HJERTNESPROMENADEN | SENTRUM

Hjertnespromenaden 13

Prisantydning
10 490 000 kr
Omkostninger
274 620 kr
Totalpris
10 764 620 kr
Formuesverdi
1 127 335 kr
Formuesverdi sekundær
4 058 405 kr
Felleskostnader
6 064 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1870
P-rom
179 ㎡
Bruksareal
199 ㎡
Tomteareal
2 338 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Lekker leilighet i vakker og velholdt sveitservilla | Bygning totalrenovert 2015 | Sjelden anledning som bør oppleves

Om eiendommen

Innhold

1.etg: Entré/trappegang med garderobe.
2.etg: Gang/trapperom, stue med utgang til balkong på 15 m², kjøkken med spiskammers, 3 soverom hvorav 2 med walk-in garderobe, bad med stor dusjnisje, toalettrom, gjestebad/vaskerom og bod.

Det medfølger én garasjeplass i garasjekjeller under boligkomplekset Torggata 20 (nabobygget). Parkeringsplassen har montert lader for el-bil, samt at det er en privat lukket bod på 6 m² ved plassen.

Det medfølger også to boder i kjelleren til Hjertnespromenaden 13. Disse tilsvarer ca 55 m², men utgjør ikke et målbart areal pga. litt lav takhøyde.

Standard

- Adkomst og entré -
Innbydende inngangsparti til eiendommen som gir et svært godt førsteinntrykk. Gangveiene frem til boligen er stensatte, og det er pent beplantet rundt med prydbusker, plen og annen beplantning. Det er verdt å vente at sameiet har egen gartner som steller godt med uteområdene. Når man entrer eiendommen møtes man av en romslig og prakisk hall med god garderobeløsning for oppbevaring av sko og yttertøy.

- Stue -
Lys, tiltalende stue med peis og utgang til overbygget balkong på 15 m² med utsikt over badeparken. Slette vegger er malt i tidsriktige fargevalg, og på gulv er det lagt en-stavs parkett av eik, som også er gjennomgående for øvrige oppholdsrom. Stuen har store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys til rommet.

- Kjøkken -
Lekkert kjøkken med god skap- og benkeplass. Innredningen har slette, lyse fronter,  samt glassfronter i kjøkkenøy. Benkeplanten er av laminat og det er lagt lekre hexagon-fliser mellom benk og overskap. Av hvitevarer medfølger kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp med komfyrvakt. Rommet har god plass til stor spisegruppe.

- 3 soverom -
Leiligheten har 3 lyse og luftige soverom hvorav ett med garderobeskap og skyvedørsgarderobe, samt ett med romslig walk-in garderobe. Rommene har en fin størrelse, og lar seg enkelt innrede med dobbeltseng i kombinasjon med annen innredning. Det siste soverommet fungerer i dag som gjesterom/kontor.

- 2 bad og separat toalett -
Det er ett bad, ett bad/vaskerom samt et separat toalettrom i leiligheten. Badet er innredet med servantskap, overskap med speilfronter og belysning, veggmontert toalett, samt stor nedsenket dusjnisje med glassdører. Bad/vaskerom er innredet med nedsenket dusjhjørne med glassdør, servantskap, samt benkeløsning med underskap og nisje for vaskemaskin og tørketrommel. Separat toalettrom er innredet med servantskap og veggmontert toalett. Rommene holder en lekker tidløs standard på flisvalg og innredninger.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 179 kvm, Bruksareal: 199 kvm Sekundærrom: 20 m².
BRA. pr. etasje.: 1. etg. 9 m²  - 2. etg. 190 m².
- P-rom inkluderer -
1.etg.: Entré og trapperom
2.etg.: Gang/trapperom, toalettrom, bad/vaskerom, 3 soverom, bad,, kjøkken og stue.

- S-rom inkluderer -
2.etg.: Kott, bod, walk-in garderobe

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport.

Byggeår og byggemåte

1870 i følge Sandefjord kommune.

Påkostning og modernisering

- 2015 -
Totalrehabilitering av bolig.

- 2023 -
Maling av overflater i våtrom.

Oppvarming

Det er fjernvarme til eiendommen med vannbåren gulvvarme og forbruk varmtvann. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner. Peis for vedfyring i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Fenger Grøn den 26.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Bygningen er totalrehabilitert utvendig og innvendig 2015 med etablering av en leilighet i hver etasje. Leiligheten fremstår uten registrerte svekkelser, utover normal slitasje og elde.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
- TG3 -
  • Ingen

- TG2 (som krever tiltak) -
  • Ingen

- TG2 (som ikke krever tiltak) -
  • Balkong: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  • Ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke.
  • Grunnmur: Alder og slitasje. Mindre skader på grunnmur enkelte steder.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Enkel og skjermet adkomst til eiendommen fra Thor Bryns gate. Det er adkomst til garasjeanlegget fra Torggata. Det vil bli skiltet med visningsskilt fra Sørmegleren ved fellesvisning.

Beliggenhet

Ærverdige Castberggården ligger sentralt i Sandefjord sentrum. Alle fasiliteter ligger i gangavstand, slik som dagligvare, skole, barnehager, kollektivtransport, vakre parker og flotte friluftsområder som Midtåsen, Preståsen og Hjertnesskogen. Dagligvarehandelen kan gjøres på f.eks. Kiwi og Spar Hvaltorvet. Det er gangavstand til urbane impulser som kafeer, kino og restauranter m.m. I sentrum finner du også spesialforretninger, samt Hvaltorvet kjøpesenter med over 60 butikker.

