Kristiansand-Kvadraturen

Henrik Wergelands gate 81B

Felleskostnader
2 000 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
11 740 kr / år
Byggeår
1965
P-rom
92 ㎡
Bruksareal
92 ㎡
Tomteareal
906 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

KVADRATUREN - Pen og romslig 4-roms selveierleilighet med sentral beliggenhet - Solrik balkong - Lave felleskostnader!

Om eiendommen

Innhold

Pen og meget velholdt 4-roms eierleilighet med sentral beliggenhet i et rolig område i populære Posebyen. Leiligheten holder en gjennomgående god standard og har en fin planløsning. Store vinduer gir gode lys- og solforhold innvendig. Fra stuen er det utgang til solrik balkong med ettermiddag og kveldssol. Tilgang til felles terrasse og hage like utenfor.

Leiligheten ligger flott plassert i toppetasjen i3. etg. Med sin sentrale men rolige beliggenhet som passer godt for både eldre og unge.

Gang med garderobe, flislagt kjøkken med varme i gulv, pen heltre velholdt kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, sokkelskuffer, integrerte hvitevarer ( ny stekeovn fra 2021, ny ekstra bred induksjonstopp fra 2019 og mikro-ovn), nyttt frittstående kjøl/fryseskap og god plass til spisebord. Stor stue og spisestue i en pen løsning og med utgang til balkong med ettermiddags/kveldssol. Peis og nyere vedovn. 3 gode soverom hvorav to har garderobeskap og som vender inn mot rolig og skjermet hage og 1 soverom med inngang fra kjøkken. Pent utbygd flislagt bad/wc med varme i gulv, downlights, dusjkabinett, badekar, wc, baderomsinnredning med ny vask og opplegg for vaskemaskin.

HENRIK WERGELANDS GATE 81 B:

Flott lys selveierleilighet i toppetasjen.. Solrik balkong med ettermiddags og kveldssol. Oppusset fasade i 2010 hvor det bl.a. ble etterisolert og satt inn nye vinduer og balkongdør.

- Vannrør på kjøkken og bad er spylt av sameiet i mai 22 i sameiets regi.

- Ingen fellesgjeld.

- Felles formue.

- Lave felleskostnader.

- Gode lagringsmuligheter med 3 kjellerboder.

- Solrike fellesområder med sittegrupper m.m. på sameiets område.

- Felles trimrom, tørkerom og sykkelbod i kjeller

- Det er tilgang til felles tørkerom samt felles fryseboksrom (det er en liten kostnad dersom man ønsker fryseboks her).

Standard

Meget romslig og funksjonell leilighet med flott beliggenhet i Posebyen.

Bør sees for å få det rette inntrykket!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 92 kvm

P-rom: Gang, bad, stue, kjøkken og 3 soverom. Alle rom er p-rom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1965 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varme i gulv på bad/wc og på kjøkken, vedovn og peis i stuen, samt elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Sameierne får utdelt en liste med informasjon om fellesoppgaver, dugnad og hagearbeid i sommerhalvår.

Felles trimrom i sameiet.

Alle vannrør er nettopp høytrykksspylt av Agder rørspyling.

Sameiet har ikke foretatt avsetning til fremtidig vedlikehold i regnskapet. Iht. sameiets vedtekter er seksjonseierne pliktige til å dekke disse utgiftene i fremtiden. Sameiermøtet kan fatte vedtak om opprettelse av et fond til dekning av påregnelige fremtidige vedlikeholdsutgifter. De beløp seksjonseierne skal innbetale til fondet, innkreves sammen med det månedlige akontobeløp for dekning av sameiets utgifter.

Langsiktig vedlikehold:

Det foreligger ingen vedtak som påvirker fellesutgiftene, men i årsmøtet 2021 ble det informert om langsiktig vedlikeholdsplan. Impregnering teglsteinsfasade må foretas ila. 5 år. Dette må dekkes dels fra økte fellesutgifter evt. ved engangsinnbetaling fra sameierne. Videre bør sameiet vurdere vaktmestertjeneste, men dette er foreløpig ikke behandlet. Anslag økning av fellesutgifter i området kr. 500,- pr. mnd. må påregnes.

