Kvadraturen

Henrik Wergelands gate 81A

Prisantydning
3 650 000 kr
Omkostninger
103 950 kr
Andel fellesformue
27 351 kr
Totalpris
3 753 950 kr
Formuesverdi
716 263 kr
Formuesverdi sekundær
2 721 800 kr
Felleskostnader
2 215 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1965
Internt bruksareal (BRA‑i)
84 ㎡
Bruksareal
95 ㎡
Tomteareal
907 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Romslig og hyggelig 3-roms selveierleilighet med en sentral beliggenhet.- Balkong - Peis

Om eiendommen

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. Peis og peisovn er montert i stue.

Anmerkning fra KBR etter tilsyn av fyringsanlegg gjennomført 18.09.2023: Skorsteinen kan ikke inspiseres pga. tildekning. Det som tidligere ble vurdert som et avvik på manglende mulighet for inspeksjon betraktes nå som en anmerkning. Anmerkning er forhold som ikke følges videre opp, men et forhold som kan ha betydning for fyringsanlegget. Se vedlagt feierapport i salgsoppgave for mer informasjon.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Bosoneparkering. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Gode parkeringsmuligheter i området.

Beliggenhet

Meget sentral og attraktiv beliggenhet i øvre del av Kvadraturen (Posebyen). Urban beliggenhet med alle fasiliteter kun en kort spasertur unna. Det kan nevnes Markensgate med et rikt utvalg av butikker, diverse handelsvarer og alle fasiliteter, et yrende cafèliv og alt bykjernen ellers har å tilby. Flotte rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet til Bystranda og Nupen anlegget, tursti på Odderøya og langs Otra, samt et allsidig løypenett i Baneheia og Ravndalen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligblokk datert 15.10.1965. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger tillatelse på fasadeendring datert 28.05.2010. Dette medfører utskifting av dagens platekledning av stål med ny teglstein samt etterisolering. Det foreligger ikke ferdigattest på tiltaket. Eventuelle pålegg/søknader som følge av manglende ferdigattest påhviler kjøper/sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan for Kvartal 12 i Kvadraturen datert 12.06.2002, samt kommunedelplan for Kvadraturen og Vestre Havn, del 1 - Kvadraturen 2011-2022 datert 12.02.2014.

Plan under arbeid: Gatebruksplan for Posebyen, v/ plankontakt Bergland (mob. 97 14 47 54). Formålet med gatebruksplan for Posebyen er å utarbeide en plan for gatenettet som bidrar til å utvikle gaterommene slik at de ivaretar og forbedrer bomiljøet i Posebyen, styrke Posebyens identitet og kulturhistoriske verdier og bedre trafikksikkerheten i området.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel. Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Det fremkommer av vedtektene at leietaker må meldes til styret for godkjenning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 9013 Tinglyst: 16.11.1968 - Best. om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 10646Tinglyst: 22.05.2006 - Bestemmelse iflg. skjøte.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjonsplikt.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 91 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 103 950,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til Henrik Wergelands gate 81A!
Dette er en romslig og hyggelig 3-roms selveierleilighet med en sentral og rolig beliggenhet i Posebyen. Leiligheten ligger i en høy 1.etg. noe som gjør at det er en enkel adkomst til leilighet. Leiligheten har en gjennomgående god standard hvor mye av den ble oppusset i 2004 (helsparklet og malt i 2022 med slette vegger og fine fargevalg). Du kommer inn i en gang/entré med gode oppbevaringsmuligheter. 2 gode soverom med plass til dobbeltseng og bra med plass til oppbevaring. Lys og stor stue med store vinder på begge sider og god plass til sofagruppe og spisebord Fra stue er det utgang til en balkong mede ettermiddags- og kveldssol. soverom og balkong vender ut mot hyggelig og rolig bakgård. Balkong med ettermiddags- og kveldssol. Vedovn og vedpeis i stue. Kjøkken fra 2004 med mye skap- og benkeplass. Flislagt bad med varmekabler i gulv. Inneholder dusjkabinett, servant, wc og opplegg for vaskemaskin. Separat wc.
Fra kjøkken og den ene siden av stuen har man utsikt til idyllisk og sjarmerende poseby arkitektur (hvit og lav trehusbebyggelse).
- Tilhørende 3 boder.
- Felles trimrom og sykkelbod i kjeller
-Solrike fellesområder med sittegrupper m.m. på sameiets område.
- Bosoneparkering
- Sameiet er godt vedlikeholdt og har en gjesteparkering.


Velkommen til visning!

