Grimstad Vest 

Holvigasvingen 44

Kommunale avgifter
2 984 kr / mnd
Byggeår
2002
P-rom
375 ㎡
Bruksareal
615 ㎡
Tomteareal
2 406 ㎡
Antall soverom
6
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Herskapelig villa på en av Grimstads flotteste utsiktstomter - med 3 garasjer og hybel

Om eiendommen

Innhold

Boligen går over 4 etasjer:
Kjeller:  Teknisk rom for vann, ventilasjon, vannbåren varme og rør. Flere boder med branndør samt utgang til trapperom.
U.etg: Bassengrom og dusjrom (ikke ferdigstilt), trapperom. gang, stue med kjøkkenkrok og utgang til solrik terrasse, 2 soverom, vaskerom og bad
1.etg: Entre, hall, toalett, spisestue med utgang til hagestue og videre til terrasse, stor stue, kontor / soverom, stort kjøkken med spiseplass og grovkjøkken med egen inngang.
2.etg: Trapp, gang, 3 soverom  ( ett soverom med balkong)  og 2 bad  (plass til evt vaskemaskin / tørketrommel)

Standard

1.etg:
Entre med fliser og kompass på gulv og tapet på vegger. Både skapinnredning i entrè og alle innerdører i boligen er i mahogny. Hall med skipsgulv i mahogny, panel og tapet på vegger. Hvitmalt peis i hall, samt gipstak med rosett.  Et lite gjestetoalett i hall. Spisestue med  parkett på gulv og tapet på vegger. Utgang til hagestue som må restaureres (pga vannlekkasje) med peis og foldedører ut til terrasse med nydelig utsikt. Stor stue med plass til flere sittegrupper samt en fantastisk utsikt til sjøen.I stue er det teppe på gulv, tapet på vegger samt gipstak med rosett. Det er også peis utført i fjæregranitt og larvikitt. Stort kjøkken med plass til spisebord, parkett på gulv og tapet på vegger. I selve kjøkkendelen er det spanske fliser på gulv, kjøkkenøy med vask og stor benkeplass, samt mye skapplass. Benkeplater er i mahogny, dobbel porselensvask, hvitevarer som 4 gassbluss, 2 elektriske plater, 90 cm stekeovn, oppvaskmaskin, mikroovn med stekemuligheter, dampkoker og amerikansk kjøleskap med frys. Kjøkkeninnredning fra Gjeving Trevare. Koselig innebygget kjøkkenterrasse med varmovn. På innsiden av kjøkkenet er det kontor / eventuelt soverom med laminat på gulv og tapet på vegger. Det er også grovkjøkken med egen inngang i forbindelse med kjøkkenet . Her har du benkeplass og vask, samt mye skapplass, kjølehjørne, fryseskap og garderobeskap.
2.etg:
Trappegang med tapet på vegger, gang med parkett på gulv og tapet på vegger. Soverom med wak-in closet og med utgang til balkong som har sjøutsikt. Soverommet har innebygd safe som medølger. Todelt bad med fliser på gulv og vegger, samt dusj, dobbel vask og boblebad. Mulighet for vaskemaskin og tørketrommel.  Omkledningsrom med teppe på gulv og tapet på vegger, samt et eksklusiv plassbygd garderobeløsning fra Gjeving Trevare. Et koselig soverom med furugulv og tapet på vegg. Gang over kjøkkenet har skapdører til pynteskap som sees fra kjøkkenet, samt en vegg med plassbygd garderobeskap i mahogny.  Et stort soverom med parkett på gulv og tapet på vegger. Flislagt bad på innsiden av soverommet med innredning, toalett og dusj.
U.etg:
Trapp ned i mahogny. Tapet som går igjen i alle trapper. Gang med teppe og tapet på vegg, inngang til bassengrom og dusjrom (som ikke er ferdiggjort). Vaskerom med fliser på gulv og hvitmalte vegger. Hybel som inneholder stue med fliser på gulv og malte vegger og med utgang til stor terrasse med nydelig sjøutsikt. I stuen er det  kjøkkenkrok med både over og underskap, stekeovn, koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Gang med garderobeskap og samme fliser som i stue. Ett soverom med fliser på gulv og tapet på vegger og ett soverom med parkett på gulv og tapet på vegger.  Flislagt bad med toalett, dusj og innredning.(mulighet for vaskemaskin og tørketrommel)
Kjeller:
Teknisk rom for vann, ventilasjon, vannbåren varme og sikringsskap. Flere boder med branndører samt trapperom i mur.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 375 kvm, Bruksareal: 615 kvm Sekundærrom: 240 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller: 115 kvm  - U. etg:  167 kvm  -  1. etg: 223 kvm  - 2. etg: 110 kvm.
P-rom inkl: entre, hall, gjestetoalett, spisestue, stue, kjøkken, grovkjøkken, 6 soverom, 3 bad, stue og kjøkken  i u.etg, ganger og trapperom
S-rom inkl.: hagestue, basseng og dusjrom, teknisk rom og boder

Garasje:
Bra: 76 m²
S-rom inkl.: garasje

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2002 i følge Grimstad kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Det er balansert ventilasjon, 2 peiser, vannbåren varme i alle gulv unntatt 3 soverom i 2 etasje hvor det er radiator.

