Fagerholt

Ingebjørgs vei 9

Byggeår
1980
Internt bruksareal (BRA‑i)
186 ㎡
Bruksareal
203 ㎡
Tomteareal
550 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Pen, velholdt tomannsbolig m/stort loft og utbyggingsmuligheter. Garasje. Barnevennlig solrik beliggenhet i blindvei

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: Gang, garderoberom (mulighet for soverom), 2 soverom, dusjbad/wc, gjestetoalett, kjøkken, stue m/ utgang stor platting og hage.
U.etasje: Trimrom, kjellerstue (ikke godkjent for varig opphold), hobbyrom/verksted m/dør ut, stor bod, garderobe, dusjbad/wc, vaskerom.
I tillegg følger stort ekstraisolert lagringsloft. Bod med god lagringsplass under plattingen.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på begge bad og trimrom nede.
Murt peis m/ innsats i stue.
Vedovn i kjellerstue nede (kjellerstue ikke godkjent for varig opphold).
Varmepumpe.

Beliggenhet

Adkomst

Se kartbeskrivelse på finn.no.

Parkering

Garasje og biloppstillingsplasser.

Beliggenhet

Meget attraktivt og naturskjønt beliggende i blindvei på Fagerholt, like ved Gimlekollen og kun ca 5 km øst for Kristiansand sentrum / Kvadraturen. Barnevennlig og rolig med lett adkomst til idylliske Jegersberg med fantastisk løypenett, utsiktsposter og badeplasser.
I tillegg ligger Paradisbukta og Tretjønn med gode bade- og fiskemuligheter i nærheten, samt Eidsbukta småbåthavn.
Kort vei til skole, barnehage, dagligvare, bussholdeplass og UiA (Universitetet i Agder) samt Spicheren treningssenter.
Gimlekollen og Fagerholt er godt tilrettelagt for barnefamilier og har en aktiv velforening. IK Gimletroll har mange muligheter for de aktive med opplegg for håndball, fotball, squash og egen sommeridrettsskole m.v.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.01.1981. Ferdigattesten gjelder tomannsbolig - Ingebjørgsvei 7 og 9. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjenning for garasje, datert 22.08.1984.

Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggtekniske forskrift: Må ikke forventes brannskille lik dagens standard.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei da rømningsvinduer i kjellerstue/soverom ikke er store nok.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Garderobe i 1. etasje er opprinnelig godkjent som soverom. Rommet er godkjent for varig opphold/beboelse og kan enkelt tilbakeføres til soverom ved å blende veggen mellom gangen og rommet. Vaskerom i underetasje er opprinnelig godkjent som klær/bod, rom innredet som kjellerstue/soverom er opprinnelig godkjent som disponibelt rom og treningsrom er opprinnelig godkjent som redskapsbod. Rommene er ikke godkjent for varig opphold/beboelse. Terrasser er ikke på opprinnelige tegninger og er trolig ikke byggemeldt kommunen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for Bleget/Fagerholt, datert 25.02.1977. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen grenser til friområde. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging m.m.

Deler av garasje ligger på grense til naboeiendom gnr. 37, bnr. 189.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser:
Dagboknr.: 8773 - Erklæring/avtale. Tinglyst: 26.07.1979. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Dagboknr.: 4333 - Erklæring/avtale. Tinglyst: 08.04.1981. Overenskomst om samvirke vedk. vertikaldelt bolig. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Økonomi

Omkostninger kjøper

4 490 000,00 (Prisantydning)
 
Omkostninger
 
105 000,00 (Dokumentavgift)
500,00 (Tinglysningsgebyr pantedokument)
500,00 (Tinglysningsgebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
106 000,00 (Omkostninger totalt)
 
--------------------------------------------------------
4 596 000,00 (Totalpris inkl. omkostninger)
 
--------------------------------------------------------
 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er kr. 5 506,- pr. 2024. Er inkludert i de kommunale avgiftene.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen framstår lys og velholdt og med følgende standard:

Gulv: Parkett i stue, forøvrig laminat, fliser og tepper.
Vegger: Flislagte badevegger 1. etasje. Forøvrig malte og tapetserte flater.
Himlinger: Takplater.

Kjøkken: Designa skapinnredning. Oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Avtrekksvifte.

Bad 1. etasje: Badet har dusjkabinett, wc og servant m/ underskuffer, speilskap og sideskap.
Gjestetoalett m/ wc og servant.
Bad u. etasje: Badet har wc, servant og dusjkabinett.

Fiber TV og Internett.

Tilstandsrapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Andreas Natvig den 06.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Del av tomannsbolig bygget 1980, dagens eiere har eid siden 2003. Etablert område, blindvei, rolig område like ved ny skole mm. Godt vedlikeholdt bolig. Modernisert med de fleste vinduer, deler av kledning, kjøkken 2003, varmepumpe mm. Samtidig er det påpekt merknader utfra alder og løsninger som krever oppsyn og potensielt vedlikehold fremtid. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi,
risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte avvik i rapport som er gitt tg2/tg3 er avvik som sannsynligvis har vært slik siden byggeår/lenge uten at dette har hatt store konsekvenser. Vedlikehold/utbedringer anbefales dog på generelt grunnlag. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf. 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. For øvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3:
Utvendig > Utvendige trapper: Ingen håndløper som ihht NorskStandard gir tg3.

Våtrom > Underetasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Ingen sluk i vaskeromsdelen. Fungerer dog fint siden det er dusjkabinett og liten fuktpåkjenning mot overflater, men ved evt lekkasje fra vaskemaskin så er det uheldig løsning.

TG2:
Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.

Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Pipebeslag er nyere 2023, ellers varierende årgang. Ingen snøfanger, krav om takvinkel er over 27 grader.

Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påbegynnende råte enkelte steder. Mindre steder nederst på kledningsbord, hovedsaklig inngangsside.

Utvendig > Dører: Inngangsdør treningsrom sitter litt i svill/karm. Nyere inngangsdør, ellers er dørene eldre. Sprik i treverk på balkongdør.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Byggeforskrifter ble endret i 2017 til at rekkverk/gjerde skal være 100cm. Tidligere krav var 90cm og lavere avhengig av år. Bedømmes etter dagens forskrift.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Mindre normale nivåforskjeller gulv, spesielt merkbart kjeller. Mindre stedvis knirk.

Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Man finner nasjonale aktsomhetskart på nett her: https://dsa.no/radon/nasjonalt-aktsomhetskart-for-radon Dette gir kun en indikasjon på konsentrasjon i luften.

Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.

Innvendig > Rom Under Terreng: Det gis en tg2 fordi det er eldre/manglende dreneringsløsning og på generelt grunnlag at vegger med påforede konstruksjoner ansees som risikokonstruksjon da det kan være skjult fukt og råte i bakenforliggende konstruksjoner. Dette fordi det kan være en fuktig murvegg/yttervegg og når man påforer innvendig så vil man ha redusert kontrollmulighet på det reisverk/treverk som er bak veggoverflater som er synlig. Man vil med andre ord ikke alltid kunne avdekke avvik uten videre kontroll bak overflater. Hulltaking/fuktmåling utført fra under trappen. Ikke tegn til avvik. Hulltaking er ingen garanti for at det ikke er fukt eller svikt i konstruksjoner, men en indikasjon på at det fremstår normalt i området der hulltaking er utført.

Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Skal maks være 10cm ihht dagens krav.

Våtrom > 1 etasje > Bad > Overflater Gulv: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er varierende fall i rommet. Noe stedvis fall mot sluk og stedvis flat utførelse. Fungerer ved bruk av dusjkabinett men noe vannsøl mm kan ligge igjen,

Våtrom > 1 etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på dette.

Våtrom > 1 etasje > Bad > Ventilasjon: NorskStandard gir tg2 pga at det er ventil og ikke vifte, selv om dette var vanlig eldre byggeskikk.

Våtrom > Underetasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Stedvis mindre fall mot sluk, men hovedsaklig relativt flatt. Fungerer i det daglige siden det er dusjkabinett men ved vannsøl etc så kan vann ligge igjen.

Våtrom > Underetasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon: NorskStandard gir tg2 pga at det er ventil og ikke vifte, selv om dette var vanlig eldre byggeskikk.

Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Nyere rør til bad oppe, ellers eldre.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Varmepumpe: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Trolig vann og avløpsrør fra byggeår mellom bolig og kommunalt nett. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin. Selger opplyser at magnetlist på kjøleskapet er delvis defekt.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser:
Dagboknr.: 8773 - Erklæring/avtale. Tinglyst: 26.07.1979. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Dagboknr.: 4333 - Erklæring/avtale. Tinglyst: 08.04.1981. Overenskomst om samvirke vedk. vertikaldelt bolig. Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift og gebyr for vann- og avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 3 065,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Byggemåte

Tre og PVC vinduer med isolerglass. Balkongdør stue tredør med isolerglass. Inngangsdør tredør med isolerglass. Inngangsdør treningsrom tredør. Inngangsdør verksted tredør med sidefelt isolerglass. Balkong/terrasse med dekke av terrassebord. Etasjeskille i tre.