Et usikkert punkt for planlagt vedlikehold for 2021 er kommunens vedtak på krav om installasjon av vannmåler i bl.a. boligblokker. Her avventes konkret informasjon fra kommunen, kravet kan muligens pålegges ila 2021, men styret anser 2022 som mer sannsynlig.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 09.11.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Leilighet beliggende i 3.etasje i boligblokk som ble oppført i 1965. Leiligheten ble pusset opp innvendig i 2001, bla. innvendige overflater, "Telemarks-kjøkkeninnredning" montert, vedovn i stuen, automatsikringer montert og baderommet ble pusset opp, utvidet i 2001. Alle vinduer og
balkongdøren i stuen med 2.lags glass ble skiftet ut i 2010, samt utvendige fasader renovert i 2010 av VEF. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Totalrenovert og utvidet i 2001. Arbeid utført av: Murmester Jack Andersen. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, ble gjort i forbindelse med oppussingen av badet i 2001.
Pkt. 6: Lekkasje i enkelte vinder ifm. renovering av fasade og bytting av vinduer i 2010. Arbeidet ble utført av VEF og de har også utbedret feilen. Tilstandsrapport foreligger (2017).
Pkt. 11: Sameiet fikk utbedret el. anlegget i fellesareal i 2021. Ikke utført endringer i leiligheten etter oppussingen av badet i 2001. Arbeid utført av: Elektrotema Agder AS.
Pkt. 12: Lovpålagt kontroll ved Agder Energi i 2017 og kontroll ved feier i 2018.
Pkt. 16: Sameiet foretok oppgradering av fasade i 2010 iflg. tidligere eier. Arbeid utført av: VEF.
Pkt. 23: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja, ref. feil etter rehabilitering av fasade.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligblokken ligger på hjørnet av Kronprinsensgate og Henrik Wergelandsgate.

Beliggenhet

Meget sentral og attraktiv beliggenhet i øvre del av Kvadraturen (Posebyen). Urban beliggenhet med alle fasiliteter kun en kort spasertur unna. Det kan nevnes Markensgate med et rikt utvalg av butikker, diverse handelsvarer og alle fasiliteter, et yrende cafèliv og alt bykjernen ellers har å tilby. Flotte rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet til Bystranda og Nupen anlegget, tursti på Odderøya og langs Otra, samt et allsidig løypenett i Baneheia og Ravndalen.

Tomt

Areal: 906 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flott gjennomgående leilighet med nord/vestvendt solrik balkong med nydelig utsikt til felles hage og kommunal park. Attraktivt og rolig sameie i meget sentralt område.

Pent opparbeidet tomt/fellesområder med gressplen og diverse beplantning. Flott felles uteterrasse og hage med kveldssol.

Parkering

Bosoneparkering. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Gode parkeringsmuligheter i området. Kontakt megler for mer informasjon.

1 gjesteparkeringsplass på sameiets tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.10.1965. Ferdigattesten gjelder boligblokk. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 572, kvartal 16, 17, 18, 22, 23, 24, 28, 29, 30 og 35, godkjent 29.08.1990, samt plan nr. 1264, bestemmelser til kommunedelplan for kvadraturen og vestre havn, del 1 - Kvadraturen 2011 - 2022, godkjent av Bystyret i Kr.sand 12.02.2014. Planer under arbeid: Områderegulering - gatebruksplan for Posebyen.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 9013 Tinglyst: 16.11.1968 - Best. om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 10646Tinglyst: 22.05.2006 - Bestemmelse iflg. skjøte.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrhold er ikke tillatt ifølge husordensreglene. Lov om eierseksjoner § 28 åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Dyrehold krever godkjenning av samtlige seksjonseiere.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Øystein Hagen

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift) 99 370,- (Omkostninger totalt) 3 889 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 740 pr. år

Eiendomsskatt

Kr. 4922,- for år 2022 er inkludert i de årlige kommunale avgiftene.

Felleskostnader

Kr. 2 000,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftsutgifter, renovasjon, felles forsikring på bygg, vedlikehold brannalarmsystem, mindre løpende vedlikeholdsoppgaver, trappevask, energi/strøm fellesareal, internett / kabel-TV og regnskapshonorar.

Formuesverdi

Primær: Kr. 674 325,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 2 427 571,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Henrik Wergelands gate 81B, Gnr. 150 Bnr. 526 Snr. 11 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 844/10000

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0408

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0408. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Eierskifteforsikring (Kr.15 575) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.61 250) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.108 660)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3066112