Risør

Henriks vei 72

Prisantydning
4 290 000 kr
Omkostninger
123 720 kr
Totalpris
4 413 720 kr
Formuesverdi sekundær
810 000 kr
Byggeår
2013
P-rom
106 ㎡
Bruksareal
106 ㎡
Tomteareal
538 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Flott beliggende fritidsbolig med nydelig utsikt til skjærgården - meget gode solforhold - båtplass medfølger

Om eiendommen

Innhold

Hovedetasjen inneholder entre, bad/vaskerom, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til solrik veranda, og 2 soverom. Loftsetasjen inneholder stue og toalettrom, samt 2 soverom.


Arealer med beskrivelse:
Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 106 kvm Sekundærrom: 0 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 69 m² - 2. etg. 37 m².
P-rom inkl: Hovedetasje: entre, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom. Loftsetasje: stue, toalettrom og 2 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Forutsetningen for måleverdig høyde i henhold til Norsk standard 3940, er minimum 190 cm. Deler av arealet under under skråtakene i loftsetasjen er derfor ikke inkludert inkludert i arealberegningen. Målestandarden forutsetter også at måleverdige rom skal ha gangbart gulv. Kryprom/kjellerrom er derfor utelatt fra arealberegningen.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Opprinnelig bod i boligens hovedetasje har utgått til fordel for ekstra soverom. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som tilsier at bruksendringen er formelt omsøkt og godkjent.

Oppvarming

Elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning. Se forøvrig kart.

Parkering

Det er biloppstillingsplass på nedsiden av fritidsboligen, med plass til tre biler.

Det følger med tinglyst rett til en båtplass i bøye ved feriesenteret, plass nr 209. Årlig kostnad er kr 1100,-.

Selger leier i tillegg båtplass i utrigger av og ved feriesenteret - 2,5 meter, plass nr 48. Denne leieavtalen har en varighet på 10 år og utløper i følge selger i 2024, men kan forlenges. Årlig kostnad kr 3400,-.

Bod til utstyr/vester kan leies på bryggeanlegget. Leie for både bod og båtplass er betalt av selger for sesongen 2023

Det er i tillegg til dette laget en privat avtale om båtplass til liten båt (jolle) ved bryggeanlegget på Fie. Denne er vederlagsfri og avtalen varer til 2032.

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt i feltet med flott utsikt til Sandnesfjorden og kort vei ned til Sørlandet feriesenter. Her er det sandstrand, badebasseng, kiosk/butikk og lekeplass for barna. Kort vei til nærbutikken Joker. I nærområdet finnes flotte turområder, både på land og i skjærgården, og det er en kort kjøretur til Fie med tursti til jettegrytene i havgapet. Eiendommen har meget gode solforhold, med både morgensol og kveldssol. Fra eiendommen er det en kort kjøretur med båt eller bil til trehusbyen Risør, med utstillinger, festivaler, butikker og resturanter mm. Det er ca 6-7 minutter med båt til Stangholmen fyr hvor det er både resturant og uteservering, samt flere konserter sommerstid. Velger man den andre retningen er det ikke lange turen til idylliske Lyngør, og bokbyen Tvedestrand med nydelig skjærgård og alle fasiliteter.

Eiendommen ligger ca 2 timer og 40 minutter fra Oslo, og det er ca 1 time til Kristiansand og Dyreparken. Ønsker man en litt mindre dyrehage er det ikke lange kjøreturen til Brokelandsheia og Den lille Dyrehage. Her finnes uttallige muligheter for store og små til en innholdsrik ferie år etter år.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.05.2014. Ferdigattesten gjelder fritidsbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Eiendommen har ikke vannmåler.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse og tilhører reguleringsplan Sandnes, gnr 5 bnr 5, ikrafttredelse 08.04.1986. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 4201-5/138 - Rettigheter i eiendomsrett
Dagboknr 1996/1886-1/35, tinglyst 25.06.1996 Erklæring/avtale
Erklæringen gjelder Andelslaget Sørlandet Ferieby - å stå som eier av fellesanlegget med veger, parkeringsplasser osv.
Kan ikke slettes uten etter samtykke fra Risør kommune

Rettigheter på 4201-5/5
Rettigheter i eiendomsrett
Dagboknr 1996/1887-1/35, tinglyst 25.06.1996 Erklæring/avtale
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Kan ikke slettes uten etter samtykke fra rettighetshaver og hjemmelshaver.

