Jesper / Kragerø

Jesper 10

Prisantydning
22 000 000 kr
Omkostninger
565 870 kr
Totalpris
22 565 870 kr
Formuesverdi
372 573 kr
Kommunale avgifter
22 722 kr / år
Byggeår
1930
P-rom
105 ㎡
Bruksareal
105 ㎡
Tomteareal
3 000 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Idyllisk og solrik fritidseiendom med lang strandlinje, stor hytte, egen brygge og båthus / Ytre del av skjærgården

Om eiendommen

Innhold

U. etasje: Gang/bod, trappegang, kjøkken og rom med vaskemuligheter.
1. etasje: Stue/spisestue, tv-stue, gang og 3 soverom.
Båthus: 4 boder.
Uthus: Gang, toalettrom, bod og annet.

Standard

Entré
Foran inngangsdøren i underetasjen er det en terrasse med sol tidlig morgen og sen kveld. Inngangsdøren er hvitmalt og fører inn til et bodrom med videre adkomst til kjøkkenet. Det er også direkte inngang til stua i første etasje, via tofløyet dør med glass.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i underetasjen, like innenfor en entré/bod. I kjøkkenet er det installert en enkel innredning langs to vegger, med malte fronter og folierte benkeplater. I tillegg har rommet et plassbygd, dobbelt skap som er malt i samme blåfarge som innredningen.

I den ene kjøkkenbenken er det nedfelt en skyllekum i stål. Kjøkkenet har enkelt vannopplegg med kaldt vann og lokalt utslipp. Rommet har ellers heltre gulvbord, hvitmalte vegger og hvitmalt paneltak med synlige dragere. Fra kjøkkenet er det trapp opp til stua som ligger en halv etasje høyere.

Stue og tv-stue
Hytta har en stor, lys og koselig stue med flott utsikt mot sjøen og øyene i nærheten. Et halvplan høyere er det en koselig tv-stue som ligger som et sosialt knutepunkt utenfor soverommene.
Hovedstua har gjennomgående lys og tofløyet dør med glass til terrassen. Rommet har skråtak med ekstra takhøyde og hvitmalt panel, samt trehvitt panel på veggene og heltre gulv. Det er god plass til en større sittegruppe og spisebord, slik at man kan samle mange til sofahygge og måltider. Stua er utstyrt med en vedfyrt ovn.

Stellerom
I underetasjen har hytta et lysmalt, romslig stellerom med nedfelt servant i en benkeplate. Det er montert speil og skap på veggen, og oppvarming er med panelovn. I uthuset er det eget rom med Jet toalett.

Soverom og garderobe
Hovedhytta har tre soverom som alle er utstyrt med plassbygde senger. Rommene har panelvegger som er malt i henholdsvis lysegrått, blått og korall. Alle har vinduer med idyllisk, naturskjønn utsikt. Det er godt med lagringsplass inne i selve hytta, men også i uthuset og båthuset.

Arealer med beskrivelse

Underetasje: BRA:  27 kvm,  P-ROM 27 kvm.
1 Etasje:  BRA 78 kvm,  P-ROM 78 kvm.
Totalt: BRA 105 kvm, P-ROM:105 kvm.

Rom som inngår i P-rom er stue, kjøkken, Tv-stue, kjøkken, vask og 3 soverom.

Byggeår og byggemåte

1930 ifølge Kragerø kommune.

Påkostning og modernisering

Hytta er tilbygget i 1980.

Oppvarming

Hytta har oppvarming med elektriske panelovner og vedfyrt ovn i stua. Det er brønnvann fra lokalt gravd brønn som deles med annen hytte, med selvfall inn til hytta. Vannet er ikke i bruk som drikkevann. Hytta har innlagt strøm og er utstyrt med sikringsskap med automatsikringer og måler med automatisk avlesning. Ventilasjonen er naturlig med lufteluker og ventiler.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Det er utført tilsyn på pipe 11.07.2019. Ingen avvik ble notert. Neste tilsyn skal ifølge kommunen utføres i løpet av 2022.

Diverse

Kort fortalt
- Idyllisk fritidseiendom.
- Solrikt og storslått utsikt.
- Stor brygge og båthus.
- Egen strandlinje m/sandstrand.
- Romslig hytte over to plan.
- Uthus med flere rom.
- Store terrasser rundt hytta.
- Stue/spisestue med vedovn.
- Tv-stue og tre soverom.
- Kjøkken med enkel innredning.
- Stellerom i underetasjen.
- Jet toalett i eget rom i uthus.
- Brønnvann m/selvfall til hytta.
- Elskap med automatsikringer.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Ramberg den 4. Mai 2022, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Det er en del punkter som har fått TG: 2 og TG: 3, en nevner ikke disse enkeltvis her men viser til rapportens
underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen.
Hytten fremstår med noen avvik. En må påregne oppgraderinger og vedlikehold.
Ut over dette er det generelt registrert en del symptomer på bruksslitasje.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG2: Avvik som kan kreve tiltak .
Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Utvendig taktekking: Noe alders slitasje, det er også registrert groe. Tiltak: Rengjøring av tak. Vurdere taktekking ut fra et alders og vedlikeholdsperspektiv.

Nedløp og beslag: Renner og beslag med alders og vær slitasje. Tiltak: Utskifting av takrennesystemer vurderes ut fra et vanlig
vedlikeholdsintervall.

Utvendig kledning: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Eldre konstruksjoner. Det er registrert noe alder og vær slitasje. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Konstruksjonen må vurderes ut fra vanlig alders og vedlikeholds intervall.

Vinduer: Noen vinduer med alders og bruksslitasje. Tiltak: Normalt vedlikehold, evnt. vurdere fornying.

