Åseral

Hestheivegen 53

Prisantydning
3 790 000 kr
Omkostninger
15 170 kr
Totalpris
3 805 170 kr
Byggeår
2021
P-rom
117 ㎡
Bruksareal
130 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid - Meget tiltalende og moderne hytte snart innflyttningsklar. 100% strømstøtte ut 2023*

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Tiltalende og moderne hytte med et gjennomført og flott materialvalg og gjennomtenkte  planløsninger.  Stor terrasse.

Innvendig vil hytten fremstå med gode store rom som gir hele familien et hyggelig sted å være.

1. etg. Gang, bod, bad/ vaskerom, stue og 3 soverom.

2. etg. Stue/ kjøkken, bad og soverom.

Flott beliggenhet på Nystøyl Panorama (Bortelid Panorama 5) Gode solforhold og  utsikt utover fjellheimen. Oppkjørte skiløyper og flott turterreng utenfor døren. Alpinanlegg, skistadion og matbutikk i nærheten. Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter.

Hytten er under oppføring.

Ta kontakt med megler på telefon, sms eller epost for å avtale visningstidspunkt!

Innhold

1.etasje: Gang, 3 soverom, stue, bad/ vaskerom og bod.
2.etasje: Stue og kjøkken med utgang til terrasse, soverom og bad

Total: BRA: 130,6 kvm - P-rom 117,7 kvm
1.etasje: BRA 76,2 kvm - P-rom 68,8 kvm
2.etasje: BRA 48,7 kvm- 48,9 kvm
Overbygd areal BRA 5,7 kvm
Areal og mål iht tegninger må ansees som veiledende.

Areal boliger:
Arealene som er oppgitt på tegninger i denne salgsoppgaven og i prisliste, er angitt som Bruksareal (BRA). BRA er det areal av bruksenheten som ligger innenfor omsluttende vegger. I BRA medregnes også areal som opptas av vegger, rør og ledninger, sjakter, søyler, innredningsenheter o.l. innenfor bruksenheten (NS3940:2012).
Primærrom (P-rom) er primærrommenes nettoareal og arealet av innvendige vegger mellom disse, minus boder og tekniske rom med omsluttende vegger. Arkitekt har inkludert alle sjakter innenfor omsluttende leilighetsvegger i P-rom, på samme måte som i BRA.

Standard

Hytten vil få et flott og moderne uttrykk med mye glass som gjør at utsikt og lysforhold blir optimale. Det vil bli brukt kvalitetsmaterialer og hytten vil holde en gjennomgående god standard med gjennomtenkte løsninger som gjør at man vil trives enda bedre. Hytten leveres med følgende innhold 1.etg.: Gang med god garderobeplass . Stue (eventuelt soverom) med dør ut. Bad med dusjkabinett, wc, baderomsinnredning, opplegg vaskemaskin. 3 romslige soverom og bod med utvendig og innvendig dør. 2.etg.: Stue med spiseplass, peisovn og utgang stor terrasse på ca 30 kvm. Åpen kjøkkenløsning fra Strai kjøkken med opplegg til oppvaskmaskin og komfyr. Bad med dusjkabinett, baderomsinnredning og wc. 1 soverom. Fliser på gulv i gang og begge bad, ellers énstavs parkett. På vegger blir det behandlet slett panel.

Ferdigstillelse

Ferdigstillelse vil være påske 2022 forutsatt at alle forbehold om realisering er avklart.

Oppvarming

Ved, varmekabel og elektrisk. Peisovn i stue/ kjøkken. Varmekabler i gulv i gang, bad og stue i 1.etg samt bad i 2.etg.  Dersom det er rom i hytten som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er pliktig skiløypeavgift til Bortelid Fjellpark AS og medlemsskap i Bortelid Utmarkslag SA

Forsikring

Frem til overtagelse vil bygget være forsikret av Selger, jfr. buofl. § 13 siste ledd. Etter overtagelse må Kjøper selv besørge forsikring samt løsøre- og innboforsikring

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 til Hornnes, ta til venstre i rundkjøringen ved Esso bensinstasjon. Følg skilt til Bortelid. Ta første vei til høyre etter innkjøring til alpinanlegget. Følg denne veien helt til toppen. Når veien deler seg, ta til høyre inn Utsikten og ta så første vei til høyre. Kjør ned bakken forbi innkjøring til Bortelid Comfort og følg veien nedover. Hytten ligger på venstre side av veien.

