SØGNE - HUMMERVIGA

Hummerviga 24

Prisantydning
6 750 000 kr
Omkostninger
185 220 kr
Totalpris
6 935 220 kr
Formuesverdi
600 000 kr
Kommunale avgifter
11 064 kr / år
Byggeår
2017
P-rom
94 ㎡
Bruksareal
97 ㎡
Tomteareal
711 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Nydelig fritidsbolig med basseng rett ved sjøen. Flott utsikt, gode solforhold. 2 båtplasser

Om eiendommen

Innhold

Flott fritidsbolig ved sjøen fra 2017. Boligen har en solrikterrasse, svømmebasseng med glasstak og en fantastisk utsikt over sjøen.  Båtplass nedenfor boligen og parkeringsplass utenfor boligen. Fritidsboligen har mye å by på med moderne stil og god standard.

Boligen går over 1 plan med hems, og inneholder: Gang, åpen stue/kjøkkenløsning, baderom, vaskerom, 5 soverom, bod og lagerrom. Robotstøvsuger medølger.

Standard

Entreen gir et solid førsteinntrykk av boligen med romslig utforming, store delikate fliser på gulv og spotter i taket.

Stue/kjøkken: Fritidsboligen har en generøs stue/kjøkkenløsning. Høyt under taket som gir en god romfølelse i rommet. Gode vindusflater med fantastisk utsikt sender dagslyset inn. Utgang til veranda og uteplass fra stuen/kjøkkenet.

Kjøkkenet er velutstyrt og har mye benk- og skapplass. Det inneholder ventilator over kokesonen, integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, mikro, komfyr og platetopp. God belysning fra spotter i taket og fra ventilatoren.

Bad/WC: Fritidsboligen inneholder 1 romslig bad. Badet har flotte fliser på gulv og på vegger. Det inneholder WC, servant med underskuffer og dusjhjørne. God belysning fra spottene i taket og over speil, samt dagslys fra 3 vinduer.

Vaskerom: Vaskerommet har fliser på gulv med oppkant. Det inneholder WC, servant, benkplass og skapplass, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. God belysning fra taklampe. Vaskerommet har en egen inngang fra terrasseområdet, som er perfekt for småbarnsforeldre.

Soverom: Fritidsboligen har totalt 5 soverom. Alle soverommene har gode og store vinduer som slipper inne godt med lys. Hovedsoverommet har flott utsikt over sjøen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 97 kvm Sekundærrom: 3 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1.etg: 97 kvm
P-rom inkl: Gang, Stue, Kjøkken/spisestue, Bad, Vaskerom, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4, Soverom 5
S-rom inkl.: Innvendig bod

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Er laget til en bod i deler av ene soverommet.
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2017 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektsik og varmepumpe. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Torleif Fjellestad den 13.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Taktekkingen er av betongtakstein og taket er besiktiget fra takfot i stige. Takrenner og nedløp av stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon og fasade/kledning har stående bordkledning av type låvekledning med noe liggende falset kledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med
tilhørende limtredrager. Undertak av myk tykk huntonitt (18 mm) som er diffusjonsåpen. Kaldtloftet over ene fløyen er vurdert i fra en inspeksjonsluke på ene soverommet. De fleste vinduer er av type toppsving og enkelte har utvendige løse sprosser. Noen vinduer har fast karm med løs sprosse. Hoveddør med glass, skyvedør i spisestue, to balkongdører med høy og middels høy brystning med utvendig løs sprosse.
Større plattinger/terrasser i rundt deler av hytta og en støpt platting på ene langsiden. Trapp i fra terrasse ned til plenareal.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er ikke montert rekkverk.
Det er avvik: Skulle ha vært et rekkverk på terrasse i mot sjøen med tanke på sikkerhet og det er en del skjevheter på levegger i rundt bassengområde.

Utvendig > Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk.

TG 2:
Utvendig > Nedløp og beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

Innvendig > Radon. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen
dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Våtrom > Ventilasjon > Bad. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er avvik: Bom under fliser nær balkongdør. Ellers er det ikke tilfredstillende fall i mot og i rundt sluke. Det må fuktsikres i overgangen til dørsvill til gangen.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Fritidsboligen har en idyllisk og maritim beliggenhet i Søgne mellom Mandal og Kristiansand. Her har du utsikt over sjøen og båtplass i bryggeanlegget like ved eiendommen. For å få den optimale Sørlandsfølelsen ta med båt ut i skjærgården i Søgne, der du kan nyte solen på en holme. Eiendommen har terrasseområde mot både øst, syd og vest.

Tomt

Areal: 711 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt med terrasseområde, grøntareal, samt bassengområdet. Flott opparbeidet tomt rett ved sjøen med alle sine fordeler

Parkering

3 parkeringsplasser: Det er tinglyst rett til 2 parkeringsplasser på felles parkingsplass ca. 150 meter fra eiendommen. Det er i tillegg tinglyst en 10 årig (til 01.06.2027) rett til leie av ytterligere en parkeringsplass samme sted for kr 1.500,- pr. år.

2 båtplasser: Det er tinglyst rett til 1 båtplass med 3 m bredde (lysåpning 2,8 m) x 6,5 m ca. 20 meter fra eiendommen i luftlinje. Det er i tillegg tinglyst en 10-årig (til 01.06.2027) rett til leie av ytterligere en båtplass med 3 m bredde (lysåpning 2,8 m) x 6,5 m samme sted for kr 5.000,- pr. år

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.03.2017. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig, basseng og stablesteinsmur.
Det foreligger ferdigattest datert 12.01.2018. Ferdigattesten gjelder levegg og bod.

At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, ihht bestemmelser i forbindelse med reguleringsplan for DEL av gnr 32 bnr 10 - Hummerviga i Søgne. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har ikke vannmåler.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet privat nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei. Hjemmelshaver: Ole Hallandvik

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Rettigheter på 4204-432/75. Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:432 Bnr:111
 
Dagbok 968548 tinglyst 21.10.2016 
- Bestemmelse om kloakkledn. Gjelder: Bestemmelse om tilkobling av kloakkrenseanlegg. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. 2/200
- Bestemmelse om veg. 3/300
- Bestemmelse om parkering. Gjelder: Bestemmelse om 2 parkeringsplasser. 4/200
- Bestemmelse om båtplass. Bestemmelsen gjelder til 01.06.2027. 5/200
- Bestemmelse om parkering . Bestemmelse om leie av en parkeringsplass for kr 1.500,- pr.år. Gjelder frem til 01.06.2027. 6/200
- Bestemmelse om båtplass. Bestemmelse om leie av en båtplass for kr 5.000,- pr. år. Gjelder frem til 01.06.2027.  7/200


Rettighet på 4204-432/8, 4204-432/10 Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:432 Bnr:111
Dagbok 981484 tinglyst 04.07.2018
- Bestemmelse om veg
Gjelder denne registerenheten med flere.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 168 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 750 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 185 220,- (Omkostninger totalt) 6 935 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 064 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og forbruk vann og abonnementsgebyr slamtømming og tilsynsgebyr privat avløpsanlegg.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr kr 1.681 for 2022

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 7.896,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Kr.  600 000,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hummerviga 24, Gnr. 432 Bnr. 111 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: kjøleskap og komfyr medfølger. Robotstøvsuger medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-22-0100

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-22-0100. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.3 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 750 000,-) (Kr.128 250) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.158 625)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063650