Arendal Nord

Hesthagen 10G

Prisantydning
790 000 kr
Omkostninger
8 860 kr
Andel fellesgjeld
440 195 kr
Andel fellesformue
25 429 kr
Totalpris
1 239 055 kr
Formuesverdi
307 244 kr
Formuesverdi sekundær
1 106 077 kr
Felleskostnader
3 967 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1970
P-rom
42 ㎡
Bruksareal
42 ㎡
Tomteareal
6 444 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

2-roms andelsleilighet med stor balkong - gode bussforbindelser og dagligvarebutikk rett ved!

Om eiendommen

Innhold

Inneholder: Stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, dusjbad, entre. Vaskerom og bod tvers over gangen og bod i under etg.

Standard

Entre med garderobeskap og dør callingsanlegg. Stue med store vinduer, vedfyring og utgang til usjenert veranda. Her er det god plass til spise- og sittegruppe. I entre og stue er det lagt laminat på gulv og mlte flater på vegger. Kjøkkenet er på innsiden av stuen, her er det komfyr og ventilator. Soverom med garderobeskap og teppegulv. Badet er flislagt med varmekabler i gulv, dusjnisje, vegghengt toalett og servant i møblement. Denne leiligheten disponerer et vaskerom på ca. 2 kvm. tvers over gangen for leiligheten. 2 eksterne boder medfølger en i leilighetens etg og en i underetasjen med utgang ut.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 42 m² 
P-rom inkl: Bad , Stue , Kjøkken , Gang , Soverom

Ifølge eier er det 3 boder tilhørende leilighet.
Bod tvers over gang er utstyrt med opplegg for vaskemaskin og utslagsvask (denne er ikke videre vurdert i rapporten).
Det er ikke sluk i selve boden men tilstøtende bod. Det er ikke undersøkt om det er anlagt slukmembran/membran da det ikke er fremlagt
dokumentasjon. Ingen synlig membran på vegger i bod.
Videre er det ikke fremlagt dokumentasjon med hensyn til bruk av rommet som vaskerom (primærrom)
Areal bod med opplegg for vaskemaskin:
BRA S-rom: 2 m2
Bod 2 tvers over gang areal:
BRA S-rom: 1 m2
Bod i kjeller areal:
BRA S-rom: 4 m2

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1970 i følge Arendal kommune.

Oppvarming

Elektrisitet og vedovn.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kabel-tv fra Canal Digital.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 27.02.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet fra 1970. Det er selve leiligheten som er undersøkt, utvendig arealer er ikke undersøkt for feil eller mangler og er derfor ikke omtalt i
denne rapporten. Det var lagret mye gjenstander i leiligheten og alle flater er ikke undersøkt. Enkelte overflate avvik på vegg avslutninger med utførelse der eier opplyser om utført plating på egeninnsats. Bad med mangler på fallforhold/nedsenket dusjnisje, opphengsskader på flislagte vegger med perforert membran (tettet med fugemasse). Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.
Se for øvrig punkter nedenfor.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 Store eller alvorlige avvik:
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer i felles gang.

TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

TG2 Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Vinduer
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Eldre vinduer med nedsatt funksjon med hensyn til tetningslister, alder på isolerglass.

Utvendig > Dører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Tetningslister på balkongdør harde pga. alder og tetter
ikke alle plasser.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radonkonsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling. Radon i inneluft avhenger ikke bare av geologiske forhold, men også av bygningens konstruksjon og drift, samt kvaliteten av radonforebyggende tiltak.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Ubrennbar plate under ildsted men går ikke 30 cm utfra sider fra ovns åpning.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Hull i dør.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er avvik: Det var tidligere montert hjelpehåndtak på vegger utfra opplysninger fra eier. Tettet med fugemasse av eier.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det ble registrert fallforhold mot sluk alle veier. Ved nivellering ble det registrert 16 mm fallforhold fra terskelflis til sluk, ikke oppkant. Nedsenket dusjnisje men ikke 10 mm hele veien. 1:50 fallforhold 80 cm fra sluk er ikke utført.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig
kontroll".

