Venstøp

Hoppestadlia 71

Prisantydning
5 750 000 kr
Omkostninger
160 220 kr
Totalpris
5 910 220 kr
Formuesverdi
1 355 430 kr
Byggeår
2003
P-rom
173 ㎡
Bruksareal
195 ㎡
Tomteareal
857 ㎡
Antall soverom
6
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Påkostet enebolig med godkjent utleie - 9.800,- i leieinntekter. Vannbåren varme - lave strømutgifter!

Om eiendommen

Innhold

Boligen er delikat innredet med god planløsning og med gjennomgående høy standard. Det er benyttet gode materialvalg, med en pen håndverksmessig utførelse. Vannbåren varme i 1 etasje og underetasjen. Boligen er godt vedlikeholdt, og har moderne og lyse farger på overflater.

1. Etasje
Entreèn har plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Flis på gulv og malte overflater på vegger og i himling. I entreèn er det inngang til praktisk garderoberom for ekstra oppbevaring.

Lys og delikat stue med plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement. Her kan man samle hele familien til en hyggelig kveld. Stuen fremstår som enkel å møblere, og har store vindusflatene slipper inn godt med naturlig dagslys. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Pen kjøkkeninnredning fra Epoq med slette fronter og benkeplate i heltre eik. Integrerte hvitevarer. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Praktisk kjøkkenøy med plass til barstoler. Laminat på gulv, flis på vegg og malt himling. I tilknytning til kjøkkenet ligger spisestuen, her er det plass til langbord. Utgang til solrik terrasse med flott utsikt.

Romslig baderom innredet med servantinnredning med skuffer og skap, dusjkabinett og toalett. Opplegg for vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malt himling med downlights.

Soverommet har plass til seng og øvrig møblement, og er innredet med garderobeskap. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

2. Etasje
Baderommet er innredet med servantinnredning med skuffer, toalett og badekar med dusjmulighet. Opplegg for vaskemaskin under benkeskap. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malt himling.

I denne etasjen er det 3 soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. De to andre rommene har plass til seng og øvrig møblement. Alle rommene er malt i lyse farger og har laminat på gulv.

Underetasje
Stuen har plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement. Flis på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og laminert benkeplate. Integrerte hvitevarer. Flis på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Baderommet er innredet med servantinnredning, toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler og malte overflater på vegger og i himling.

I denne etasjen er det 2 soverom. Begge rommene har plass til seng og øvrig møblement, og er malt i lyse farger

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Vannbåren varme i gulv i 1.etasje og underetasjen. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Venstøp

Skolekrets

Venstøp

Parkering

Parkering i dobbelgarasje. Gode parkeringsmuligheter i gårdsplassen.

Beliggenhet

Eiendommen har en landlig og idyllisk beliggenhet i en attraktiv gate på Venstøphøgda. Venstøp er et attraktivt og fint boligområdenord for Skien. Boligen ligger i blindvei, så her bor man i et barnevennlig og rolig boligområde uten gjennomgangstrafikk. Her får man nærhet til skoler, barnehage og idrettsanlegg. Det er fin natur med gode tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet, blant annet Svanstul og Luksefjell. Tomten ligger flott til med gode solforhold og flott utsikt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 11.09.2012. Ferdigattesten gjelder enebolig med hybelleilighet.
Det foreligger ferdigattest datert 26.09.2023. Ferdigattesten støttemur/terrasse/utomhusarbeider.

At slike attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "reguleringsplan Nordre Venstøp, Skien. Gnr. 8/127, 12/4, 12/8, 12/34 m.fl", datert 25.11.1998.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 25.05.2023.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om

Adgang for utleie

Boligen har utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Økonomi

Omkostninger kjøper

5 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
143 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 750 000,-))

160 220,- (Omkostninger totalt)

5 910 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jan Tore Eriksrød den 18.10.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
- Innvendig > Radon.
- Tekniske installasjoner > Vannbåren varme.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82230115. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 1: Lagt vann og avløp til vaskemaskin på bad i 2. etg i 2020.
Punkt 10: Ny tilførsel/kabel fra bolig til nytt fordelingsskap i garasje.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,10%, Tilretteleggingshonorar kr 14 500,-, samt Markedspakke kr 16 000,-
Produktnr: 43AD91E3-58D3-40F2-BD7A-878F55381621