Hvalen/Skjelsvik

Hvalenvegen 42A

Prisantydning
8 990 000 kr
Omkostninger
241 220 kr
Totalpris
9 231 220 kr
Byggeår
2023
P-rom
172 ㎡
Bruksareal
172 ㎡
Tomteareal
679 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

VISN 12.06 Arkitekttegnet nyoppført funkisbolig m/dobbeltgarasje. 2 bad/4 sov/2 stuer. Nydelig utsikt. 4 m strandlinje

Om eiendommen

Standard

La deg begeistre av denne nyoppførte, moderne eneboligen med høy standard og kvalitetsmessig materialvalg både utvendig og innvendig. Denne boligen er perfekt tilpasset for barnefamilier eller godt etablerte familier. Entreprenør for boligen er Telemarkhus AS og arkitekt er Ario AS. Her har man ønsket å skille boligen spesielt ut med en lun brunsvart farge kombinert med helgul for å gi et ekstra moderne inntrykk. Det samme gjelder for eiendommens dobbeltgarasje med Doormax garasjeport og Zaptec el-billader.

Ved inngangsparti er det lagt belegningsstein som strekker seg rundt på sørlig og vestlig side av boligen. Dette kan enkelt brukes til uteområde og dekoreres med sittegrupper. Forøvrig er det lagt ferdigsådd plen rundt boligen.  En stilig sort utgangsdør fører deg inn til en romslig entré med flisbelagt gulv. I 1. etasje er det vannbåren varme i gulv foruten 4 soverom med installasjon på vaskerom. I alle oppholdsrom er det valgt 1-stavs herdet tregulv som er svært slitesterkt og bærekraftig, samt slette listefrie vegger. 

1. etasje har romslig stueparti hvor barna enkelt kan stasjonere seg. Stuen har verandadør ut til uteområder på østlig side av boligen med deilig morgensol. Fra stuen går man inn til hovedsoverom med opplegg og plass til walk-in garderobe. Soverom har eget bad med tilkomst fra garderoben. Badet fremstår svært delikat og med flisbelagte vegger og gulv i 60x60. Stor dusjnisje er installert i hjørne med rainshower i sort matt , og forøvrig har rommet vask med innredning, vegghengt toalett og speil.

Videre har etasjen 3 soverom til med delikate og klassiske jordfarger. Noe ulike størrelser på soverommene men med plass til seng og soveromsmøbler.

Boligens andre bad i 1. etasje har tilkomst fra gang og oppleves svært delikat og med flisbelagte gulv og vegger i 60x60. Rommet har dusjhjørne med vegghengte dører, innredning fra Linnbad og vegghengt toalett.

Pent vaskerom med flisbelagt gulv og slette vegger har installert innredning med plass og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. I innredningen er det utslagsvask og godt med benkeplass. Rommet har egen praktisk inngangsdør fra uteområder. Fra entré er det trappeoppgang til 2. etasje. Trappen er av sort utførelse med eiketrinn og sort håndløper. På venstre side av trappeløp er det åpen spilevegg som føres hele veien opp til 2. etasje.

Opp trappen kommer man til hovedetasjens nydelige åpne stue og kjøkkenløsning. Rommet føles stort og romslig med store vinduer som slipper inn masse deilig lys. Det er benyttet 1-stavs herdet tregulv og slette delikate vegger som strekker seg utover stue/kjøkken. Det er valgt lyse moderne fargevalg på alle vegger i hele etasjen. Den åpne rominndelingen skaper et flott oppholdssted med kjøkken og stue, og har god plass til både spisebord og sofakrok. Fra stue er det utgang til en stor terrasse som gir en spektakulær utsikt over Eidangerfjorden og Kotøya. Dette blir et smykke i etasjen som ellers er svært nøytral i fargekombinasjonene.

Delikat kjøkkeninnredning er levert av Sigdal type Horisont med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, platetopp, komfyr og kjøl/fryseskap fra Elektrolux. I tillegg er det satt inn vinskap i kjøkkenøy fra Temptech. Kjøkkenet har en hvitlaminert benkeplate som står seg godt i stil med den sorte innredningen, og gir rom for mye arbeidsplass og skuffeplass. Fra kjøkken er det tilkomst til en liten bod/matbod med muligheter for god lagringsplass.

Det er lagt inn et lite praktisk toalettrom fra stuehjørne med enkel servant med vask og vegghengt toalett.

Tak: Listefritt.
Vindu: Listefritt.
Dører: Slette sorte dører, karmer og lister.
Gulv: Ona Natur matt lakk tregulv.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 171,5 kvm. Bruksareal: 171,5 kvm.

Boligen går over to plan og inneholder;
1. etasje: Entré, gang, stue, 2 bad, 4 soverom og teknisk rom/vaskerom.
2. etasje: Stue, kjøkken, toalettrom og bod/matbod.

Frittstående garasje på 44,5 kvm.

Boligenes areal oppgis i prospekt med bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, vegger og sjakter, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg oppgis areal med primærrom (P-rom) som tilsvarer BRA - arealet med fradrag av boder og andre sekundærrom. På tegninger oppgis enkeltromsareal, som er rommets nettoareal innenfor omsluttede vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for oppgitte arealer.

Byggeår og byggemåte

2023 i følge Porsgrunn kommune.