Diverse

* Hele boligen er utført med veldig eksklusivt listverk med fine detaljer og løsninger.
* Vannbåren varme i utvendig trapp ved begge innganger, trapp ned til hybel og i platting utenfor hagestue.
* Smarthus app kan styre lys, se temperatur og annen info om boligen. Smarthus kan kobles mot alarmsentral
   for både innbrudd og brannalarm.
* Støt /skagsikre vinduer for sikring mot innbrudd
* Bevegelsessensor på lys på bad, toalett og ganger
* Sensor på alle vinduer og dører så en kan se på appen om de er låst eller lukket.
* Brannslange i u.etg og 2 etg
* Fryseboks og fryseskap i kjeller medfølger
* Spotter i alle rom, bortsett fra spisestue hvor det er lysekrone, samt vaskerom og walk-in closet som har lysrør
* Gardiner kan medfølge etter avtale
* Persienner på kjøkken, kontor, spisestue, stue i u.etg samt på 3 soverom i 2 etasje.
* Mye av inventar kan kjøpes direkte av selger hvis det er ønskelig
* Mulighet for båtplass i nærhet av boligen

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 24.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Stor enebolig med utsikt mot havet. Stor garasje med 3 porter på tomten. Garasjen har hatt vannlekkasje fra taket og ned i fronten.
Noen oppgraderinger og vedlikehold må gjøres på garasjebygget. Boligen er i forholdsvis ok stand. Noen rom i boligen er ikke ferdig innredet.
Dvs der hvor det er tiltenkt svømmebasseng. Rommet er laget i betong. Bassenget er støpt. i følge eier ermange ting gjort klar for å gjøre ferdig bassenget. Men det gjenstår innredning og tilkoblinger. Det gjelder dusjrom og rom ved siden.
Det er også litt arbeid ute i gavlen på der hvor bassenget er. Drenssystem må lukkes inne. 2 balkongdører har ikke fått balkonger å gå ut på. Disse må sikres. Noe vanlig vedlikehold rundt 2 vinduer må gjøres. Innvendig har boligen vanlig bruksslitasje. Det regnes ikke som skader.
Men boligen er i ok stand.
Noen oppgraderinger på oljetank og tekniske systemer må gjøres. Vinterhagen trenger større oppgradering og fiksing. Det har vært vann som har lekket igjennom taket. Noen oppgraderinger av tomten må gjøres.

Dette har fått TG3:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er avvik: Lekkasjer fra tak ned i vegger og elektrisk.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Innvendig > Innvendige trapper Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Generell > (Dusjrom i forbindelse med basseng). Ikke ferdig  - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrom må lages ferdig.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg  2 sikringsskap. Det meste er fra byggetiden. Noe er gjort i ettertid. Lagt opp kurser og montert
stikkontakter i lagerrom i kjeller. Montert/byttet ringetrafo. Montert utelamper utenfor leilighet. Selvlaget panel for resetting avbrannvarslere.
(svakstrøm) Lagt opp noen flere nettverkskurser. (svakstrøm) Montert taklamper/pendellamper på kjøkken. Usikker på om montering av downlights og
stikkontakter på kontor/bibliotekrom er gjort av elektriker eller på dugnad. Byttet noen brannvarslere (svakstrøm / KNX) Byttet noen KNX enheter for styring av varme i hus (svakstrøm) Koblet ventilasjonsanlegg mot smartstyring av hus (svakstrøm) Oppgradert hovedsikring til garasje.
Usikkerthva av elektrisk i garasje er selvgjort / elektriker.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold  Noen brannvarslere ligger med feilmelding. Anbefaler service og /eller sjekk av brannvarslere.
Det er brannslange i boligen.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tomteforhold > Forstøtningsmurer - Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tomteforhold > Terrengforhold  -Terreng faller inn mot bygning.
Kostnadsestimat: Under 10 000


Dette har fått TG2:
Utvendig > Vinduer - 2  Det er avvik: Noen få vinduer har begynnende råte i karmer  - utvendig rundt vinduer.
Utvendig > Dører - 2  Det er avvik: Sprekk i to vinduer i foldedør i bassengrom.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Utvendig > Utvendige trapper Det er avvik: Det er ikke håndløpere montert til utvendige trapper i mur.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er avvik: Drenering/isolasjon på veggen må dekkes til. 2 terrassedører har ikke terrasse utenfor. Det var her
med å tilbygge boligen. Det er ikke gjort.Innvendig Overflater
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > (Dusjrom). Ikke ferdig Det er avvik: Bassengrom og dusjrom til basseng er ikke ferdig innredet.
Innvendig > Radon  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom  Det er avvik: Membran på vegg har brukt mer enn halve levetiden.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom  - Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt Bad/vaskerom Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Våtrom > Overflater vegger og himling >
Bad/vaskerom: Det er avvik: Membran på vegg har brukt mer enn halve levetiden.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre
enn 25 mm. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad - Det er avvik: Membran på vegg har brukt mer enn halve levetiden. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Tekniske installasjoner > Varmesentral - Det foreligger ikke service på anlegget siste to år.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tomteforhold > Oljetank - Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger. Det er oljetank ute på 6000 liter. Den er av kompositt.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

