HØIVOLD BRYGGE/LUND

Høivold brygge 14

Felleskostnader
3 777 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1990
P-rom
88 ㎡
Bruksareal
88 ㎡
Totalt bruksareal
88 ㎡
Tomteareal
9 014 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Pen 88 kvm selveier helt i front med nydelig utsikt - Solrik terrasse - Heis - Garasjeplass

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Særdeles god beliggenhet helt i frontlinjen på Høivold Brygge, sydvestvendt i 4. etasje. Dette er en av få leiligheter langs elvebredden som har sjøutsikt både fra stue, kjøkken og balkongen, samt sol fra formiddag til sent på kveld. Leiligheten har romslig og luftig balkong med fin utsikt til Otra og Tangen.

Leiligheten har store vindusflater mot den flotte utsikten noe som gjør leiligheten særdeles lys og luftig.

Leiligheten ligger flott plassert i 4. etg. med lite innsyn og har god kontakt med elv og sjø i front av bygningen og det maritime miljø i Otra. Funksjonell planløsning.

Flislagt gang med skyvedørsgarderobe. Stor og tredelt stue med spisestuedel, stuedel og praktisk tv-stuedel i midten av leilighyeten. Downlights i tak og parkett på gulv. Utgang til stor solrik flislagt terrasse og plass til spisebord (langbord) nær kjøkkenet.

Kjøkken med pen profilert innredning med god skap/benkeplass. Integrerte hvitevarer (kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr med koketopp) og spiseplass.

Romslig flislagt bad/wc med varme i gulv, boblekar, dusjkabinett og romslig baderomsinnredning. Separat flislagt toalett med vask. Praktisk vaskerom med vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

2 soverom. Det er skyvedørsgarderober på begge soverom, og direkte inngang til bad/wc fra hovedsoverom.

Fast parkeringsplass og stor bod i kjeller på ca. 13 kvm.

Leiligheten ligger usjenert til med lite innsyn.

Bør sees!

Oppvarming

Varme i gulv på bad/wc, samt elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Sentrum: kjør over gamle Lundsbroa opp til Rundingen. Ta til høyre i første lyskryss. Du kommer da inn i Kuholmsveien. Følg denne et lite stykke til du får avkjørsel til Høivold Brygge på høre hånd. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Parkering

Garasjeplass i felles lukket garasjeanlegg i kjelleren (heis). Stor bod på ca. !!! kvm. ved siden av garasjeplass. Garasjeplassen er merket med nr. 279.

Det er ikke lov med utleie av parkeringsplass til andre enn beboere på Høivold Brygge, dette gjelder også 2 stk. parkeringskort. Disse kan brukes til besøkende/gjester.

Gjesteparkering.

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott plassert i bygget helt i front med syd/vestvendt beliggenhet og ligger meget usjenert til i et meget attraktivt boligkompleks langs Otras elvebredde.

Fra leilighetens stue, balkong, kjøkken og den store solrike terrassen har man nydelig utsikt over Otra og mot Tangen, samt sol fra formiddag og til sent på kveld.

Umiddelbar nærhet til sentrum, dagligvareforretninger, friareal ved sjøen, barne- og ungdomsskole, off.kommunikasjon, UiA, samt fantastisk turterreng og lysløype i Jegersberg.

Flott opparbeidet promenade mellom leiligheten og Otra som sydover tar deg ut til Galgeberg med svaberg og sandstrand i `Blomma`. Nordover går promenaden til Gamle Lundsbroa som knytter Lund sammen med Kvadraturen.

Langs elvebredden er det både private og kommunale båtplasser.

Herfra er det kun en kort båttur ut til den ypperste Kristiansand skjærgård.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligblokk datert 23.12.1997. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor-formål og tilhører reguleringsplan nr. 506 "Elvebredden Syd/Øst, Høivold brygge" datert 05.10.1988, samt plan nr. 529 "Elvebredden Syd/Øst" datert 05.10.1988.

