Venstøp

Katteberget 25

Prisantydning
12 000 000 kr
Omkostninger
315 870 kr
Totalpris
12 315 870 kr
Formuesverdi
1 408 090 kr
Formuesverdi sekundær
5 069 125 kr
Kommunale avgifter
29 260 kr / år
Byggeår
2002
P-rom
300 ㎡
Bruksareal
408 ㎡
Tomteareal
1 027 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Kvalitetsbolig med herlig uteområde. Dobbeltgarasje. Uinnredet sokkeldel med muligheter for utleie/treningsrom el.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Entrè, wc, hall m/trapp, kjøkken, stue, spisestue, gang, 3 soverom, bad og garasje.
Underetg.: Kjellerstue, soverom, bad, vaskerom, gang, hobbyrom, teknisk rom, 2 boder og rom under garasje.

Uinnredet loft med et areal på 50 kvm.

Dobbeltgarasje - direkte adkomst til boligen.

Standard

Boligen ble bygget for å bo i - med det menes at selger valgte kvalitetsprodukter og løsninger fra øverste hylle. Det er lagt mye arbeid i grunnarbeid, uteområder og tekniske løsninger. Videre har eiendommen kvalitets materialer og utstyr i alle ledd. Ingen feil og mangler i selgers eie tid som er fra byggeår. Her er det ikke "spart på noe".

Den malte to fløya inngangsdøren gir et godt førsteinntrykk av boligen. I entréen er det muligheter for oppbevaring av yttertøy og sko, samt praktisk inngang til toalettrom. Flis på gulv.

Kvalitetskjøkken fra Drømmekjøkken - Herregaard, med meget pen finish. Benkeplate i stein av høy kvalitet fra Silestone. Godt med skapplass og arbeidsplass. Flis på vegg under overskap. Integrerte hvitevarer fra Miele. Waterguard etablert. Det er etablert grue på kjøkkenet som gir en god atmosfære til rommet. Flis på gulv, malter overflater på vegger og malte flater med downlights i himling.
Fra kjøkkenet er det åpen løsning mot spisestuen. Dette blir et naturlig samlingspunkt for hele familien.

Stuen er et plan/nivå ned fra kjøkkenet. Stuen er romslig med mange muligheter for møblering. Den store takhøyden får rommet til å virke stort og luftig. De store vinduene gir stuen godt med naturlig lys. Her er det god plass til hyggelige sammenkomster med hele familien. Utgang fra bad til terrasse og trapp ned til bassengområdet. Det er etablert gasspeis i stuen som gir en lun stemning på mørke kvelder. Merbau parkett på gulv, malte overflater på vegger og malte overflater med downlights i himling.

Pent flislagt baderom innredet med håndlaget innredning, wc og dusjnisje. Her er det gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap. Utgang til svalgang.

I boligens første etasje finner man 3 romslige soverom.

Underetasje:
Stilig biljardrom med god belysning og deilig vegg-til-vegg teppe. Om ønskelig kan biljardbord medfølge. Tapet på vegger og malte overflater med downlights i himling.

Svært påkostet og delikat baderom oppgradert i 2011. Her får man innmurt boblekar, dusjnisje dobbeltservant og wc. Baderommet gir en spa følelse og er av topp kvalitet. Waterguard etablert. Marmor på gulv og vegger, malte overflater med downlights i himling. 

Vaskerommet er innredet med skyllekar og har opplegg til vaskemaskin. Det er etablert Waterguard. Belegg på gulv med oppkant på vegg og malte overflater på vegger.

Praktisk kjellerstue med flott skifter på gulvflater. Perfekt rom for fotball på skjermen eller bare zappe en runde. Utgang til bassengområdet. Tapet på vegger og malte overflater i himling.

I underetasjen finner man ett soverom og ett kontor (soverom).

Rom under garasje med mulighet til innredning av hybel/oppholdsrom.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 300 kvm.
Bruksareal:  408 kvm.
Sekundærareal: 108 kvm.

P-rom inneholder:
1. etasje: Entrè, wc, hall m/trapp, kjøkken, stue, spisestue, gang, bad og 3 soverom.
Underetg.: Kjellerstue, soverom, bad, vaskerom, gang og hobbyrom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

2002 i følge Skien kommune.

Påkostning og modernisering

Oppgraderinger siden byggeår:
- Malt utvendig fasader 2021.
- Etablert ny skifer terrasser 2020.
- Skiftet himling under terrasser 2020.
- Skiftet kjøkkeninnredning 2017.
- Generelt godt vedlikeholdt/oppgradert på innvendige overflater.

