Vegårshei

Høgåsveien 155

Prisantydning
790 000 kr
Omkostninger
36 220 kr
Totalpris
826 220 kr
Formuesverdi
172 974 kr
Kommunale avgifter
1 411 kr / år
Byggeår
1983
P-rom
40 ㎡
Bruksareal
52 ㎡
Tomteareal
1 316 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Koselig hytte i idyllisk område. Skjermet tomt på 1,35 mål, solrik terrasse og rett ved Bjønnåsvann.

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, 2 soverom, toalettrom og 3 boder.

Standard

Entré/gang
Det er adkomst via overbygd inngangsparti, og i tilknytning til dette er det stor terrasse som strekker seg rundt nesten tre sider av hytta. Innvendig er det en trivelig entré/gang som ønsker velkommen. Rommet har trebord på gulv og trehvit panel på vegger/himling, noe som harmonerer med øvrige rom.

Stue
Hytta har en lys og hyggelig stue med åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har gode vindusflater i tre retninger, som supplerer rikelig med naturlig lys. Mot entré/gang er det en stor peisinnsats kledd i teglstein, noe som gir mulighet for god varme og ekstra hygge. Videre har stuen god plass til både sofaløsning og spisebord, og det er trebord på gulv og trepanel på vegg/skråhimling.

Kjøkken
Ved stuen er det et praktisk og koselig kjøkken med plass til gassdrevne hvitevarer. Kjøkkenet har barløsning mot stuen, og sprossevindu bidrar til bra arbeidslys. Innredningen har trehvite, profilerte fronter, trehvit benkeplate og nisje til kjøleskap.

Bad/wc/vaskerom
Fritidsboligen har toalettrom og eget vaske-/stellerom. På toalettrommet er det montert biotoalett, og rommet har også trebord på gulv og trepanel på vegg. I stellerommet er det vaskekum nedfelt i benkeplate, underskap og speil over vasken.

Soverom og garderobe
Hytta har to fine og gode soverom som begge er utstyrt med køyesenger. Rommen har plass til stoler og kommoder utover sengene, og er innredet med trebord på gulv og trehvitt panel på vegger/himling. Videre er det gode lagringsmuligheter i blant annet tre boder.

Arealer med beskrivelse

Planløsning
1.etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, 2 soverom, toalettrom og 3 boder.
1.etasje: P-ROM: Gang, stue, kjøkken, soverom, soverom 2. S-ROM: Bod, Bod 2, Bod 3.
1.Etasje: BRA: 52 kvm, P-ROM: 40 kvm, S-ROM: 12 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1983 i følge Vegårshei kommune.

Oppvarming

Fritidsboligen er oppvarmet med vedfyring, og har peisinnsats i stue. Det er naturlig ventilasjon med tilluft via ventiler.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- En hyggelig og velholdt hytte.
- Svært idyllisk hytteområde.
- Ligger rett ved Bjønnåsvann.
- Gode turmuligheter året rundt.
- Parkeringsplass 25 m unna.
- Koselig tomt på ca. 1,35 mål.
- Gode solforhold og fint utsyn.
- Stor terrasse på hele 48 kvm.
- Praktisk kjøkken ved stuen.
- Lys stue med gode vindusflater.
- Toalettrom og stelle-/vaskerom.
- To fine soverom, køyesenger..
- Tilgang på vannpost i området.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 28.06.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Clas Olsen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Høgåsveien 155 i Vegårdshei Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2 og TG:3, en nevner ikke disse enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Det er særlig vært å merke seg at taksingel har groe og er godt ut på dato. Hytten fremstår med noen avvik, men avvikene er noe begrenset, særlig alderen tatt i betraktning. Ut over dette er det generelt registrert noe symptomer på alder og bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Utvendig > Utvendige trapper

TG IU: KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner

TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Vinduer
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken


TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater
Innvendig > Innvendige dører
Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et svært idyllisk og naturskjønt hytteområde i Vegårshei kommune, ca. 13 min med bil fra Myra sentrum. Fritidsboligen ligger rett ved Bjønnåsvann med gode bade- og fiskemuligheter, og i området er det gode turmuligheter året rundt. Nærområdet byr på flott innlandsnatur, samtidig som det er kort kjørevei inn til flere byer, skjærgården og fjorden.

