Sentrum

Kastellveien 6A

Prisantydning
3 550 000 kr
Omkostninger
88 750 kr
Totalpris
3 638 750 kr
Formuesverdi
633 068 kr
Formuesverdi sekundær
2 405 658 kr
Felleskostnader
1 600 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1885
Internt bruksareal (BRA‑i)
113 ㎡
Bruksareal
118 ㎡
Tomteareal
634 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Unik, sjarmerende og oppgradert toppleilighet i Arendal sentrum - Fantastisk utsikt - Gode solforhold - Parkeringsplass

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Inneholder gang, bod, to gode soverom, to dusjbad, vaskerom, åpen stue- kjøkkenløsning, inneglasset balkong og balkong med fantastisk utsikt.
Bilopstillingsplass.

Oppvarming

Elektrisk og ved.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Følg veien fra sentrum mot Barbu, kjør opp mot skytebanen og videre forbi Granehallen. Ta til høyre på toppen av bakken og det er da parkering på høyre hånd. Alternativ adkomst via Langbrygga og opp Nesbakken. Leiligheten ligger øverste etasje. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning. Velkommen!

Barnehage, skole og fritid

Barnehager
St Franciskus barnehage (1-5 år) 0.7 km
Tyholmen barnehage (1-5 år) 0.7 km
Springkleiv barnehage (0-5 år) 1.4 km

Skoler
St. Franciskus skole (1-10 kl.) 0.7 km
Stinta skole (1-10 kl.) 1.2 km
Steinerskolen i Arendal (1-10 kl.) 2.2 km
Birkenlund skole (1-10 kl.) 2.6 km
Arendal videregående skole 0.7 km

Sport
Granehallen Aktivitetshall 0.2 km
Skytebanen - kunstgressbane Fotball 0.3 km
Flere treningssenteret i nærområdet
Fine turområder i skog og langs sjø

Offentlig kommunikasjon

Offentlig transport
Arendal bussterminal Totalt 24 ulike linjer 0.4 km
Arendal bussterminal Totalt 17 ulike linjer 0.4 km
Arendal stasjon Linje R50 0.6 km
Arendal Rådhusbrygga kai Linje 001 0.7 km
Arendal Tyholmen ferjekai Linje 191 0.7 km

Parkering

Det følger én fast biloppstillingsplass til leiligheten. Adkomst fra leiligheten til parkering: Du går via oppgang 6C og videre oppover med heis, deretter kommer du ut og skal videre opp en rampe med varmekabler. Felles gjesteparkering.

Beliggenhet

Toppleilighet som ligger sentralt og tilbaketrukket fra Arendal sentrum. Leiligheten ligger i en klassisk bygård med eget særpreg i et område med hovedsakelig eldre boligbebyggelse. Med Pollen som nærmeste nabo kan du nyte nærheten til et godt utvalg av alt byen vår har å tilby. Her har du tøffelavstand til alle fasiliteter. Beliggenheten gjør at du likevel er skjermet for det yrende bylivet på Langbryggen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ferdigattest for rehabilitering samt innredning på loft, datert 30.05.1985.

Avvik i forhold til rømning og lysforhold:
- Det er anlagt 2 rømningsveier fra inngangsdør til leilighet trappegang og kott dør trappegang. Kott dør er ikke branndør og lav høyde. Det er ikke fremlagt brannprosjektering for leiligheten og anbefales gjennomgang med prosjektering. Vurderes utfra dagens byggtekniske forskrift å ikke inneha de branntekniske lydkravene som stiller.
- Lysforhold på soverom tilstøtende til bad er m1 takvindu og er ikke 1 % lysåpning på vindu i henhold til gulvareal.

Deler av bygget ligger på naboeiendommen gnr. 501 bnr. 731.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.
Privat vei siste stikkvei inn til eiendommen, eierandel i vei følger salget.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til område for boliger m/tilhørende anlegg , tilhører reguleringsplan Thommesens stiftelse / Valhalla, datert 11.01.1984. Arealplaner under arbeid i nærheten: Hylleveien 7-9, Jaktekaia, N. Tyholmen, Kanal i Arendal, Fløybyen, Tyholmen hotell. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter. Pkt. 9.2 i vedtekter sier følgende " Styret skal underrettes om korttidsutleie av boenheter da dette kan ha følger for sameiets karakter og daglig vedlikehold, herunder rengjøring, søppelhåndtering og parkering på gjesteparkering."