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 11.: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon): Ja, kun av faglært. Beskrivelse: La på nye strømledninger i hele leiligheten, med nye stikkkontakter. Godkjent av Centrum Elektro, men har ikke
bevis. Har greid å miste det. Arbeid utført av Centrum Elektro.
Pkt. 13.: Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag: Man kan bestille kodebrikke fra borettslaget for å ha mulighet til lading av el-bil.
Pkt. 14: Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
murerarbeid, tømrerarbeid etc): Innvendig opppusing av stue og soverom. Lagt laminatgulv, veggpanel og lister i leiligheten. Dette er gjort av meg
og far. Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal sentrum kjører man gjennom tunellen til Barbu og holder 2. vei ut til høyre i første rundkjøring. I neste rundkjøring tar man første vei ut til høyre og opp Engekjerrdalen mot Nyli. Helt på toppen av bakken tar man til høyre ved skilt Engekjærveien og følger veien helt til et "T" kryss. Ta her til høyre og du får Kiwi butikken på din høyre hånd. Ta første vei til høyre igjen, inn på Dyrefaret. Etter garasjerekkene på din høyre hånd , ta inn til høyre ved skilt Hesthagen. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved visning.

Beliggenhet

Veletabert borettslag beliggende meget sentralt på Nyli. det er ca  2 km til Arendal sentrum. Kort avstand til Kiwi dagligvarebutikk med busstopp like utenfor og gode bussforbindelser til sentrum. Det er også kort avstand til Moltemyr skole som har både barne- og ungdomstrinn. Flere barnehager i nærområdet og fine turområder med lysløype like i nærheten.

Tomt

Areal: 6 444 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten disponeres i fellesskap med øvrige seksjonshavere. Det er en hyggelig uteplass til felles benyttelse. Videre er det fine blomsterbed, snarvei ned til Engekjerrdalen og asfalterte adkomstveier.

Parkering

Parkering på Borettslagets felles parkeringsplass like utenfor inngangspartiet. Muligheter for el- bil lading på borettslagets felles parkeringsplasser, man kan bestille kodebrikke fra borettslaget for å få tilgang. Gjesteparkeing henvises til merkede plasser ved lekeplassen og ved garasjene.
Garasjene eies av Nyli Garasjelag, laget må kontaktes dersom det er ønskelig med garasje, her er det kø ordning.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.09.1970. Ferdigattesten gjelder Hesthagen 10 matr.nr. 1277. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Blokkbebyggelse, tilhører reguleringsplan Melkedammen nord, datert 24.06.1968. Arealplanid: 2116r1. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1969/4188-1/36  Bestemmelse om bebyggelse  
01.09.1969 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Andelseiere i borettslaget, dernest medlemmer i ABBL og i BBL har forkjøpsrett ved salg. Arendal boligbyggelag utlyser forkjøpsretten når det foreligger akseptert bud. Den som eventuelt benytter sin forkjøpsrett må betale et gebyr til Arendal Boligbyggelag på kr. 7.493,75,-

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Arendal Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Arendal Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

790 000,- (Prisantydning) 440 195,- (Andel av fellesgjeld) 1 230 195,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 860,- (Omkostninger totalt) 1 239 055,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Inkludert i felleskostnadene.

Felleskostnader

Kr. 3 967,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Fellesutgifter:
Lønnskostnader, revisjonshonorar, årskontigent boligbyggelag, forretningsførerhonorar bbl., kommunale avg., kabel-tv, forsikring, vaktmestertjenester abbl, vedlikehold, elektrisk energi, andre driftskostnader kr. 2 374,-
Rentekostnader andel fellesgjeld kr. 750,-
Avdrag andel fellesgjeld kr. 643,-
Måler: Varmt vann Nyli II: Enhet: 5/53 ( 77 - 53) kr. 200,-

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 440 195 pr. 17.02.23
Andel fellesformue kr. 25 429 pr. 17.02.23

Lånevilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 63118114622, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 17.02.2023: 2.02% pa.
Antall terminer til innfrielse: 150.8
Saldo per 17.02.2023: 37 150 126
Andel av saldo: 440 196
Første termin: 30.09.2020Første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 31.08.2060 )
,92% + bankens margin 1,1 % fast i 5 år - til 30.09.21
Annuitetslån,, fast rente frem til 2030 Lånet kan iikke innfries inviduelt.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 307 244,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 106 077,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hesthagen 10G, Andelsnr. 53 Orgnr. 954363368 i Arendal kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Komfyr.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 45 20 63 60.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

31-23-0059

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-23-0059. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rune Narten, tlf. 40 40 80 26

Vederlag

Grunnpakke markedsføring (Kr.9 900) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 1 230 195,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.14 900) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Totalt kr. (Kr.86 395)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3068449