Flekkerøy

Hustofta 19

Prisantydning
4 490 000 kr
Omkostninger
124 620 kr
Totalpris
4 614 620 kr
Felleskostnader
1 600 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2020
P-rom
86 ㎡
Bruksareal
86 ㎡
Tomteareal
1 426 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

3-roms leilighet i Kristiansands skjærgård uten boplikt. Flott utsikt og egen hage! Parkering. Mulighet for båtplass

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1.etg. hvor heis tar deg opp og hjem direkte fra garasjeanlegget hvor du har parkert bilen din. Leiligheten inneholder følgende rom:

Entre, mellomgang, stor åpen stue/kjøkkenløsing, 2 soverom, bad, toalettrom, samt vaskerom.

I tillegg medfølger garasjeplass i felles garasjeanlegg, samt bod i garasjeanlegg.

Standard

Velkommen til idylliske Flekkerøy, og til Hustofta 19 som ligger like ved sjøen. Leiligheten er presentert av Johan R. Elieson for Sørmegleren. Det er mulighet for kjøp av båtplass, konferer med eiendomsmegler for ytterligere informasjon. Tar du båten ut i Mæbøsfjorden har du en av de vakreste skjærgårdene som din nærmeste nabo. Cafe Geitodden, og det populære "Skibbusundet" ligger like ved. Hustofta 19 var nylig ferdigstilt, og aktuell leilighet har ikke tidligere vært bebodd. Det vil si at den er helt ny for deg som vil flytte inn.

Store vindusflater sørger for at du har god utsikt mot sjøen og til egen hage. Skyvedørene kan settes opp sommerstid, slik at skillet mellom ute og inne viskes bort. Det er to hageparseller som tilhører leiligheten. (se seksjonering merket TS1)

Leiligheten er delikat innredet med et pent kjøkken.  Det inneholder integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel, stekeovn, platetopp, samt oppvaskmaskin. Legg merke til vinduene på kjøkkenet, som gjør at du får naturlig lysinnslipp fra flere sider av rommet. Praktisk planløsning med kjøkkenøy som skiller rommet i ulike soner. Vil du ha spisestuegruppe i front ved de store skyvedørene ut til hagen, eller sofagruppe? Valget er ditt.

Den åpne stue/kjøkkenløsningen er av meget god størrelse med flere møbleringsmuligheter. Alle overflater i leiligheten er slette og malt i en lys fargetone. 

Videre inn i leiligheten finner du 2 stk. soverom, bad, toalettrom, vaskerom, samt entre.

Soverom 1 er av god størrelse med plass til seng, nattbord og garderobeløsning. Garderobeskapet medfølger leiligheten.

Leilighetens hovedsoverom har inngang både fra stue/kjøkken, samt via eget bad fra mellomgang/entre. Her er plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt garderobeløsning.

Badet, med tilkomst fra hovedsoverommet, er helfliset med varme i gulvet. Det inneholder en smart dusjløsning med innfellbare dusjdører i glass, vegghengt toalett, samt baderomsinnredning med speil over. Downlights i tak.

I tillegg til badet har du eget toalettrom for familie og venner som er på besøk. Det er også helfliset med vegghengt toalett, vask med speilskap over.

Du har også eget vaskerom. På vaskerommet er det fliser på gulvet med sluk, samt opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Varmtvannsbereder, utslagsvask, og system for balansert ventilasjonsanlegg er også plassert her.

Heis eller trapp tar deg ned til byggets underetasje hvor det medfølger 1 parkeringsplass, samt en sportsbod.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm, Bruttoareal: 95 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. m²: 86 kvm

P-rom inkl: stue/kjøkken, bad, vaskerom, gang/entre, toalettrom, 2 soverom.

Bod i kjeller.

Areal og benevnelser er hentet fra arealmåling vedlag salgsoppgave

Byggeår og byggemåte

2020 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varmekabler i oppholdsrom, og bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Selger har innhentet arealmåling fra takstmann Henrik Løvdahl som er vedlagt denne salgsoppgave. Det er ikke innhentet tilstandsrapport da leiligheten er nyoppført.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt 14: Lader i garasjeanlegg følger leiligheten.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Flekkerøy med sjøen og skjærgården like ved. Fra leilighetens stue/kjøkken/soverom og uteplass har du flott utsikt utover Mæbøsfjorden.

Flekkerøy er en idyllisk øy, ute i havgapet med kort kjørevei til Kristiansand sentrum. Flekkerøya er kjent for gode oppvekstsvilkår med korte avstander til barnehage, skole og et rikt utvalg av fritidstilbud.

Flytter du til Hustofta 19 vil du ha gangavstand til barnehager som Taremareskogen Barnehage, Solkollen Barnehage, og Læringsverkstedet Barnehage. Det er også kort sykkelavstand til Flekkerøy Barneskole hvor barna går fra 1. til 7. klasse, her tilbys også SFO. Lindebøskauen Ungdomsskole ligger også i kort avstand. Via en snarvei i enden av byggefeltet i Nestemyrveien er du raskt i Knudsmyr, hvor du videre finner ungdomsskolen.

Like ved Lindebøskauen Ungdomsskole finner du Flekkerøyhallen. Her har hjemmelaget Fløy sin fotballbane, der finner du også den nye rulleskiløypen hvor du kan gå "1 nautisk mil". I Flekkerøyhallen vil du finne aktiviteter som fotball, håndball, ballsport, sirkeltreninger mm. Hallen er en flerbrukshall som også benyttes ved større arrangementer om 17. mai mm.

Sommerstid er Flekkerøya et yndet sted, både for de som bor her, men også for turister. Det finnes dermed flere badeplasser og svaberg i umiddelbar nærhet. Med båtplass like ved har du alltid kort avstand til sjøen, og er raskt ute i båten. Fra Kvennesviga og mot populære "Skibbusundet" vil du kjøre forbi populære Geitodden hvor de har åpen cafe vår og sommerstid. Når du losser fra land i båt er du med ett i den skjønneste skjærgård, og "Skibbusundet" er verdt å kjøre gjennom.

For den aktive finnes det flere muligheter på Flekkerøya, det finnes et mangfold av gå- og tuområder, samt treningssenter.

Dagligvarebutikk (Kiwi), som har post i butikk finner du ved rundkjøringen, kirken og bedehuset, midt på Flekkerøy. Forøvrig finnes det flere frisørsalonger , samt fotpleie og hudpleiesalong.

Kjøretid til Kristiansand sentrum er estimert til å være cirka 15 minutter i bil.

Tomt

Areal: 1 426 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Fast parkering med ellbillader i felles garasjeanlegg, forøvrig i gate etter gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.03.2020. Ferdigattesten gjelder leilighetsbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr. 1343 Detaljregulering for Hustofta Øst, datert 15.05.2013, revidert 07.02.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei. Hjemmelshaver til vei: Østanne AS.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 681 Tinglyst: 15.01.1999 - Bestemmelse om veg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2462563 Tinglyst: 14.05.2020 - Bestemmelse om båtplass/bryggeplass.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er i utgangspunktet tillatt, men årsmøtet kan forby dyrehold i ordensreglene.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap og budsjett må leses før budgivning. Det er ikke utarbeidet husordensregler.

Forretningsfører

Jørn Sirevåg

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 620,- (Omkostninger totalt) 4 614 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6.570,- pr. år for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 1 600,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Kommunale avgifter (eksl. eiendomsskatt), renovasjon, felles forsikring, felles strøm, serviceavtaler og diverse utgifter.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Primær: Kr. ,- for år 2020. Sekundær: Kr. ,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hustofta 19, Gnr. 2 Bnr. 449 Snr. 1 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 1/8

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmasin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0195

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0195. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 490 000,-) (Kr.63000)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Totalt kr. (Kr.94.835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3059480