Ytre Vågsbygd/Voiebyen

Jolleveien 45B

Prisantydning
3 850 000 kr
Omkostninger
108 950 kr
Totalpris
3 958 950 kr
Formuesverdi
718 161 kr
Formuesverdi sekundær
2 729 011 kr
Byggeår
1969
Internt bruksareal (BRA‑i)
134 ㎡
Bruksareal
161 ㎡
Tomteareal
751 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Flott vertikaldelt bolig med stor solrik uteplass - Utestue og garasje

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1.etg.: Gang, garderobe, bod, bad , vaskerom og 2 soverom.
2. etg.: Stue, kjøkken og stue/soverom.
Utestue og garasje.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Ved ovn i gang, varmepumpe i stuen. Varmekabler i badegulv.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand sentrum kjør mot Vågsbygd. Etter Kjosbukta ta opp Steindalen til høyre. Ta til venstre på toppen av bakken (ved butikken). Etter ca. 500 meter ta til høyre Pramveien, og deretter inn Jolleveien. Ta til høyre og deretter til høyre igjen og boligen ligger innerst. Det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Garasje og godt med biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet

Populær, barnevennlig, solrik og usjenert beliggenhet i Ytre Vågsbygd/Voiebyen med kort vei til både buss, butikk, skoler, barnehage samt nydelig turterreng i Voieskauen med lysløype og badevann. Etablert boområde med lite trafikk. Direkte vei til barneskolen fra Jolleveien, via sykkelsti. Trivelig og rolig gate. Også kort avstand til Vågsbygd senter med alle butikktyper og servicetilbud. Ungdomsskole på Møvig med sjøen og badestrand rett ved. Ca. 7 km. til sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 30.01.1970. Ferdigattesten gjelder for tomannsbolig - Jolleveien 45. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjenning for tilbygg til bolig, datert 22.10.1993 og godkjenning for reviderte tegninger 05.11.1993.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Deler av kjøkken er opprinnelig godkjent som soverom og TV-stue over garasje er opprinnelig godkjent som soverom. Rommene er godkjent for varig opphold/beboelse. Kontor er opprinnelig godkjent som bod, og rommet er ikke godkjent for varig opphold/beboelse. Det er satt inn balkongdør i 2. etasje på begge sider. Det foreligger ikke dokumentasjon/tegninger for balkong/terrasser eller hagestue/overbygg, og tiltakene er trolig ikke byggesøkt kommunen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for Voiebyen del I, datert 19.06.1963. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.


Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser:
24.09.1969 - Dokumentnr: 7240 - Erklæring/avtale. Bestemmelser om felles vegg. Bestemmelse om fellesanlegg/vedlikehold. Gjelder denne registerenheten med flere.

10.03.1970 - Dokumentnr: 1988 - Best. om vann/kloakkledn.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter:
Ingen rettigheter registrert.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 96 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 108 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Meget pen familiebolig med mange kvaliteter og følgende innhold. 1.etg.: Gang med garderobeplass, vedovn og inngang praktisk klesbod med videre inngang til bod. Bad med dusjhjørne, wc og baderomsinnredning. Separat vaskerom med vask og opplegg vaskemaskin. 2 soverom med skyvedørsgarderobe og garderobeskap. Hovedsoverom har også utgang terrasse. 2.etg.: Romslig stue med utgang terrasse. Kjøkken med pen innredning og spiseplass (har tidligere vært kjøkken og soverom. Komfyr, side by side kjøleskap og oppvaskmaskin. Stor stue/soverom med mange muligheter (har tidligere vært innredet som stue og bar. Integrert garasje og koselig utestue.

Tomten er solrik og pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, flere lettstelte terrasser, og flotte usjenerte uteplasser , Godt med biloppstillingsplasser.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS v/Andreas Natvig den 13.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Del av tomannsbolig bygget 1969. Usjenert beliggenhet, front helt usjenert mot friområde. Romslige terrasser, solrikt, innholdsrik godt utnyttet bolig og tomt. Bad ca 11 år gammelt, kjøkken 2000, de fleste vinduer og ytterdører nyere mm. Boligen fremstår godt vedlikeholdt. Også eldre bygningsdeler som medfører avvik utfra alder og dagens krav og forskrifter. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Boligen er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens tann. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf. 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. For øvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Innvendig > Overflater garasje: Ikke tett brannskille mot boligdel over.

TG2:
Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Gjelder garasje. Ca 32 år gammelt.

Utvendig > Nedløp og beslag: Mangler snøfanger på deler av boligen. Er krav der hvor dyr eller mennesker kan ferdes.

Utvendig > Veggkonstruksjon: Kledning front og endevegg over garasje er nyere, ellers eldre. Det er ikke observert åpenbare avvik som råte liknende, men utfra alder eldre deler så må vedlikehold forekomme.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Mindre svai i panel over garasjen. Ukjent oppbygging/luftig garasjedel.