Eiendommen er overbeheftet. Det er en forutsetning for gjennomføring av salget at kreditoren(e) aksepterer å slette sitt pant mot nettoproveny. Dersom det blir tinglyst ytterligere pant/utlegg i eiendommen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at disse aksepterer å slette sitt pant uten å få innfrielse av det underliggende kravet.
Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

Økonomi

Omkostninger kjøper

4 290 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
107 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,-))

123 720,- (Omkostninger totalt)

4 413 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5644,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Fritidsboligen er oppført i 2013 og holder gjennomgående normal standard, med offentlig vann og avløp. Stue og kjøkken er i åpen løsning, og er utført i lyse og nøytrale farger. På kjøkken er det godt med skap- og benkplass, integrerte hvitevarer og laminert benkeplate. Det er god plass til spisebord mot utsikten. Mellom stue og kjøkken er det dobbeldør ut til veranda med nydelig utsikt over Sandnesfjorden, og flott solforhold. Stue og kjøkken er utført med parkett på gulv og malte panelplater på veggene.

Fra entreen er det adkomst til baderommet, som er flislagt med varmekabler i gulv og våtromsplater på veggene, med opplegg for vaskemaskin. Baderommet er romslig med dusjhjørne servant i servantskap og toalett. Det er 2 soverom i hovedetasjen. Det ene rommet er innredet med familiekøye, mens det på det andre rommet er plass til dobbeltseng.

I loftsetasjen er det stue med flott utsikt, parkett på gulvene og malte panelplater på veggene. Det er to gode soverom, hvorav det ene har integrert garderobeløsning. Toalettrom i etasjen, med belegg på gulv, innredet med toalett og servant. Det er råkjeller i underetasjen, som kan benyttes til enkel lagring.

Romslig tomt med solrik veranda som går rundt fritidsboligen på tre sider. På hver side og bak er det opparbeidet hage med plen, samt en ekstra terrasse med boblebad fra 2018. Her kan man virkelig nyte de sene, solrike ettermiddagene.


Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 30.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Fritidsbolig fra 2014 oppført i halvannen etasje. Tilgjengelige opplysninger tilsier at bygningen ble påbegynt i perioden rundt 2010/2011 og ferdigstilt i 2014. Fritidsboligen fremstår i sin helhet som normalt vedlikeholdt og med normal aldersslitasje. Det ble registrert motfall på deler av gulvet ved inngang til dusjsonen. Videre må det påregnes forebyggende tiltak mot kondensfukt i kryprom/kjellerrom. Byggtekniske merknader er kommentert i rapportens enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 - Store eller alvorlige avvik
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav
i forskrift på byggetidspunktet. Lokalt manglende fall i deler av dusjsonen og motfall
på enkelte fliser ved inngang til dusjsonen. Løsningen medfører at vann kan renne ut på gulv ved dusjing. Det er montert oppsamlingslist / plastoppkant på gulv.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon >Toalettrom
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer - 2
Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning. Terrengforholdene medfører at det passerer noe
overvann i drensmassene og på terrenget under fritidsboligen.

TG2 - avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på
byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra
taknedløp ved grunnmur.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er avvik:
Utvendige overflater har vedlikeholdsetterslep. Det er hovedsakelig den østlige endeveggen som legges til grunn for vurderingen.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det mangler inspeksjonsluker til kott/hulrom bak knevegger i loftsetasjen. Takutstikkene er utført uten fluenetting.

Utvendig > Terrassedør
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det ble registrert friksjon i tilknytning til sidefelt og behov for utskiftning av låsepinne i bunn.

Utvendig > Kjellerdør
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler utvendig terskelbeslag.

Utvendig > Terrasser
Det er avvik:
Terrassebord ved badestamp er avsluttet nær fjellterrenget og utsettes for ekstra fuktbelastning fra overvannstilsig. Det ble registrert noe horisontalavvik i hovedterrassen. Deler av konstruksjonen ligger i nær tilknytning til terreng og er tidvis utsatt for ekstra fuktbelastning. Enkelte fundamenter er ført direkte mot terreng. Stedvis tørkesprekker og vridninger. Det må påregnes vedlikehold av terrassegulvene.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skillekonstruksjonen mot kryprommet er utsatt for kondensbelastning.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Krypkjeller
Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er begrenset ventilering/luftgjennomstrømning i krypkjeller. Det er manglende fuktsperre på bakken. Krypkjelleren har kondensutfordringer. Det ble målt 19-23% vektprosent/ i trepanel mot kryprommet. Fuktinnholdet i kontrollerte. Deler av skillekonstruksjonen tilsier at det kan oppstå skader over tid.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er noe bratt stigning i trappeløpet.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
Det er påvist svertesopp i silikonfuger. Det ble registrert misfarget fuge / overgangsfuge mellom flisoppkant og bunn av våtromsplater.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Det er avvik:
Det er ikke utarbeidet dokumentasjon for våtromsarbeidene.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom

Det er avvik:
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Kondensfukt i skillekonstruksjonen mot kryprommet medfører økt risiko for fuktskader og betegnes derfor som risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Fritidsboligen er utført med ordinære trappeterskler som hindrer luftgjennomstrømning mellom oppholdsrommene.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Installasjonen er tilkoblet støpsel-kontakt.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Skjult elektrisk anlegg, tilknyttet tavleskap i entrè. Tavleskapet er utført med automatsikringer. Det foreligger dokumentasjon for skjult gulvvarme og nyinnstallasjonen fra byggeår. Det foreligger ingen tilgjengelig samsvarsdokumentasjon for supplerte deler av anlegget.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer - 1
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.

TGIU: Tekniske installasjoner > Utvendig boblebad

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: platetopp, stekeovn, microbølgeovn og oppvaskmaskin

Diverse

Eiendommen er fullverdiforsikret i Storebrand med polisenummer: 3172813. Årlig forsikringspremie er kr 6276,-.

Selger er interessert i å selge eiendommen med møbler. Dette kan avtales direkte med selger ifm med bud.

Årlig strømforbruk er i følge selger ca 3000 kwh - med mye sommerbruk, samt noen få helger høst/vinter.

Med eiendommen følger medlemsskap i Sørlandet Ferieby vel. Det er dugnad en gang per år, med gebyr på kr 500,- dersom man ikke har anledning til å delta.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Ingen heftelser følger.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 4201-5/138 - Rettigheter i eiendomsrett
Dagboknr 1996/1886-1/35, tinglyst 25.06.1996 Erklæring/avtale
Erklæringen gjelder Andelslaget Sørlandet Ferieby - å stå som eier av fellesanlegget med veger, parkeringsplasser osv.
Kan ikke slettes uten etter samtykke fra Risør kommune

Rettigheter på 4201-5/5
Rettigheter i eiendomsrett
Dagboknr 1996/1887-1/35, tinglyst 25.06.1996 Erklæring/avtale
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Kan ikke slettes uten etter samtykke fra rettighetshaver og hjemmelshaver.

Eiendommen er overbeheftet. Det er en forutsetning for gjennomføring av salget at kreditoren(e) aksepterer å slette sitt pant mot nettoproveny. Dersom det blir tinglyst ytterligere pant/utlegg i eiendommen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at disse aksepterer å slette sitt pant uten å få innfrielse av det underliggende kravet.
Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

Info kommunale avgifter

Kr. 16 084 pr. år
Dette inkluderer avgift til vann og avløp, eiendomsskatt og renovasjon til RTA.

Byggemåte

2013 i følge Risør kommune. Den vertikale ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med liggende malt dobbeltfalset kledning. Se forøvrig tilstandsrapport

Sammendrag selgers egenerklæring

1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja
Lite fall på bad. Lagt inn dusjlist for å holde vann i dusjen.

11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært
Trukket elektrisitet til boblebad, installert i 2018. Arbeid utført av Elektro Skagerak AS.

11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei

12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja
Generell kontroll av el-anlegget ble utført i 2015. Dette ble gjort av selskapet Rejlers EL-sikkerhet, som var på tilsyn juli 2015. Ingen avvik på anlegget står åpne etter utført kontroll.

24 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)? Ja
Det foreligger en privat avtale mellom Mesel Eiendom og eier av Henriks Vei 72 som gir vederlagsfri rett til båtplass v/ brygge på Fie frem til høsten 2032 (inntil 13 fot). Avtalen ble inngått etter at eier måtte gjennomføre tiltak for fjellsikring på den ene siden av eiendommen.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.9 000)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 290 000,-) (Kr.72 930)
Tilrettelegging (Kr.14 250)
Totalt kr. (Kr.106 665)
Produktnr: 85A542B1-C94B-49F9-B98E-1D50BBFCBE04