HØLLEHEIA - SØGNE

Hølleheiveien 11

Prisantydning
9 490 000 kr
Omkostninger
253 120 kr
Totalpris
9 743 120 kr
Formuesverdi
1 590 108 kr
Formuesverdi sekundær
5 724 389 kr
Kommunale avgifter
27 631 kr / år
Byggeår
1985
P-rom
377 ㎡
Bruksareal
401 ㎡
Tomteareal
1 589 ㎡
Antall soverom
7
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

MODERNISERT VILLA -401 KVM BRA -SPEKTAKULÆR SJØUTSIKT -STOR UTLEIEDEL -DBL GARASJE -SOLRIKT -7 SOV/ 3 BAD -IKKE BOPLIKT

Om eiendommen

Innhold

U.etasje: Enter/ hall, garderobe, trimrom/ arbeidsrom, hobbyrom/ kinostue, bad, 2 boder. 1 utvendig bod
1.etasje: Stue og spisetue, kjøkken, soverom ( arbeidsrom jmf. tegning kommune), wc, gang, bod og vaskerom
2.etasje: Loftstue m/ utgang balkong, 3 soverom, garderobe, kott og bad

Leilighet:
1.etasje: Gang, hall, soverom, stue/ spisestue og kjøkken m/ utgang terrasse, bad og vaskerom, bod.
2.etasje: Loftstue, 2 soverom, wc og kaldt loft.

Standard

Vi har den glede av å presentere en eksklusiv og særdeles flott enebolig med fantastisk beliggenhet på solrik utsiktstomt i populære Hølleheia i Søgne. Fra boligens terrasser og eiendom er det praktfull utsikt over store deler av Søgne sin vakre skjærgård. Utsikten fra denne boligen må oppleves! Nydelige Høllesanden badestrand like nedenfor. Etterisolert / ny kledning / tak i 2020. Fremstår svært godt isolert.

Boligen fremstår med gjennomgående god standard og moderne og tidløse materialvalg. Vindusflater, fargevalg og god takhøyde gjør boligen særdeles lys og luftig. Både innvendig og utvendig er det vektlagt store, `gode` rom med en meget praktisk og funksjonell planløsning for en storfamilie. Boligen er opprinnelig bygget som en vertikaldelt generasjonsbolig. Det er egen godkjent utleiedel over 2 etasje ( 1. og 2.etasje )

Innhold i hoveddelen:
I underetasje er det stor og luftig entre og hall med flis på gulv og varmekabler. Panelveggene og taket er lysmalt. Det er egen stor og romslig garderobe med skyvedørsgarderobe hvor klær og sko kan oppbevares. Stort hobbyrom som kan benyttes som tv-stue eller hobbyrom. Det er parkett på gulv og en god peisovn. Stilfullt, lekkert og gjennomført bad med flis på gulv, vegg og tak. Downlights i tak og mosaikkflis bak toalett og baderomsinnredning. Forøvrig er badet utstyrt med badekar, toalett, baderomsinnredning og pissoar. I hele u.etasje er det meget bra med lagringsplass. 1 utvendig bod.

I 1.etasje boligens hovedetasje er det romslig åpen stue/ spisestue og kjøkkenløsning. Her er det gode vindusflater hvor man har utsikt til Søgne sin vakre skjærgård og som slipper inn mye dagslys. Gulvet betsår av massiv heltre en-stavs eikeparkett, malt panel på vegger i en moderne og tidløs gråtone og hvitmalt panel i taket. I stua er det en lekker integrert peisovn i pipa som gir god varme på kjølige dager og kvelder. Kjøkkeninnredningen har slette hvite fronter med heltre benkeplate. Det er integrert kjøleskap og frys, oppvaskmaskin, stekeovn, Miele kaffemaskin og kokeplate. God skap og benkeplass og vindusflater som gir dagslys inn på kjøkkenet. På kjøkkenenden er det spiseplass hvor lette måltider eller en kopp kaffe kan nytes. Det er god plass for spisebord i spisestua som ligger nært kjøkkenet. Herfra er det dobbel terrassedør ut til deilig og lun veranda med overbygg og flott utsikt til skjærgården. I tillegg til peisovnen er det varmepumpe. I andre enden ved trappa opp til 2.etasje er det et praktisk soverom ( arbeidsrom iflg kommunale tegninger ), wc m/ vask, vaskerom og bod.

I 2.etasje er loftstue med utgang til terreasse via skjøyvedør. Flott solrik terrasse med glassrekkverk og nydelig utsikt. 3 gode soverom hvor hovedsoverommet har egen garderobe og utgang til balkong. Det er parkett på gulv og malt panel/ tapet på vegg og malt panel i tak. Badet er lekkert med flis og varmekabel i gulv, dobbel baderomsinnredning og 2 vasker, dusj med takdusj og toalett.

