Hovden

Hovdenuttunet 33

Prisantydning
6 990 000 kr
Omkostninger
187 450 kr
Andel fellesformue
483 kr
Totalpris
7 177 450 kr
Formuesverdi
1 272 000 kr
Felleskostnader
623 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2020
P-rom
136 ㎡
Bruksareal
143 ㎡
Tomteareal
2 980 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

En nyere lekker toppleilighet over to etasjer med 2 verandaer, p-plass og nydelig utsikt. Kort avstand til skiheis.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 143 kvm Sekundærrom: 7 kvm.
Bra. pr. etasje.: 2. etg. 43 m² - 3. etg. 100 m².

P-rom inkl:
2.etg.: Entré, wc, soverom og bad.
3.etg.: TV-stue, gang, 3 stk. soverom, bad og stue med åpen kjøkkenløsning.

S-rom inkl.: Teknisk rom/bod i 2.etg. og bod i 3.etg.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Vedovn samt elektrisk via panelovner/ varmekabler.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Parkering

Parkeringsplass i kjeller. Mulighet for å installere el-lader ved behov. Styret jobber med å finne en løsning for direkte fakturering for individuelt bruk av elbilladere. Mulighet for kjøp av en p-plass til mot tillegg i pris.

Parkeringsplassen eies i form av aksjer i Vestheisen Parkering AS, og er registrert som et pant tilhørende selger, pålydende kr. 200.000. Ved salg av aksjen/parkeringsplassen vil dette pantedokumentet bli transportert fra nåværende eier til ny kjøper.

Det fremkommer av sameiets vedtekter at kostnader knyttet til garasjen skal belastes de seksjonene som har garasjeplass. Kostnader knyttet til garasjen er kun vedlikehold av garasjen herunder reparasjon av port, snørydding av innkjørsel, andel av forretningsførsel/revisor samt forholdsmessig andel av kostnader til bygningsforsikringen som gjelder garasjen. Det belastes ikke offentlige avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold av øvrige fellesarealer, strøing etc. Forretningsfører opplyser at det ikke er noe fast beløp for felleskostnader., men at kr. 300 i mnd,- høres ut som et godt estimat. Felleskostnader for garasjen er tidligere fakturert etterskuddsvis en gang i året, men nå endres det til å fakturere en gang i kvartalet.

Beliggenhet

Leilighetene ligger like ved Vestheisen, med ski inn/ ski ut. Beliggenheten er unik med tilgang til alpinbakken. 20 meter fra hyttene kan man rennerett inn i tilkoblingen til alpinanlegget. Man har friområde som nærmeste nabo og utsikt utover dalen, alpinbakken samt Hovdenut. Kort vei til flotte turområder sommerstid både til Nos og Hovdenut.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 08.07.2020. Brukstillatelsen gjelder for bygg G, seksjon 21-22-23 og 33. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til kombinert begyggelse og anleggsformål, og tilhører detaljregulreing for utviding av Vestheisen (ID201908), datert 26.08.2021. Tilhører kommunedelplan Hovden 2013-2025 (ID201109) datert 27.02.2014 og kommuneplan 2018-2023 (ID201701) datert 28.02.2019, med formål fritidsbebyggelse. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Selger opplyser om følgende om forslag eller vedtatte reguleringsplaner som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller dens omgivelser: Detaljregulering av Vestheisen alpintrasé, planID 201910, vedtatt 10.02.2023. Plan om etablering av Vestbakken hyttefelt i nærheten med oppstart av gravearbeid høsten 2023.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameier kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 104126. Tinglyst: 07.10.1986. Fredningsvedtak.
Dagboknr.: 731931. Tinglyst: 26.06.2019. Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Bykle kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 174 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 187 450,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Nøkkelinformasjon

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Hovdenuttunet 33!
En nyere, lekker toppleilighet over to etasjer med 2 verandaer, p-plass og nydelig utsikt. Kort avstand til skiheis.

Leiligheten har følgende planløsning:
1.etg. : Flislagt gang/entrè med varmekabler. Vaskerom/teknisk med varmekabler. Soverom 1 med utsikt mot vestheisen. Eget flislagt bad med dusjkabinett, vegghengt toalett og servant med underskuffer. Gjestetoalette med flis på gulv og servant.

2.etg.: Tv-stue med utsikt mot vestheisen. Utgang til veranda mot bakken. Soverom 2 med køyeseng. Soverom 3 med køyeseng. Soverom 4 med køyeseng. Flislagt bad med dusjhjørne, vegghengt toalett, dobbel servant med underskuffer samt håndklevarmer. Bod til oppbevaring. Romslig stue med god takhøyde. Stuen åpen mot kjøkken. Plass til både spisebord og sofagruppe. Koselig peisovn. Fra stuen er det utgang til veranda med sol fra ca. 10-19 i april-mai. Flott kjøkken med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, kombiovn, platetopp med integrert ventilator, kjøl/frys og vinskap.

Medfølger en p-plass i kjeller samt en bod. Mulighet for å kjøpe en ekstra p-plass samt det meste av inventar med tillegg i pris.


Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Daniel Knudsen den 05.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs overordnet faglig vurdering:
"Boligen fremstår i normalt god stand og uten noen vesentlige avvik utover normal bruksslitasje. Boligen er under 5 år gammel og det er ikke registrert noen bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Forøvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten."

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 eller 3.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.

Diverse

Det skal bygges felles servicebygg i sameiet. Styreleder i sameiet opplyser at fellesbygget blir ført opp i byggetrinn 2, med ferdigstillelse 2025/2026. Vestheisen Familiepark blir et fullservice-anlegg med egen skibakke, skøytebane, trimrom, badstue, boblebad, "relax-room", peisestue, aktivitetsrom med biljard, bordtennis og smørerom. Hver seksjonseier må betale felleskostnader for drift av felles servicebygg, dette vil komme i tillegg til månedlige felleskostnader. Forretningsfører opplyser at det ikke faktureres noe for servicebygget p.t., siden det ikke er bygget enda. Det fremkommer i vedtektene at seksjoner med størrelse opp til og med 64 kvm BRA betaler NOK 300 per måned og seksjoner fra 65 - 80 kvm BRA betaler NOK 400 per måned, seksjoner fra 81- 110 betaler NOK 500 per måned og leiligheter større enn 110 kvm betaler NOK 600 per måned.

Det fremkommer av vedtektene at Vestheisen Familiepark AS skal være forretningsfører i sameiet og Vestheisen Familiepark AS skal ha en representant i styret til enhver tid. Vestheisen familiepark AS skal stå for vedlikehold og drift av anlegget i henhold til instrukser fra styret. Timepris for forretningsførsel/regnskapstjenester er NOK 600 per time. Timepris for vaktmester- og snekkertjenester er kr NOK 500 + mva. Større vedlikeholdsarbeid settes ut på anbud. Beløpene nevnt i dette punktet indeksreguleres årlig med utgangspunkt i indeksen for januar 2018. Dette punktet kan ikke endres uten samtykke fra Vestheisen Familiepark AS.

Kommunale avgifter og tv/bredbånd blir fakturert direkte til hver enkelt seksjonseier fra hhv. Bykle kommune og bredbåndsleverandør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 104126. Tinglyst: 07.10.1986. Fredningsvedtak.
Dagboknr.: 731931. Tinglyst: 26.06.2019. Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Inkluderer hytterenovasjon, feiing og tilsyn, kloakkgebyr, abonnement kloakk opptil 32 mm, vanngebyr og abonnement vann opptil 32 mm. Oppgitt beløp er en årsprognose for 2023. Fakturert beløp i 2022 var kr. 11 849,-.

Polisenummer

90797908

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært. Setesdalshytta AS (utbygger). Bytting av én flis på bad, samt bytting av en stripe med fuge i dusjen grunnet feil farge på denne stripen.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
Ja. Har noen ganger opplevd dårlig trekk i peis. Har tatt dette opp med utbygger som har kontrollert dette og informerer om at graden av dårlig trekk vi har opplevd er vanlig i nye hytter og hus pga. at disse er tettere enn eldre.

- Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Skjevt gulv i stue og gang i 3. etasje pga. ujevnheter som oppstod i bygningskonstruksjonene under parketten i denne etasjen. Har blitt utbedret av utbygger i 2022.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. Setesdalshytta AS (utbygger). Det har etter overtakelse blitt ettermontert takrenner i stedet for en tidligere kjettingløsning for å sikre bedre transport av vann fra tak ved regnvær og snøsmelting.

- Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser?
Ja. Detaljregulering av Vestheisen alpintrasé, planID 201910, vedtatt 10.02.2023. Plan om etablering av Vestbakken hyttefelt i nærheten med oppstart av gravearbeid høsten 2023.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Gjensidige

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Produktnr: C5D074EE-8CD7-42AD-A211-9A4CEEF4CEC2 Kategori: