KRAGERØ - STABBESTAD

Kammen 16

Prisantydning
3 990 000 kr
Omkostninger
42 000 kr
Totalpris
4 032 000 kr
Byggeår
2023
Internt bruksareal (BRA‑i)
49 ㎡
Bruksareal
49 ㎡
Tomteareal
483 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Ny, lekker hytte med høy standard og effektiv arealdisponering! Flott beliggende rett ved attraktive Kragerø Resort.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Meget arealeffektiv og flott planløsning med alt på èn flate.
Inneholder: Gang/entrè, 2 soverom, bod-/teknisk rom, bad og romslig stue med åpen kjøkkenløsning. Fra stuen er det utgang til en solrik og fin terrasse.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Det er varmekabler i entrè, bad og vaskerom/bod. Forøvrig flere termostatstyrte panelovner.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Oslo følges naturlig E-18 sørover og man bør her ta av motorveien andre avkjørsel til Kragerø ved Tangen. Fra Tangen følges Kjølebrøndsveien videre ut til Stabbestad. Kjør opp hvor det er skiltet Kragerø Resort og kjør forbi hotellet til parkeringen til Sydri ligger på høyre side. Hytta er forøvrig merket med vår "til salgs" plakat.

Parkering

Felles parkeringsplass like ved hyttefeltet.

Det er et mål at Kammen skal være et bilfritt område, for trivselens og trygghetens skyld. All parkering skal skje på parkeringsplassen ved innkjøringen til Kammen. Bilkjøring og stans på veiene i velområdet er bare tillatt i forbindelse med av- / påstigning og av-/ pålessing. Dette i.h.t gjeldende vedtekter. Tilrettelagt med el-billadere etter gjeldende bestemmelser.

Kammen 18 med gnr. 11 bnr. 347, har adkomst over en mindre del av tomten til denne eiendommen (Kammen 16) som vises i situasjonskart vedlagt salgsoppgaven. Selger (utbygger) vil tinglyse denne adkomstretten før overtagelse og vil følgelig bli liggende som en heftelse på Kammen 16.

Beliggenhet

Hytta ligger inne på populære "Sydri" hyttefelt, i nær tilknytning til Kragerø Resort. Her er man et "steinkast" unna en av Norges mest attraktiv 18 hulls golfbaner, men det tilbys også både driving range, kortbane og minigolfbane! Det er også mange andre aktiviteter på området som f.eks. sandvolleyball, tennis og klatrevegg for å nevne noe. Spa, restaurant og andre fornøyelser finner man også på hotellet. Det er kort vei ned til sjøen hvor man har badeplasser, Beach Club, båthavn, basseng og restaurant (det er også her tilrettelagt med golfbil vei fra hytta og ned til sjøen). Her arrangeres det også med jevne mellom konserter og andre kulturtilbud. Ferjeforbindelse med få minutters overfart til Kragerø sentrum med "alt" av servicefunksjoner, butikker, spisesteder og utesteder med et pulserende småbyliv sommerstid som må oppleves. Ønsker man å bade og sole seg i fantastiske omgivelser i skjærgården uten å bruke båt, kan man kjøre ca. 10 min. videre til Portør hvor man blant annet finner Stangnes friområde.
Det er småbåthavn ved Stabbestranda hvor det iflg. oppdragsgiver er mulig å kjøpe seg båtplass. Det er herfra umiddelbar adkomst til en av Norges vakreste skjærgårder som byr på stort mangfold av flotte naturhavner, trange sund, fjorder og nærhet til åpent hav. Skjærgården har et stort antall øyer med både fastboende og turister, både med og uten ferjeforbindelse som bør utforskes! På den fine uteplassen til hytta er det også mulig å trekke seg tilbake med gode solforhold og i naturskjønne omgivelser. Området byr også på nydelig skogsterreng, sykkelstier mv.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 01.05.2023. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet vann og avløp. Privat vei.

Reguleringsplan

Detaljreguleringsplan for Kammen - Kragerø Resort, med ikrafttredelsesdato 01.09.2016, hvor eiendommen er vist som frittliggende fritidsbebyggelse. I kommuneplanens arealdel er eiendommen vist som fritidsbebyggelse nåværende, hvor reguleringsplan skal fortsatt gjelde. Reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgaven.

Adgang for utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4014/11/348:
10.01.2022 - Dokumentnr: 30799 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4014 Gnr:11 Bnr:259
Elektronisk innsendt

01.01.2024 - Dokumentnr: 510534 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3814 Gnr:11 Bnr:348

Kammen 18 med gnr. 11 bnr. 347, har adkomst over en mindre del av tomten til denne eiendommen (Kammen 16) som vises i situasjonskart vedlagt salgsoppgaven. Selger (utbygger) vil tinglyse denne adkomstretten før overtagelse og vil følgelig bli liggende som en heftelse på Kammen 16.


Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum (NB! Kun av tomteverdi kr 1 000 000,- da hytta er nyppført/ikke tatt i bruk): kr 25 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 42 000,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatten er på kr. 8120,- i 2024, og er medregnet i ovennevnte kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Hyttefeltet består av frittstående bebyggelse.

Standard

Hytta er oppført i 2023 og holder en meget god standard. Meget god planløsning med svært effektiv arealdisponering. Oppført av Leve Hytter AS og fremstår med solide, spennende materialvalg.

Flislagt gulv i entrè og for det meste heltre furugulv med hardvoksoljet overflate. Det er varmekabler i entrè, bad og på vaskerom/bodrom. For det meste panelte flater på vegger og himlinger. Vedlagt følger romskjema hentet fra utbyggers FDV dokumentasjon.

Store vindusflater som sikrer utsyn og naturlig belysning.

Stuen en enkel å møblere opp og det er utgang til terrasse-/hagedel. Åpen kjøkkenløsning med innredning levert av HTH. Slette, malte fronter og godt med både skap-/benkplass. Integrerte hvitevarer (stekeovn og induksjonsplate, oppvaskmaskin samt kombinert kjøleskap m/frys. Hvitevarer fra Electrolux).

Delikat bad med flislagt gulv med varmekabler og panelte overflater. Dusjnisjen har flislagte overflater med fine glassvegger. Wc og servant i innredning. I tillegg til badet er det det kombinert vaskerom-/bod med flislagt gulv og panelte overflater. Det er her lagt opp til vaskemaskin og her er også varmtvannsberederen, rørfordelerskap og el-tavlen etablert.

Hytta har 2 soverom, begge med funksjonell størrelse.

En flott kvalitetshytte som må ses!

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn og induksjonstopp.

Diverse

-Reguleringsplanen legger til rette for etablering av bod/golfbilgarasje på inntil 15 kvm (maks gesimhøyde på 2,5 m og maks mønehøyde på 4 m over planert terreng, og takform lik hytta).

-Båtplass kan fås kjøpt av Fredensborg Kragerø (kr. 200 000,-, men justeres årlig)

-Kjøp av golfbil kan skje gjennom Kragerø Golf. Prisene varierer i.ht. modell (priseksempel ca. kr. 159 000,- eks mva. til sluttkunde for "ClubCar Tempo" med standard seter, bagstativ og frakt. NB! Oppgitte pris kan justeres uten videre ansvar for megler/selger).

-Områdets flotte tilknytning til Kragerø Resort og Kragerø Golf gir om ønskelig muligheter for kjøpe av tjenester som plenstell, vinteroppsyn, gartnertjenester, nøkkeloppbevaring mv. Fullstendig prisliste kan for dem som er interessert i disse tjenester fåes av megler på forespørsel.

-Eiendommen selges inkludert 1 års gratis medlemskap i Kragerø Resort Club, hvor man blant annet har fri inngang til Spa avdeling og treningsrom på hotellet, og i tillegg noen rabatter på utvalgte spa behandlinger (10%), mini golf/korthullsgolf/fotball- og frisbeegolf (50%), samt noe rabatt på take-away pizza og klær/sko på proshop'en. Fullstendig oversikt kan om ønskelig fåes av megler.

-Selger besørger FDV dokumentasjon for bygget overlevert ny eier ved overtagelse.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Velforening

Pliktig medlemskap i Kammen velforening. Årlig kontigent fastsettes av styret i velforeningen. Vedtekter ligger vedlagt salgsoppgaven.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4014/11/348:
10.01.2022 - Dokumentnr: 30799 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4014 Gnr:11 Bnr:259
Elektronisk innsendt

01.01.2024 - Dokumentnr: 510534 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3814 Gnr:11 Bnr:348

Kammen 18 med gnr. 11 bnr. 347, har adkomst over en mindre del av tomten til denne eiendommen (Kammen 16) som vises i situasjonskart vedlagt salgsoppgaven. Selger (utbygger) vil tinglyse denne adkomstretten før overtagelse og vil følgelig bli liggende som en heftelse på Kammen 16.


Info kommunale avgifter

Ovennevnte beløp er fordelt over flere terminer og inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.

Byggemåte

Hytta står på ringmurselementer og støpt såle. Isolert trekonstruksjon kledd med panel. Sadlet takverk som er tekket med papp.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern
Produktnummer: FEC52B83-C9D1-4F7A-9B0B-BC7093CD0BBA