Kristiansand-Lund

Industrigata 7 - H0603 (Marvika Torv trinn 2 - leil. B-602)

Prisantydning
8 850 000 kr
Omkostninger
39 120 kr
Totalpris
8 889 120 kr
P-rom
134 ㎡
Bruksareal
140 ㎡
Etasje
6
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Marvika Torv trinn 2

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Bygget blir organisert som et kombinasjonssameie (med både næring og Boligseksjoner). Denne prosjektbeskrivelsen og prospektet omhandler andre byggetrinn av totalt tre byggetrinn i et større utbyggingsprosjekt for tomten, med inntil 147 leiligheter og næringsarealer i første etasje, som nærmere beskrevet under:

Første byggetrinn (BT1) består av 67 selveierleiligheter fordelt på tre bygg på henholdsvis fire, seks og åtte etasjer. I tillegg næringsarealer med dagligvarebutikk, apotek, bakeri og andre småforretninger. Det er tilknyttet parkering for næringsvirksomhet i 1. etasje, samt parkering for boligene og
sportsboder i kjeller.

Andre byggetrinn (BT2) i Marvika Torv består av 41 selveierleiligheter fordelt på to bygg med henholdsvis fire og åtte etasjer. Det er tilknyttet boder og parkeringsplass i kjeller.

Tredje byggetrinn (BT3) i Marvika Torv består av 39 selveierleiligheter fordelt på to bygg med henholdsvis fire og åtte etasjer. Det er tilknyttet boder og parkeringsplass i kjeller.

Standard

Boligprosjektet er rammesøkt etter teknisk forskrift TEK 17 og bygges etter passivhusstandard. Konstruksjoner Bygningen fundamenteres til fjell ved hjelp av peler, og bærekonstruksjon er utført i betong/ stål. Skillevegger i betong eller plassbyggede lyd- og brannvegger. Etasjeskillere utføres i betong.

Utvendige konstruksjoner/fasader
Fasadene er bygd opp som isolerte bindingsverkvegger og forblendes med teglvegger, trekledning, puss og platekledning. Balkonger utføres i betong med oppforet gulv av impregnerte terrassebord. Private takterrasser bygges opp med oppforet tregulv på isolert og tekket takflate. Markterrasser utføres med belegg av betongheller eller lignende, iht. arkitektens beskrivelse. Prinsipper for utforming av rekkverk iht. arkitektens
beskrivelse.

Dører og vinduer
Vinduer leveres som malte trevinduer med utvendig aluminiumskledning. Balkong/terrassedører leveres som foldedører, skyvedører og slagdører iht. leilighetstegning. Dører leveres ferdig behandlet fra fabrikk og med utvendig aluminiumsbekledning som for vinduene. Foldedører og skyvedører kan bli levert som aluminiumsdører tilpasset farger for de øvrige dører/vinduer i fasade. Det vil bli tilrettelagt for utvendig solavskjerming med screens på fasader som er ekstra eksponert for sol. Levering og montering av solavskjerming blir tilvalg for den enkelte kjøper.

FELLESAREALER
Hovedinnganger, trapper og korridorer Det leveres flis på gulv i innvendige fellesareal/ trapperom i alle etasjer. Malte betong- eller gipsvegger og systemhimling. Postkasser blir montert i tilknytning til inngangspartier i 1. etasje. Trapper utføres i betong med gulvflis. Rekkverk og håndløpere i samsvar med forskriftskrav og iht. arkitektens beskrivelse.

Heiser
Heiser er maskinromsløse personheiser i tilknytning til trapperom. Heiskupeer leveres i henhold til beskrivelse utarbeidet av arkitekt, størrelse på kupeen er 1100 x 2100 mm. Heis utstyres med nødtelefonforbindelse.

Parkering og sykkelparkering
Det etableres parkeringsanlegg i kjeller for boligene. I parkeringskjeller leveres gulv i støpt betong. Vegger og himling leveres i betong som støvbindes i lys farge. Fri kjørehøyde vil være 2,1 meter. Lokale nedforinger for tekniske installasjoner vil forekomme, spesielt inn mot yttervegger. Fordeling av garasjeplasser utføres av utbygger. Sykkelparkering ivaretas i fellesanlegg kjeller med 1 plass pr. boenhet. I tillegg er det sykkelparkering på gatenivå.

