Bortelid

Hotellhøgda 54

Prisantydning
2 650 000 kr
Omkostninger
82 120 kr
Totalpris
2 732 120 kr
Formuesverdi
775 058 kr
Kommunale avgifter
10 391 kr / år
Byggeår
2003
P-rom
119 ㎡
Bruksareal
121 ㎡
Tomteareal
648 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik leilighet over to etasjer med fantastisk utsikt - hele 4 soverom

Om eiendommen

Innhold

Leilighet går over to etasjer og befinner seg i 2. og 3. etasje. I 2. etasje er det entre, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken samt en bod. 3. etasje inneholder 3 soverom, bad og stue.

Standard

Hyggelig stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkken/stue ligger i 2. etasje. Kjøkkeninnredning med slette fronter og laminat benkplate Det er integrerte hvitevarer og ventilator i stål. Et hyggelig rom med peisovn og plass for spiseplass. Det er utgang til veranda med uttrekkbare levegger.

Badet i 2. etasje har fliser på gulv og vegger i dusjen og ventilasjon fra vifte i yttervegg. Det er godt fall mot sluken og normal slitasje på overflater og utstyr. Sprekker i noen fliser på gulvet ved dusjen.

Badet i 3. etasje inneholder toalett, boblebad, badstue og innredning med vask. Bad med fliser på gulv og vegger ved badekar og ventilasjon fra vifte
i taket. Det er lett fall mot sluken og normal slitasje på overflater og utstyr.

3. etasje har en hyggelig stue med utgang til balkong.

Leiligheten har 4 soverom, ett i 2. etasje og 3 i 3. etasje.

Vannledninger av rør i rør. Sikringsskap fra byggeår med automatsikringer og jordfeilbryter.

Utvendig skibod/vedbod i 1. etasje.

Dør til balkong i 3. etasje er nylig skiftet
Flis på bad i 2. etasje er nylig satt inn
Ett vindu på soverom er nylig skiftet

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 121 kvm Sekundærrom: 2 kvm.

2. etasje:
Bra: 68 m² - P-rom: 66 m² - S-rom: 2 m²
P-rom inkl.: Kjøkken, gang, bad/vaskerom, soverom, entre og stue.
S-rom inkl.: Bod.

3. etasje:
Bra: 53 m² - P-rom: 53 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Bad, 3 soverom og stue.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2003 i følge Åseral kommune.
Undertak av takbord, papp, knotteplast og tekket med torv. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, med lufting fra gavl. Konstruksjonen er kun inspisert fra loftsluke. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av liggende beiset villmarkspanel. Vinduer fra byggeår med normal slitasje. Dører fra byggeår i malt trekonstruksjon med noe varierende slitasje. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i beiset treverk.

Oppvarming

Elektrisk og ved. Det er varmekabler på begge bad og peisovn i stua i 2. etasje. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er av sameiet forsikret med fellespolise i Gjensidige med polisenummer: 72832604. Årlig forsikringspremie ca. kr. 6.000,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. kr. 6.000,-.
Leiligheten har fiber fra altifiber. Det er pliktig medlemskap i velforening, årlig kostnad kr. 500,-.
Det faktureres fra kommunen for brøyting og løypekjøring, årlig kostnad ca. kr. 4.200,-. Kostnad for renovasjon/hytte-abonnement per år ca. kr. 2.700,-.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 18.01.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Leilighet med 2 etasjer i 2. og 3. etasje, som er oppført i 2003. Normal bruksslitasje på overflater, innredninger og utstyr, noe avvik ved badet i 2. etasje.

Følgende avvik har fått TG3:
- Tekniske installasjoner - branntekniske forhold.

Følgende avvik har fått TG2:
- Våtrom - overflater gulv - bad/vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser. Litt svikt i gulv og noe fliser med sprekker ved dusjhjørne.
- Våtrom - sluk, membran og tettesjikt - bad: Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre. Sluk er under badekar så den og eventuell membran er ikke kontrollert.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:

10. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, dør mot veranda 2. etasje skal skiftes.
14. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Nei, mulig i fremtiden.
17. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
eiendommen eller av eiendommens omgivelser? - Ja, se reguleringsplan for Åseral kommune, Bortelidseter.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Selger opplyser om at det har vært snakk om at det kan ha vært mus på kryploft. Selger har satt ut feller her men ikke gjort noen observasjon av mus.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget sentral og solrik beliggenhet med flott utsikt mot fjellheimen. Oppkjørt skiløype like utenfor døren. Umiddelbar nærhet til alpinanlegg, skistadion med lysløype og flott turterreng sommer som vinter. Ca. 2 minutters gangavstand til nærmeste dagligvarebutikk. Det kan også nevnes blant annet fine badeplasser, frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten. Godt med oppkjørte skiløyper på vinteren og gode bade- og fiskemuligheter på sommeren. Flott badeblass med sandstrand i Bortelidtjønna rett nedenfor leiligheten. Bortelid ligger ca. 570 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Det er ca. 1,5 time fra Kristiansand i bil og ca. 2 timer fra Arendal.

Tomt

Areal: 648 kvm, Eierform: Festet tomt
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet eller punktfestet. Grunneier er Anne Grethe Bortelid, Oddrun Bortelid, Tone Bortelid, Marit Bortelid Møland og Ruben Bortelid. Årlig festeavgift for denne leiligheten er pr. 24.09.2021 kr. 3.487,-. Neste regulering av festeavgifter er i 2023. Festekontrakten utgår i år 2084. Det gjøres oppmerksom på at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Biloppstillingsplass utenfor leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.04.2004. Ferdigattesten gjelder Leilighetsbygg med 7 leiligheter. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område regulert til nærings- og fritidsboliger under reguleringsplan for Næringsområdet bak Bortelidseter, ikrafttredelsesdato 23.12.2002, med tilhørende bestemmelser. I området mellom Bortelidseter og Hotellhøgda kan det i fremtiden oppføres ny bebyggelse, det har vært snakk om endring i reguleringsplanen men kommunen har forløpig ikke informasjon om dette. For mer informasjon ta kontakt med Åseral kommune.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 2004/4242-2/39, tinglyst 26.04.2004 - Festekontrakt - vilkår
Dagboknr.: 2004/4242-2/39, tinglyst 26.08.2004 - Festekontrakt - vilkår

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunndata:
Dagboknr.:  2003/6225-1/39  Seksjonering  - 19.12.2003 
opprettet seksjoner:
snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 120/520

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Sameiet har ingen aktiv forretningsførsel, og har ikke utarbeidet regnskap, budsjett, husordensregler eller vedtekter. Det betales kr. 500,- per år til Hotellhøgda Vel. Seksjonens kostnad for felles forsikring faktureres fra sameiet. Det eneste felles de siste årene har vært høringsuttalelse på utbygging av Bortelid Seter som ligger rett forran leilighetene.

Forretningsfører

Kontaktperson for sameiet Stine Enggrav.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,-)) 82 120,- (Omkostninger totalt) 2 732 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Årsprognose 2021: Kr. 10 391 pr. år
Fakturert beløp i 2020: kr. 6.683,57,-.
Kommunale avgifter inkluderer: Avløp, feiing og vann.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Det er normalt en prisøkning hvert år, samt. forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.
Se vedlagt skjema fra kommunen med Kommunale gebyrer.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Primær: Kr. 775 058,- for år 2019. Sekundær: Kr. ,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hotellhøgda 54, Gnr. 9 Bnr. 156 Snr. 6 i Åseral kommune. Sameiebrøk: 120/520

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Alle
Innebygd seng, skap og skap på veggen på soverom i 2. etasje medfølger
Møbler følger ikke med. Noen møbler kan kjøpes etter avtale med selger, se vedlagt skjema.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-21-0119

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-21-0119. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Annonsepakke Halvside i Fædrelandsvennen (Kr.4 250) Fornyelse annonse Finn.no 24.1.22 (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 650 000,-) (Kr.53 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Digital grunnpakke Fritid (Kr.2 990) Totalt kr. (Kr.86 725)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3053255