Lund

Johan Øydegards vei 81

Prisantydning
1 590 000 kr
Omkostninger
16 881 kr
Andel fellesgjeld
177 999 kr
Andel fellesformue
2 448 kr
Totalpris
1 784 880 kr
Formuesverdi
419 242 kr
Formuesverdi sekundær
1 593 118 kr
Felleskostnader
3 182 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1956
Internt bruksareal (BRA‑i)
33 ㎡
Bruksareal
35 ㎡
Tomteareal
3 953 ㎡
Etasje
6
Antall soverom
1
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Meget sentral andelsleilighet i byggets 6. etg. med solrik balkong - Felles parkeringsplass. V.vann/strøm inkl. i felles

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Arealer er hentet fra tilstandsrapport.
Romarealer: Gang: 3,4 m2, stue/kjøkken; 21,7 m2, WC: 1,2 m2, soverom 4,5 m2, dusjrom: 1,2 m2.

Tilleggsareal oppgitt i bruksareal (BRA-e): Liten kjellerbod: 0,5 m2, stor kjellerbod: 2 m2.

Åpent areal (TBA): Balkong: 4 m2.

Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Leiligheten er vanskelig å måle pga. diverse vinkler. Skal leilighetens areal måles nøyaktig må det benyttes 3D-laserskanning som gir en feilmargin på mindre enn 2 % ved arealoppmåling av boliger/leiligheter.

Oppvarming

Elektrisk til oppvarming. Felles varmtvann i blokka. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Felles parkeringsplass, mulighet for å lade. Ellers parkering etter gatenes gjeldene bestemmelser.

Beliggenhet

Området på Lund er et svært populært boområde da det er kort vei til alle byens fasiliteter.

Det nevnes blant annet dageligvarebutikker som Kiwi, Coop og Meny finner du på andre siden av Østre ringvei, som er like ved. Her er det også treningssenter, skatepark, bowling og flere fasiliteter innenfor kort avstand. Du kan også spasere få meter til Torgrim hansen bakeri å hente nystekt brød og bakevarer.

En kort spasertur eller sykkeltur finner du badeplass i Bertes, Blomma og Bystranda på Tangen. Jegersberg og Baneheia byr på flotte turområder og badevann innenfor få km, og med kun 1.5 km til sentrum er du i umiddelbar nærhet til alt Kristiansand har å by på! Det er bussholdeplass ved Østre ringvei. For studenten er det kun 2 km til UIA.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på 10-etasjers stjerneblokk datert 01.12.1956, på garasje dater 04.04.1961 samt på 5 hybelleiligheter datert 12.12.2022. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger tillatelse på oppføring av sykkelbod datert 10.01.2017. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Soverommet er opprinnelig godkjent som kjøkken. Styreleder har tidligere bekreftet på SMS at flyttingen av kjøkken er godkjent av styret. Dusjrom er ikke tegnet inn på tegningene. De ombygde rommene er godkjent til varig opphold/beboelse, men det er ikke søkt bruksendring. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at  Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 33 "Kongsgård alle (Freyasdal)" datert 30.01.1952. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknr.: 14114. Tinglyst: 17.09.1997. Erklæring/avtale. Bestemmelse om bebyggelse nærmere enn 8 meter.
Daboknr.: 14618. Tinglyst: 04.07.2006. Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 7981,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 16 881,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til. Johan Øydegaards vei 81 og Stjerneblokka!

En delvis oppusset leilighet beliggende i byggets 6. etasje. Solrik balkong, felles parkering og nyere toalett.

Leiligheten er opprinnelig en 1-roms, men kjøkken er flyttet ut i stuen og kjøkken er nå blitt soverom. Den ligger i 6 etg. Ta heisen til 5.etg og gå opp trappen til venstre.

Planløsning: Gang/entrè med plass til å henge av seg ytterklær. Nytt parkett gulv i gang og på soverom. Lys stue med plass til både sofagruppe og spisebord. Fra stuen er det utgang til balkong med ettermiddag og kveldssol. Stuen er åpen mot kjøkken. Kjøkkenet har hvite fronter og laminatbenkeplate. Hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger salget. Nyere flislagt toalett. Soverom med skyvedørsgarderobe. Bak skyvedørsgarderobe er det lagt belegg og opplegg til dusjkabinett for å få bedre plass på bad.

Medfølger 2 boder i kjeller samt felles sykkelparkering og vaskekjeller.

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 02.01.2024, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i god stand og ble stort sett totaloppusset av forrige eier i 2020. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Inngangsdør er i bra stand og er stemplet B 30 (branndør). Balkongdør og vinduer av PVC er fra 2011 og er i bra stand. Dusjrom ble bygd opp fra bunnen av i 2020, dusjkabinett i rommet er god løsning, det bør etableres ventilasjon i rommet. Hulltaking ble ikke utført i vegg mot dusjrom da det er murvegger. SIGDAL kjøkkeninnredning er ca. 7 år gammel og er i god stand, komfyr med støpejernsplater. Gulvhøyder ble kontrollert i 2 rom, ingen store avvik ble registrert. Sikringsskap med vanlige skrusikringer, hovedsikringer på 25 A. Tidligere eier har opplyset om at alt av el. anlegg er oppgradert, utenom enkelte stikkontakter i stue/kjøkken. Det foreligger ingen samsvarserklæring for utførte arbeider. Røropplegget ligger rør i rør og er fra 2020. Avløpsrør ble iflg. tidligere eier "rørfornyet" for få år siden. Innvendig stoppekran og fordelersats til røropplegget er montert bak innboksing i WC-rom. Elektrisk til oppvarming. Felles varmtvann i blokka. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten."
 
Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):
Våtrom > 6. etasje > Dusjrom > Ventilasjon. Ingen ventilasjon i rommet, bør utbedres.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold. Røykvarsler er fjernet fra holder i taket, bør monteres.

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Kjøkken > 6. etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk.
Spesialrom > 6. etasje > Wc > Overflater og konstruksjon.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Diverse

På generell basis er det vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli
nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver. Etter styrets oppfatning er det
ingen saker som må iverksettes på kort varsel.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11230238. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknr.: 14114. Tinglyst: 17.09.1997. Erklæring/avtale. Bestemmelse om bebyggelse nærmere enn 8 meter.
Daboknr.: 14618. Tinglyst: 04.07.2006. Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Polisenummer

SP588266

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring NUF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til kr 50 000,00 inkl. mva. i provisjon.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 15.500,-, oppgjørshonorar kr 11.900,- og digital markedspakke kr 6.950,- I tillegg belastes selger direkte utlegg. 
 
Totalt ca. kr 84 350,00,- inkl. mva.

Visning

Produktnr: A218F4A8-B066-4F42-AA40-DA263B951436