Risør, 1 time og 30 min til Kristiansand lufthavn Kjevik, samt 2 timer og 15 min til Oslo.

Fra eneboligen er det gangavstand til Sannidal barneskole og Sannidal ungdomsskole. Med daglig skyss fra ferjekaia i Kragerø og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende kommuner, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Areal: 410 kvm, Eierform: Eiet tomt. Eiendommen består av 2 bruksnummer, 162 og 302. Til begge eiendommen er det målebrev som ligger vedlagt prospekt.

Omgivelsene er svært idylliske, omkranset av hvite trehus og med umiddelbar nærhet til sjøen. Her ligger alt til rette for pur sommeridyll med bading, båtliv og fiske. Eneboligen ligger høyere enn husene rundt, med nydelig utsikt over sjøen og all idyllen. Tomten er opparbeidet med gressplen, blomster, hvitmalt gjerde og diverse beplantning.

Deler av eiendommen er naturtomt med fjell i dagen og stedlig vegetasjon. Foran huset finner man en gruslagt innkjørsel med gode muligheter for parkering. Fra stuene er det utgang til en herlig og delvis overbygget terrasse på ca. 25 kvm, med trapp ned til både hagen og veien på nedsiden av huset.

Terrassen innredes enkelt i ulike soner, og innbyr til store sammenkomster med god mat og drikke. Sommerdagene kan også nytes på en altan utenfor gangen i andre etasje. Ta deg en pust i bakken på altanen, mens du skuer utover sjøen og de skogkledde omgivelsene. Altanen har utestikk og et areal på ca. 9 kvm.

Parkering

Det er parkering i en gruslagt innkjørsel opp til huset.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 23.06.88. Brukstillatelsen gjelder tilbygg/påbygg til bolig, gjenstående arbeid: Se midlertidig brukstillatelse vedlagt prospekt.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for Kil, datert 14.03.02. Kommunen opplyser at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid.
Eiendommen ligger i reguleringsplan i et område som p.g.a. en bygnings eller et bygningsmiljøs spesielle karakter, ansees som bevaringsverdig.
Byggninger som er regulert til bevaring tillates ikke revet. En skadet bygning eller deler av denne kan nektes revet dersom det etter kommunens skjønn ikke anses som urimelig å pålegge eieren å sette i stand bygning.
Bestående bygninger kan utbedres, moderniseres og ombygges, forutsatt at bygningens akstriør med hensyn til målestokk, form detaljering, materialbruk og farger blir opprettholdt. Kommunen kan kreve at fasadene føres tilbake til tidligere dokumentert utseende, eller til et fasadeuttrykk i samsvar med bygningens alder eller områdets karakter.
Ved utbedring, reperasjon og evt. gjenoppføring, skal opprinnelig bygningsdeler i størst mulig grad tas vare på og gjenbrukes i sin rette sammenheng.
Tiltak av enhver art i dette området skal godkjennes av kommen etter at antikvarisk myndighet/fylkeskonservator har uttalt seg.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1954/802-1/31 Best. om byggeforbud 08.07.1954
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere
Gammel overenskomst vedr. Kiils vannverk og Sannidal kommune med rett for Sannidal kommune til å oppdemme og uttapping av Andbutjern for Kiils vannverk samt rett til å legge ledning til vann og avløp.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
Rettigheter som følger eiendommen:

1960/3003-1/31 Registrering av grunn 02.11.1960
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3814 Gnr:65 Bnr:7
Dette er en gammel grensebeskrivels som er erstattet av målebrev datert 23.11.1984.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Foreligger ikke.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 107 500,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 970,- (Omkostninger totalt) 4 623 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 21 573 pr. år Renovasjon, feieavgift, vann- og avløpsavgift samt eiendomsskatt

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6.294,- i 2023 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Forsikring: Eika. Polisenummer: 769654. Kr. 7.886 ,- pr. år.
Bredbånd/Tv: ca. kr. 1.345,- pr. mnd. Dette leveres av Kragerø Bredbånd/Altibox. Kostnaden avhenger av hastigheten på bredbåndet.
Strøm: Selger opplyser at forbruket ligger på ca. 12.000 kWh pr. år. Dette avhenger selvsagt av antall medlemmer av husstanden. Til oppvarming brukes også vedfyring.

Formuesverdi

Primær: Kr. 680 329,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 2 449 184,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kilsveien 30, Gnr. 65 Bnr. 162 og Gnr. 65 Bnr. 302 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap (nesten nytt), stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Våpenskap i 3. etg. samt hyller i 2. etg. følger også med i salget.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler
på tlf 40 40 19 77.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-23-0037

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0037. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Eierskifteforsikring (Kr.23 822) Digital grunnpakke (Kr.7 600) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.107 500) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.172 307)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3070869