Bortelid

Hestheivegen 2B

Prisantydning
2 090 000 kr
Omkostninger
68 720 kr
Totalpris
2 158 720 kr
Formuesverdi sekundær
480 000 kr
Byggeår
2014
P-rom
91 ㎡
Bruksareal
94 ㎡
Tomteareal
793 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Lys og pen vertikaldelt 2-mannshytte med carport og flott utsikt

Om eiendommen

Innhold

1. etg: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom, kott og teknisk rom/bod.
2. etg.: Loftstue, bad, bod og 3 soverom.
Carport og utvendig bod.

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 94 kvm Sekundærrom: 3 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 58 m² - Loft: 36 m².
1. etasje - P-rom inkl.: Bad/vaskerom, gang, stue/kjøkken, soverom.
1. etasje - S-rom inkl.: Bod.
2. etasje - P-rom inkl.: Soverom, soverom 2, soverom 3, stue og bad.
2. etasje - S-rom inkl.: Bod.

Bod oppe er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde. Det gis ikke garanti for arealmåling og dersom dette er av særskilt betydning for kunde så anbefales det en 3d scanning liknende av boligen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva det opprinnelig er godkjent som.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei da vinduer på soverom oppe er for små til å tilfredsstille dagens krav til rømning.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Peisovn i stuen. Varmekabler i gulv i gang og begge bad. Balansert ventilasjon.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 til Hornnes. Ta til venstre i rundkjøring ved Esso bensinstasjon. Følg skilt til Bortelid. Ta første vei til høyre etter innkjøring til Alpinanlegg. Følg denne veien nesten helt til toppen. Etter innkjøring Takomtjønnvegen får du hytten på høyre side av veien. Hytten er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet til fellesvisning.

Parkering

Carport.

Beliggenhet

Flott beliggenhet på Bortelid Panorama 4 med nydelig utsikt mot fjellheimen og alpinanlegget. Alpinanlegg, skistadion og butikk like i nærheten. Umiddelbar nærhet til oppkjørte skiløyper og fantastisk turterreng. Gode bade- og fiskemuligheter om sommeren. Bortelid ligger ca. 650 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Avstand 99 km. fra Kristiansand, 110 km. fra Mandal, 127 km. fra Arendal og 237 km. fra Stavanger.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 06.07.2015. Ferdigattesten gjelder ny fritidsbolig - Hestheivegen 2A og B. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Adkomst over grunneiers eiendom med vedlikeholdsplikt. Tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har installert vannmåler.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse og kommunalteknisk virksomhet, tilhører reguleringsplan for Hestheia, datert 27.05.2004. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2653 - Festekontrakt - Vilkår. Tinglyst: 02.06.2005. Gjelder matrikkelenhet: Knr:4224 Gnr:9 Bnr:208 Snr:2. Årlig festeavgift: NOK 3.600. Forkjøpsrett på vilkår. Bestemmelser om regulering av leien. Bestemmelse om veg. Overført fra: 4224-9/208. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 132821 - Seksjonering. Tinglyst: 17.02.2014. opprettet seksjoner: snr: 1. formål: Bolig. tillegsdel: Bygning. sameiebrøk: 1/2.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

oppvarmingskarakter oransje - energikarakter c

Økonomi

Omkostninger kjøper

2 090 000,- (prisantydning)

omkostninger
12 500,- (boligkjøperforsikring help (valgfritt))
2 800,- (boligkjøperforsikring pluss (valgfritt tillegg))
585,- (tingl.gebyr pantedokument)
585,- (tingl.gebyr skjøte)
52 250,- (dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 090 000,-))

68 720,- (omkostninger totalt)

2 158 720,- (totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Lys, pen og meget innholdsrik del av vertikaldelt 2-mannshytte med følgende innhold 1.etg.: Gang med garderobeplass. Stue med peisovn, spiseplass og utgang terrasse. Åpen kjøkkenløsning med delikat innredning fra Strai Kjøkken. Integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøl/frys. Praktisk kott under trapp. Bad med dusjkabinett, toalett, opplegg vaskemaskin og baderomsinnredning. Bod/teknisk rom og 1 soverom. Loft: Loftstue, 3 soverom, bod og bad med vask, dusjkabinett og toalett. Carport med bod i enden. Stor terrasse. Parkett og fliser på gulv og ferdig malte panelplater og fibo fliseplater på vegg.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.


Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 07.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Vertikaldelt tomannsbolig bygget 2015, dagens eier har eid siden nytt. Like ved skiløype, innholdsrik godt utnyttet planløsning med lyse moderne farger og materialvalg. Hytta fremstår med litt etterslep vedlikehold, men hovedsaklig normal byggteknisk stand. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er. Boligen er vurdert utfra byggeår og hva er normal bruks og alders-slitasje. Det kan derfor være bygningsmessige avvik som ikke er nevnt i rapport da det er normalt utfra alder og tidens tann.

Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Ingen avvik har fått TG3.

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er avvik: Takrenne bak carport henger/er skjev og bør utbedres.

Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Trenger et strøk med beis, fremstår noe værslitt.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Byggeforskrifter ble endret i 2017 til at rekkverk/gjerde skal være 100cm. Tidligere krav var 90cm og lavere avhengig av år. Høyden er normal utfra når bygget, men bedømmes etter dagens forskrift. Skjevhet gjerde/rekkverk, og sig i deler av dekke.

Utvendig > Utvendig bod:
Det er avvik: Generelt enklere men det oppleves som noe rå lukt/luft. Vurdere ventil.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kun en side.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er avvik: Mangler fug mellom veggplater og list, skal fuges for å forhindre fuktsvelling i bunnen. Ansees ikke kritisk siden det er dusjkabinett og liten påkjenning.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Slukmansjett er skjult av flislim liknende i kanten av sluken. Og det er liten tilgang så liten kontrollmulighet.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom:
Det er avvik: Mangler fug mellom veggplater og list, skal fuges for å forhindre fuktsvelling i bunnen. Ansees ikke kritisk siden det er dusjkabinett og liten påkjenning.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom:
Det er avvik: Det mangler tilluft under dør. Tilluft vil si at man har en liten spalte over eller under dør som medfører luft inn i rommet.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det er avvik: Funksjon rør i rør er at evt lekkasjevann skal ledes til rom med fuktsikre løsninger og sluk slik at det gjør minst mulig skade. Det er sluk der, men ikke fuktsikre løsninger, slik at evt kan bli noe større skadeomfang.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er avvik: Bråker endel, bør ettersees.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:

Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Fjellparkavgift, løypepreparering og aktivitetstilbud på Bortelid kr. 1 518,-
Brøyteavgift, privat parkering ved hytta kr. 5 535,-

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2653 - Festekontrakt - Vilkår. Tinglyst: 02.06.2005. Gjelder matrikkelenhet: Knr:4224 Gnr:9 Bnr:208 Snr:2. Årlig festeavgift: NOK 3.600. Forkjøpsrett på vilkår. Bestemmelser om regulering av leien. Bestemmelse om veg. Overført fra: 4224-9/208. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere.

Dagboknr.: 132821 - Seksjonering. Tinglyst: 17.02.2014. opprettet seksjoner: snr: 1. formål: Bolig. tillegsdel: Bygning. sameiebrøk: 1/2.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter funnet.

Info kommunale avgifter

Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann kr. 950,-, abonnementsgebyr avløp kr. 3 592,-, feiing kr. 443,- pr. pipeløp og målerleie kr. 457,-. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk med hhv. kr 21,- pr. m3 for vann og kr. 56,- pr. m3 for avløp.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr for 2023 er kr. 3 073,-.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (kr.2 990)
Oppgjør (kr.11 900)
Panterett med urådighet - statens kartverk (kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 2 090 000,-) (kr.52 250)
Tilrettelegging (kr.15 500)
Totalt kr. (kr.83 225)
Produktnr: FC8582B7-2593-455A-AD09-34D1031F1CAC