Torridal - Mosby

Høietun 219/217

Prisantydning
4 500 000 kr
Omkostninger
128 970 kr
Totalpris
4 628 970 kr
Formuesverdi
1 359 022 kr
Formuesverdi sekundær
4 892 479 kr
Kommunale avgifter
14 572 kr / år
Byggeår
1987
P-rom
214 ㎡
Bruksareal
228 ㎡
Tomteareal
2 060 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Meget romslig og tiltalende enebolig med stor solrik tomt, samt tilleggstomt-Meget barnevennlig!

Om eiendommen

Innhold

Tiltalende, stor og romslig familiebolig med god og funksjonell planløsning. Boligen går over 2 plan + stort bortsettingsloft og har følgende innhold:

Hovedplan:
Flislagt gang med garderobeskap. Flislagt toalett med søylevask. Stor og pent oppusset stue med flotte nyere enstavs Boen eikeparkettgulv, downlights, flott peisovn og utgang til stor, solrik og usjenert terrasse med sol fra formiddag til kveld sommerstid. Romslig kjøkken/allrom med flotte enstavs Boen eikeparkettgulv, downlights i tak, lekker nyere kjøkkeninnredning fra 2014/15 med god skap/benkeplass, komposittbenkeplater, integrerte hvitevarer (2 stekeovner, komfyr, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin), god plass for langbord og utgang til solrik usjenert terrasse med morgen og formiddagssol. Mellomgang/garderoberom og 3 gode soverom hvorav et har godt med garderobeskap.

Underetasje:
Flislagt romslig gang med varme i gulv, innredet hobbyrom som benyttes som kjellerstue med vedovn og vinduer, flott romslig flislagt bad/wc med varme i gulv, dusjhjørne, servant med baderomsinnredning og vegghengt toalett. Det er i tillegg lagt opp til å installere badekar hvis ønskelig. Bod med vindu innredet som soverom, bod/diverse med vindu som er innredet som kontor, garderoberom/bod, praktisk vaskerom med innredning, bod, vedbod og gang med utgang til hage.

Bortsettingsloft.

Standard

Vi har fått for salg en tiltalende og innholdsrik enebolig med gjennomgående høy standard i et attraktivt og barnevennlig boligområde. Boligen holder en gjennomgående høy standard hvor det er gjort betydelige oppgraderinger de seneste årene.

Det kan blant annet nevnes:
Flott nyoppusset stue med nye Boen enstavs eikeparkettgulv, downlights og flott peisovn. Lekker kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og nye Boen enstavs eikeparkettgulv. Nyere renovert helfliset bad. Ny varmepumpe i 2018. Innvendig solskjerming på vinduer i stue og kjøkken.

Utvendig kan det nevnes:
Nytt tak i 2015.
Ny kledning på det meste av boligen.

Dette er en bolig som er meget pen og tiltalende og som bør sees for å få det riktige inntrykket.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 214 kvm, Bruksareal: 228 kvm

Bra. pr. etg.: U. etg.: 99 kvm. 1. etg.: 129 kvm.

P-rom u. etg.: Hall, gang, bad, vaskerom, kjellerstue, kontor, vindfang og soverom.
P-rom 1. etg.: Gang, stue, kjøkken, gang ved soverom, toalettrom og 3 soverom.
S-rom u. etg.: Bod og vedbod.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Kjøkken er utvidet og åpnet opp til stue. Diverse endringer av rom i kjeller.

Garasje bra.: 47 kvm. P-rom: Garasje og verksted.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Ingen tegninger på tilbygget del.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1987 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Nyere varmepumpe fra 2018, flott peisovn i stue, vedovn i kjellerstue, varme i gulv på begge bad/wc og i gang i underetasje. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Utvendig bod på terrasse er ikke byggemeldt til Kristiansand kommune.

Velforeningsavgift på kr. 350,- pr. år.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Torleif Fjellestad den 16.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Utvendig > Utvendige trapper - 2: Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Under 10 000.
Innvendig > Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Mangler rekkverk på i mot stue. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Utvendig > Vinduer - 2: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist andre avvik: Ble registrert en del fuktvandring ved søk direkte på pusset grunnmur på vaskerommet. Maling har også løsnet på grunn av noe fukt.
Innvendig > Krypkjeller: Det er avvik: Noe innsig av fuktighet i slike rom som er fundamentert direkte på fjell må forventes til tider.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Det er avvik: En del fuktvandring i ene ytterhjørne av grunnmur og maling har løsnet. (Se også punkt "rom under terreng").
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Vaskerom: Det er påvist skader på innredning. Har svellet og suget til seg fukt ved sluk.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon >
Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er avvik: Ingen fordelerskap for nyere rør i rør system.
Tomteforhold > Drenering Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Se punkt også punkt "rom under terreng" og "vaskerom".
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekk i overgangen i mellom opprinnelig del og tilbygget.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Fukt/saltutslag på vegg vaskerom.
Pkt. 2: For ca. 15 år siden ble badet pusset opp. Utført av faglært: Murermester Homme og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Sluk og membran ble byttet.
Pkt. 5: Fukt/saltutslag vegg vaskerom.
Pkt. 8: Sprekk i mur på tilbygg.
Pkt. 11: Installert opplegg for el-bil lader. Lader medfølger ikke. Utført av faglært: Terje Honnemyr og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Pkt. 16: Byttet tak og nye terrasser i 2016. Arbeid utført av: Øydna Bygg AS.

