Kvadraturen

Henrik Wergelands gate 17A

Prisantydning
8 900 000 kr
Omkostninger
235 200 kr
Totalpris
9 135 200 kr
Formuesverdi
1 117 293 kr
Formuesverdi sekundær
4 245 714 kr
Felleskostnader
2 890 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2001
Internt bruksareal (BRA‑i)
131 ㎡
Bruksareal
138 ㎡
Tomteareal
221 ㎡
Etasje
6
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Stilig 3-roms toppleilighet med særpreg! To store uteplasser med sol fra morgen til kveld. Heis rett inn i leiligheten.

Om eiendommen

Oppvarming

Ved, varmepumpe, elektrisk.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Selger eier parkeringsplass i bakgård som er mulig å leie. Ellers parkering etter områdets gjeldene bestemmelser.

Beliggenhet

Leiligheten i Henrik Wergelands gate har en ypperlig beliggenhet i i i Kristiansand sentrum. Fra boligen har du gangavstand til alt!

Fra ytterdøren finner du det aller meste like ved. Forøvrig finner du den hyggelige handlegaten Skippergata en kort spasertur unna. Her finner du flere nisjebutikker av klær, sko og interiør. Følger du denne er du snart i hovedgaten, Markens gate.

Nærmeste busstopp finner du i samme gate, en kort spasertur unna. Her tar bussen deg raskt til UiA, til Sørlandsparken ellers finner du busstopp i Dronningens gate/ Vestre strandgate som tar deg i motsatt retning.

Flytter du inn i Henrik Wergelands gate har du også kort gangavstand til Baneheia som er et yndet sted å dra på treningsøkter, på gåtur eller for å bade sommerstid. Du har også kort gangavstand til anlegget i Tresse, hvor du finner parkområde og strandpromenade hvor du også finner Bystranda. Aquarama med badeland og treningssenter er også innen gangavstand.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger ferdigattest datert 15.07.1961, ferdigattesten gjelder ferdiggarasje, ferdigattest datert 01.03.2023 som gjelder utskiftning av heis og forlengelse til 6.etasje og ferdigattest datert 08.7.2021 som gjelder bruksendring/ombygging - ny leilighet.
At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Del av stue er innredet, delt med lettvegg til walk in closet i fom hovedsoverom, og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommene er byggemeldt som henholdsvis stue. De ombygde rommene er godkjent til varig opphold/beboelse.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til forretning/kontor/tjenesteyting , tilhører kommunedelplan for Kvadraturen og Vestre havn - del 1 - Kvadraturen 2011-2022 og reguleringsplan nr 1464 - Kvartal 8 - Vestre del, detaljregulering , datert 12.09.208. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/150/462/15:
16.12.1960 - Dokumentnr: 6312 - Best om garasje/parkering
Overført fra: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:462
Gjelder denne registerenheten med flere


06.10.1992 - Dokumentnr: 11038 - Erklæring/avtale
Bestemmelse vedr. blending av vindu.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samt. av Kr.sand bygn.råd.
Overført fra: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:462
Gjelder denne registerenheten med flere


22.06.2001 - Dokumentnr: 10853 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:1781
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:462
Gjelder denne registerenheten med flere


21.02.2002 - Dokumentnr: 3371 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere


21.02.2002 - Dokumentnr: 3371 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 15
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1247/10000
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 2, 3, 9, 10, 11, 12, 13, 14 OG 15


22.06.2001 - Dokumentnr: 10853 - Best om garasje/parkering
Rettighet hefter i: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:1781
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:462


Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 222 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 235 200,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Beløpet faktureres direkte til eier, og betales ikke via felleskostnadene.

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til visning av en flott, gjennomgående toppleilighet midt i byen. Leiligheten i Henrik Wergelands gate har en ypperlig beliggenhet i i i Kristiansand sentrum. Fra leiligheten har du gangavstand til alt. Store vindusflater i leiligheten sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp.

Leiligheten inneholder følgende: Gang, stue/kjøkken, to soverom, baderom, toalettrom, garderober og vaskerom. To store takterrasser tilhørende leiligheten på tilsammen 35 kvm. Her har man svært gode solforhold.

Selger eier parkeringsplass i bakgården som er mulig å leie. Heisadkomst direkte inn i leiligheten. Bod i kjeller.

Fra felles trappeoppgang eller med heisadkomst direkte inn i leiligheten kommer man inn i en romslig entre med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Her er det fliser på gulv.

I tilknytting til entre er det inngang til rommet med den åpne stue/ kjøkken løsningen. Et gjennomgående rom med store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp. I stue/ kjøkken er det god plass til sittegruppe og sofagruppe med tilhørende møblement. Her er det en-stavs eikeparkett og store vindusflater samt skyvedør ut til begge takterrassen. Peisen sørger for god varme og hygge på kaldere dager.

Kjøkkenet har integrerte hvitevarer og er praktisk plassert i rommet og godt med oppbevaringsplass i skuffer og skap. God plass til spisebord i overgangen mot stuen.