Felles takterrasse
Felles takterrasse etableres på taket av bygget mot Østre Ringvei. Takterrassen bygges med oppforet tregulv på isolert og tekket takflate. Levegger, faste sittebenker, plantekasser og pergolaer slik det fremgår av tegninger fra arkitekt.

Utomhusanlegg
Utomhusanlegg utføres iht. arkitektens beskrivelse med gode materialvalg. Utomhusanlegget i 2 etasje inneholder en «boliggate» som leder fram til inngangene og binder sammen felles uterom, beplantningen vil understreke karakteren på anlegget og vil være romdannende for møteplasser,
samlingsplasser og selve hagen med mindre intime arealer. Vegetasjon skal være sammensatt av klatreplanter, busker og stauder. Belysning tilpasses hagens karakter og utføres med gode materialvalg. Avfallsanlegget er et nedgravd lukket system iht. retningslinjer gitt av kommunen.

BESKRIVELSE AV LEILIGHETEN
- ROMSKJEMA
Gulv
Stue, kjøkken, soverom, gang og bod leveres med 14 mm 1-stavs parkett i eik med hvitbeiset utførelse som standard. På bad med badekabiner leveres keramiske fliser på gulv i format 30x30 og vegger 30x60 i farge Ivory. I nedsenket dusjsone leveres tilsvarende gulvflis i mindre format.
På plassbygde WC / lite bad leveres fliser fra Modena i 3 valgfrie farger. På gulv i alle rom, med unntak av soverom og bod, leveres det vannbåren gulvarme.

Vegger
Veggene består både av betongvegger og lettvegger i isolert stenderverk og gips. Alle overflater sparkles og males og overgang betongvegger/gipsvegger fuges. Overgangen mellom vegg og tak utføres fuget/listefritt. Det må påregnes mindre sprekker i disse overgangene etter overtakelse, og disse må eventuelt utbedres av den enkelte leilighetskjøper. Det er mulighet for valgfri farge på vegger iht. std. sortiment oppgitt fra leverandør.

Himlinger
Himlinger er sparklet og hvitmalt gipshimling i en nøytral hvitfarge (NCS S-0500 N). Rør- og kanalføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger eller helt eller delvis i nedforede gipshimlinger, fortrinnsvis i entré, bad og over kjøkkenskap. I bod vil det leveres synlige rør og kanaler samt  imlingsplater. Innvendig høyde til himling vil generelt være 2,5 m. Unntatt er områder med nedforet himling for tekniske føringer i entré, gang, bod og bad.

Kjøkken
Som standard leveres kjøkkeninnredning av typen Geiranger, Nordkapp eller Svalbard fra Strai Kjøkken. Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer og vask med ettgreps blandebatteri. Hvitevarene består av induksjonstopp/ komfyr, kombinert kjøl/frys og oppvaskmaskin fra Elektrolux.

Bad
Bad leveres som prefabrikkerte kabiner, komplett med fliser på gulv og vegg. Gulvfliser i 30 x 30 og veggfliser i format 30 x 60. Det er nedsenket gulv i dusjsone. Himling er hvitmalt betong med innfelte downlights i taket. Innredning leveres med hvite skuffefronter og benkeplate med integrert servant og ettgreps servantbatteri. Stikk på vegg ved innredning og lys over speil. Veggmonterte toaletter og dusjvegger av laminert glass. Vegghengt toalett utføres med utskiftbar sisterne for å tilfredsstille forskriftskrav. I vegg over toalett er et teknisk skap hvor vannmåler og energimålere er plassert.
Det er avsatt plass, og leveres opplegg for vaskemaskin i alle bad. Det forutsettes at det benyttes kondenstørketrommel på bad/ vaskerom.
I leiligheter med separat wc-rom leveres vegghengt klosett, servant og speil med belysning.

Garderobeskap
Det leveres ikke garderobeskap.

Innvendige dører
Innvendige dører type hvit glatt eller som 1-speildør med flat terskel. Hvite karmer og dørvridere i blank eller børstet utførelse. Fra entré til gang evt. gang mot stue leveres det glassdør. Der hvor det er tegnet skyvedør leveres denne med standard glatt dørblad. Hovedinngangsdør til leilighet leveres i malt utførelse (sort) og med dørkikkert.