Oppvarming

Peisovn, for øvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jan Tore Eriksrød den 20.04.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Beskrevne bolig er en frittliggende enebolig med areal over to etasjer oppført i 2002. Mulighet til innredning av uinnredet loftsrom på ca. 50 kvm. Boligen er etablert på oppfylte steinmasser på fjell. Grunnmur i lettklinkerblokker/isoblokk. Yttervegger i murt lettklinkerblokker/isoblokk med utvendig og innvendig murpuss. Boligens vinduer består av to-lags isolerglass vinduer. Etasjeskiller i leca elementer med påstøpt i betong.
Sadlet fabrikkframstilt takverk tekket med glassert teglstein. Takrenner i lakkert stål. Pipe i stue etablert med gass. Det er også etablert varmegjennvinningsanlegg og sentralstøvsuger til boligen. Boligen er oppvarmet med varmekabel i de fleste gulvflater, gasspeis og varmegjennvinningsanlegg. Romslig terrasse delvis overbygget tekket med skifer. Svalgang tekket med skifer. Uinnredet rom under garasje med mulighet til innredning til hybel.

Boligen for øvrig gir et meget god inntrykk. Det er viktig å merke seg at bygningen er oppført i henhold til de byggeforskriftene/krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens forskrifter til inneklima, isolasjon, lyd og brannkrav er strengere en de som gjaldt da dette bygget ble oppført. Det er ikke gitt opplysninger til takstmann om forhold vedrørende problemer med skadedyr, maur e.l. utover det som eventuelt er nevnt i denne rapporten. For ytterligere informasjon og andre viktige bemerkninger, se under egne premisser, andre opplysninger og byggebeskrivelse.

Boligen fremstår med ingen vesentlig merknader. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på slitasje, begrenset levetid. Som følge av dette, alder og forventet levetid er det noe oppgradering og utbedringsbehov. Noe er nærliggende og noe kan gjøres innen noe tid.
- Skader i tapet underetasje bør utbedres.

Følgende avvik har fått TG2:
- Radon.
- Våtrom > overflater gulv > bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > bad.
- Våtrom > overflater gulv > vaskerom.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien sentrum følg Fv32 forbi Skien togstasjon. Ta første til høyre inn på Amtmand Aalls gate, og følg veien frem til du kan ta av inn på Petersborgvegen. Ta så førte til venstre inn på Venstøphøgda, og følg vegen i ca. 1,5 km. Sving til venstre inn på Katteberget. Boligen ligger på venstre hånd. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Katteberget 25 er en spesiell og svært påkostet bolig med flott opparbeidet uteområder. Eiendommen har en meget barnevennlig og stille beliggenhet i en attraktivt gate. Nærhet til skole, barnehage, idrettsanlegg og fin natur med gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Tomten ligger flott til med gode solforhold.

Tomt

Areal: 1 027 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er inngjerdet med smigjernsgjerde, hekk og beplantning.

Eiendommen er en del av tre realsameier med ideell andel 2/62 i hvert realsameie. Realsameiene har gnr. 8, bnr. 336, gnr. 8, bnr 337 og gnr. 8 bnr 338 og er felles lekeplass/friarealet for samtlige eiendommer. Kostander for vedlikehold i forbindelse med dette må påregnes.

Parkering

Parkering i dobbeltgarasje, samt gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.08.2021. Ferdigattesten gjelder enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "Reguleringsplan for et område nord for Katteberget på Venstøphøgda i Skien", datert 27.09.2001.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende og bevaring naturmiljø, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har vannmåler. Det gjøres oppmerksom på at kommunal vannledning 160mm ligger på tomtegrensen til eiendommen.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2000/13759-2/101  Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst: 25.09.2000 
Bestemmelser om tilleggsareal. Gjelder 1/38-del av 3 nærmere
angitte områder
Plikt til drift og vedlikehold
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

2002/4981-2/101  Bestemmelse iflg. skjøte  
Tinglyst:05.04.2002 
Rettighetshaver: Telenor, Telenor avidi m.m.
Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
 
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

2004/9926-1/101  Erklæring/avtale  
Tinglyst: 28.06.2004 
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:8 Bnr:315  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om fremtidig drift og vedlikehold av
hovedledningstraseen for Skien kommune
Med flere bestemmelser

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

12 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 300 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 000 000,-)) 315 870,- (Omkostninger totalt) 12 315 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 29 260 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 408 090,- for år 2019. Sekundær: Kr. 5 069 125,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Katteberget 25, Gnr. 8 Bnr. 315 i Skien kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-21-0111

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-21-0111. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,0%, Tilretteleggingshonorar kr 10 900,-, samt Markedspakke kr 13 500,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3052243