Polisenummer

19964745

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, nytt arbeid 2004. Utført av faglært. Montert badekar, toalett, servant i møbel. Firma som utførte arbeidet var J.B Rypestøl/Sigbjørn Belland. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

2.2.1 Nytt arbeid 2018. Utført av faglært. Byttet ut badekar med dusjkabinett, byttet servant m/skap. Firma som utførte arbeidet var J.B.Rypestøl/Sigbjørn Belland. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

2.3.1 Nytt arbeid 2004. Utført av ufaglært. Jeg selv flisela gulv og vegger. Grunnlaget var sveiset gulvbelegg som ble primet og ny membran ble lagt forskriftmessig med forsterkninger rundt sluk, hjørner og rundt badekar. Firmaet jeg jobbet i som faglært rørlegger - var godkjent til å legge membran.

2.4.1 Nytt arbeid 2009. Utført av faglært. Bad i underetasje ble etablert i det som var vaskerom - med dusjkabinett, toalett, servant. Varmtvannsbereder ble skiftet. Rust fri vaskekum og opplegg for vaskemaskin ble montert i tørkerommet. Nytt sveiset gulvbelegg ble lagt i begge rom av Malco A/S. Firma som utførte arbeidet var J.B.Rypestøl/Sigbjørn Belland. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

4 Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja, nytt arbeid 2023. Utført av faglært. Nytt pipehatt/beslag og nytt ventilasjonshatt/beslag. Firma som utførte arbeidet var Blikkenslager Olaf Jahnsen A/S. Har dokumentasjon på arbeidet.

4.2.1 Nytt arbeid 20054. Utført av faglært. Vindu i hobbyrom - kjeller ble byttet ut med kjellerdør. Samme bredde. Et stort pluss som rømningsvei.

4.3.1 Nytt arbeid 2013. Utført av ufaglært. 6 stk. vinduer ble byttet ut: i 3 soverom, 2 i kjøkken, 1 i stue.

4.4.1 Nytt arbeid 2006. Utført av ufaglært. Hoved inngangsdør skiftet.

4.5.1 Nytt arbeid 2014. Utført av ufaglært. Kledning i gavl på sørvegg skiftet. Samtidig ble loftsvindu og veggventiler skiftet.

4.6.1 Nytt arbeid 2021. Utført av ufaglært. Det ble skiftet vinduer i kjeller på vaskerom/bad og disp.rom. PVC vinduer med full åpning.

10 Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja, nytt arbeid 2007. Utført av faglært. Opplegg til varmepumpe og ny el. kurs. Firma som utførte arbeidet var Mykjåland (Elektroeksperten). Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

10.2.1 Nytt arbeid 2015. Utført av faglært. Byttet til automatsikringer i sikringsskap. Firma som utførte arbeidet var Lund Elektro. Har dokumentasjon på arbeidet.

10.3.1 Nytt arbeid 2024. Utført av faglært. Full Elkontroll av hele det elektriske anlegget med bl.a. inst.tester. Ingen feil. Firma som utførte arbeidet var OneCo. Har dokumentasjon på arbeidet.

13 Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja, nytt arbeid 2009. Utført av faglært. Rør ble lagt om i kjeller ved oppgradering av vaskerom/bad. Firma som utførte arbeidet var J.B.Rypestøl/Sigbjørn Bellan. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

13.2.1 Nytt arbeid 2004. Utført av faglært. Vannrør ble lagt om ved oppgradering av bad 1.etg. Firma som utførte arbeidet var J.B.Rypestøl/Sigbjørn Bellan. Har ikke dokumentasjon på arbeidet.

32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
1.En del av Muren mot lekepark raste ut i 2020 - 16m. Der var opprinnelig en stablemur av stein. Dette ble det en stor jobb ut av for reparasjon. Det ble først reparert i det stykket som raste med betongsprøyting. Deretter ble hele muren armert og betongsprøytet til en solid mur. Snemyr betongsprøyting A/S gjorde jobben. Denne jobben kan dokumenteres.
2. Der er en tynn sprekk i grunnmuren(Leca) på øst side. Denne er tettet og ikke synlig.
3. Garasjen: Ved langvarig regnvær - kommer det litt vann inn langs betonggulv mot sør. Dette har ingen praktisk betydning.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Solgt
Produktnummer: EC169743-344B-4437-8920-C0E2BAE79691