Listverk
I rom med parkett leveres det eik gulvlister. Det gipses i vindusforinger slik at dette leveres listefritt. Overgang mellom vegg og himling utføres uten taklister, fuges og males.

Sportsbod
Alle leiligheter får levert egen sportsbod i kjeller. Sportsboder plasseres i tilknytning til parkeringskjeller. Gulv i betong og vegger i betong eller stålplater. Øvre del av vegg som gitter. Rørføringer og kanaler i bodareal kan forekomme. Fordeling av boder utføres av utbygger.

TEKNISKE ANLEGG

Ventilasjon
Det vil bli installert balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Separat aggregat leveres i hver leilighet. Ventilasjonsaggregat er plassert på veggen i bod eller i tak i entré i de mindre leilighetene. Avtrekk fra bad, WC og kjøkken kobles til aggregatet, til-luft føres til øvrige rom. Avkastluft føres over yttertak. Det kan bli synlige føringsveier der hvor disse er plassert i bod.

Elektrisk anlegg
Alle rom får stikkontakter og lampepunkter som dekker et normalt behov og etter forskrift NEK400/2014. Det leveres belysning 61 i bod, på bad og i entré leveres downlights i himling med dimmer. Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i leiligheten, bortsett fra ved betongvegger/leilighetsskillevegger hvor det kan bli åpent anlegg. Det vil bli montert stikkontakt forberedt for vaskemaskin og tørketrommel. Det leveres 1 stk. dobbel stikkontakt og lysarmatur på balkong/terrasse. Det blir individuell avlesing av strømmåler for den enkelte leilighet. Strømforbruk i fellesarealer som parkeringskjeller, boder, fellesarealer vil bli registrert på en felles måler og kostnader fordeles mellom leilighetene. Oppvarming/varmtvann
Bygget tilknyttes Agder Energi Varme sitt fjernvarmenett som er etablert i området. Fordelingsskap og målere for vann, energi og vannbåren varme vil bli plassert i eget teknisk skap på badet. Alle rom med vannbåren gulvvarme iht. romskjema vil ha individuell styring. Energiforbruket avregnes
av energileverandøren og fordeles på den enkelte leilighet, med separate målere i leilighetene for varmt forbruksvann og vannbåren
gulvvarme. Differanse mellom sum separate målere og totalforbruk fordeles mellom samtlige leiligheter.

Sprinkler- og brannalarmanlegg
Hele bygningen inklusive leiligheter har sprinkleranlegg. Balkonger sprinkles ved behov iht. gjeldende regelverk. Brannslukningsutstyr og røykvarsler leveres i henhold til forskriftskrav. Det leveres et sentralisert brannalarmanlegg til boligene.

TV-radio-telefoni-bredbånd
Det leveres spredenett med fremføring til hver leilighet for TV/bredbånd. Kontaktpunkt leveres i stue. Det tilrettelegges for plassering av trådløs ruter i el-skap. Sameiet vil tegne kollektiv avtale med signalleverandør for alle leiligheter. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger til rom for eventuell fremtidig installasjon av punkt for telefon/nettverk.

Porttelefon/låsesystem
Det monteres ringetablåer ved hovedinngangspartier i 1. og 2. etg. Svarapparat med åpningsknapp monteres i hver leilighet. Ringeknapp utenfor hver inngangsdør. Hver enkelt leilighet får systemnøkler (3 stk.) som passer til leilighet, fellesdører i trapperom/ganger/kjeller, eksterne boder (hengelås) og garasje/port.

Ferdigstillelse

Ferdigstillelse er anslått til ca. 3. kvartal 2022. Senest 120 dager før overtagelse vil kjøper bli informert om antatt endelig overtakelsesdato. Kjøper aksepterer at endelig overtakelsesdato vil bli varslet senest 4 uker før antatt overtakelse i forbindelse med at selger kaller inn til overtakelsesforretning. Denne innkalling vil da gjelde som avtalt tidspunkt for overtagelse, jf. Bustadoppføringslova § 15. Om overtagelsen forsinkes etter at kjøper har mottatt varsel om overtagelsesforretning, kommer dagmulktbestemmelser i buofl. §18 til anvendelse.