Beliggenhet

Flott beliggenhet på Nystøyl Panorama (Bortelid Panorama 5) i Åseral kommune.  Gode solforhold og  utsikt utover fjellheimen. Oppkjørte skiløyper og flott turterreng utenfor døren. Alpinanlegg, skistadion og matbutikk i nærheten. Det kan også nevnes blant annet flotte badeplasser, frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten.  Sommerstid er det gode bade- og fiskemuligheter. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand, 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Tomt

Areal: 452 kvm, Eierform: Festet tomt

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Knut Repstad. Festekontrakten gjelder fra 15.01.2022. Årlig festeavgift er pr. 2021 kr. 5.500,- . Festeavgiften indeksreguleres hvert femte år. Festeavgiften forfaller til betaling 15/01 hvert år. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Biloppstillingsplasser på tomten.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse- frittliggende, tilhører reguleringsplan for Hestheia Sør, datert 01.10.2009. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Kommunedelplan for Bortelid 2006-2030

Vei / Vann / Avløp

Privat vei/ adkomst over grunneiers eiendom med vedlikeholdsplikt.
Tilkoblingsavgift for vann og avløp til Åseral kommune er inkludert i kjøpesummen.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Hestheivegen 53: gnr 9/ Bnr 629
Dagbok: 1175751 - Festekontrakt - vilkår Tinglyst 22.09.2021
Pliktig Skiløypeavgift. Rettighetshaver: Bortelid Fjellpark AS
Erklæring / Avtale. Rettighetshaver Bortelid Utmarkslag AS. Bestemmelse om årlig avgift/bestemmelse om årsavgift

Eiendommen er fradelt etter elektronisk tinglysning trådde i kraft, og da følger alle servitutter med fra hovedbruket. Servituttene har fulgt med fra gnr. 9 og bnr. 366 når eiendommen ble fra delt. Grunnboken følger som vedlegg salgsoppgaven. Servituttene er ikke hentet inn fra kartet men kan bestilles ved behov.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Hytten har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Prosjektet bygges etter teknisk forskrift etter plan og bygningsloven, gjeldende fra 2010 (TEK 10).

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 790 000,- (Prisantydning)

I tillegg til kjøpesum vil det påløpe følgende kostnader ved kjøp: Tinglysningsgebyr skjøte: kr. 585,-, Tinglysningsgebyr pr. pantedok: kr. 585,- Oppmålingsgebyr Åseral kommune, kr 14 000,-

Ingen dokumentavgift.  Første overføring av en selvstendig og helt ny bygning som ikke er tatt i bruk  jmf. Stortingsvedtaket § 3.

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kostnader til drift og vedlikehold av boligen påhviler den enkelte eier.

Kommunale avgifter består av abonnement- og forbruksavgift for vann/avløp, renovasjon, feiekostnader samt vannmåler. Satsene for dette fastsettes etter at boligen er ferdigstilt, og det henvises til Åseral kommune for nærmere info.

Den enkelte eier ordner selv strøm, eventuelt abonnement til TV/ data samt innbo og bygningsforsikring.

Boligen vil være forsikret frem til overtakelse. Kjøper tegner fullverdiforsikring fra overtakelse. Kjøper forsikrer eget innbo.

Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt i Åseral kommune

Faste løpende kostnader

Eiendommens utgifter pr 2021:
- Festeavgift kr. 5.500,-
- Kommunale avgifter og renovasjon
- Skiløypeavgift
- Brøyting

Selgers kostnader til bla. strøm, internett, TV-abonnement, bygg- og innboforsikring m.m kommer i tillegg. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder kommunale avgifter og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hestheivegen 53, Gnr. 9 Bnr. 629 i Åseral kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Boligene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. bustadoppføringslovas § 47.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt vil bli benyttet  ved salget.

Tilvalg / Endringer

Selger vil - før innredningsarbeidene starter - utarbeide en tilvalgsmeny, hvor priser og frister for beslutning vil fremkomme. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Adgang til tilvalg/endringer er begrenset til 15 % av kjøpesummen, og endringer og tilvalg vil medføre kostnader for kjøper/påslag fra utbygger. Alle tilvalg avtales direkte mellom utførende entreprenører og kjøper, slik at avtaler og fakturering gjøres direkte. Selger tar ingen påslag ved slike endringer.

Selgers rett til endringer

Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser, samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.
Etter avtale med megler på 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.
Boligene selges til fastpris. Benytt vedlagte skjema «Kjøpetilbud til fastpris». Alle kjøpetilbud må inngis skriftlig sammen med legitimasjon. Regler om budfrister i Eiendomsmeglerloven kommer ikke til anvendelse da selger ikke er forbruker.

Lovverk

Boligene selges iht. bustadsoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der Kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Når bindende avtale inngås etter ferdigstillelse selges boligene etter avhendingsloven. Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-21-0148

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-21-0148. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Pr enhet Digital grunnpakke (Kr.3 990)
Pr enhet Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.7 100)
Pr enhet Provisjon (Kr.37 500)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Drone (kr. 2500 i drone + kr 700 i kjøring + mva) (Kr.4 000)
Totalt kr. (Kr.53 175)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Produktnr: 3054462