Kristiansand-Lund

Høivold brygge 16

Prisantydning
4 990 000 kr
Omkostninger
137 120 kr
Totalpris
5 127 120 kr
Formuesverdi
687 889 kr
Formuesverdi sekundær
2 476 400 kr
Felleskostnader
3 238 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
6 143 kr / år
Byggeår
1990
P-rom
75 ㎡
Bruksareal
86 ㎡
Tomteareal
9 013 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Delikat og romslig 3-roms leilighet med flott utsikt og 2 balkonger. P-plass i kjeller. Heis. Velkommen!

Om eiendommen

Standard

Gang/entré:
Gang/entré med Skyvedørsgarderobe til oppbevaring av sko og yttertøy.  dør-calling.

Stue:
Romslig stue med god plass til sofagruppe og tilhørende bord. Det er også plass til spisebord hvor deilige middager kan nytes med venner og familie. Utgang til en romslig solrik balkong med flott utsikt mot Otra. Her er det god plass til utemøbler og deilige sommerdager kan nytes. Fliser i gulv med varmekabler.

Kjøkken:
Praktisk åpen stue/kjøkkenløsning. Pent Stray Kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkken inneholder integrerte hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin, mikro og kjøleskap. Her ligger alt til rette for god matlaging.

Soverom:
Leiligheten har 2 gode soverom. Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og garderobeplass. Her er der også utgang til balkong nr. 2. Soverom 2 passer bra som barnerom eller gjesterom.

Bad:
Flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet inneholder toalett, servant med skapplass og dusjhjørne.

Vaskerom:
Det er også et vaskerom ved inngangsparti. Inneholder opplegg for vaskemaskin, samt et wc og servant.


Boligen har tilhørende en bod, samt p-plass i felles garasjekjeller.

Velkommen til visning!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 86 kvm Sekundærrom: 11 kvm.
P-rom inkl: Gang, vaskerom, entré, stue/kjøkken, soverom, bad, soverom 2.
S-rom inkl.: Innglasset balkong, innglasset balkong.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1990 ifølge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk til oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det avholdes dugnader i sameiet.

Infrastruktur til ny billadeordning er ferdig.

Alle lyspunktene i garasjen er byttet ut til LED-lamper. Det vil kunne spares ca. kr. 45.000,- i året.

Fremtidig vedlikehold:
Høivold brygge vil i årene fremover ha behov for rehabilitering av andre fellesområder, dører, trappeoppgang o.l., med tanke på en mer universell tilnærming, vil det nå være hensiktsmessig at det nå gjøres en gjennomgang og lages en plan for dette.

Styret lager en plan for renhold/vask av fasaden, og dette legges inn i budsjettet.

Det har oppstått en del skader som medfører økte driftskostnader og forsikring. Dette er stort sett lekkasjer fra terrasser, vannrør og avløpsrør. Styret vil lage en prioritert liste for gjennomføring av det som er helt nødvendig. Dette forventes å tas over driftsbudsjettet.

Vedtak besluttet på årsmøtet 21. mars 2022:
Fasadeprosjektet er midlertidig stoppet opp, og styret går nøye gjennom siste veggen over innkjøringsportene. Styret antyder at sameiet må ut med ytterligere 2,5 mill. for å få ferdigstilt prosjektet. Dette vil bli nøye gjennomgått og prosjektert før det startes opp. Det kommer opp som egen sak på årsmøtet 2023.

Videre rehabilitering tas opp igjen når fasadeprosjektet er gjennomført. Styret legger fram en plan for dette ifbm. neste årsmøte.

Styret vurderer om det trengs en større buffer på drift og da vil muligens fellesutgiftene måtte økes. Dette vil belyses på årsmøtet 2023

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 04.11.22 11:02, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten trenger generell oppussing, følgende hovedtrekk kan nevnes:
Ytterdører og vinduer er fra byggetid og har normal slitasje. Sanitærrom trenger generell oppgradering mht. membran m.m. STRAI kjøkkeninnredning er fra 2012 og er i bra stand, induksjon platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert enkelte steder, ingen store avvik ble registrert. El. anlegg er
av blandet årgang, el. anlegg på kjøkken ble oppgradert i 2012, da ble det også gjort enkelte andre mindre oppgraderinger i leiligheten. Sikringsskap med automatsikringer. Røropplegget er stort sett fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. Villavent boligventilasjon er montert og styres fra kjøkken, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innglasset balkong x 2 er medtatt i samlet arealmåling. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Andre innvendige forhold. Det er avvik: Hulrom under gulvfliser.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist sprekker i fliser.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Sprekk i to fliser på badet.

- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært. Ny baderomsinnredning i 2022. Fosselie VVS.

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja. I kjeller, utbedret av sameiet.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Dette styres av sameiet, og det er jevnlig kontroll av det elektriske og brann

- Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
Ja. Bygges i felles garasjeanlegg. Men ikke på garasjeplassen til leiligheten.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært. ToFire. Har vært byttet fasade i regi av sameiet. Litt arbeidet gjenstår på sameiet. Ev kontakt styreleder.

- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
Ja. I høst var det flom i kjelleren. Forsikringssak via styret i sameiet.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i finn-annonsen.

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott til med lite innsyn i bygget. Meget attraktivt boligkompleks langs Otras elvebredde. Fra balkongen har du en nydelig utsikt over sjøen, Odderøya, Otra og mot Tangen, samt sol fra tidlig formiddag og til kvelden.

Umiddelbar nærhet til sentrum, dagligvareforretninger, friareal ved sjøen, barne- og ungdomsskole, off.kommunikasjon, UiA, samt fantastisk turterreng og lysløype i Jegersberg. Flott opparbeidet promenade mellom leiligheten og Otra som sydover tar deg ut til Galgeberg med svaberg og sandstrand i `Blomma`. Nordover går promenaden til Gamle Lundsbroa som knytter Lund sammen med Kvadraturen. Langs elvebredden er det både private og kommunale båtplasser. Herfra er det kun en kort båttur ut til den ypperste Kristiansand skjærgård.

Tomt

Areal: 9 013 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkeringsplass nr. 253 i byggets garasjeanlegg, det er heis fra garasjeanlegget til leilighetsetasjen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligblokk datert 23.12.1997. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor-formål og tilhører reguleringsplan nr. 506 "Elvebredden Syd/Øst, Høivold brygge" datert 05.10.1988, samt plan nr. 529 "Elvebredden Syd/Øst" datert 05.10.1988. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 9389. Tinglyst: 11.07.1990. Utbyggingsavtale.
Dagboknr.: 9390. Tinglyst: 11.07.1990. Erklæring/avtale om nettstasjon.
Dagboknr.: 9391. Tinglyst: 11.07.1990. Erklæring/avtale. Bestemmelse om garasje / parkeringsplass, bruksrett, adkomstrett, m.m.
Dagboknr.: 9392. Tinglyst: 11.07.1990. Pantsettelseserklæring - panthaver: Sameiet kr. 20.000,-.
Dagboknr.: 3666. Tinglyst: 24.03.1992. Jordskifte.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Sameiet har utarbeidet egne regler for husdyrhold, se vedlegg i salgsoppgave.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 137 120,- (Omkostninger totalt) 5 127 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 143 pr. år
Gjelder eiendomsskatt. Dette faktureres direkte til eier, og betales ikke gjennom felleskostnader.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6143,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet faktureres direkte til eier, og er ikke inkludert i felleskostnader.

Felleskostnader

Kr. 3 238,- pr.mnd.
Felleskostnader betales kvartalsvis med kr. 9715 pr. kvartal. Felleskostnadene økes til kr. 9858 (utgjør 3286 pr. mnd.) pr. kvartal f.o.m. 01.01.2023.

Felleskostnader inkluderer

Telenor TV/bredbånd kr. 440,- (kr. 1320,- pr. kvartal) og driftskostnader kr. 2798,- (kr. 8395,- pr. kvartal). Innenfor driftskostnader ligger kommunale avgifter (ekskl. eiendomsskatt), renovasjon, renhold av fellesareal, strøm i fellesareal, vaktmestertjenester, vedlikehold/serviceavtaler, styrehonorar, forretningsførsel m.m.
Driftskostnader øker til kr. 2846,- pr. mnd. / kr. 8538,- pr. kvartal fra og med 01.01.2023.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld. Ingen fellesformue.

Formuesverdi

Primær: Kr. 687 889,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 476 400,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Høivold brygge 16, Gnr. 152 Bnr. 1952 Snr. 79 og Gnr. 152 Bnr. 1952 Snr. 1 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 116/19108

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap/kombiskap, fryseskap/-boks, oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0378

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0378. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215) Fornyelse annonse Finn.no jan. 2023 (Kr.2 200) Fornyelse/oppkjøp annonse på Finn.no (Kr.2 200) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 990 000,-) (Kr.74 850) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.119 300)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064040