SØGNE/ NY-HELLESUND

Kapelløya 1K

Prisantydning
1 890 000 kr
Omkostninger
63 720 kr
Totalpris
1 953 720 kr
Felleskostnader
1 013 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
2 352 kr / år
Byggeår
2012
P-rom
34 ㎡
Bruksareal
34 ㎡
Tomteareal
689 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Ny-Hellesund/ Søgne - Lekker ferieleilighet på Verftet. Fullt møblert og 3m båtplass. Felles sandstrand og strandlinje

Om eiendommen

Innhold

1.etasje: gang/ entre, stue og kjøkken, bad
2.etasje: 2 soverom

Standard

1. etg.: Leiligheten er i en stilig utførelse med møbler fra Sundays design. Det er pusset betonggulv med varmekabler i hele etasjen. Bad har flislagt gulv og dusj med varmekabler. Kjøkken fra Strai med hvitevarer i åpen løsning.

2. etg.: Eik plank parkett på alle gulv. Malt gips på vegger.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 22 m²  - Loft 12  m².
P-rom inkl: 1.etg- Stue/kjøkken/gang, bad. Loft- Soverom , Soverom 2

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: På loftetasje er det ikke satt opp lettvegg mellom trapp og ene "soverom" Har ikke betydning med tanke på søknadsplikt og lignende.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2012 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elerktrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eierne er organisert i et sameie og det skal sikres en god kommunikasjon mellom eiere og øvrige aktører på Verftet om bruk og vedlikehold av fellesområdet og egne leiligheter. Nydelig natursti over til Olavsundet med mange flotte utsiktspunkter.
- Selveierleiligheter med næringsinntekter med minimums utleieperiode.
- 1 Båtplass medfølger
- Leilighetene inngår i et felles konsept og leveres fullt møblert. Forslag opprinnelig kjøpekontrakt/leiekontrakt/årsmøtepapirer må leses før budgivining.
- Utleieklausel: Minimum 9 mnd.utleie (se egen leieavtale som overtas av kjøper)

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Sven Bentsen den 23.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse: Leilighet beliggende i bygg fra 2012. Leiligheten fremstår med normal stand og slitasje ut fra alder. Ingen vesentlige avvik registrert. Det er kun leiligheten som er kontrollert (innvendig). Evt. tilhørende boder, båtplass ol. er ikke kontrollert eller befart.
For øvrig må hele rapporten leses

Følgende avvik har fått TG2:
Innvendig > Innvendige trapper. Det er påvist andre avvik: Trappen har ikke utforming iht til krav ved vanlig boligstandard og må derfor anses som en enkel loftstrapp. Det er bratt helning på trappen og ikke tilstrekkelig sikring mot fall.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Det er påvist andre avvik: TG2 gis grunnet alder over 10 år i sammenheng med dusjløsning direkte på overflater.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Med privat båt eller ferge / taxibåt fra Høllen brygge.

Beliggenhet

Ny-Hellesund ligger kun en liten båttur med rutebåten fra Høllen i Søgne, og det er kort vei både til Kristiansand dyrepark med badeland, Kristiansand sentrum eller tilden sjarmerende sørlandsbyen Mandal. Selve båtturen med rutebåten er en opplevelse i seg selv der den kjører innom flere av øyene i Søgnes skjærgård. Se ellers: http://www.nyhellesund.com

Tomt

Areal: 689 kvm, Eierform: Fellestomt
På Verftsområdet er det mange ulike fellesområder som kan benyttes av Verftets gjester og eiere. Her finnes strand, terrasse, bryggeanlegg, utepeis og grill. I tillegg finnes restaurantens serveringsområde

Parkering

Offentlig parkeringsplass på land i Høllen. Ved evt leie av båtplass Høllen / Solta båthavn medfølger 2 p-plasser for bil.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.05.2016. Ferdigattesten gjelder: Utleiebygg med ferieleiligheter, serveringssted og konferanserom, samt brygge- og uteanlegg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til industri/ næring, tilhører reguleringsplann Ny Hellesund m.m. - Søgne kommune. Stadfestet av Miljøverndepartementet 23.08.02, revidert av Søgne kommunestyre 27.03.2008, landskapsvernområde. Oksøy-Ryvingen er tatt ut av planen og Søgne kommunestyret 22.10.2009, plankrav for noen eiendommer på Skarpøya.
Planer under arbeid: Detaljregulering - Ny Hellesund
Kristiansand kommune har hatt ute endring av reguleringsplanen på høring, denne har ikke vært behandlet politisk ennå.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vannverk
Tilknyttet privat kloakkanlegg.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2008/89570-1/200  Jordskifte. Tinglyst 31.01.2008 
Saknr 1000-2007-0019NY-HELLESUND
Overført fra: 4204-40187
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/1022184-1/200  Fredningsvedtak. Tinglyst 04.11.2016 
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
2012/521346-1/200  Seksjonering. Tinglyst 28.06.2012 
Opprettet seksjoner: snr: 3
formål: Næring
sameiebrøk: 50/740
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Leilighetene inngår i et felles konsept og leveres fullt møblert. Forslag opprinnelig kjøpekontrakt/leiekontrakt/årsmøtepapirer må leses før budgivining. Utleieklausel: Minimum 9 mnd.utleie (se egen leieavtale som overtas av kjøper)

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Rett til en båtplass, som sammen med leiligheten må være tilgjengelig for utleie 9 mnd. i året.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.
Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Forretningsfører

Søgne Økonomiservice AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 890 000,-)) 63 720,- (Omkostninger totalt) 1 953 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kommunale avgifter og renovasjon til Avfall Sør er inkl. i fellesutgiftene.
Eiendomsskatt faktureres hver enkelt seksjon

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2.352- pr. år for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 1 013,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Bygningsforsikring, regnskap, vaktmester

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Ingen formuesverdi funnet v/ søk på Skattetataen. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.
Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Kapelløya 1K, Gnr. 401 Bnr. 7 Snr. 3 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 50/740

Boligtype

Hytte

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Alt av møbler og inventar medfølger slik den fremstår på visning.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

VISNING FORTLØPENDE ETTER AVTALE MED MEGLER PÅ TLF 900 200 59 ELLER KONTAKT VIA ANNONSEN.
LEILIGHETEN STÅR KLAR FOR BESIKTIGELSE

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.
Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.
Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-23-0029

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-23-0029. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 890 000,-) (Kr.67 625) Tilrettelegging (Kr.16 900) Totalt kr. (Kr.102 860)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3068095