Høivold Brygge

Høivold Brygge 22

Prisantydning
10 950 000 kr
Omkostninger
285 620 kr
Totalpris
11 235 620 kr
Formuesverdi
989 775 kr
Formuesverdi sekundær
3 563 191 kr
Felleskostnader
5 127 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1990
P-rom
173 ㎡
Bruksareal
175 ㎡
Tomteareal
9 013 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Stor eierleilighet med nydelig utsikt, 4 soverom, 2 bad, 3 verandaer etc. Oppussing. Ta kontakt for visning!

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger i 5. etasje + loft og har egen adkomst fra heisen og innebygget foaje.

5. etasje:  Hall, stor lys stue med overlys, murt peis og nydelig utsikt, stort kjøkken med profilert skapinnredning og integrerte hvitevarer, vaskerom, matbod, gjestetoalett, soveromsgang, stort hovedsoverom med tilgang til eget stort bad, soverom.

6. etasje:  Loftstue, 2 soverom, dusjbad/wc.  Kott i knevegger.

I tillegg følger 1 kjellerbod.


Selger
Anne-Lise Larssen's bo v/bostyrer adv. Bjørn Hübert Senum.

Standard

Leiligheten holder en god standard fra byggetiden og er noe oppusset, dog må oppgradering til dagens standard påregnes.

Gulv:  Parkett i stue og kjøkken, fliser i hall, begge bad og gjestetoalett, forøvrig tepper.
Vegger:  Flislagtr badevegger.  Forøvrig stort sett malte flater.
Himlinger:  Malte tak.  Flotte overlysvinduer i stua gjør denne særdeles luftig og pen.

Kjøkken:  Skap til tak med malte profilerte fronter.  Integrert komfyr m/ keramisk topp.  Avtrekksvifte.

Bad 5. etasje: Dusj, wc, dobbel servant og innebygget kar,  Badstue.
Separat gjestetoalett med wc og servant.
Bad 6. etasje:  Dusj, wc og servant m/ skap.

Skyvedørsgarderober.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 173 kvm, Bruksareal: 175 kvm Sekundærrom: 2 kvm.
Bra. pr. etasje.: 5 etg. 125 m²  - Loft: 50 m².
5. etasje - P-rom inkl:.: Badstue, kjøkken, gang, gang 2, bad, hall, vaskerom, soverom, soverom 2, wc, entrè, stue
5. etasje - S-rom inkl.: Bod.
Loft - P-rom inkl.: Bad, soverom, soverom 2, stue.

Areal i i yttergang er medtatt i samlet areal. Areal er målt til BRA 7,67 m2.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. På tegninger er det opprinnelig åpent ned fra loft/hems til stue i hovedetasjen. I dag er dette kledd inne med en vegg mot stue, dvs. at det blir et lukket rom (loftstue) på loftet.

Byggeår og byggemåte

1990 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk. Murt peis i stue. Varmekabler på begge bad og på gjestetoalett.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det gjøres særlig oppmerksom på at eiendommen selges for dødsbo og at bostyrer ikke har bebodd boligen. Bostyrer har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Årsmøte HB1 besluttet 21. mars 2022 å erstatte dagens Mode 2 el-bil ladeløsning med en ny fremtidsrettet Mode 3 ladeløsning snarest. Den nye løsningen har en kostnadsdeling hvor Sameiet er ansvarlig for anskaffelse og drift av grunnleggende ladeinfrastruktur + 2 ladepunkter plassert på felles uteparkering og den enkelte eier av parkeringsplass i garasjeanlegget er ansvarlig for anskaffelse av sitt eget ladepunkt og installasjons kostnader for tilknytning til sameiets felles ladeinfrastruktur. Styret planlegger å sende ut en ekstra innbetaling 1. september 2022 for å dekke inn disse fellesutgiftene, ref beslutning på Årsmøtet 2022."
Denne ekstra innbetalingen er allerede betalt av dødsboet.
Ekstra innbetaling / økte fellesutgifter i forbindelse med kostnader til el-billading tilfaller kjøper. Se vedlagt informasjonsskriv vedr El-bil lading i garasjeanlegg og felles parkeringsområde for utfyllende info.

På årsmøte 21. mars 2022 ble det vedtatt at armaturer byttes ut iht. tilbud fra "leverandør 2". Dette for å spare strøm i garasjeanlegget. Dvs. Totalt med alle punkter ferdig montert kr. 157.168,- inkl. mva.

*****

Det er oppdaget lekkasje fra terrasse utenfor stue/soverom og ned til leiligheten under på grunn av store nedbørsmengder og styret har foretatt befaring sammen med bygningskyndig og selger den 07.06.22. Det opplyses bl.a. at alle tre terrasser må renoveres før det oppstår skader.