Utleiedelen går over 1 og 2.etasje med egen inngang, hage og terrasse.
•1.etasje: Gang, hall, soverom, stue/ spisestue og kjøkken m/ utgang terrasse, bad og vaskerom, bod.
•2.etasje: Loftstue, 2 soverom, wc og kaldt loft.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 377 kvm, Bruksareal: 401 kvm Sekundærrom: 24  kvm.
Bra. pr. etasje.: U.etasje 89 m²  - 1. etg. 172 m²  - 2. etg. 140  m².
P-rom inkl: Underetasje- Bad , Hall m/trapp. 1 Etasje- Stue/kjøkken , Wc , Soverom , Vaskerom , Stue/kjøkken 2, Soverom 2, Gang , Vindfang , Bad. 2 Etasje- Bad , Stue , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Stue 2, Soverom 4, Soverom 5, Bad 2
S-rom inkl.: Underetasje- 3 boder. 1 Etasje- 2 boder. 2 Etasje- Garderobe

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. I leilighet 2.etasje er en del av loftsstue delt av med  ekstra soverom og wc er flyttet mot vegg kaldt loft.

Byggeår og byggemåte

1985 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk, varmekabel, varmepumpe, vedfyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Feietilsyn sist besøkt dato:  04.02.2016/ utført- ingen merklader. Antatt neste besøk 2022

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Sven Bentsen den 31.03.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Enebolig over tre etasjer med egen utleiedel. Boligen er bygd ca. 1985. Nåværende eier kjøpte boligen i 2010. Det er utført diverse oppgraderinger over tid. På utside er det skiftet taktekking, diverse beslag, vindtetting, kledning og dører/vinduer i 2020. Det er en inngangsdør og et vindu gjenværende fra byggetid. På innside er det renovert et baderom i øverste etasje samt selve dusjsone på baderom i u. etg i nåværende eiers eiertid. Øvrige arbeider på baderommene ble oppgradert/renovert ved tidligere eier. Diverse overflater er fornyet/skiftet over tid. Overflateslitasje og finish av kosmetisk betydning er ikke videre kommentert eller kontrollert i denne rapporten. Det er påpekt enkelte forhold/avvik som fremkommer i rapporten.
Garasje/tilleggsbygg er ikke kontrollert eller beskrevet i denne rapporten etter enighet med eier. Tilleggsbygg er heller ikke en del av forskriftskrav ved den nye tilstandsrapporten.
For øvrig må hele rapporten leses

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2: Det er lokalt fall til sluk i område rundt selve sluken. Øvrige deler av badegulvet har stedvis motfall som
vil kunne føre til vannansamlinger utenfor dusjsone.

TG 2:
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger: Rekkverk på verandaer med treverk har innvendig rammeverk som gjør det mulig å klatre.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik. Det er generelt en del knirk i gulver. Det virker som knirk både kommer av tregulver og enkelte steder fra undergulv (trolig sponplater) Eldre parkettgulver har stedvis noe sår/slitasje. Kosmetiske forhold som sår/slitasje er ikke videre kommentert.
Løse fliser på gulv ved vedovn i 2 etg. Det er også registrert hulrom under enkelte flis i øvrige rom.
Innvendig > Radon:  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Innvendige trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Begrenset synlighet/tilgang siden feielist ikke ble demontert. Denne type gulvsluk som er i dusjsone har ikke synlige membranløsninger som kan kontrolleres visuelt. Ingen dokumentasjon på membranarbeider.
Våtrom > Ventilasjon > Bad. Rommet har kun naturlig avtrekk.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom. Stedvis enkel utførelse/tilpasning på veggplater. Et område hvor det har blitt innfelt plater og dermed skjøt midt på veggflate.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Avvik på fallforhold ut fra preakseptert løsning. Vaskeromsguvlet har hovedsakelig flat utførelse, men
belegg har oppbrett på vegg og ved terskler som gjør at evt lekkasjevann vil ledes til sluk.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Belegg har svak avslutning med terskel til ytterdøren. Her bør det lages en bedre avslutning og fuge og skjøter.
Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Rommet har kun naturlig avtrekk.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er ingen dokumentasjon på arbeider som er utført
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 2: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Takflater nærme dusjsone. Eier opplyste at dusjen ikke blir brukt av leietaker. Det dusjes på baderom nede med dusjkabinett.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det anbefales ikke å benytte dusjen på baderommet med dagens løsninger. Ukjent membranløsning og motfall på deler av gulvet.
Våtrom > Ventilasjon > Bad 2: Rommet har kun naturlig avtrekk.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Stedvis noe sår/skade på fliser. Dørhåndtak treffer ytterhjørne og har lagd knast i fliser. Hovedsakelig
kosmetisk betydning.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Avvik på fallforhold ut fra preakseptert løsning. Stedvis noe lokalt fall rundt sluken. Ellers hovedsakelig flat utførelse.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Ukjent alder på baderom (oppgradert ved tidligere eier). Ingen dokumentasjon på arbeider utført.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Toalett er av eldre dato. Knast i ytterhjørne på vask.
Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig avtrekk.
Tekniske installasjoner > Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tomteforhold > Drenering:  Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Ene taknedløp avsluttes ved terreng langs yttervegg.
Tomteforhold > Terrengforhold:  Deler av terreng på bakre del av boligen har terrengforhold som tilsier at det vil være fuktpåkjenning mot yttervegger.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall.
Baderom utleiedel: Det ble ikke foretatt hulltaking da tilstøtende bodrom var fult av lagrede ting og veggmonterte hyller. Det har ifølge eier blitt benyttet
dusjkabinett i rommet siden det ble oppgradert som tilsier at det ikke forekommer fuktpåkjenning på overflater i brukssituasjon.
Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? ja- faglært. Murmester Kenneth Hausvik.
Bad 3 etg utførte arbeider av Murmester Kenneth Hausvik. Bad 1 etg(kjeller) kun ny membran og fliser i dusj. Resten av badet ble pusset opp av forrige eier.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Bad 3 etg ja. Dusj bad 1 etg ja.