I Myra sentrum ligger Vegårshei ski- og aktivitetssenter, som har alpinbakke, skiskytteranlegg, akebakke og skiløyper. Det er ca. 16 min med bil til Den Lille Dyrehage, hvor du kan vandre i regnskog, se giftige slanger eller hilse på snille gårdsdyr.

Det er ca. 44 min med bil til Kragerø Golfpark - Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg. Videre tar det ca. 34 min å kjøre til Kragerø, 35 min til Risør, 50 min til Arendal og 57 min til Porsgrunn.

Øyhopping i skjærgården er en annen populær sommeraktivitet som kan gi gode sommerminner for liten og stor. Jomfruland besøkes av titusener av mennesker i sommerhalvåret, som kommer for å se det enestående landskapet rundt Eikeskogen, den nydelige rullesteinstranda og den spektakulære utsikten fra fyrtårnene. Det er ellers kort vei til Portør havn med spennende historie.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi Vegårshei (Myra). Brokelandsheia har også flere forretninger, som Eurospar og Europris. Videre er det kort kjørevei til Kragerø og Risør. I Kragerø sentrum er det flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Amfi Kragerø i Sannidal innehar 20 butikker og virksomheter.

Tomt

Areal: 1 316 kvm, Eierform: Eiet tomt

Uteområde
Eiendommen har en koselig naturtomt på ca. 1,35 mål, som kan by på gode solforhold og fint utsyn. Tomten er godt skjermet av store trær, og har ellers noe fjell i dagen og naturlig vegetasjon. Rundt nesten tre sider av hytta er det en stor terrasse på ca. 48 kvm, som har rikelig av plass til hagemøbler i solrike omgivelser. Omtrent 5 kvm mot vest er overbygd, og mot øst kan du skimte Bjønnåsvann gjennom trærne.

Parkering

Det er parkering på gruset parkeringsplass ca. 25 meter fra hytta. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd.  Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, tilhører reguleringsplan disposisjonsplan for hyttefelt ved Bjønnåsvann, datert 18.09.1979 På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger i regulert område innenfor kommuneplanens arealandel.

Vei / Vann / Avløp

Ikke tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Eiendommen har adkomst via privat stikkvei veg som har avkjøring fra offentlig veg.
Det betales avgift for vedlikehold - brøyting av vei.

Bygningen har ikke innlagt vann. Det er borevann med utvendig vannpost. Dette deles med andre hytter i nærområdet.

Bygningen har ikke innlagt avløp. Det er utslipp fra kjøkkenbenk som går lokalt til terreng.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1982/442-2/35  Rettigheter iflg. skjøte  
10.02.1982  ¨
Gammelt skjøte. Vil ikk ha noen betydning for hytta den dag i dag.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1982/442-2/35  Rettigheter iflg. skjøte  
10.02.1982

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Det er ikke nødvendig å søke konsesjon ved overtagelse av denne eiendommen.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 19 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 790 000,-)) 36 220,- (Omkostninger totalt) 826 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 1 411 pr. år Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 1 411,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

- Kommunale avgifter: kr. 1 411,- pr. år.
Kommunaleavgifter inkluderer følgende eiendomsskatt.
- Forsikring: kr. 2230,-
- Høgås Hytteeierforening; 3000,- pr. år (Dette inkl. brøyting av område. Ved veivedlikehold kan det påløpe ekstra kostnader.)

Formuesverdi

Kr.  172 974,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Høgåsveien 155, Gnr. 27 Bnr. 27 i Vegårshei kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0122

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0122. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmeglerfullmektig Guro Hana,
tlf. 94 25 46 52

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 790 000,-) (Kr.80 000) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.115 375)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3062166