Den vestlige terrassen er nå under utbedring av sameiet. Sameiet bekoster opphugging av terrassen og legger ny membran. Sameiet bekoster også muligens nytt dekke, om ikke må kjøper ta høyde for å bekoste dette.  Boet bekoster nye vinduer og soveromsdør.

Når sameiet får mulighet til å utbedre de øvrige to terrassene vil sameiet bekoste opphugging av terrassen og legge ny membran. Sameiet bekoster også muligens nytt dekke, om ikke må kjøper ta høyde for å bekoste dette selv, samt nye dører og vinduer.

*****

Det gjøres oppmerksom på at leiligheten ble vasket før lansering på finn og at den ikke vil bli ytterligere rengjort før overtagelse.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Roy A. Andersen den 22.02.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leiligheten ligger i et bygg som er oppført i 1990. Leiligheten fremstår ut fra alder slitt.
Leiligheten trenger oppussing/renovering. Terrassedører er slitte og har råte. Disse må byttes.
Vinduer som er fra byggetiden. Det er lekkasje i pakning mellom aluminiums karmer og glass i vinduer i stue. Man må være obs på alder på vinduer. Undertegnede er av den formening at vinduer i aluminiums felt og takvinduer er moden for utskifting. Trevinduer har glass som kan punktere og disse bør skapes og males på utsiden. Gulv i begge etasjer har knirk og har slitte overflater. Merker etter lekkasje i parkett i stue ut mot ytterveggen.
Bad i 5. etg er modent for en fullstendig renovering. Bad på loft har også en slik alder at badet bør renoveres. WC rom har også overflater som tilsier at wc rom med utstyr er modnet for renovering.
Kjøkkeninnredning. er slitt og det er et gammelt ventilasjonsanlegg i leiligheten.

For øvrig må hele rapporten leses.

Leilighet er kun kontrollert innvendig og utvendig fra verandaer. Ingen felles arealer er kontrollert.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Vinduer:
Det er påvist andre avvik: På befaringsdagen var det lekkasje i mellom glass og pakning i vinduer i stue som står i en aluminiums ramme. Aluminiums vinduer, skrått takvinduer som danner et glassfelt i stuetaket og på loft er fra byggetiden. Her er det innhentet informasjon om at gassfelt inkl. er slit ti pakning er og at systemet er modent for utskifting.

Utvendig > Dører:
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Hoved dør har løs pakning, ellers virket dør ok. Tilstandsgrad 1.

Innvendig > Overflater:
Det er påvist andre avvik: Overfalter er slitte. Lekkasje fra vinduer i stue har skadet parkett ved vinduer.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. På loft er det på bad fliser på gulv. Fliser antas å være fra tidlig 2000 tallet. Parkett og teppe på øvrige gulv. Parkett og tepper fra byggetiden. Varme i gulv på baderom. I 5. etg. er det Støpt gulv mot etasjen under. Fliser på gulv på bad og toalett rom. Fliser er fra byggetiden. Belegg på gulv på vaskerom. Belegg fra byggetiden. Fliser i entre. Teppe på begge soverom og Flytende parkett på øvrige rom. Parkett på kjøkken og i stue er lagt i 2017. Varme i gulv på kjøkken og i stue, samt på baderom.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Membranen er synlig, men avslutningen ved sluket er utett. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Motorenhet på mekanisk avtrekksanlegg fungerer ikke. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende.

Våtrom > Generell > Vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. På vaskerom er det kun lokalt fall til sluken. Ellers ikke fall på gulv mot sluken. Målbar fukt i gulv rundt sluken på vaskerommet.

Våtrom > Generell > Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. På badet er det en badstuesluk sluk i dusjen og en vanlig sluk med vannlås ved wc. Fall på gulv mot sluk ved vasken. Ca. 2 cm. fall fra topp flis ved dør til sluk ved wc. Lokalt fall på gulv i dusjen. Ikke synlig membran i noen av sluker. Sprekker i fuger mellom fliser og i fliser på gulv i dusjen. Målbar fukt i gulv i dusjen. Ellers ikke målbar fukt. Ved banking på fliser på gulv på bader er det en hul lyd enkelte plasser. Dette indikerer at fliser har løsnet fra underlaget under fliser.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
Det er registrert avvik med avtrekk. Det er påvist andre avvik: Avtrekk fungerer dårlig.

TG2:
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger:
Flisene har bom (hulrom under) eller er løse. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Sprekker i glass på rekkverk ut fra kjøkken. Glass i øvre del av rekkverk på veranda ut fra kjøkken har
sprekker og har løsnet. Glass er ikke sikkerhetsglass som kreves når det er glass av denne typen i rekkverk. Tekking og avrenning under terrassebord på veranda ut fra loft er ikke kontrollert.

Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist andre avvik: Enkelte dører tar i karm eller svill.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). På bad er det sluk i gulv i dusjen. Oppkant rundt sluken i form av nedre del av dusjveggen. Dette betyr at vann utenfor dusjveggen ikke kan renne til selve sluken. Lokalt fall på gulv i dusjen. Ellers ikke fall på gulv.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc:
Noen fliser har bom (hulrom under). Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Fliser på gulv på toalett rom her sprekker.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Ela anlegg fra byggetiden. Automatsikringer. Leiligheten selges for et dødsbo. Spørsmål angående el. anlegget er ikke besvart. Da undertegnede ikke er el.- fagmenn, bør el. anlegget kontrolleres av el. fagmann.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Bostyrer har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger (bostyrer) ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Se kartbeskrivelse på finn.no

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott til på Høivold Brygge med lite innsyn og god intern plassering i bygget med syd/vestvendt  beliggenhet og i et meget attraktivt boligkompleks langs Otras elvebredde. Fra de fleste rommene og verandaene har man nydelig utsikt over sjøen, Odderøya, Otra og mot Tangen, samt sol hele dagen.

Umiddelbar nærhet til sentrum, dagligvareforretninger, friareal ved sjøen, barne- og ungdomsskole, off.kommunikasjon, UiA, samt fantastisk turterreng og lysløype i Jegersberg.
Flott opparbeidet promenade mellom leiligheten og Otra som sydover tar deg ut til Galgeberg med svaberg og sandstrand i `Blomma`.
Nordover går promenaden til Gamle Lundsbroa som knytter Lund sammen med Kvadraturen.
Langs elvebredden er det både private og kommunale båtplasser. Herfra er det kun en kort båttur ut til den ypperste Kristiansand skjærgård.

Tomt

Areal: 9 013 kvm, Eierform: Fellestomt
Leiligheten har en fantastisk utsikt mot bl.a. fjorden og Odderøya og har gode solforhold på alle tre verandaene (to i 5. etasje og en i 6. etasje.

Tomten er fellestomt med asfalterte adkomstveier og fine grøntaraler rundt byggene.

Parkering

En garasjeplass i fellesanlegg.
Gjesteparkering på området.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 03.01.1998. Ferdigattesten gjelder boligblokk, høivold brygge 18-20-22. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for Elvebredden syd/øst, Høivold brygge, datert 28.10.1987. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 9389 - Utbyggingsavtale. Tinglyst: 11.07.1990
Overført fra: 4204-152/1952
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 9390 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 11.07.1990
nettstasjon for KEV m.m.
Overført fra: 4204-152/1952
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 9391 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 11.07.1990
Bestemmelse om garasje/parkingsplass
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: 4204-152/1952
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 3666 - Jordskifte. Tinglyst: 24.03.1992
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 9392 - Seksjonering. Tinglyst: 11.07.1990
opprettet seksjoner:
snr: 91
formål: Bolig
sameiebrøk: 191/19108

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Høivold brygge har egne regler for husdyrhold. Se vedlegg i salgsoppgave.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse av ny eier kreves ikke.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

10 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 273 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 950 000,-)) 285 620,- (Omkostninger totalt) 11 235 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Inkludert i fellesutgiftene eks. eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 10 668,- pr. år for denne eiendommen. Eiendomsskatten faktureres seksjonseier direkte.

Felleskostnader

Kr. 5 127,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Fellesutgiftene har forfall hver 3 mnd.

Fellesutgifter/driftskostnader kr. 14 059,- (forfall hver 3 mnd) som inkluderer renovasjon, kommunale avgifter (eks. eiendomsskatt), revisjonshonorar, styrehonorar, forretningsførerhonorar, vaktmestertjenester, vedlikehold/serviceavtaler, felles byggforsikring og strøm i fellesareal.

Telenor TV/Bredbånd kr. 1 320,- (forfall hver 3 mnd).

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld eller fellesformue.

Formuesverdi

Primær: Kr. 989 775,- for år 2019.
Sekundær: Kr. 3 563 191,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Høivold Brygge 22, Gnr. 152 Bnr. 1952 Snr. 91 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 191/19108

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Selger

Anne-Lise Larssen's bo v/bostyrer adv. Bjørn Hübert Senum.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Ingen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med
megler på tlf 40 40 80 50.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende:

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-22-0019

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-22-0019. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Gro Lillian Netland Hulløen, tlf. 40 40 80 50

Vederlag

Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen iht oppdragsavtalen (Kr.5 500) Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen iht mail 31.05.22 (Kr.5 500) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no iht mail 18.08.22 (Kr.2 200) Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen iht mail 18.08.22 (Kr.5 500) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no iht mail 19.10.22 (Kr.2 200) Annonsepakke To halvsider i Fædrelandsvennen iht mail 27.10.22 (Kr.5 500) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 10 950 000,-) (Kr.87 600) Tilrettelegging (Kr.14 500) Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.146 420)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3055985