Lillesand

Høyåsen 35

Prisantydning
6 650 000 kr
Omkostninger
51 470 kr
Totalpris
6 701 470 kr
Byggeår
2021
P-rom
177 ㎡
Bruksareal
177 ㎡
Tomteareal
437 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Ny lekker enebolig m/ garasje, høy standard og flott utsikt til fjorden - Få gavekort kr. 100.000,- v/ kjøp før 20/4-23.

Om eiendommen

Innhold

1. etg.: hall, kjellerstue, teknisk rom, bad og 3 soverom. Garasje på 24,6 kvm. 2. etg.: Stue med delvis åpen kjøkkenløsning, bad, garderobe og soverom med direkte adkomst til bad og garderobe. Stor takterrasse over garasje på 25,3 kvm.

Standard

Enebolig med meget høy og påkostet standard, med en spennende, innholdsrik og praktisk planløsning. I alle beboelsesrom er det 1-stavs eikeparkett, type Sandstone i 180 mm bredde. Bad i 1. og 2. etg. med flislagt på gulv og vegg, flistype cemento rasato bianco 60x120, med mosaikk detaljer. Vaskerom i 1. etg. er flislagt på gulv, med oppkantflis, type cemento rasato grigio 60x60. Gang/hall har fliser på gulv, flistype cemento rasato grigio 60x60. Vegger er i sparklet og malt hvit utførelse, hvor det ikke er fliser. Påkostet kjøkken fra Sørlandskjøkkenet med 2 stekeovner, platetopp med hev/senk ventilator, kjøleskap m/ frys, oppvaskmaskin, kaffemaskin og vinskap integrert i innredningen. På bad 1. etg. er det 120 cm baderomsinnredning, speil med led-lys og servantbatteri. Dusjvegger 90x150 cm i herdet glass med dusjgarnityr på vegg. Vegghengt wc. På bad i 2. etg. er det baderomsinnredning 100 cm med speil med led-lys og servantbatteri. Dusjvegger 90x150 cm i herdet glass med dusjgarnityr på vegg. Vegghengt wc. Se forøvrig vedlagte byggebeskrivelse for utfyllende informasjon.

Arealer med beskrivelse

Arealene som er oppgitt på tegninger i denne salgsoppgave og i prisliste, er angitt i bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, vegger og sjakter, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom - dette er (litt forenklet uttrykt) boligens BRA fratrukket innvendig boder og veggene til disse.

Byggeår og byggemåte

2021 i følge Lillesand kommune.

Oppvarming

Komplett stålpipe høy modell, helt til taket med Contura cosi8 peisinnsats.  Varmekabler i gang/hall, vaskerom, stue 1. etg., og begge bad. Systemair ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Boligen er kledd med Moelven røykgrå beiset kledning med innslag av fasadeplater.

Fordeler med ny bolig:

1. Ny bolig er ofte billigere enn brukt bolig på lang sikt, da en brukt bolig krever en del vedlikeholdsutgifter hvert år. Med ny bolig slipper du dette de første årene.

2. Du slipper oppussing og uforutsette reparasjoner og vedlikeholdskostnader

3. Du får fem års reklamasjonsrett og bankgaranti i hht. bustadoppføringsloven ved kjøp av ny bolig innen 6 mnd fra utstedt ferdigattest.

4. Du får fremtidsrettede energiløsninger - som gir lavere utgifter til strøm/oppvarming

5. Et toppmoderne ventilasjonsanlegg gjenvinner varmen og skaper et godt inneklima

6. Du slipper uventede økonomiske overraskelser etter overtakelsen

7. Et år etter overtakelse er det ny gjennopmgang av boligen sammen med selger - 1 års kontroll

8. Lave kjøpsomkostninger - Ved kjøp av bruktbolig må du betale 2,5 prosent i dokumentavgift av hele kjøpesummen, mens ved kjøp av ny bolig betaler du kun 2,5% av tomteprisen

9. Alt av utstyr, hvitevarer osv. er ubrukt, med 5 års reklamasjonsrett

Forsikring

Boligen er forsikret av selger frem til overtakelsesdato. Kjøper må tegne egen fullverdiforsikring fra overtakelsen av boligen.

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er et nybygg, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Lillesand sentrum, følg Jernbanegata, og ta av mot øst på rv 420. Følg gamle E-18 rett frem i to rundkjøringer. Følg veien videre til skilt med Turvei/Friområde ved Engelshei, og ta av til venstre. Ta første vei til venstre igjen etter barnehagen, og følg denne inn på feltet. Ta så avkjørsel opp til venstre like etter svingen ved lekeplassen/balllkka. Du får da boligen under oppføring på høyre hånd.

Beliggenhet

Boligen ligger i et nyetablert boligfelt øst for Lillesand sentrum, med nærhet til strender og flotte bademuligheter i Kaldvellfjorden. Tomten har de beste solforhold, med sol fra grytidlig morgen til ca kl. 21.30 midtsommers. Nydelig utsikt til Kaldvellfjorden, både øst og vestover. Stor takterrasse i 2. etg.

Tomt

Areal: 437 kvm, Eierform: Eiet tomt Pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel/gårdstun. Terrasse foran stue i 1. etg. Forøvrig beplantet med plen og noe planter. Lettstelt fin tomt med gode solforhold og utsikt til Kaldvellfjorden.

Parkering

Garasje, samt parkering på egen grunn

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.07.2022. Ferdigattesten gjelder enebolig med garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, og tilhører reguleringsplan Tjuholla datert 16.03.2016, sist revidert 14.02.2018.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 2017/1439365-1/200 Tinglyst: 22.12.2017. Bestemmelse om medlemsskap i velforening/huseierforening.

Dagboknr.: 2017/1439365-2/200 Tinglyst: 22.12.2017. Bestemmelse om gjerde. Rettighetshaver Lillesand kommune.

Dagboknr.: 2017/1439365-3/200 Tinglyst: 22.12.2017. Bestemmelse om bebyggelse. Rettighetshaver Lillesand kommune. Bestemmelse om mur.

Dagboknr.: 2017/1439365-4/200 Tinglyst: 22.12.2017. Bestemmelse om vannledning. Rettighetshaver Lillesand kommune.

Dagboknr.: 2017/1439365-5/200 Tinglyst: 22.12.2017. Bestemmelse om kloakkledning. Rettighetshaver Lillesand kommune.

Dagboknr.: 2017/1439365-6/200 Tinglyst: 22.12.2017. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Rettighetshaver Lillesand kommune. Bestemmelse om å legge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om gassledning. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av kabler/ledninger. Antenner av større dimensjoner tillattes ikke oppført uten kommunens godkjenning.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at grunnboken er endret, slik at det ikke lenger er mulig for kjøpers bank å forutsette 1. prioritets pant der hvor det er tinglyste heftelser, som ikke skal slettes for selgers regning. Eiendommen blir overdratt fri for rene pengeheftelser med mindre annet er oppgitt.

Rettigheter som følger eiendommen:

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.
Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter, og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Odel

Nei

Konsesjon

Lillesand kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 35 000,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 400 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 51 470,- (Omkostninger totalt) 6 701 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Ikke fastsatt p.t.

Eiendomsskatt

Ikke beregnet p.t. Ta kontakt med Lillesand kommune ved spørsmål om beregning av eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Høyåsen 35, Gnr. 44 Bnr. 171 i Lillesand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Boligen selges ihht. bestemmelsene i Avhendingsloven.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 21.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-21-0392

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-21-0392. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Tor Jan Endresen, tlf. 40 40 80 21

Vederlag

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Oppgjør (Kr.9 900) Tilrettelegging (Kr.14 900) Tilretteleggingshonorar (Kr.11 125) Oppgjørshonorar prosjekt (Kr.4 375) Provisjon (forutsatt salgssum: 6 650 000,-) (Kr.212 800) Totalt kr. (Kr.253 685)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Produksjonsdato

05.05.2022

Visning

torsdag 30. mars
kl. 16:00-17:00

Kontakt megler

Varenummer: 3056363