Kvadraturen

Henrik Wergelands gate 77A

Prisantydning
1 790 000 kr
Omkostninger
17 181 kr
Andel fellesgjeld
168 877 kr
Andel fellesformue
12 333 kr
Totalpris
1 976 058 kr
Formuesverdi
555 071 kr
Formuesverdi sekundær
2 109 271 kr
Felleskostnader
3 288 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1964
Internt bruksareal (BRA‑i)
36 ㎡
Bruksareal
50 ㎡
Tomteareal
1 238 ㎡
Etasje
5
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

1- roms andelsleilighet med attraktiv beliggenhet midt i sentrum - Innglasset balkong med fantastisk utsikt

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

5.etg. (Toppetasjen): Gang, stue, kjøkken, innglasset balkong og bad. 1 utvendig bod i samme etasje.

Oppvarming

Ved og elektrisk. Vedovn i stuen.

Beliggenhet

Adkomst

Henrik Wergelands gate 77A ligger mellom Kronprinsens gate og Holbergs gate. Kommer du med bil utefra sentrum er det lettest å kjøre inn fra Festningsgata og krysse Holbergs gate.

Parkering

Parkering iht områdets gjeldende parkeringsbestemmelser med mulighet for bosoneparkering. Flere parkeringshus i nærheten.
Se https://www.kristiansand.kommune.no/navigasjon/bolig-kart-og-eiendom/parkering/soknader-og-tillatelser/bosoner/ for nærmere informasjon.

Beliggenhet

Leiligheten i Henrik Wergelands gate 77A har en ypperlig beliggenhet i idylliske Posebyen i Kristiansand sentrum. Fra leiligheten har du gangavstand til alt hva sentrum har å tilby!
Fra leiligheten finner du det aller meste i umiddelbar nærhet. Joker dagligvarebutikk (søndagsåpen) ligger like ved. Du finner også Coop Extra i Festningsgata, ellers bensinstasjon i kort avstand. For øvrig finner du den hyggelige handlegaten Skippergata en kort spasertur unna. Her finner du flere nisjebutikker av klær, sko, interiør og cafe/restauranter. Følger du denne er du snart i hovedgaten, Markens gate.
Busstopp finner du i Festningsgata som ligger en kort spasertur unna. Her tar bussen deg raskt f.eks. til UiA eller til Sørlandsparken.
Flytter du inn i Henrik Wergelands gate har du også kort avstand til Baneheia som er et yndet sted å dra på treningsøkter, på gåtur eller for å bade sommerstid. Du har også kort gangavstand til anlegget i Tresse, hvor du finner parkområde og strandpromenade hvor du også finner Bystranda. Aquarama med badeland og treningssenter er også innen kort gangavstand.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.07.1963. Ferdigattesten gjelder boligblokk - Henrik Wergelands gate 77. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig/forretning, tilhører reguleringsplan nr. 75 Kvartal 11 og 12, datert 04.06.1957. Planer under arbeid i nærområdet: Områderegulering gatebruksplan for Posebyen. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Ingen heftelser eller rettigheter funnet.

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 7 981,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 17 181,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Arealeffektiv 1-roms leilighet med følgende Innhold: Gang med god garderobeplass og utgang til taket. Romslig stue med vedovn og utgang stor innglasset balkong med fantastisk panorama utsikt over Lund, sentrum, sjøen og Tinnheia. Kjøkken med pen og stilig malt eldre innredning. Komfyr og kjøl/frys. Flott flislagt bad med veggehengt wc, baderomsinnredning og dusjnisje. 1 utvendig bod like ved inngangen til leiligheten. Noen av tilsvarende leiligheter har innredet sovealkove.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap og komfyr/stekeovn/koketopp.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Ingen heftelser eller rettigheter funnet.

Polisenummer

SP1762297

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Internett og tv via Telia.

Sammendrag selgers egenerklæring

32. Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja, Tak-terrasse/gesims i vest er fellesareal. Nyeste underlag ble lagt uten membran og bruken ble redusert til åpning av dør for utlufting/rømming. Evt endring av bruk må taes opp på en Generalforsamling.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Visning

tirsdag 28. mai
kl. 17:00-18:00
Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!
Produktnummer: 1BBEB2CB-F12C-4FC4-AD47-A5A05BF085A0