Sameiet har fått informasjon fra kommunen om planlagt nytt bygg på tomten til NAV bygget. Dette innebærer at bygget får 8 etg. mot nordøst. Sameiet har sendt inn klage på høyden på bygget.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Tinglyst: 11.07.1990. Dokumentnr: 9389. Utbyggingsavtale.
Tinglyst: 11.07.1990. Dokumentnr: 9390. Erklæring/avtale. Nettstasjon for KEV m.m.
Tinglyst: 11.07.1990. Dokumentnr: 9391. Erklæring/avtale. Bestemmelse om garasje/parkingsplass, bruksrett og adkomstrett.
Tinglyst: 11.07.1990. Dokumentnr.: 9392. Pantsettelseserklæring - panthaver: Sameiet kr. 20.000,-.
Tinglyst: 24.03.1992. Dokumentnr: 3666. Jordskifte.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 137 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 400,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 149 450,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Mangler data den 13.11.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Beskrivelse av eiendommen:
 Leilighet beliggende i 4.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 1990. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt kjøkken innredningen og våtrommene. Nye gulv fliser ble lagt i
baderommet i ca. 2017 og ny varmtvannsbereder på ca. 200 liter ble montert i vaskerommet i 2020 av Rørlegger Egeland, samt ny stoppekran og ny tappekran/veggbatteri.
Vavik & Tønnessen har renovert utvendige fasader i 2023 og holder på med sluttfasen nå. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG2: 
Utvendig > Vinduer.
Utvendig > Dører.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Våtrom > 4. etasje > Bad > Overflater Gulv.
Våtrom > 4. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.

Våtrom > 4. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning - 2.

Våtrom > 4. etasje > Vaskerom > Overflater Gulv.
Våtrom > 4. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt.

Kjøkken > 4. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning.
Kjøkken > 4. etasje > Kjøkken > Avtrekk.
Spesialrom > 4. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon.

Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

Se tilstandsrapport for mer detaljert informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.

Diverse

Canal digital TV/internett.

Det avholdes dugnader i sameiet.

Infrastruktur til ny billadeordning er ferdig.

Alle lyspunktene i garasjen er byttet ut til Led lamper. Det vil kunne spares ca. kr. 45.000,- i året.

Det har vært en innkreving av 5 millioner fordelt på seksjonseierne i 2023, slik at fasadeprosjektet og renovering av terrasser igangsettes i 2023 og gjennomføres uten opphold.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11230225. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Tinglyst: 11.07.1990. Dokumentnr: 9389. Utbyggingsavtale.
Tinglyst: 11.07.1990. Dokumentnr: 9390. Erklæring/avtale. Nettstasjon for KEV m.m.
Tinglyst: 11.07.1990. Dokumentnr: 9391. Erklæring/avtale. Bestemmelse om garasje/parkingsplass, bruksrett og adkomstrett.
Tinglyst: 11.07.1990. Dokumentnr.: 9392. Pantsettelseserklæring - panthaver: Sameiet kr. 20.000,-.
Tinglyst: 24.03.1992. Dokumentnr: 3666. Jordskifte.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Polisenummer

SP588248

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Ny varmtvannsbereder 200l, og ny stoppekran. Også ny tappekran (veggbatteri). Arbeid utført av rørlegger Egeland i 2020.
Pkt. 4: Fasaden er renovert, de holder på med sluttfasen nå. Nye plater ol. Arbeid utført av Vavik og Tønnessen i 2023.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If Skadeforsikring NUF

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 1,60 % inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 15.500,-, oppgjørshonorar kr 11.900,- og digital markedspakke kr 6.950,-. Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER kr.6 385,-. Tinglysing av sikringsobligasjon kr. 500,-. I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 135 875,- inkl. mva.
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: 32CA7481-7AE1-4A4A-9D78-B3AC53421034 Kategori: