Nordre Bydel

Jonas Lies gate 6

Prisantydning
3 290 000 kr
Omkostninger
98 720 kr
Totalpris
3 388 720 kr
Formuesverdi
748 130 kr
Kommunale avgifter
18 401 kr /
Byggeår
1912
P-rom
158 ㎡
Bruksareal
169 ㎡
Tomteareal
405 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Ny pris! Enebolig med meget sentral, attraktiv og barnevennlig beliggenhet. Carport. 3(4) soverom. Gode solforhold.

Om eiendommen

Innhold

Boligen inneholder følgende:
- 1.etg: Entré, stue, spisestue, kjøkken, trappegang, wc og soverom 1.
- 2.etg: Trappegang, bad/vaskerom/wc, soverom 2 og soverom 3. Det er 2 boder i 2.etg.
- U.etg: Grovkjeller - adkomst fra utsiden.
Carport på 15 m2.

Standard

Meget innholdsrik enebolig med sentral, attraktiv og barnevennlig beliggenhet. God takhøyde i alle rom.

1.ETG:
ENTRÈ
Romslig entré med god plass til å henge og sette fra seg yttertøy. Her er det laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling.

STUE
Stuer med god størrelse. Her er det flere møbleringsmuligheter for sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrige ønsket møblement. Her er det parkett på gulv, malte strie på vegger og lysmalt himling. Vindusflater som slipper inne rikelig med naturlig lys. Åpen peis til kalde stunder. Pene og klassiske takrosetter i begge avdeling er stuen. Lysekroner som henger i stuer medfølger ikke i handelen. Koselig åpen peisovn og varmepumpe til kalde stunder.

SPISESTUE
Koselig spisestue med teppe på gulv, malte vegger og lysmalt himling. Fra stuen er det doble skyvedører. Mulig soverom om ønskelig.

KJØKKEN
Eldre kjøkken med delvis åpen stue- og kjøkkenløsning. Her er det gode lagringsmuligheter i over- og underskap. Her er det fliser på gulv, malte vegger og lysmalt himling. God plass til spiseplass. Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Fra kjøkken er det utgang til koselig uteområde.

TEKNISK
Mellom kjøkken og trappegang er der praktisk rom for oppbevaring. Her er det belegg på gulv, panel på vegger og panel i himling. Her er det servant med underskap, speil og sideskap.

TOALETT
Enkelt toalett i tilknytning til trappegang. Her er det laminat på gulv, mdf på vegger og mdf i himling.

GANG
Trappegang med laminat på gulv, panel på vegger og panel i himling. Her er det utgang til uteområde. Her er det varmepumpe.

SOVEROM 1
I 1. etg er det pr. idag et soverom. Her er det tregulv, panel på vegger og panel i himling.

2.ETG:
BAD
Romslig bad med belegg på gulv, panel på vegger og panel i himling. Badet er utstyrt med dusjkabinett, servant med underskap, sideskap, uttak til vaskemaskin og boblebadekar som ikke er tilkoblet.  Vaskemaskin medfølger i handelen.

SOVEROM 2 / SOVEROM 3
I 2.etg er det 2 soverom av god størrelse. Her er det hovedsakelig tregulv, panel på vegger og panel i himling. På det ene soverommet er det utgang til balkong og innfelt seng. Soverom nr. 3 har direkte adkomst til badet.

BOD 1 / 2
Romslig bodrom med lagringsmuligheter og et litt mindre bodrom.

Arealer med beskrivelse

P-ROM: 158 kvm
BRA: 169 kvm

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Takoverbygg ved inngangsparti er bygget i senere tid. Basert på tegning er som foreligger er dette ikke byggemeldt.

Byggeår og byggemåte

1912 i følge Skien kommune.

Bygningen er bygget med ringmur/grunnmur og noe punktfundamenter under deler av bygget med krypkjeller og trebjelkelag som etasjeskille over kryprom og mot kjeller. Yttervegger består av tradisjonelle reisverksvegger antagelig stående plank med not og fjær med liggende trepanel som utvendig kledning. Tak har taksperrer som er bygget på stedet med trepanel som undertak og taket er tekket med papp, sløyfer, lekter og takstein av tegl.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, varmepumpe og åpen peisovn. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges av oppnevnt verge. Vergen har ikke bebodd eiendommen, og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet, utover det som her fremgår av prospekt, rapport og offentlige opplysninger. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Terje Sandersen og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Våtrom > Generell > Bad/vaskerom/wc
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

TG 2 - som kan kreve tiltak
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkontruksjon
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Overflater
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Krypkjeller
Innvendig > Innvendige trapper
Innvendig > Innvendige dører
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Tomteforhold > Byggegrunn
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

TG 2 - som ikke krever umiddelbare tiltak.
Utvendig > Taktekking
Teknisk installasjoner > Varmtvannstank
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien sentrum følger Liegata og ta deretter tredje avkjøring i rundkjøringen inn på Mælagata Sør. Følg veien rett frem, hold til venstre forbi Joker nærbutikk og inn på Amtmand Aalls gate

Beliggenhet

Sentrumsnær enebolig i et eldre boligområde i nordre del av Skien sentrum. Området rundt boligen er oppgradert i senere år og det er lite gjennomgangstrafikk. Kort gangavstand til sentrumsnærefasiliteter som shoppingsenter, dagligvare, kino, Ibsenhuset, restauranter og Brekkeparken for å nevne noe. Få minutters gange til Skien busstorg og jernbanestasjon.

Tomt

Areal: 405 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pen tomt som byr på lek og moro. På tomten er det 2 boder med gode lagringsmuligheter. I tillegg til hyggelig uteområde som gjøre det lett å be inn til sosiale sammenkomster.

Parkering

Parkering i carport (15 m2) eller på egen tomt. Ellers parkering etter områdets bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Skien kommune opplyser at det ble sendt ferdigattest for "forandringsarbeider" på boligen den 14. februar 1956.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - nåværende, bevaring kulturmiljø og  byggegrenser i Kommuneplan (16.06.2016),På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Kulturminnevernsplan. Det gjøres videre oppmerksom på at eiendommen er en del av kommunenes kulturminnevernplan. Planen har som hensikt å gi tydelige rammer for bevaring av kulturmiljøer, kulturlandskap og verneverdige bygg i Skien kommune, gjennom virkemidler i plan- og bygningsloven. Kontakt megler for mer informasjon.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Eiendommen har adkomst til kommunal vei.
Adkomst til eiendommen skjer via direkte avkjørsel.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-)) 98 720,- (Omkostninger totalt) 3 388 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 400,86

Formuesverdi

Primær: Kr. 748 130,- for år 2020. Sekundær: Kr. ,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Jonas Lies gate 6, Gnr. 300 Bnr. 2642 i Skien kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Selger

Jan Tore Holmberg's bo v/fullmektig Vegard Holmberg.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
- Hvitevarer på kjøkken medfølger.
- Lyskroner i stuer i 1.etg medfølger ikke.
- Lyskrone i 2.etg medfølger ikke.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf:
90 55 36 65.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0232

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0232. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Richard Løyning Arntsen, tlf. 90 55 36 65

Vederlag

Meglers vederlag:
- Provisjon: 1,4%
- Markedspakke: 16.000,-
- Tilretteleggingshonorar: 12.000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3064033