Kristiansand

Justlia 21

Byggeår
1976
P-rom
182 ㎡
Bruksareal
227 ㎡
Tomteareal
808 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Meget innholdsrik enebolig med nydelig utsikt og god planløsning - 2 bad og 2 kjøkken -Solrike uteplasser - Garasje

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Innholdsrik enebolig beliggende høyt og fritt på en flott usjenert utsiktstomt med sol fra morgen til kveld.

1. etasje:
Entré, romslig gang med garderobeplass, flislagt bad/wc med varme i gulv, badekar og servant med baderomsinnredning. Lys, pen og romslig stue med nydelig utsikt, vedkamin og god plass til flere sittegrupper. Kjøkken med romslig kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer (komfyr med koketopp og oppvaskmaskin) og spiseplass. 2 gode soverom med garderobeskap og hvorav hovedsoverom har utgang til solrik uteplass.

Underetasje med egen inn/utgang:
Det meste av underetasjen er utleid for kr. 4.800,- + strøm pr. mnd. (egen måler).
Entrè, gang, kjellerstue (godkjent som diverse og ikke godkjent som rom for varig opphold) med peis, bad/wc med dusj og baderomsinnredning, kjøkken (tidligere soverom), vaskerom med vask og 2 store boder.

Bortsettingsloft.

Oppvarming

Vedkamin i stue, peis i kjellerstue, varme i gulv på bad/wc i 1. etg, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene

Beliggenhet

Adkomst

Ta av E18 ved Vollevannet og forsett mot Justvik, følg veien forbi båthavnen. Ta inn til venstre et par hundre meter etter båthavnen. Ved butikken tar man opp til venstre inn Justlia og følger veien mot toppen og følg skilting til nr. 21. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisninger.

Parkering

Garasje.

Beliggenhet

Boligen har en svært solrik og luftig beliggenhet på toppen av Justlia, omtrent 9 køfrie kilometer øst for Kristiansand. Fra terrasse og flere rom er det
vidstrakt og nydelig utsikt over Topdalsfjorden, mot Justvik Båthavn og Justvik.

Eneboligen ligger inne i blindvei, i et etablert og familievennlig boligområde med mange barnefamilier. Her har man gangavstand til butikk, Kirke, bussholdeplass, bydelshus, kunstgressbane, idrettshall og kommunal båthavn m.m. Det er flere barnehager i området, og har man barn i skolepliktig alder, er det kort vei til barne og ungdomsskole. Nærområdet byr også på mange flotte rekreaksjonsområder med turstier mot
Jegersberg, samt badeplasser både i ferskvann og i sjø.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.11.1976. Ferdigattesten gjelder enebolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Innredet kjellerstue er godkjent som diverse på godkjente byggetegninger. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 119 - Justlia, datert 08.08.1962. Plan under arbeid i nærområdet: Grostølveien - øst. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Det er innredet hybel i boligen. Endringen er ikke omsøkt og det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens innredning av boligen. Rommene i hybelen er godkjent som gang, soverom, bad og vaskerom og er godkjent til varig opphold. Kjellerstue er godkjent som diverse og det er ukjent om dette er godkjent som varig opphold. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Boligen er kun godkjent som en boenhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 8266. Tinglyst: 17.11.1965. Erklæring/avtale. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Dagboknr.: 7673. Tinglyst: 30.09.1970. Skjønn. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
Dagboknr.: 12334. Tinglyst: 12.11.1975. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 914475. Tinglyst: 13.03.1978. Elektriske kraftlinjer.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

3 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

98 720,- (Omkostninger totalt)

3 388 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Meget innholdsrik enebolig med stor solrik opparbeidet tomt med nydelig utsikt og sol fra morgen til kveld. Boligen kjennetegnes med store gode rom og en god og funksjonell planløsning. Meget praktisk enebolig med en unik beliggenhet som bør sees for å få det rette inntrykket!