Sandefjord fremstår som en idyllisk sommerby med gode restauranter, et rikt kulturliv, sentrumsnær båthavn og flotte badeplasser. For golfentusiaster byr Sandefjord Golfklubb på 18-hulls golfbane på Marum, få kilometer utenfor byen. Marum og Storås har også flotte skiløyper vinterstid. Videre har Sandefjord kommune over 45 km med kyststier.

Fra boligen har man kort vei til tog, buss og fergekai med flere daglige avganger til Sverige. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Sandefjord Lufthavn, 17 min til Larvik, 16 min til Stokke, 23 min til Tønsberg og ca 75 min til Oslo. Fra eiendommen er det gangavstand til Byskolen, samt kort vei til Ranvik ungdomsskole og Sandefjord videregående skole. Det er også kort vei til Skagerak International School. Videre finnes det et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Eiendommen ligger på en eiet fellestomt. Hagen og uteområdene til Hjertnespromenaden 13 er felles med unntak av et areal som ligger i tilknytning til leiligheten i 1.etg (jfr. sameiets vedtekter). Uteområdene stelles av gartner som inngår i felleskostnadenene man betaler til sameiet.
Areal: 2 338 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Parkering i garasjekjeller under Torggata 20 (nabobygget), med innkjøring fra Torggata. Plassen har montert lader for el-bil. Det er en privat, lukket bod på 6 kvm ved parkeringsplassen som medfølger leiligheten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.02.2015. Ferdigattesten gjelder "Ferdigattest på bruksendring til bolig, ombygging og fasadeendring". Ferdigattest følge vedlagt salgsoppgaven.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål-bevaring, og tilhører reguleringsplan "Hjertnespromenaden" datert 15.02.2007. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1953/2801-2/29  Erklæring/avtale 19.10.1953 
Bestemmelse om kloakkledning
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 3804-165/222
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/998441-1/200  Erklæring/avtale 04.12.2007 
Rettighetshaver:SANDEFJORD KOMMUNE  
Org.nr: 916882807
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3804-165/222
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2008/844167-1/200  Erklæring/avtale 17.10.2008 
rettighetshaver:Knr:0706 Gnr:165 Bnr:235  
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:165 Bnr:220  
Rett til å ha liggende to gasstanker
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3804-165/222
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/1193601-1/200  Erklæring/avtale 21.12.2015 
Bestemmelse om vedlikehold
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/1193601-3/200  Best. om adkomstrett 21.12.2015 
rettighetshaver:Knr:3804 Gnr:165 Bnr:236 Snr:2  
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Radonmåling

Selger opplyser å ha utført måling i 2022, med et resultat på 30 Bq som er godt under tiltaksgrense.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Forretningsfører

Fgh Revisjon

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

10 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 262 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 490 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 274 620,- (Omkostninger totalt) 10 764 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Avt.nr.52003239 Felles faktura for kommunale gebyrer sendes til Eierseksjonssameiet Castbergs Have. Gjelder Hjetnespromenaden 13/ Torggata 20, totalt 19 enheter.

Faste løpende kostnader

- Strøm -
Selger opplyser å ha hatt et strømforbruk tilsvarende 6 880 kWh for 2022. Et slikt lavt forbruk sees i sammenheng med at leiligheten har fjernvarme som betales via felleskostnader.

- Innboforsikring -
Kjøper må påregne kostnad til innboforsikring. Pris vil avhenge av bl.a. forsikringsselskap, forsikringssum, dekningsomfang m.m.

- Internett -
Grunnpakke fra Sandefjord Bredbånd inngår i fellesutgifter.

Felleskostnader

Kr. 6 064,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader a-konto er beregnet slik for 2023: - Fellesutgifter sameie: kr 4 759,- - Fjernvarme (gulv og varmtvann): kr 1 083,- - Garasje: kr 222,- Tilsammen kr 6 064,- pr mnd. Fellesutgifter faktureres kvartalsvis og utgjør kr 18 192,- pr.kvartal

Formuesverdi

Primær: Kr. 1 127 335,- for år 2021. Sekundær: Kr. 4 058 405,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hjertnespromenaden 13, Gnr. 165 Bnr. 222 Snr. 18 i Sandefjord kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøl- og fryseskap, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin.

Veggmontert TV, vaskemaskin og tørketrommel kan medfølge etter nærmere avtale mot et vederlag til selger.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 41 10 73 74.

Finn.no: Visningstekst

Dersom oppsatt visningstidspunkt ikke passer, kan du kontakte megler for å få tildelt et annet tidspunkt. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

75-23-0023

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/75-23-0023. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder | Eiendomsmegler MNEF Tor André Selåsdal, tlf. 41 10 73 74

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.3 000) Markedspakke (Kr.22 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 10 490 000,-) (Kr.73 430) Oppgjør (Kr.2 500) Tilretteleggingshonorar (Kr.15 000) Totalt kr. (Kr.117 015)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Visning

torsdag 1. juni
kl. 16:00-17:00

Kontakt megler

Varenummer: 3058576