Ytterdører: Dør til underetasjen med generell alders og værslitasje. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men man må påregne utskifting av dør, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.

Innvendig overflater: Overflater variere i kvalitet og materialvalg. Det er registrert noe bruksslitasje, ut over dette er det ikke registrert vesentlige negative avvik . Gulver har overflater med tregulv og belegg. Paneler på vegger og tak. Det er registrert noe bruksslitasje og aldersslitasje.
Tiltak: Innvendige overflater er av varierende dato og oppgraderinger vurderes etter smak og ønske av standard.

Pipe og ildsted: Murt pipe med montert ovn i stue. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det er en anbefaling om at det bør monteres ildfast plate under luker på pipe.

Kjøkken: Kjøkken med folierte skrog og fronter i tre. Foliert topplate og montert vask. Avsatt plass til hvitevarer. Merk at kjøkken har enkelt vannopplegg med kaldt vann og lokalt utslipp. Kjøkken med noe elde og brusslitasje. Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Tiltak: Kjøkken vurderes etter ønsket standard og utførelse. Mekanisk avtrekk bør etableres.


Drenering: Drenering antas å være utført i henhold til krav og standard fra byggedato. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Grunnmur: Grunnmuren har sprekkdannelser. Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

Brønn: Lokalt gravd brønn, dette er ingen dokumentasjon på vannkvalitet. Eier opplyser at de ikke bruker det som drikkevann. Tiltak: Innhente dokumentasjon om mulig.

TG3: Store eller alvorlige avvik.
Takkonstruksjon: Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Konstruksjoner med noe alders og værslitasje. Det er også råte på vindskier.
Tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut.

Terrasser: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Terrasser med en del alder og vær slitasje. Tiltak: Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på
byggemeldingstidspunktet.  Sleger opplyser at dette avvik er rettett.

Utvendig tapper: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres på utvendig trapp for å lukke avviket.

Innvendig trapp: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.

Brannteknisk: Brannslukningsapparat av eldre dato. Tiltak: Bør byttes.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Kun med båt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget idyllisk til ytterst i Kragerøs skjærgård, på øya Jesper. Det er adkomst via sjøveien, og båten kan forankres til egen brygge. Skjærgårdsnaturen innbyr til rekreasjon, både på sjøen og i de flotte skogsområdene med variert terreng og grønn natur. På egen eiendom kan sommeren nytes med soling, bading, krabbefiske og lek.

Med båt er det kort vei til de mange øyene i den vakre skjærgården, som for eksempel velkjente Jomfruland som kun ligger 0,8 nautiske mil unna. Sistnevnte har flere kunstutstillinger, Galleri-Skagerak og trolsk natur, der Tårntjernet, foreviget i Theodor Kittelsens "Nøkken", er viden kjent. Det tar heller ikke lang tid med båt inn til Kragerø sentrum.

Sommerstid har Kragerø et yrende folkeliv. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her er det også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Tomt

Areal: 3 000 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fritidseiendommen er på ca. 3 mål og har egen strandlinje med sandstrand, samt brygger som gir gode fortøyningsmuligheter for båt. Hovedbrygga har ca. 26 meter linje mot sjøen og et areal på ca. 70 kvm. På brygga er det også et velholdt, pent båthus på ca. 38 kvm. Bryggene danner et indre basseng mot terrenget, og det er laget gangbaner i tre opp til hytta. Sandstranda har en sjarmerende utforming som byr på mange muligheter til å «skape» noe «spesielt».

Tomten har synlige svaberg, naturlig vegetasjon, gode solforhold og storslått utsyn over sjøen. Rundt hytta er det terrasser i stein og tre, med et samlet areal på ca. 75 kvm. Ca. 7 kvm av terrassen er overbygd, noe som gir ly for regn. Ved inngangen til underetasjen er det markterrasse i tre, levegg og trapp opp til terrassen utenfor hovedplan. I tillegg til hytta og båthuset er det oppført et uthus på ca. 15 kvm.

Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, men det skal ikke herske tvil om grensene da naboeiendom er nylig oppmålt. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad.
Grensene er beskrevet i Skylddelingsforretning av 18. november 1967 hvor det står at grensen begynner i bolt nr. 1, nedsatt i en fjellpalt ved sjøen (Jesperkanalen), går derfra i nordvestlig retning til bolt nr. 2 i en fjellflate, videre i nordøstlig retning til bolt nr. 3 i en fjellpalt og videre i samme retning til sjøen. Følger så sjøen rundt de utenforliggende skjær tilbake til utgangspunktet. Skylddelingsforretning ligger vedlagt prospekt.
Noe av hytta ligger litt inn på naboens eiendom. Dette er gjort ved muntlig avtale mellom eierne av begge eiendommer.

Parkering

Ingen parkering til eiendommen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNFR (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNFR er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.

Vei / Vann / Avløp

Det er per tid ikke innlagt vann og avløp. Kommunen opplyser at det vil være mulighet for tilknytning til offentlig nett både på vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser registrert på grunnboksblad.

Grunnboken viser ingen tinglyst heftelser, men fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Grunnboken viser ingen tinglyste rettigheter.

Utleie

Fritidsboligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

22 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 550 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 22 000 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 565 870,- (Omkostninger totalt) 22 565 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 22 722 pr. år Renovasjon og feieavgift fritid samt eiendomsskatt fritid.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 20 415 ,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 372 573,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Jesper 10, Gnr. 30 Bnr. 535 i Kragerø kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 19 77.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 14:00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0059

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0059. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 990) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 22 000 000,-) (Kr.374 000) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.412 375)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3058925