Tilstandsrapport:
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 16.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato (06.05.2024). Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Inngangsdør er i bra stand. Balkongdør og vinduer er fra 2010 og er i bra stand. Bad ble oppusset i 2004, generell oppgradering mht. membran m.m bør beregnes. Dusjkabinett på bad er en god løsning mht. fukt. Hulltaking ble utført i vegg mellom bad og toalettrom, ingen synlig eller målbar fuktighet ble registrert. IKEA kjøkkeninnredning er fra 2004 og har normal slitasje, innredningen ble malt opp i august 2022. Keramisk platetopp er montert. Eier opplyser om at vegger i stue ble helsparklet og malt opp i 2022. Gulvhøyder ble kontrollert med laser i 3 rom, noe avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer, ingen
dokumentasjon på el-anlegget og el-sjekk anbefales utført. Røropplegget er av eldre årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert i toalettrom. V. v. -bereder er fra 2001 og er på ca. 200 liter. Ved og elektrisk til oppvarming. Peis og peisovn er montert i stue. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet." 

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Innvendig > Radon.
Innvendig > Pipe og ildsted.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt.
Spesialrom > 1. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin samt vaskemaskin på badet.

Diverse

Tinglyst seksjonering inneholder kun skriftlige bestemmelser, og ingen tegnet plan over hvordan blokken er fordelt mellom de ulike seksjonene.

Boligen er en del av et boligsameie. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 9013 Tinglyst: 16.11.1968 - Best. om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 10646Tinglyst: 22.05.2006 - Bestemmelse iflg. skjøte.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Polisenummer

SP410319

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

- Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Noen leiligheter har opplevd dårlig trekk. Utredet av Kristiansand brannvesen vinter -23/-24 hvor det ikke ble vurdert fyringsforbud, men en anbefaling om å utbedre blikkenslagarbeidet. Styret planlegger denne utbedringen ila. 2024.

- Er det utført radonmåling?
I følge egenerklæringsskjema fra tidligere eier (2022) foretok sameiet radonmåling i kjeller og naboleilighet i 2015. Ingen tiltak nødvendig.

- Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet?
Oppussing utført av tidligere eier:
Bad: Pusset opp av faglærte i 2004. Ny baderomsinnredning, varmekabler, fliser, avtrekksvifte i himling over dusjkabinett, opplegg vaskemaskin
og WC. Byttet ny WC på gjestetoalett. Utført av faglært rørlegger. Var da vurdert (Reiersen) at det ikke var nødvendig å bytte sluken.
Gjesterom: Håndvask fjernet av rørlegger (konkret årstall oppgis ikke av tidligere eier). Rør og avløp stikker ut fra veggen.
Kjøkken: Oppussing og innredning fra 2004
Peis: ny peisinnsats og ny liten vedovn satt inn i 2012 av fagmann fra Varmesenteret i Sørlandsparken. Montert seriekoblet brannalarm med
direkte kobling til brannstasjon.
El-anlegget: Byttet til automatsikringer i 2004. Ble foretatt et-sjekk i leiligheten av KEAS (faglært).
Felles trimrom for beboere i kjeller: Usikkert om dette er godkjent eller hvilket år dette ble utført.
Fasade: hele blokken ble renovert med teglstein, veggene ble etterisolert fra utisden, nye vinduer og nye verandadører i 2010. Det ble oppdaget
vannlekkasjer i flere av leilighetenes vindueskarmer, inkludert aktuelle leilighet. Det ble gjort utbedringer i 2015, og siden har det ikke vært påvist
vannlekkasjer. Arbeid utført av Vennesla Entreprenør Forening (VEF).

- Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Oppussing utført av nåværende eier (august -22):
- Gang: fjernet strietapet, helsparklet vegger, malt vegger og karmer, grunnet og malt dører. Byttet til moderne dørhåndtak. Arbeidet utført av
profesjonelt malerfima.
- Gjesterom: fjernet strietapet, helsparklet vegger, malt vegger og karmer, grunnet og malt dører. Byttet til moderne dørhåndtak. Arbeidet utført av
profesjonelt malerfima.
- Stue: fjernet strietapet, helsparklet vegger, malt vegger, tak, karmer og teglstein rundt ildsted, grunnet og malt dører. Byttet til moderne
dørhåndtak. Arbeidet utført av profesjonelt malerfima.
- Kjøkken: fjernet strietapet, helsparklet vegger, malt vegger og karmer. Grunnet og malt kjøkkeninnredning og dør. Byttet til moderne
dørhåndtak. Byttet til moderne håndtak på kjøkkeninnredning. Arbeidet utført av profesjonelt malerfima.

Noe avskrapning på dørkarmer. Svelling av høyre side av underskap i baderomsinnredningen. Noen merker på speil i overskap på badet. Noen
mørke flekker på parkett (originalgulv) i stua. Kjellerboddør henger i dørkarmen.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Visning

mandag 27. mai
kl. 16:00-17:00
Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!
Produktnummer: 7A9CC1D6-D477-4218-B7D6-534967B86165