Påkostning og modernisering

VANNBÅREN VARME:
Vannbåren varme er vann som varmes opp av en varmekilde hvor vannet sirkulerer i boligen, i dette tilfelle via rør i gulv. Når man velger vannbåren gulvvarme gir det boligen en lun, jevn og behagelig varme. Det blir mindre støv og du har mulighet til å redusere fyringsutgiftene betraktelig sammenlignet med tradisjonelle oppvarmingsmetoder. I boligen er varmeanlegget med el-kjele installert på vaskerom.

Oppvarming

Boligen har følgende oppvarming:
* Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
* Vannbåren varme i 1. etasje: Entre, gang, kjellerstue, vask/teknisk rom og begge bad.
* Varmefolie i gulv kjøkken og stue i 2. etasje.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Ved nyoppført bolig som er ferdigstilt for mindre enn 6 måneder siden skal det stilles Garanti etter buofl. §12, jf. Avhl § 2-11.

Diverse elektriske installasjoner:
- Vannbåren varme i 1. etasje (ikke soverom).
- Downlights i himling.
- Moderne utelamper ved yttervegg og terrassedør.
- Dobbelt utestikk ved terrassedør.
- Trådløs ringeklokke og ringeknapp.
- Alle brytere/dimmere leveres av Elko Plus.
- Zaptec elbillader.
- Varmefolie kjøkken og stue i 2. etasje.
- Ledstripe over garasjeport.

Tilstandsrapport

Det foreligger ikke tilstandsrapport da boligen selges som en nyoppført bolig og med grarantistillelse.

Sammendrag selgers egenerklæring

Det foreligger ikke egenerklæringsskjema.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger i et fint og godt etablert boområde på Heistad/Hvalen. Her har man flere dagligvareforretninger, skoler, barnehager, treningssentre og ulike idrettstilbud for store og små. Ved Heistad barne- og ungdomsskole har man H.E.I idrettsanlegg, skianlegg og fotballbane for å nevne noe. Generelt er området godt tilrettelagt for barnefamilier.

Hvalen er et hyggelig boområde på Skjelsvik, med få minutters gange ned til Kotøya og Eidangerfjorden. Fjorden har flere offentlige badeplasser som Malken, Olavsberget, Mule Varde og Heistadstranda. Det er flotte turstier som strekker seg fra Skjelsvikbukta til Heistadbukta, og flere små båthavner ligger i nærområdet. Fra boligen er det kort vei til Skjelsvik bussterminal med gode kollektiv tilbud, og E-18 ligger bare noen minutter unna.

Tomt

Areal: 679 kvm, Eierform: Eiet tomt

Pen og opparbeidet tomt med lite vedlikehold. Det er ferdigsådd plen rundt boligen, samt en helt ny asfaltert innkjørsel. Generelt har tomten svært gode solforhold som kan nytes fra alle kanter, og spesielt på takterrassen.

Eiendommen er opprinnelig delt inn i 3 tomter fra gnr. 61 og bnr. 24. Fra eiendommens opprinnelse i 1916 har man en tinglyst stranlinje på 4 meter som følger alle 3 tomtene. Man følger stien ned mot vannet fra Damfaret og går langs strandkanten bort til en rød sjøbod som daværende selger opplyste som sin. Den har vært benyttet som redskapsbod/sjøbod i alle år. De 4 meterne går fra denne boden og sydover. I sjøen utenfor sjøbua ligger rester av brygge som tidligere eier opplyste at tidligere er benyttet som eiers båtplass. Område som strandlinjen ligger på er et friområde, men på privat grunn.

Parkering

Parkering skjer i dobbelt garasje eller i asfaltert innkjørsel. Det medfølger en Zaptec el-billader i garasje.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i ett uregulert område, godkjent som boligformål og er den del av kommuneplanens arealdel/byplan. Det gjøres oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen som megler ikke har mottatt opplysninger om.  Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

Til informasjon er det gitt rammetillatelse og igangsettelse til å bygge to eneboliger på naboeiendommene bnr. 24 og bnr. 545 som idag står tomme. Man må derfor påregne bygging på naboeiendom på et tidspunkt.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1916/900287-2/101  Bestemmelse om gjerde 20.12.1916. Med flere bestemmelser.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1916/900543-1/101  Bestemmelse om veg 20.12.1916, rettighetshaver:Knr:0805 Gnr:61 Bnr:24, Bestemmelse om 4m.strandtomt. 1917/910065-1/101  Bestemmelse om veg 24.01.1917, rettighetshaver:Knr:0805 Gnr:61 Bnr:2, rettighetshaver:Knr:0805 Gnr:61 Bnr:23, rettighetshaver:Knr:0805 Gnr:61 Bnr:24, rettighetshaver:Knr:0805 Gnr:61 Bnr:25 Med flere bestemmelser, Gjelder denne registerenheten med flere.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Odel

Nei.

Konsesjon

Nei.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

8 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 224 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 990 000,-)) 241 220,- (Omkostninger totalt) 9 231 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hvalenvegen 42A, Gnr. 61 Bnr. 544 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Alle hvitevarer medfølger i handelen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 83 27 82.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

81-23-0079

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81-23-0079. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rose Røstberg, tlf. 98 83 27 82

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon kr. 60.000,- samt markedspakke kr 16.000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3070531