Utvendig > Dører: Eier opplyste at garasjeport åpner har fusket litt i vinter. Porten har stoppet litt opp, men går videre opp om man trykker på knappen en gang til.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Byggeforskrifter ble endret i 2017 til at rekkverk/gjerde skal være 100cm. Tidligere krav var 90cm og lavere avhengig av år. Høyden er normal utfra når bygget, men bedømmes etter dagens forskrift. Det er horisontale spiler på rekkverk. Dette tillates ikke i dagens forskrifter med mindre man setter på glass/plast eller annen løsning på innvendig side som forhindrer klatremulighet for barn mm. Åpen hagesue ca 15 kvm. Betongheller. Generelt enklere. Noe sig fra tidligere. Trevinduer med isolerglass og enkle glass. Takshingel på tak. Utv bod ca 7 kvm, blikkplater under terrasse som tekking, noe fuktinnsig kan forekomme og eier opplyste om mindre fuktrenn på kledning fra varmepumpe.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er utført stikk kontroll av nivåforskjeller spredte steder i boligen, fortrinnsvis i store rom. Noe avvik observert. Mindre stedvis knirk. I krypkjeller er det takplater av eternittplater. Disse er asbestholdige og må behandles deretter ved evt arbeid eller fjerning.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er avsug i krypkjeller som mest sannsynlig vil avhjelpe på radon nivå, men anbefales jevnlig måling.

Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kun en side, dagens forskrifter tilsier det skal være på begge sider grunnet fallfare mm.

Våtrom > 1 etasje > Vaskerom > Overflater vegger og himling: Veggflatene er ikke fuktbestandige. De bør derav ikke eksponeres for direkte vannbelastning.

Våtrom > 1 etasje > Vaskerom > Overflater Gulv: Noe lokalt fall men stedvis mindre enn ønsket.

Våtrom > 1 etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på dette. Eldre støpejernssluk, denne må byttes ved neste renovering.

Våtrom > 1 etasje > Vaskerom > Ventilasjon: NorskStandard gir tg2 pga. at det er ventil og ikke vifte, selv om dette var vanlig eldre byggeskikk.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Gjelder eldre støpejernsdeler. Noe nyere og noe eldre.

Tekniske installasjoner > Varmepumpe: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs. ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fukt i krypkjeller må forventes men ansees ikke økonomisk rasjonelt å utbedre utfra dagens bruk.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Tidligere setningsprekker. Eier har etablert noe jern for å holde inne og bremse utvikling. Ingen vesentlig utvikling siste 11 år ifølge eier.

Tomteforhold > Terrengforhold: Det er ikke optimale terrengforhold rundt boligen. Man ønsker ideelt sett fall på terreng bort fra bolig slik at regnvann, snøsmelting mm. dreneres bort. Blant annet fall gårdsplass og mot garasje. Det er laget en drensrenne foran garasje som må holdes ren. Eier opplyste om at vann kan dras inn i garasjen med snø å bil mm. Videre at drensrenne mm må holdes under godt oppsyn.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Trolig vann og avløpsrør fra byggeår mellom bolig og kommunalt nett. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, fryseboks, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser:
24.09.1969 - Dokumentnr: 7240 - Erklæring/avtale. Bestemmelser om felles vegg. Bestemmelse om fellesanlegg/vedlikehold. Gjelder denne registerenheten med flere.

10.03.1970 - Dokumentnr: 1988 - Best. om vann/kloakkledn.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter:
Ingen rettigheter registrert.

Info kommunale avgifter

Totalt kr 14 570,-. Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie -og tilsynsavgift og gebyr for vann og avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 3 524,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Brebånd er innstalert.

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom?
Nytt arbeid, datert 2011, utført av ufaglært. Tak, vegger, gulv ble gjort.

3 Har det lekket vann utenfra og inn, eller er det sett andre tegn til fukt?
Vegg mellom utestue og bod kan bli fuktig. Taklekasje ble utbedret av forje eier. Venstre stolpe utestue har seget litt. Sprekk i hagemur.
Garasjeportåpner fusket i vinter.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Ja, nytt arbeid datert 2016, utført av faglært fra Agdertak. Agdertak har lagt nytt tak og takrenner. Det foreligger ikke dokumentasjon for arbeidet

7 Er det observert vann eller fukt i kjeller, krypkjeller eller underetasje?
Anticimek montert ventilasjonanlegg ikrypkjeller på grunn av fukt

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Ja, nytt arbeid datert 2020, utført av faglært fra KEAS. Elbillader ekstrakontakt vaskerom. Byttet dimmer stue. Dokumentasjon foreligger

12 Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Ja, lagt ny strømperør fra kommunale og inn i huset

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Ja, nytt arbeid datert 2013, utført av faglært fra Lund vvs. Lagt rør irør. Dokument kan hentes hos Lund vvs.

14 Er det eller har det vært nedgravd oljetank på eiendommen?
Ja. Beskriv tilstanden og om tanken er tømt/sanert eller fylt igjen? Fjernet

18 Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Ja, ovv fjernet fra stue og ny ovn nede i gang.

19 Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Ja, fanget 2 rotter i krypkjeller. Anticimek har ordnet opp for oss og tettet huset.

24 Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom?
Ja, nytt arbeid for 30+ år siden. Utført av ufaglært. Garasje tv stue bygd av snekker i familie men nå død. Kommunen ga tillatelse for ombyggingen

31 Har ufaglærte utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte? Du trenger ikke gjenta noe du allerede har nevnt
Ja. 3 stk veranda bygd selv

32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Skiftet kledning på sydvegg helt ned vinduer og dør oppe.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 3C207873-28A8-418D-A068-AB1DB125EA39