6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Forsikringssak i 2020. Ny kledning og nye vinduer ble byttet i hele huset + nytt tak

9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja.
Maur ca 6 år siden. Ikke sett dem siden

10 Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Sølvkre og noe munkelus i kjeller

16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Birkeland Bygg og Anlegg.
Totalrenoverte utvendig med nytt tak, kledning og nye vinduer

17 Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja.
Leilighet er pr i dag utleid
17.1 Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig område i Hølleheia i Søgne. Beliggenheten er sjønær og idyllisk, i underkant av 2 km fra Tangvall sentrum med butikker, spisesteder og flere kontorer for offentlige tjenester. Det er gode bussforbindelser fra Høllen. Det er vakker natur, med nærhet til skjærgården, strand og båtliv. Eiendommen ligger få meter fra Høllen brygge marina og Høllesanden med barnevennlig flott sandstrand. Ny tursti går fra Høllen brygge til Åros.

På Åros finner du flere strender og et oppvarmet saltvannsbasseng. Her ligger også Kvernhusvannet med badeplasser i ferskvann. Rundt vannet går en av kommunens mest populære turløyper som appellerer til turgåere, mosjonister og idrettsutøvere. Vannet er rikt på fisk og området har et yrende fugleliv.

Det er kort vei til Nygård barneskole, Tangvall ungdomsskole og flere barnehager. I nærområdet er det felles lekeplass, og det er kort vei til fotballbane, sandvolleyballbanen og flotte friområder med turterreng. Det er ellers kort vei til golfbane, ridesenter og fritidspark. Det ca. 25 min kjøring til Mandal og ca.20 min til Kristiansand, som begge har alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Dyreparken i Kristiansand er et attraktivt turmål for barnefamilier ca. 25 minutter unna.

Tomt

Areal: 1 589 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Dobbel garasje / automatisk portåpner. Parkering på egen tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Foreligger ikke ferdigattest fra byggetid i kommunens arkiv.

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 07.11.1985

Det foreligger godkjent melding på utvidelse av veranda 17 kvm i 2.etasje datert: 28.05.2008

Godtatt melding garasje 08.05.1984 iht søknad.
Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens bebyggelse på garasje. Endringen er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Bolig, tilhører reguleringsplan Hølleheia med tilhørende bestemmelser datert 23.08.1968 På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Kommunedelplan Sykkel Søgne

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på 4204-423/14
Dagboknr.: 501484-1/93- Bestemmelse om vannrett Tinglyst: 27.06.1956
Rettighetshaver: Gnr 423, Bnr 267

Utleie

Boligen er godkjent som generasjeonsbolig med 2 boenheter

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

9 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 490 000,-)) 253 120,- (Omkostninger totalt) 9 743 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 27 631 pr. år
Beløpet inkluderer eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og avløp, forbruk vann og avløp og vannmålergebyr.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr beregnet for 2022 kr. 4.039 ,-. Gebyret faktureres forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 10.350,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Selgers kostnader til bla. strøm, internett, TV-abonnement, bygg- og innboforsikring m.m kommer i tillegg. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 590 108,- for år 2020. Sekundær: Kr. 5 724 389,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hølleheiveien 11, Gnr. 423 Bnr. 267 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 02 00 59.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-22-0023

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-22-0023. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.15 900) Provisjon (forutsatt salgssum: 9 490 000,-) (Kr.118 625) Totalt kr. (Kr.151 860)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3058635