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/501/446/12:
21.05.1913 - Dokumentnr: 900226 - Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Arendal kommune. Overført fra: Knr:4203 Gnr:501 Bnr:446. Gjelder denne registerenheten med flere.

16.02.1949 - Dokumentnr: 500147 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Overført fra: Knr:4203 Gnr:501 Bnr:446. Gjelder denne registerenheten med flere.

21.08.1985 - Dokumentnr: 7746 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 12. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 127/503. Eiendommen er oppdelt i 5 seksjoner.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 88 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 101 450,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Nyere, pent kjøkken med glatte, hvite fronter og mørk laminat benkeplate. Her er det godt med skap- og benkeplass. Utstyrt med kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Kjøkkenet er av typen IKEA fra 2021. Fin og hyggelig plass til spisebord. Romslig stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, utgang til inneglasset balkong med flis på gulv. Her har man dobbelisolerte glass som vegger og flott utsikt utover Arendal sentrum samt innseilingen til Arendal. Vedovn i stue. To bad overflate pusset opp i 2023, flislagt på eksisterende belegg. Ett bad utstyrt med innredning med nedfelt servant, dusjvegger og toalett. Det andre er utstyrt med vask med innredning, dusj i badekar og toalett. Vaskerom med belegg på gulv og malte plater på vegger, utstyrt med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. To romslige soverom, det ene soverommet er opprinnelig inntegnet som to soverom på bygningstegningene. Gang med praktisk skyvedørsgarderobe.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: FYLL INN

Diverse

Bygningen er Sefrak-registrert på grunn av bygningenes alder. I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no. 

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4203/501/446/12:
21.05.1913 - Dokumentnr: 900226 - Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Arendal kommune. Overført fra: Knr:4203 Gnr:501 Bnr:446. Gjelder denne registerenheten med flere.

16.02.1949 - Dokumentnr: 500147 - Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Overført fra: Knr:4203 Gnr:501 Bnr:446. Gjelder denne registerenheten med flere.

21.08.1985 - Dokumentnr: 7746 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 12. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 127/503. Eiendommen er oppdelt i 5 seksjoner.

Info kommunale avgifter

Totalt kr. 19 539,-. Beløpet inkluderer renovasjon, eiendomsskatt, målerleie og gebyr for vann- og avløp. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, nytt arbeid 2023. Utført av faglært. Flislegging av to bad og vaskerom på eksisterende belegg. Firma som utførte arbeidet var Harry Jørgensen ENK og Jacobsen VVS. Har dokumentasjon på arbeidet.

2.2.1 Nytt arbeid 2024. Utført av faglært. Byttet varmtvannsbereder (helt ny fra forhandler) utført av fagfolk med papirer. Hisøy elektro bistod også i monteringen. Firma som utførte arbeidet var Rørlegger Halvorsen. Har dokumentasjon på arbeidet.

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt? Ja, Pipehatt lå feil, den er skiftet og fikset så ingenting utenom det. Sameie ordnet opp i det. Arbeid utført av AK Blikk.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, nytt arbeid 2022. Utført av faglært. Pipehatt lå feil, den er skiftet og fikset så ingenting utenom det. Ny pipehatt. Sameie ordnet opp i det. Firma som utførte arbeidet var AK Blikk. Har dokumentasjon på arbeidet.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, nytt arbeid 2021. Utført av faglært. Hisøy Elektro har byttet stikkkontakt for oppvaskmaskin på kjøkken, opplegg for taklys i stue og kjøkken og opplegg for stikkontakt til stekeovn på kjøkken i 2021. Firma som utførte arbeidet var Hisøy Elektro. Har dokumentasjon på arbeidet.

10.2.1 Nytt arbeid 2024. Utført av faglært. Bistått med montering av ny varmtvannsbereder. Firma som utførte arbeidet var Hisøy Elektro. Har dokumentasjon på arbeidet.

10.3.1 Nytt arbeid 2024. Utført av faglært. Hatt eltilsynet innom i slutten av 2023. Ingen avvik. Firma som utførte arbeidet var EL tilsynet. Har dokumentasjon på arbeidet.

18 Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe? Ja, Gjort endring. Satt inn peis på dugnad. Dette er ikke meldt inn til brannvesenet.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 432A20EB-8F89-4582-9B66-C36FB934BF14