Hornnes

Hornnesvegen 14 og 16

Prisantydning
2 650 000 kr
Omkostninger
82 120 kr
Totalpris
2 732 120 kr
Formuesverdi
912 387 kr
Formuesverdi sekundær
3 284 592 kr
Kommunale avgifter
26 430 kr / år
Byggeår
1946
P-rom
437 ㎡
Bruksareal
747 ㎡
Tomteareal
1 661 ㎡
Antall soverom
9
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik bolig over tre etasjer samt kjeller - Boligdel, leilighet og hybel - To garasjer

Om eiendommen

Innhold

Innholdsrik bolig over tre etasjer samt kjeller. Boligen inneholder en boligdel i 2. og 3. etasje. I 1. etasje er det en leilighet og en hybel. Det er i tillegg to garasjer på eiendommen, samt flere boder. Det er blant annet 9 soverom, 3 kjøkken, 4 bad/vaskerom og ett toalettrom totalt i boligen. Hoveddelen i 2. og 3. etasje har utgang til en flott sydvendt terrasse og egen inngang. Leiligheten og hybel har hver sin inngang.

Standard

Næringsbygg som er oppført i 1946 og ombygget i flere omganger, slik at det nå er bolig og en leilighet, samt hybel. Det må påregnes rehabilitering av overflater og bygningsdeler som har passert sin forventede levetid.
Boligens og leilighetenes innvendige flater er hovedsakelig fra byggeår med noe større slitasje med tanke på alder.

Bad/vaskerom hybel: Det er fliser på gulv og baderomsplater på vegger, med ventilasjon fra vifte i yttervegg. Det er tilnærmet slett gulv og normal slitasje på overflater og utstyr med tanke på alder.

Kjøkken hybel: Kjøkkeninnredning med hvite folierte fronter og laminat benkplate. Frittstående hvitevarer og ventilator i skap.

Bad/vaskerom leilighet nord: Bad av noe nyere dato med belegg på gulv og baderomsplater på vegger med ventilasjon fra vifte i vegg.

Kjøkken leilighet nord: Kjøkkeninnredning med malte fronter og laminat benkplate. Frittstående hvitevarer og ventilator i stål.

Bad 2. etasje: Bad med fliser på gulv og vegger og ventilasjon fra ventil i taket. Det er noe feil fall på gulv, ikke tilgang til avløp under badekar, sprekker i fliser i dusjen, fuktmerker rundt ventil i taket og noe større slitasje på overflater og utstyr.

Kjøkken 2. etasje: Kjøkkeninnredning med heltre fronter og laminat benkplate. Frittstående hvitevarer og ventilator i skap samt varmtvannstank i skapet under vasken.

Bad 3. etasje: Bad med noe varierende alder på overflater med belegg på gulv og våtromsplater på vegger med ventilasjon fra ventil i taket.

Toalettrom i kjeller som inneholder wc, vask og ventil i vegg.

Naturlig ventilasjon fra ventiler i vinduer og yttervegg. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Vedovn i alle etasjer.
Boligen er oppført før det ble krav til radonsikring. Vannrør av kobber. Vannledninger av kobber og noe rør i rør. Det er varierende alder på røropplegg, med nyere opplegg i den ene leiligheten. En varmtvannstank i kjeller fra 1997 og en i kjeller fra 2002. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Varmtvannstank bør skiftes/flyttes, spesielt den i kjøkkenet og på soverommet.

Det ble drenert utenfor boligen i 2016. Boligen ble malt utvendig i 2019/2020.

Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Arealer med beskrivelse

Bolig totalt:
Primærrom: 437 kvm, Bruksareal: 747 kvm Sekundærrom: 310 kvm.

1. etasje:
Bra: 405 m² - P-rom: 230 m² - S-rom: 175 m²
P-rom inkl.: 3 Entréer, 3 ganger, 5 Soverom, 2 Trapperom, 2 Bad/vaskerom , Stue, Kjøkken, Kontor og Stue/kjøkken.
S-rom inkl.: 2 garasjer og 5 boder.

2. etasje:
Bra: 146 m² - P-rom: 143 m² - S-rom: 3 m²
P-rom inkl.: Bad, stue, kjøkken, 2 soverom, gang og trapperom.
S-rom inkl.: Bod.

3. etasje:
Bra: 64 m² - P-rom: 64 m² - S-rom: 0 m²
P-rom inkl.: Stue, 2 soverom og bad.