Tilleggskommentar: Utvendig bod ved terrasse er ikke byggemeldt til kommunen. Men den er godkjent av naboen.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kvadraturen: Følg Setesdalsveien til rundkjøringen på Mosby. Kjør rett fram i rundkjøringen og fortsett opp bakken til merket innkjørsel til Høietun på venstre side av veien. Kjør inn til Høietun og følg nummerskiltingen - Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Beliggenhet

Høyt og luftig med flott beliggenhet på stor, solrik usjenert tomt i rolig gate. Rolig og sentralt beliggende med kort vei til butikk, oppvekstsenter og bussholdeplass med bussforbindelse til Kristiansand sentrum/Kvadraturen. Nærmeste skole er Mosby og Torridal barne- og ungdomsskole med gang og sykkelvei. Det er barnehager på både Mosby og Høietun. Kort vei til Torridal idrettsanlegg med kunstgressbaner, idrettshall
sandvolleyballbane m.m. Gode bade- og fiskemuligheter på Hestevann som ligger kun få minutters gange fra boligen.

Tomt

Areal: 2 060 kvm, Eierform: Eiet tomt
Gnr. 28 bnr. 400 (Høietun 219) har areal på 1165,2 m2. Gnr. 28 bnr. 398 (Høietun 217) har areal på 894,9 m2.

Solrik meget pent opparbeidet selveiet tomt med store solrike usjenerte uteplasser i form av terrasser og plattinger som sikrer sol fra morgen til sent på kveld.  Tomten er i tillegg opparbeidet med plen, blomster og beplantninger. Belegningsstein på gårdsplass.
Bod på terrasse.

Stor frittliggende garasje med hobbyrom/innredet praktisk hobbyverksted.  Garasjen har automatisk portåpner..

Høietun 217. Gnr. 28, Bnr. 398 selges som råtomt og inngår i salget . Det foreligger ingen infrastruktur tilknyttet denne, og kjøper må selv besørge alt av søknader m.v for bygging av bolig. Kjøperinteressenter oppfordres til å foreta egne forhåndsundersøkelser vil de bygge på denne tomten.

Parkering

Stor frittliggende garasje med hobbyrom/verksted innredet med hyller. Garasjen har automatisk portåpner. Godt med biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 03.09.1987. Ferdigattesten gjelder enebolig.

Det foreligger vedtak - godtatt melding på tilbygg, datert 30.09.2002. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse. Noen av rommene i kjeller er endret iforhold til godkjente tegninger.
Soverom, kjellerstue og kontor er ifølge tegninger godjent som henholdsvis bod, hobbyrom og diverse. Endringen(e) er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og tilhører reguleringsplan nr. 418 - Høietun 3, datert 02.04.1984 og bebyggelsesplan Høietun 272 - 286, bnr 463 til 475, datert 19.06.2001.  På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Gnr. 28 bnr. 400 (Høietun 219):
Dagboknr.: 18438. Tinglyst: 24.11.1986. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om garasje/parkering. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser. 

Gnr. 28 bnr. 398 (Høietun 217):
Dagboknr.: 6029. Tinglyst: 30.01.1998. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Pliktig medlemskap i velforening. Med flere bestemmelser.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Høietun 217 (gnr. 28 bnr. 398) er en ubebygd tomt og derfor må egenerklæring om konsesjonsfrihet fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 128 970,- (Omkostninger totalt) 4 628 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 572 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 2.666,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3.585,- pr. år for gnr. 288, bnr. 400. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.
Det er eiendomsskatt på kr. 1.610,- pr. år for tilleggstomt gnr. 28, bnr. 398. Beløpet er inkludert i oppgitt beløp for kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 359 022,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 4 892 479,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Høietun 219/217, Gnr. 28 Bnr. 400 og Gnr. 28 Bnr. 398 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr/stekeovn/koketopp, kjøleskap/kombiskap og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0029

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0029. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Digital grunnpakke - vask (vasker selv -5000) (Kr.1 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 500 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Totalt kr. (Kr.73 835)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3068238