-Kraner på kjøkken har vært løsnet ifbm. pussing av kjøkkenbenk. Reparert knekt plastikkdel til nedtrekkerfunksjon på toalett v/soverom 2 i toppetasjen

-Vesentlig fuktinntrenging fra garasjetak ned i fasaden på garasje. Lekkasje fra utekran i garasje. Vesentlig lekkasje i
tak på vinterhage som har trengt inn i vegger og elektrisk anlegg. Antydning til fuktmerke på vegg mot tak i
nordøstvendt soverom i toppetasje

-To små sprekker i stein inne i peisinnsats i hall. Pipe på peis i vinterhage er demontert fordi det er lagt presenning
over hele taket. Også sprekker i mur/murpuss på peis i vinterhage

-Noe råte i rekkverk på balkong hovedsoverom. Noe råte i noe listverk utvendig. Vesentlig råte og soppangrep i
vinterhage. Noe råte og sopp pga fukt i garasje. Har vært mus i vinterhage.

-Lagt opp kurser og montert stikkontakter i lagerrom i kjeller. Montert/byttet ringetrafo. Montert utelamper utenfor
leilighet. Selvlaget panel for resetting av brannvarslere. (svakstrøm) Lagt opp noen flere nettverkskurser.
(svakstrøm) Montert taklamper/pendellamper på kjøkken. Usikker på om montering av downlights og stikkontakter
på kontor/bibliotekrom er gjort av elektriker eller på dugnad. Byttet noen brannvarslere (svakstrøm / KNX) Byttet
noen KNX enheter for styring av varme i hus (svakstrøm) Koblet ventilasjonsanlegg mot smartstyring av hus
(svakstrøm) Oppgradert hovedsikring til garasje. Usikkert hva av elektrisk i garasje er selvgjort / elektriker.

-Har vært jevnlig service på oljefyr og ventilasjonsanlegg. Ikke utført de siste årene da dette ikke har vært i drift.

-Byttet terrasse utenfor leilighet. Bygget to små terrasser utenfor grovkjøkken. Byttet en del listverk utvendig rundt
vinduer. Byttet noe kledning på sørvestvendt vegg på kanapp utenfor stue. Montert manglende takrenne på
sørvestvendt vegg fra balkong hovedsoverom.

-Noen defekte takstein på huset. Ekstra takstein medfølger boligen og står i garasje. Leiligheten har ikke egen strømmåler eller mulighet for å
måle energiforbruk på vannbåren varmeanlegg. Noen knekte / løse fliser utenfor både hovedinngang og dagliginngang. En del fliser med "hul"
lyd i bue utenfor vinterhage. Noen brannvarslere ligger med feilmelding. Anbefaler service og / eller sjekk av brannvarslere. Sprekk i to vinduer i
foldedør i bassengrom. Usikker på funksjon på varmepumpe i vinterhage. Mulig defekt.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Herskapelig enebolig med 3 garasjer og med en fantastisk flott utsikt til sjøen. Boligen ligger høyt og fritt med gode solforhold.
Gangavstand til Holviga barne- og ungdomsskole, 2 barnehager, Dahlske videregående og universitetet. I tillegg er der flerbrukshall, turnhall, kunstgressbane og tennisbane like i nærheten. Matbutikk, Holviga båthavn samt Groos med sine flotte
badestrender ligger kun kort spasertur unna. Flotte tur- og rekreasjonsområder like i nærheten.

Tomt

Areal: 2 406 kvm, Eierform: Eiet tomt
Det er stort sett terrasser som uteplass rundt boligen. gruset gårdsplass med plass til flere biler.

Parkering

Garasje med plass til 3 biler, samt stor gruset parkeringsplass

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 02.12.2002. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Holvigasvingen, datert 15.12.1997. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Eiendommen er overbeheftet. Det er en forutsetning for gjennomføring av salget at kreditoren(e) aksepterer å slette sitt pant mot nettoproveny. Dersom det blir tinglyst ytterligere pant/utlegg i eiendommen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at disse aksepterer å slette sitt pant uten å få innfrielse av det underliggende kravet. Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

11 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 295 000,- (Dokumentavgift) 311 470,- (Omkostninger totalt) 12 211 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 2 984 pr. mnd for vann, avløp og feier. I tillegg kommer årlig renovasjon på kr. 6.890,-.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 24.696,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 2 015 579,- for år 2021. Sekundær: Kr. 7 256 085,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Holvigasvingen 44, Gnr. 82 Bnr. 79 i Grimstad kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: alle hvitevarer på kjøkken og grovkjøkken, alle hvitevarer i hybel samt ekstra fryseskap og fryseboks som står i kjeller
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 10.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

65-23-0049

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/65-23-0049. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Nina Merethe Bentsen, tlf. 40 40 80 10

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Tilrettelegging (Kr.18 900)
Totalt kr. (Kr.29 385)
Provisjon 1,5% av salgssum

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3070637