Kjeller:
Bra: 132 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 132 m²
P-rom inkl.: Gang, trapperom og wc.
S-rom inkl.: 8 boder.
Hele kjeller er ansett som s-rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det foreligger kun tegninger for 1. etasje og det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Deler av 1. etasje er omsøkt til bolig/leilighet. Resterende av 1. etasje (hybel) samsvarer ikke med tegninger. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper
Evje og hornnes kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv på resterende av boligen. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Byggeår og byggemåte

Byggeår antatt ca. 1946/1947, basert på registrering av grunn datert i 1947, og tegninger datert i 1946. Lager og garasje oppført ca. 1979, basert på søknad om oppføring av dette.
Undertak av takbord, papp, sløyfer og lekter tekket med betongtakstein på toppen samt taktekkere av takpapp over leiligheten i 1 etasje og takplater over garasjer/lager på baksiden, takpappen over boder mot nord, er delvis borte. Takrenner, nedløp, takstige, luftehatt og pipebeslag av plastbelagt stål og noe sink. Veggkonstruksjonen er bindingsverk med utvendig kledning av stående malt panel. Takkonstruksjonen er en plassbygget saltakkonstruksjon av taksperrer, uten lufting. Vinduer av malt treverk, pvc og metall av varierende alder og slitasje. Dører av varierende alder i malt trekonstruksjon med stedvis større slitasje og noe råteskader. Terrassedekke og bjelker i impregnert treverk med rekkverk i malt treverk.

Oppvarming

Vedovner, varmepumper, varmekabler og panelovner. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Frende med polisenummer: 1085923. Årlig forsikringspremie kr. 12.360,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 45.807 kwh.
Boligen har sentralstøvsuger, fiber fra altifiber og yale elektriske dørlåser.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lars Tore Mesel den 03.03.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Næringsbygg som er oppført 1946 og ombygget i flere omganger, slik at det nå er bolig og 2 leiligheter. Det er ikke mottatt godkjenning på dagens bruk og det må påregnes rehabilitering av overflater og bygningsdeler som har passert sin forventede levetid. Enebolig byggeår 1946.

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig - Taktekking: Det er veldig varierende kvalitet på taktekket, men synlig lekkasjer i garasje/lager, takpappen er delvis borte over lager mot nord, takpappen ut fra sted i 2 etasje med noe mose og slitasje og ukjent alder. Takstein med noe mose og alderslitasje.
- Utvendig - Takkonstruksjon/Loft: Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er ingen lufting i konstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Noe fuktmerker ved takfoten, bak kneveggen over badet. Det mangler isolasjon opp langs sperrer i noen fakk.
- Utvendig - Dører: Dører i malt treverk med nos større slitasje, skyvebalkongdør fra stue med større råteskader, boddør mot nord, dør til garasje og garasjeport med avvik og resten av dører med noe varierende alderslitasje.
- Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Det ble målt noe horisontalavvik i bjelkelagskonstruksjonen med opptil 5 cm høydeforskjell på gulv den største leiligheten og oppe i 2 etasje.
- Våtrom - Generell - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Våtrom - Generell - Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eventuell underliggende membran har gått ut på sinn naturlige levetid.
- Våtrom - Generell - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtromsplater med avvik og noe feil fall på gulver.
- Kjøkken - Avtrekk - Kjøkken: Avtrekksvifte er defekt. Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Det er registrert avvik med avtrekk.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig - Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er påvist skader i beslagløsninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Takrenner, nedløpsrør og beslag av noe varierende alder og slitasje, som stedvis snart har gått ut på sin naturlige levetid.
- Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/tre paneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Noe råteskader i kledning langs terrassen mot kjøkkenet samt noe varierende slitasje på resten av kledningen med noe svertesopp og aldersslitasje. Det er ikke synlig lufting bak kledningen.
- Utvendig - Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Vinduer av varierende alder fra 2012 til byggeår med normal alderslitasje med tanke på alder, noen vinduer med litt innvendig kondens, som kan skyldes dårlig ventilasjon.
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Terrassedekke og rekkverk med noe større slitasje og behov for noe oppgraderinger samt at rekkverket er for lavt.
- Innvendig - Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
- Innvendig - Pipe og ilsted: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Vedovn i 3 etasje med noe rust og manglende sikring på gulv.
- Innvendig - Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Synlig saltutslag på vegger/gulv i flere rom.
- Innvendig - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk oppe i gangen har en høyde på 84 cm.
- Innvendig - Andre innvendige forhold: Det er avvik: Vaskemaskinen står ikke i et godkjent våtrom.
- Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad/Vaskerom 2: Våtromsplater er ufagmessig utført. Baderomsplater er helt løse i det ene hjørnet, så arbeider er ikke fagmessig utført.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Noe sveklinger på benkeplate ved oppvaskmaskin og noe slitasje/skader på fronter.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Noe slitasje/skader på fronter samt noe løst belegg på gulv, men det er ikke bare på kjøkkenet.
- Kjøkken - Overflater og innredning - Stue/kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Kjøkkeninnredning med noe aldersslitasje og løs benkeplate.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.
- Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Solirør fra byggeår.
- Tekniske installasjoner - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Noen rom med dårlig eller manglende ventilasjon.
- Tekniske installasjoner - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Varmtvannstank av noe eldre dato 1997 og 2002 i kjelleren samt en eldre i kjøkkeninnredning og noe nyere ved vaskemaskin på soverommet.
- Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Ja, sprekker i fliser på badet.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Utført av Fasett. Sveising av belegg.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja, nytt bad i leilighet.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere? - Ja, drenering utvendig utført i 2016.
10. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, lekkasje i bølgeblikktak over garasje og en lekkasje i sydvendt fasade.
12. Kjenner du til om det er/har vart utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært. Utført av Evje elektriske. Nytt sikringskap ca. 2018, med nye kurser til leilighet.
12.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Ja, div. inst. leilighet.
19. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel e.l? - Ja, en separat leilighet på 196 kvm, samt en praktikantdel på 70 kvm.
19.1 Hvis ja, er overfor nevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? - Ja, separat leilighet er godkjent som egen adresse.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Fint beliggende eiendom i barnevennlig og etablert boligområde på Hornnes, med fjordgløtt mot Hornnestangen. Eiendommen har meget gode solforhold, og ligger i underkant av 2 km fra skole, barnehage og idrettshall. Nærmeste dagligvarebutikk er Joker og ligger en gåtur på ca. 10-15 minutter fra boligen. Kort vei til flott sandstrand på Hornnestangen, samt flere fine bade- og fiskemuligheter i Hornneskilen. Det er kun 2 minutters gangavstand til bussforbindelse. Det er ca. 4,5 km til Evje sentrum med alle fasiliteter.

