Ilen

Ilenlia 5

Prisantydning
4 250 000 kr
Omkostninger
122 720 kr
Totalpris
4 372 720 kr
Formuesverdi
904 525 kr
Formuesverdi sekundær
3 256 291 kr
Kommunale avgifter
27 126 kr / år
Byggeår
1993
P-rom
159 ㎡
Bruksareal
192 ㎡
Tomteareal
552 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Meget solrik og tiltalende enebolig med hybel i stille og attraktivt boligområde. Usjenert hage!

Om eiendommen

Innhold

Enebolig: 1 etg: Entre med utgang til hage, hall med trapp til 2 etg, soverom, bad/wc, vaskerom m/utg., romslig kjøkken, stue m/utg. hagestue i glass fra 2020. 2 etg: Loftstue, 3 soverom og bad/wc.

Garasjebygg: 1 etg: Garasje og bod på 25 kvm. 2 etg: Hybelleilighet (20 kvm): Allrom med kjøkkenkrok og bad/wc

Standard

Praktisk, tiltalende og vedlikeholdt enebolig med hybelleilighet. Alle hovedfunksjoner på et plan. Garasjebygget + entre er arkitektegnet av Finn Christensen og er påbygd 1998.


1 etg:
Entre: Dobbelt fløyet inngangsdør og utgang til hage. På gulv er det fliser med gulvvarme, trepanel på vegger og i himling.
Hall: Trapp til 2 etg. På gulv er det fliser med gulvvarme, malte vegger og takess i himling.
Soverom: Fast skap. På gulv er det furugulv, malte vegger og takess i himling.
Bad/wc: Badet er fra byggeår og inneholder dusjhjørne med glassvegger fra 2015, servant innredning med sideskap, speil og overlys og toalett. På gulv er det fliser med gulvvarme, fliser på vegger og takess i himling.
Vaskerom: Utgang. Toalett, stålkum og opplegg for vaskemaskin. På gulv er det belegg, tapetserte vegger og takess i himling.
Kjøkken: Romslig kjøkken med plass til spisebord. På kjøkken er det HTH innredning med heltre benkeplate fra byggeår. Fliser over benk. Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap medfølger i handelen. På gulv er det furugulv, malte vegger og takess i himling.
Stue: Lys og koselig stue som er oppusset i 2018. Varmepumpe og peisovn og utgang til hagestue. På gulv er det furugulv, malte vegger og takess i himling.
Hagestue: Vestvendt og overbygd hagestue i glass med stor åpningsfelt og dører på 16 kvm. Oppført i 2020. 

2 etg:
Loftstue: I loftstuen er det plass for TV-krok og kontorplass. På gulv er det furugulv, malte vegger og panel i himling.
Soverom 1: Bod. På gulv er det furugulv, malte vegger og panel i himling.
Soverom 2: På gulv er det furugulv, malte vegger og panel i himling.
Soverom 3: På gulv er det furugulv, malte vegger og panel i himling.
Bad/wc: Badet er fra byggeår og inneholder dusjbadekar fra 2022, toalett og servant. På gulv er det belegg, fliser på vegger og panel i himling. 

Garasjebygg:
Allrom: Rommet inneholder enkel kjøkken innredning med kjøleskap, hybelkomfyr og enkel stålvask. På gulv er det furugulv og panel på vegger og i himling. 
Bad/wc: Bader inneholder klosett, servant med underskap og dusjhjørne samt opplegg for vaskemaskin  På gulv er det fliser med gulvvarme, fliser på vegger og panel i himling

Garasje: Garasjen er isolert og har støpt dekke og utgangdør til hage. Portåpner.

Byggeår og byggemåte

1993 i følge Skien kommune.

Byggemåte:
Boligen er fundamentert på sprensteinsfylling/pukk over berg og har støpt såle av betong med ringmur i pusset utførelse. Yttervegger er oppført i lett bindingsverk som er kledd med liggende bordganger i malt utførelse. Vinduer av typen klassiske toppsvingvinduer med isolerglass.
Dobbel ytterdør, skyvedør og balkongdør fra byggeår. Bi inngangsdør fra 2010. Saltakkonstruksjon som er tekket med takstein.

Sommerstuen er oppført i 2020.

Oppvarming

I stue er det peisovn, forøvrig elektrisk oppvarming med varmepumpe i stue og varmekabler på bad/wc i 1 etg., vindfang, og hall.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Boligen er knyttet kabel-tv og bredbånd.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Nord Taksering AS den , og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Takvindu
Våtrom > Generell > Bad
Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrom > Generell > Bad
Tomteforhold > Forstøtningsmurer


TG 2
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater
Innvendig > Radon
Innvendig > Innvendige trapper
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
 

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i blindgate i stille, barnevennlig og meget attraktivt boligområde på Ilen, midt imellom Porsgrunn/Skien sentrum. Kort gangavstand til barne-/ungdomsskole, dagligvare og buss med gode og hyppige forbindelser. Fine tur- og rekreasjonsområder samt ridesenter og fotballbane i nærmiljøet.

Tomt

Areal: 552 kvm, Eierform: Eiet tomt

Meget solrik og attraktiv tomt med svært usjenert og vestvendt hage. Tomten er inngjerdet med hekk og pent opparbeidet med steinsatt gårdsplass/inngangsparti og rikelig beplantet hage. Tomten grenser mot friareal mot nord.

Parkering

I garasje og i gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.07.1993. Ferdigattesten gjelder nybygg, bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan for gnr. 65, bnr. 20 m.fl. Ballestad, Skien, datert 03.01.1992.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,-)) 122 720,- (Omkostninger totalt) 4 372 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 27 126 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 904 525,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 256 291,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Ilenlia 5, Gnr. 65 Bnr. 228 i Skien kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 02 19 05.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Ønsket overtagelse - mai 2023

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-22-0082

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-22-0082. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Atle Rex Lundgren, tlf. 95 02 19 05

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,25%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3061452