Oppvarming

Bygget tilknyttes Agder Energi Varme sitt fjernvarmenett som er etablert i området. Fordelingsskap og målere for vann, energi og vannbåren varme vil bli plassert i eget teknisk skap på badet. Alle rom med vannbåren gulvvarme iht. romskjema vil ha individuell styring. Energiforbruket avregnes
av energileverandøren og fordeles på den enkelte leilighet, med separate målere i leilighetene for varmt forbruksvann og vannbåren gulvvarme. Differanse mellom sum separate målere og totalforbruk fordeles mellom samtlige leiligheter.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Forsikring

Frem til overtagelse vil bygg og eiendom være forsikret av utbygger, jfr buofl. § 13 siste ledd.. Etter overtagelse vil bygget være forsikret gjennom sameiet, men kjøper må selv besørge løsøre- og innboforsikring.

Beliggenhet

Tomt

Eierform: Eiet tomtCa. 9000 kvm. Arealet er ikke eksakt, og noe avvik kan forekomme ved endelig oppmåling.

Parkering

Vedr. Parkering og sportsboder:

Parkeringsplass i kjeller kan kjøpes for kr. 325 000,-. Beløpet kommer i tillegg til pris for leilighet. Parkeringsplassene vil bli organisert som en eller flere seksjoner, hvor eier av en parkeringsplass vil få en ideell andel i en (av) parkeringsseksjon(ene). Alternativt som tilleggsdel til den enkelte seksjon. Utvendige gjesteparkeringer vil bli organisert som fellesarealer.

Det vil være handikapplasser tilgjengelige i boligsameiet. Disse tildeles beboere som har behov for det, dersom de har kjøpt p-plass. De beboerne som eventuelt får tildelt HC-plass, forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en alminnelig plass, dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen til beboer med offentlig dokumentert behov for HC-plass.

Alle leilighetene vil få tildelt 1 sportsbod i kjeller som er inklusiv i kjøpesummen for leiligheten. Størrelsen på sportsbodene varierer iht. krav i TEK-17.
Sportsboder i kjeller vil bli tilknyttet til seksjonene på samme måte som for parkeringsplassene.

Selger forbeholder seg imidlertid retten til å organisere rettighetene på en annen måte dersom dette finnes hensiktsmessig.

Alternativt vil bod tilhørende leilighetene tinglyses som tilleggsdel ved seksjonering.

Selger forbeholder seg retten til å organisere parkeringsplasser og boder på den måten som finnes mest hensiktsmessig før overtakelse. Eventuelle overskuddsplasser skal tilhøre selger, som fritt kan omsette eller leie ut disse.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det vil foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er Selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på og aksepterer at slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet.

Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Det vil foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse i BT2. Ferdigattest vil ikke foreligge før BT3 er ferdigstilt inkludert alt av utomhusanlegg rundt hele bygget.

Reguleringsplan

Reguleringsplaner/Reguleringsbestemmelser: Plan nr. 1363: Reguleringsbestemmelser for Marviksletta senterområde. Detaljregulering Dato: 11.03.2015, rev. 10.08.2015. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er en del av en større utbygging av området, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i reguleringsplanen før kjøp. Nærmere informasjon kan fås ved henvendelse megler.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

Heftelser / Rettigheter

Det gjøres oppmerksom på at grunnboken nå er endret, slik at det ikke lenger er mulig for Kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant på eiendommer hvor det er tinglyste servitutter eller andre heftelser som ikke skal slettes for Selgers regning.

Følgende tinglyste heftelser vil følge eiendommen:

2021/1209305-1/200 Bestemmelse om nettstasjon

Selger forbeholder seg retten til å tinglyse avtaler pålagt av offentlig myndighet på eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Grunnboken for eiendommen er et vedlegg til salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å lese denne før kjøp.

Utleie

Eier har full råderett over boligen, og kan fritt leie ut hele eller deler av denne. Iht. bestemmelser i lov om eierseksjoner av 2017 har sameiet adgang til å begrense omfang av kortidsutleie.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).Når en bolig selges før den er ferdig bygget skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og  oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Odel

Nei

Konsesjon

NeiIngen konsesjonsplikt.

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Usolgte leiligheter

Selger forbeholder seg retten til å endre priser og betingelser for usolgte enheter.