Tomt

Areal: 1 661 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har usikre grenser. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad.

Parkering

Det er to garasjer på eiendommen. Parkering er også mulig på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger søknad om bygging av lager og garasje datert 05.11.1979.
Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger Melding om vedtak vedr. bruksendring av tidligere barnehage i deler av 1. etasje til leilighet, datert 25.09.2017. Det foreligger ikke ferdigattest for denne. Det foreligger godkjente tegninger på ny boenhet (leilighet) i 1. etasje datert 16.01.2017, tegningene samsvarer ikke helt med dagens planløsning. Det er innredet hybel i boligen (den miste leiligheten i 1. etasje). Endringen er ikke omsøkt og det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens innredning av boligen. Rommene i hybelen er godkjent som gang, lekerom og kontor. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til "Offentlig eller privat tjenesteyting, nåværende" og er en del av Kommuneplan Evje og Hornnes 2020-2030, ikrafttredelse 27.02.2020. 2. etasje har hele tiden vært i bruk som bolig. Det ble i 2017 søkt om og gitt dispensajson fra kommmuneplan for bruksendring av deler av 1. etasje fra barnehage til bolig. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kommunen opplyser om følgende: To boenheter i boligen er i hvert fall godkjent. Arealformålet i kommuneplanen skulle nok ha blitt oppdatert da vi fikk ny kommuneplan i 2020, men det har ikke blitt gjort. Derfor må det nok sannsynligvis søkes om dispensasjon fra arealformål og plankrav i eventuelle fremtidige byggesaker frem til vi får ny kommuneplan igjen i 2030.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 1947/100568-2/93, tinglyst 02.12.1947 - Bestemmelse om gjerde
Dagboknr.: 1989/101883-1/93, tinglyst 05.05.1989 - Best. om vann/kloakkledn.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har utleiedel. Leiligheten i 1. etasje er søkt bruksendret hos kommunen fra barnehage til bolig. Det er innredet hybel i boligen (den miste leiligheten i 1. etasje). Endringen er ikke omsøkt og det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens innredning av boligen. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,-)) 82 120,- (Omkostninger totalt) 2 732 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 26 429,51 pr. år Komm.avg.inkl: Abonnem.geb vann kr. 1.960,-, A konto vann kr. 16,63,- per m3, Abonnem.geb avløp kr. 3.595,-, A konto avløp kr. 27,88,- per m3, Std Renov. kr. 4.010,-, Større dunk 360l papir kr. 1.395,-, Større dunk 360l rest kr.1.730,- og feiing kr. 345,-.
Oppgitt beløp er prognose for 2022. Kommunale avgifter vil variere utifra forbruk.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Primær: Kr. 912 387,- for år 2020. Sekundær: Kr. 3 284 592,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hornnesvegen 14 og 16, Gnr. 15 Bnr. 68 i Evje og hornnes kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 dagen før visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0021

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0021. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Foto tilvalg ekstra bilder (Kr.1 125) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 650 000,-) (Kr.66 250) Tilrettelegging (Kr.14 500) Digital grunnpakke (Kr.5 850) Totalt kr. (Kr.98 210)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3055961