I leiligheten er det et flott flislagte baderom med vegghengt toalett, dusjhjørne, badekar og to servant. Det er downlights i himling og varme i gulv. Baderommet er plassert like ved hovedsoverom og ble pusset opp i 2022.
I leiligheten er det også et praktisk gjestetoalett som ble pusset opp i 2022, samt et praktisk vaskerom med gode oppbevaringsmuligheter.

I leiligheten er det to soverom, et på hver ende av leiligheten.

Hovedsoverommet er av god størrelse med inngang til walk-in garderobe samt plass til stor seng med tilhørende møblement.
Soverom II passer utmerket som gjesterom, kontor, barnerom mm. Også her plass til seng med tilhørende møblement og garderobe.
Mulighet for et tredje soverom i deler av stuen.

Store vindusflater gjør rommene lyse og trivelige. Det er utgang til takterrasse fra soverom II.

Det medfølger bod i kjeller (ca. 7 kvm.)

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Mangler data den 28.02.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig som var ny på toppen av eldre leilighetsbygg. Leiligheten er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Ytterdører og vinduer er fra 2001 og er i bra stand. Bad ble oppusset av fagfolk i 2022, arbeidet er pent utført. Det er etablert lokalfall til gulvsluket i dusjhjørnet. Hulltaking er ikke foretatt i vegg inn mot bad da eier har fremlagt dokumentasjon på utførte arbeider. Vaskerom er fra 2001 og har normal slitasje, vanlig vedlikehold mht. membran bør beregnes. Hulltaking ble utført i vegg mellom vaskerom og gang, ingen synlig eller målbar fuktighet ble registrert. Kjøkkeninnredningen har normal slitasje, keramisk platetopp er montert. Gulvhøyder ble kontrollert med laser i 3 rom, ingen nevneverdige avvik ble registrert. Sikringsskap med automatsikringer, el. anlegget trenger vanlig vedlikehold. Røropplegget ligger rør i rør, kontrollskap for røropplegget er montert i vaskerom. Innvendig stoppekran er montert i rørskapet. V. v.-bereder er fra 2022 og er på 194 liter. Ved og elektrisk til oppvarming. Peis er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav. PANASONIC varmepumpe er fra 2023. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Lovlighet: Boligbygg med flere boenheter - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Avvik: Omkledningsrom er bygd i del av stue.
 
Følgende avvik har fått TG2: 
Våtrom > 6. etasje > Bad > Ventilasjon
Våtrom > 6. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Våtrom > 6. etasje > Vaskerom > Ventilasjon
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Randonmåling

Radonmåling er ikke utført da leiligheten ligger minimum 3. etasjer over bakkenivå, radonmåling er ikke relevant.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/150/462/15:
16.12.1960 - Dokumentnr: 6312 - Best om garasje/parkering
Overført fra: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:462
Gjelder denne registerenheten med flere


06.10.1992 - Dokumentnr: 11038 - Erklæring/avtale
Bestemmelse vedr. blending av vindu.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samt. av Kr.sand bygn.råd.
Overført fra: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:462
Gjelder denne registerenheten med flere


22.06.2001 - Dokumentnr: 10853 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:1781
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:462
Gjelder denne registerenheten med flere


21.02.2002 - Dokumentnr: 3371 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere


21.02.2002 - Dokumentnr: 3371 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 15
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1247/10000
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 2, 3, 9, 10, 11, 12, 13, 14 OG 15


22.06.2001 - Dokumentnr: 10853 - Best om garasje/parkering
Rettighet hefter i: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:1781
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:4204 Gnr:150 Bnr:462


Polisenummer

85314743

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Under følger en kort oppsummering av selgers egenerklæringsskjema. For fullstendige opplysninger vises det til vedlagte egenerklæring.

2 Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja, Ny membran og fliser på vegg og gulv i bad og wc. Utført av Murmester Lindgren i 2023.

11 Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? Ja, Bygget har septiktank i bakgård. Offentlig vannforsyning.

12 Har det vært feil på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja, Det har vært hull på rør fra kjeller til septiktank i gården. Rør ble byttet for ca 10 år siden.

14 Er det eller har det vært nedgravd oljetank på eiendommen? Ja, Tanken ble tømt for ca et år siden. Dette er en felles tank for sameiet.

29 Foreligger det planer eller bestemmelser som kan medføre endringer av felleskostnader eller fellesgjeld? Ja, Generelle økte kostnader.

32 Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart? Ja, Heis i blokka er skiftet for et år tilbake. Heisen er nå forlenget med en etg. Slik at det nå er heis helt opp til leiligheten i 6.etg.
Godkjenning fra kommunen er mottatt skriftlig.

I fjor meldte vi inn en skade på det vi trodde kanskje var en lekkasje på flislagt vaskerom , mot yttervegg. Takstmann fra forsikringsselskap målte
fukt med en måler utenpå fliser. Fukten var utenpå flisene. Dette har skjedd en gang. Etter denne gangen har det ikke skjedd igjen. Vi tror dette hadde sammenheng med tørketrummel og varmtvannsbereder i rommet, samtidig med at det var veldig kulde. Vi antar dette var kondens.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.


Visning

mandag 27. mai
kl. 16:00-17:00
Produktnummer: E856A2E9-782D-46D2-96D3-BCE57143AA11