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 14.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Enebolig m/garasje oppført i 1975. Boligen fremstår i hovedsak som i fra byggeår og div. oppgraderinger/renovering kan påregnes ut i fra alder.
For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på renner/nedløp/beslag.
Utvendig > Veggkonstruksjon - 2: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Saltak oppført med takstoler og med takbord i fra byggeår som undertak. Utlufting av kaldloftet via luftespalter i utvendige gesimser. Undertaksbordene fremstod generelt i normal stand på befaringen med noe merker, misfarging etc. rundt pipen og luftelyren. Det ble ikke målt fukt i merker på befaringen og utvendig tetting, beslag bør kontrolleres,
oppgraderes. Isolasjonen stenger noe for lufting via gesimser og bør bedres.
Utvendig > Vinduer - 2: Det er avvik: Resterende vinduer er i fra byggeår med 2.lags glass og har div. slitasje ut i fra alder, bla. utvendig i bunn av
vinduer i kjellerstuen, i bunnkarm på kjøkken vindu, og topphengsla vindu i kjøkken i underetasjen og i soverommet sitter fast, tetter litt dårlig etc.
Utvendig > Dører: Det er avvik: Inngangsdør i fra byggeår med enkle-glass, 2 balkongdører i fra byggeår med 2.lags glass og kjellerdør i fra byggeår med 2.lags glass i fra 2000 har normal slitasje. Enkle-glass har dårlig U-verdi, glasset i balkongdøren i soverommet i 1.etasje er mulig punktert og ut i fra alder kan punktering oppstå i eldre glass.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Betong-trapp i fra byggeår med smijernsrekkverk ved inngangspartiet har noe sprekk ved grunnmuren og gjerde på muren ved gavl-veggen mot nord har div. råte etc. og for lav høyde ihht. dagens forskrifter og krav. Øvrige murer, gjerder, trapper ol. på eiendommen er ikke kontrollert.
Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er avvik: Garasjen fremstår som i fra byggeår med tilsvarende utvendig værslitasje på bygningsdeler som på boligen, samt bla. noe kalkutslag, fuktmerker på innvendig grunnmur, mykt treverk etc. bla. på framsiden ved takrenne mot boligen hvor vannbord ikke er montert. Garasjen er kun lett besiktiget, ikke fullstendig kontrollert.
Innvendig > Overflater: Det er avvik: Innvendige overflater i hovedsak i fra byggeår har generelt normal bruksslitasje ut i fra alder, merker, gliper ol. er ikke ytterlige kommentert.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Innvendig > Rom Under Terreng: Det er avvik: Rommene i underetasjen har innvendig påforing i trekonstruksjoner mot grunnmuren og grunnmuren er synlig innvendig i den minste boden hvor det er synlig noe kalkutslag, fuktmerker etc. i bunn av grunnmur i gulvet mot påforet bakvegg i den andre boden. Det ble målt høyere fuktverdier med fuktindikator på overflater i betong-gulver mot grunnmuren i bla. bodene og ved hulltaking i bunn av påforet bakvegg i den største boden ble det ved piggmåling målt ca. 32 vekt% fukt på befaringen. Merker og fuktutslag har sammenheng med drenering og utvendig fuktsikring av grunnmuren som er i fra byggeår. Flere overflater i underetasjen er ikke kontrollert grunnet innredninger, møbler, lagrede gjenstander ol. og forhold om andre mangler må tas Ytterlige kontroll anbefales. Generelt er rom under terreng og påforede vegger i tre konstruksjoner utsatte konstruksjoner mht. kondens, fukt.
Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Innvendig > Innvendige dører: Det er avvik: Innvendige dører i fra byggeår har normal slitasje, enkelte dører har litt loddavvik og bla. dørbladet til
kjellerstuen tar litt i mot i bunn.
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er avvik: "Amerikansk"-kjøkkeninnredning i fra byggeår har normal slitasje, med bla. noe slitasje, merker på dører under vasken. Registrerte ingen lekkasjer på befaringen.
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Laminat-gulvet har flere steder åpne skjøter/fukt
svelling.
Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med skrusikringer i fra byggeår er montert i vindfanget i 1.etasje.
Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er avvik: Grunnmuren er oppført i Leca-blokker i fra byggeår med murpuss. Ingen store sprekker ble registrert i synlig grunnmur på befaringen, noen mindre sprekker noen steder, bla. utvendig på framsiden av boligen og innvendig i bod.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på utvendige avløpsledninger.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Parabolantenne.

Merknad i feierrapport: S3 og S3 pipe kledd inne i stuen. S3 (teglsteinsskorstein skal være synlig på alle sider, elementskorstein på minst to sider for at de skal kunne inspiseres mht. sprekker) og A1 (hvor skorstein skal feies fra tak som har helning skal adkomsten kunne skje via typegodkjent stige/ stigetrinn/ plattform/ takbro på taket).

Randonmåling

Utleieenheten er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 8266. Tinglyst: 17.11.1965. Erklæring/avtale. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Dagboknr.: 7673. Tinglyst: 30.09.1970. Skjønn. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
Dagboknr.: 12334. Tinglyst: 12.11.1975. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 914475. Tinglyst: 13.03.1978. Elektriske kraftlinjer.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 2.748,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

8003874

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 3 - Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fkt eller utettheter? Ja, Lekkasje på mur nordsiden. Lagt ny mur og drenering.

Pkt 7 Har det vært problemer med eller er det utført arbeid på dreneringen? Ja, ny mur, papp, membran og drenert ca 7 år siden på nordsiden.
Hvordan ble arbeidet utført? Gjennom forsikringsselskapet.

Pkt 13 - Kjenner du til om det er eller har vært nedgravd oljetank på eiendommen? Ja, Er sanert. Tømt og fylt med egnet masse.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 3 290 000,-) (Kr.74 025)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Totalt kr. (Kr.108 960)
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: 8E2AB650-DBBB-4643-9E03-DA3422B818A4 Kategori: