Åseral

Hotellhøgda 77

Prisantydning
2 690 000 kr
Omkostninger
83 120 kr
Totalpris
2 773 120 kr
Formuesverdi
664 335 kr
Felleskostnader
5 501 kr / år
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
8 697 kr / år
Byggeår
2003
P-rom
108 ㎡
Bruksareal
108 ㎡
Tomteareal
413 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid - Meget pen leilighet med sentral og solrik beliggenhet - Fantastisk utsikt

Om eiendommen

Innhold

2.etg. (inngang fra bakkeplan): Gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom og soverom. 2 utvendige boder.
3.etg./loft: Stue, bad, badstue og 2 soverom.

Standard

Innbydende og romslig leilighet beliggende i 2.etg. og 3.etg./loft i 4- mannsbolig med inngang fra bakkeplan og parkering rett utenfor døra. Innhold 2.etg.: Gang med garderobeplass. Stue med flott utsikt, spiseplass, utgang til terrasse og peis. Åpen kjøkkenløsning med pen innredning og integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøl/frys. Flott flislagt bad med baderomsinnredning dusjkabinett og wc. Vaskerom med opplegg vaskemaskin. 1 soverom. 2.utvendige boder og terrasse. 3.etg./loft: Romslig stue med mulighet for å lage et ekstra soverom, pent bad med badekar, dusjhjørne, baderomsinnredning og wc samt inngang badstue med ovn og benk. 2 soverom

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 108 kvm, Bruksareal: 108 kvm
Bra. pr. etasje.: 1 etg. 64m²  - Loft 44m²

1.etasje
P-rom inkl: Bad , Vaskerom , Soverom , Stue/kjøkken

Loft
P-rom inkl: Stue , Soverom , Soverom 2, Bad , Badstue

Utv boder ca 3 kvm er ikke medtatt i areal.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2003 i følge Åseral kommune.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Varmekabler i gang og begge bad. Peisovn i stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 08.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet bygget 2008. 4 manns bolig, etablert område, like ved butikk, skiløype, utsikt og innholdsrik planløsning mm. Fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder, men det er påpekt enkelte merknader i rapporten. Utvendige forhold er vurdert der det er mulig utfra tilgang og gode kontrollmuligheter. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor
værutsatt bygningsdelen er.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Det er lufteventil men denne ledes ut i gangen ikke til fri luft.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Ikke undersøkt. Hullltaking ikke utført da våtsone ligger mot varmtvannsbereder i naborommet som hindrer tilgang.

Utvendig > Nedløp og beslag
Takrenner har punktvise lekkasjer. Ved utv bod og i front er det observert drypp fra takrenner. Plastrenner har generelt risko for drypp i skjøter. Ved evt bytte så anbefales stålrenner. Gradrenner har ingen underdekning på loft. Det ser ut til at undertekking hviler på taktekking alene, utsatt punkt. Man ønsker idelt sett underdekning av 2x4
liknende for understøttelse. Dog ikke observert åpenbar nedbøyning som følge.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det har tidligere vært utfordring med mindre lekkasje innvendig. Dette har skyldes spesielle klimatiske forhold som gjør at is pakker seg i takrenner og vokser oppover under taktekking, og når dette smelter så kommer det fukt inn. Dette har skjedd 3 ganger siden byggeår (som er kjent). Det er utført tiltak i forhold til dette med forkortning av undertak som en forbedret konstruksjon. Vurdere varmekabler i takrenner som forebyggende tiltak men kan ikke garantere at ikke kan skje igjen. Les forøvrig egen rapport vedr forholdet.

Utvendig > Vinduer
Stedvis slitasje/malingflass.

Utvendig > Dører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Lysglimt mellom dørblad og karm inngangsdør. Noe mindre malingflass balkongdør.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk ca 87 cm, 90 cm var normalt når bygget, men dagens krav tilsier de ideelt sett bør være 100cm. Skjevhet i gjerde.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Innvendige dører
Dørene ble funksjonstestet for heng i karm og svill og enkelte henger i svill.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Utenfor dusj er det lite fall mot sluk. Ikke synlig tett oppkant bak dørsvill. Lokalt fall i dusj men noe vann kan ligge igjen. Manglende fall vil hovedsaklig gjøres gjeldende ved evt lekkasje med mye vann. Det er merker etter drypp eller liknende under blandebatteri i dusj. Det er riss i silikonfug overgang gulv og vegg.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er
nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Det mangler styrt tilluftsventilering.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er fall mot sluk men ingen oppkant dørsvill, ved evt lekkasje eller tett sluk så er det risiko for vann ut
av rommet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det mangler sprutplate i skap. Funksjon rør i rør er at evt lekkasjevann skal ledes til fordelerskap og deretter i drensrør ned mot gulv. Med dagens løsning uten sprutplate så vil vann kunne sprute på døren og ledes i veggkonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
-Ja. Kondensskade fra tak, grunne byggeteknisk mangel i lufting. Utbedret 2021

Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja. Har sett en sprekk i andre etasje, men den har vært fra vi kjøpte.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja. Tidligere eier fortalte at de hadde sett en mus. Hadde vært rørlegfer arbeid, hvor det ikke var blitt tettet igjen når de laget hull for rør... det ble fikset. Men vi har ikke sett mus.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært. Lagt inn varme i takrenner, nye spotter i tak samt ny kontakt til induksjons steketopp og ny stekeovn. Evje elektro.

Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av faglært. Tak reparasjon. Sanering sør.

Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser?
- Ja. Er en godkjent plan om hytter ved Bortelidseter.

Tilleggskommentar: deksel rundt hjørnebadekar er løst.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand: følg RV 9 mot Evje, ta av til venstre i rundkjøring ved ESSO-stasjonen på Hornnes. Følg skilting mot Bortelid. Etter Bortelid marked ta av andre vei til venstre inn Hotellhøgda. På toppen av bakken tar du til venstre og følger veien helt til endes og leiligheten ligger rett frem på høyre side.  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget sentral og solrik beliggenhet på Hotellhøgda med nydelig utsikt mot Bortelidtjønn og fjellheimen. Meget gode solforhold med kveldssol. Oppkjørt skiløype like utenfor døren. Umiddelbar nærhet til butikk, alpinanlegg, skistadion med lysløype og nydelig turterreng sommer som vinter. Flott badeblass med sandstrand i Bortelidtjønna rett nedenfor leiligheten. Det kan også nevnes blant annet  frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Godt med oppkjørte skiløyper på vinteren og gode bade- og fiskemuligheter på sommeren. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand, 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Tomt

Areal: 413 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet eller punktfestet. Grunneier er Ruben Bortelid, Anne Grethe Bortelid, Oddrun Bortelid, Tone Bortelid og Marit Bortelid Mæland. Årlig festeavgift er pr. 2022 kr. 3 946,-. Sist regulert i 2022. Festeavgiften indeksreguleres hvert femte år iht. festekontrakten. Festekontrakten gjelder i 80 år, regnet fra 01.01.2003. Det gjøres oppmerksom på at det foreligger tinglyst forkjøpsrett for grunneier/og at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Biloppstillingsplasser utenfor leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.06.2003. Ferdigattesten gjelder fritidsbolig - gnr. 9, bnr. 154. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til annet kombinert formål - Nærings- og fritidsboliger, tilhører reguleringsplan for næringsområde bak Bortelidseter, datert 19.12.2002. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Deler av eiendommen er regulert til felles parkeringsplass og privat vei.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Adkomst over grunneiers eiendom med vedlikeholdsplikt.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 3396 Tinglyst: 07.07.2004 - Festekontrakt, vilkår
festetid: 80 år
TOMTEVERD: NOK 93.000
ÅRLIG FESTEAVGIFT
Bestemmelser om regulering av leien
FESTEREN HAR RETT TIL Å OVERDRA OG PANTESETTE FESTERETTEN
Med flere bestemmelser
Gjelder feste

Grunndata:
Dagboknr.: 6224 Tinglyst: 19.12.2003 - Seksjonering
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 120/368

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Forretningsfører

Rune Halvor Vindsetmo

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 67 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 690 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 120,- (Omkostninger totalt) 2 773 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 8 697 pr. år
Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann og avløp, måleleie og renovasjon. I tillegg kommer forbruksavgift vann kr. 19,44 pr m3 og avløpr kr. 53,29 pr m3.

I tillegg kommer følgende årlige utgifter fra Bortelid Utmarkslag:
Fjellparkavgift, løypepreparering og aktivitetstilbud på Bortelid kr. 1 407,-
Brøyteavgift, parkering for leiligheter kr. 2 952,-

Felleskostnader

Kr. 5 501,- pr.år.

Felleskostnader inkluderer

Felles bygningsforsikring.

Det har tidligere vært lekkasje i tak grunnet feil i lufting i takkonstruksjon. Dette er utbedret av forsikringsselskapets snekkere på sameiets regning.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld.

Formuesverdi

Kr.  664 335,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hotellhøgda 77, Gnr. 9 Bnr. 154 Snr. 3 i Åseral kommune. Sameiebrøk: 120/368

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-22-0036

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-22-0036. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 690 000,-) (Kr.53 800) Tilrettelegging (Kr.14 000) Totalt kr. (Kr.81 275)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3058606