Organisering

Boligene og næringsarealene organiseres som et sameie etter eierseksjonsloven. Det er utarbeidet utkast til vedtekter som regulerer forholdet mellom seksjonene. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligenes størrelse (BRA). Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til
sameiets fellesarealer.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

8 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 31 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 240 000,-)) 6 950,- (Startkapital) 39 120,- (Omkostninger totalt) 8 889 120,- (Totalpris inkl. omkostninger) Ved kjøp av ny/prosjektert bolig skal det betales dokumentavgift på 2,5 % av tomteverdi. Dokumentavgift blir fordelt pr. kvm. BRA og vil derfor variere pr. leilighet mellom ca. kr 10 950,- på den minste og ca. kr 31 500,- på den største leiligheten. Dvs. kr 228 pr. kvm BRA.
Tinglysningsgebyr for skjøte utgjør p.t kr 585,- Tinglysningsgebyr for evt. pantobligasjoner utgjør p.t. kr 585,-

I tillegg kommer et beløp tilsvarende kr 50,- pr. kvm BRA, som oppstartslikviditet til sameiet.

Det tas forbehold om at beregningsgrunnlaget for dokumentavgiften godkjennes hos Statens Kartverk, samt eventuell endring i de oppgitte offentlige gebyrer.

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Kr. 100 000,- av kjøpesummen innbetales som forskudd 14 dager etter mottatt betalingsanmodning fra megler. Dette må være såkalt fri egenkapital, dvs. at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nærværende kontrakt. Restbeløp innskudd/egenkapital samt omkostninger betales etter regning før overtagelse. Det vil kunne kreves fremlagt finansieringsbevis
før kontraktsinngåelse. Selger vil stille garantier i henhold til bustadoppføringslovas § 47 for det til enhver tid innbetalte beløp. Forskuddet tilfaller selger fra det tidspunkt § 47 er stilt. Forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager
for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

AVBESTILLING:
Dersom forbrukeren avbestiller før det er gitt igangsettingstillatelse, fastsettes avbestillingsgebyret til 5 % av kontraktsummen inkludert evt. mva. Dersom kjøper avbestiller etter at igangsettingstillatelse er gitt, gjelder Bustadoppføringslovens regler, jf. §§ 52 og 53. Kjøper vil være ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av avbestillingen, herunder nødvendige prisavslag ved videresalg. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må uansett betales i sin helhet.

Eiendomsskatt

Faktureres direkte til den enkelte seksjonseier.

Felleskostnader

Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i fellesskap i henhold til de enkeltes sameiebrøker. Driftskostnader kjeller vil bli fordelt mellom brukerne.

Felleskostnadene utgjør ca. 25,- pr. kvm pr. mnd. for boligseksjonene. Budsjett over felleskostnader kan fås ved henvendelse til megler. Det gjøres oppmerksom på at dette er ett utkast og kan, dersom utbygger/ sameiet finner det nødvendig, endres på flere punkter.

Felleskostnader kan bla. dekke kommunale avgifter, renovasjon, forsikring av bygningene, lys, forretningsførsel, heisdrift, snørydding, vaktmestertjenester, trappevask og andre driftskostnader.

Felleskostnadene vil avhenge av hvilke tjenester sameiet ønsker utført i felles regi.

Eiendomsskatt blir fakturert den enkelte seksjonseier direkte og beregnes ikke som del av felleskostnader. For beregning av eiendomsskatt
for den enkelte leilighet, henvises til Kristiansand kommune for nærmere info.

Fjernvarme som inkluderer oppvarming og varmt vann i leilighetene kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader.

Beløpet inkluderer ikke abonnement til tv, brebånd og telefoni. Det legges opp til at sameiet (evt. at utbygger gjør en avtale som gjelder fra innflytting) inngår felles avtale om levering av tv og internett tjenester med en leverandør.

Bygget vil være forsikret frem til overtakelse. Sameiet tegner fullverdiforsikring fra overtakelse. Kjøper forsikrer eget innbo.

Utbygger svarer for fellesutgifter for evt. usolgte enheter etter ferdigstillelse.

Selgeren vil engasjere forretningsfører for sameiet før overtakelsen. Forretningsfører vil innkalle sameierne til et konstituerende sameiermøte med valg av nytt styre, samt vedtakelse av budsjett og vedtekter før boligene er ferdigstilt/overtatt. Kostnader knyttet til konstituerende møte og  forretningsførsel vil belastes sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter en beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folke registrert/bosatt) eller «sekundærbolig » (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien
utgjøre 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal.

Se skatteetaten.no for mer informasjon.

Gebyr ved videresalg

Dersom kontrakten ønskes videresolgt før overtakelse, vil det påløpe et administrasjonsgebyr fra selger på kr. 20 000,- inkl. mva. for merarbeid i forbindelse med salget. Dette kan faktureres/innkreves av Sørmegleren. I tillegg kommer eventuelle utgifter ved bruk av megler, som f.eks. meglerprovisjon og gebyrer.

Videresalg kan ikke gjøres uten selgers samtykke. Selger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann. Det er kun mulig å samtykke til videresalg av opprinnelig avtale, dersom opprinnelig kjøper er forbruker og har kjøpt
boligen for selv å bo der eller til noen i sin familie. Slikt videresalg skjer ved transport av kontrakten.

For at Utbygger skal godta slik transport må man benytte Utbyggers «Avtale om transport av kjøpekontrakt» som fås hos selger.

Transport av kontrakt godkjennes ikke de siste 6 uker før overtagelse.
For øvrige videresalg (fra næringsdrivende eller fra forbruker på spekulasjon) kan ikke kontraktsposisjonen selges, jf. Bustadoppføringslova § 1b.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Industrigata 7 - H0603 (Marvika Torv trinn 2 - leil. B-602), Gnr. 152 Bnr. 431 Snr. 47 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Garantier

Det stilles garanti på 3 % av kjøpesummen som gjelder frem til overtakelse, og garanti tilsvarende 5 % av kjøpesummen for reklamasjonsperioden på fem år etter overtakelse, jf. buofl. § 12. Garantien stilles snarest mulig etter at avtale er inngått. Dersom selger ønsker å få utbetalt forskudd,  eventuelle delinnbetalinger og resterende del av kjøpesum før hjemmelsovergang, stilles det garanti etter buofl. § 47 for utbetalingen.

Kjøpekontrakter

Avtale om kjøp forutsettes inngått på selgers standard kjøpekontrakt eller midlertidig kjøpekontrakt som vil bli benyttet ved salg. Selgers  kontraktsdokument forutsettes gjennomgått før bud inngis. Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.

Tilvalg / Endringer

Selger vil før innredningsarbeidene starter, utarbeide en tilvalgs meny hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og
tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/ påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom kjøper og utførende entreprenør i en separat avtale
og faktureres direkte mellom partene. Selger har rollen som kundeveileder i prosjektet. Kundekontakt skal i utgangspunktet gå til kundeveileder, som deretter videreformidler spørsmål og endringsønsker til entreprenørleddet. Alle meldinger skal være selger i hende senest ved de tidsfrister som fastlegges av selger i tilknytning til prosjektets fremdriftsplan. Bygging er igangsatt og baderommene er bestilt så tilvalg på bad kan ikke påregnes

Det er ikke anledning til å flytte på vegger, vinduer, elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.

Til hver leilighet leveres det FDV for nødvendige opplysninger om byggets tekniske anlegg, bruksanvisninger, tegninger og beskrivelser og oversikt over farger på vegger samt adresser/kontaktpersoner for vedlikehold og service.

Selgers rett til endringer

Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 91 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Ferdigstillelse er anslått til ca. 3. kvartal 2022. Senest 120 dager før overtagelse vil kjøper bli informert om antatt endelig overtakelsesdato. Kjøper aksepterer at endelig overtakelsesdato vil bli varslet senest 4 uker før antatt overtakelse i forbindelse med at selger kaller inn til overtakelsesforretning. Denne innkalling vil da gjelde som avtalt tidspunkt for overtagelse, jf. Bustadoppføringslova § 15. Om overtagelsen forsinkes etter at kjøper har mottatt varsel om overtagelsesforretning, kommer dagmulktbestemmelseri buofl. §18 til anvendelse.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/ supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres
til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.
Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43.
Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Leiligheter hvor bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

10-21-0222

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/10-21-0222. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Rolf R. Elieson, tlf. 99 09 91 07

Vederlag

Provisjon (forutsatt salgssum: 8 850 000,-) (Kr.37 500) Totalt kr. (Kr.37 500)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Kontakt megler

Eiendomsmegler MNEF / Avd. Leder

Rolf R. Elieson

Vis profil
Produktnr: 3051249