Stabbestad / Kragerø

Hellermyrveien 1

Prisantydning
2 600 000 kr
Omkostninger
80 870 kr
Totalpris
2 680 870 kr
Formuesverdi
274 500 kr
Formuesverdi sekundær
915 000 kr
Kommunale avgifter
13 830 kr / år
Byggeår
1959
P-rom
118 ㎡
Bruksareal
196 ㎡
Tomteareal
3 773 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik, stor og solrik eiendom med 3 boliger i naturskjønne omgivelser. Kort vei til sjø, båtliv og skjærgårdsidyll

Om eiendommen

Innhold

Planløsning
Hellermyrveien 1, hus 1
1. etasje: Entré, gang, bad/wc/vaskerom, bod, soverom, kjøkken og stue. 
2. etasje: Gang, 2 soverom og alkove.
Underetasje: Verksted, teknisk rom, 2 boder og garasje.

Hellermyrveien 1, hus 2
1. etasje: Stue og kjøkken.
Underetasje: Gang, bad/wc/vaskerom og 2 soverom.

Hellemyrveien 9, hus 3
1. etasje: Gang, bad/wc/vaskerom, soverom, kjøkken og stue.
2. etasje: Gang og 2 soverom.

Standard

Hus 1
Den største eneboligen på eiendommen er hus 1 med adresse Hellermyrveien 1. Boligen på ca. 196 kvm strekker seg over tre etasjer, og ble bygget på med gang, soverom og garasje i 2007. I 2020 ble hele boligen modernisert og pusset opp innvendig, og fremstår med stilrene farge- og materialvalg.

Kjøkken
Kjøkkenet har et klassisk design med langstrakte benkeflater og mye oppbevaringsplass. Innredningen har blåmalte, profilerte fronter, vitrinedører, takhøye skap og sort laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Over benken er det sorte fliser som står godt til resten av interiøret. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, benkebelysning og benkestikk, samt opplegg for oppvaskmaskin og nisje for komfyr.

Stue
Stuen ligger i åpen løsning  med kjøkkenet, og sammen danner de et romslig og pent allrom med god møbleringsfrihet. den vinklede planløsningen gir fine, definerte soner for møblering - her er det god plass til sofagruppe, lenestoler og tv-møblement, og i overgangen til kjøkkenet er det rom for å samle familien til hyggelige måltider rundt et spisebord.

Rommet har hvitmalt panel på veggene, downlights i himlingen og tidsmessig laminat på gulvet. Boligen varmes opp med vannbåren varme, og i allrommet suppleres dette med vedfyring i peis med innsats.

Bad/wc/vaskerom
Badet er nytt i 2022, og innbyr til velvære med delikate farge- og materialvalg. Rommet har store, grå fliser på veggene og matchende fliser på gulv. Baderomsinnredningen har finerte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon og et bredt speilskap med belysning. Videre er badet utstyrt med toalett, mekanisk avtrekk, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Det er tre gode soverom i eneboligen - ett i første etasje og to i andre etasje. I tilknytning til ett av soverommene i andre etasje er det en alkove, og samme soverom har åpen løsning til garderoberom. Soverommene er pent pusset opp i senere tid, og fra ett av rommene i andre etasje er det utgang til en vestvendt terrasse med naturskjønn utsikt. Boligen har innebod i første etasje, og det er ytterligere lagringsplass i kjellerboder og i verksted.

Dette huset har vannbårenvarme.

Hus 2
Rett ved hus 1 ligger det et anneks på ca. 77 kvm over to etasjer. I første etasje er det entré, kjøkken og stue, og i underetasjen er det bad/wc/vaskerom og to soverom. Annekset ble bygget i 1995, og har gjennomgått noe modernisering i 2022.

Stuen er holdt i en tradisjonell stil med villmarkspanel på brystning og i himling, samt hvitmalt panel på øvre del av veggflatene. Vinduer i tre himmelretninger sørger for rikelig med naturlig lys, og rommet har fin plass til sofagruppe, lenestoler og spisebord. Det er lakkert, originalt tregulv, og i et hjørne er det en oppmurt, åpen peis.

Kjøkkenet ligger i dels åpen løsning med stuen, og har eldre innredning med heltrefronter, laminatbenkeplate og benkebeslag i stål med dobbel oppvaskkum. Videre er kjøkkenet utstyrt med kullfilterventilator, benkebelysning og benkestikk, samt opplegg for oppvaskmaskin og nisje for frittstående komfyr.

Badet har blå våtromsplater på veggene og lysegrå fliser på gulv med gulvvarme. I tillegg til toalett har badet en vegghengt servant, veggskap, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.
Begge soverommene har originale tregulv og naturlig panel på vegger og himling, og gangen i underetasjen har vedovn i støpejern.

Hus 3
Lengst inn på tomten er det en hvitmalt, koselig enebolig fra 1959 med adresse Hellermyrveien 9. Boligen er på ca. 109 kvm, og de to etasjene inneholder bl.a. entré, bad/wc/vaskerom, 3 soverom, kjøkken og stue. Med unntak av soverommene i andre etasje er hele boligen overflateoppusset i 2021, og fremstår med stilrene farge- og materialvalg. 

Kjøkken
Kjøkkenet har et klassisk design med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter, takhøye skap og lysegrå laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med kullfilterventilator, benkebelysning og benkestikk, samt opplegg for oppvaskmaskin og plass for frittstående komfyr. Rommet har lysmalte vegger, downlights i himlingen og laminat på gulvet, og i overgangen til stuen er det peisovn i støpejern.

Stue
Stuen oppleves som luftig og pen, og de store, sydvendte vinduene byr på rikt, naturlig lysinnslipp og naturskjønt utsyn. Dagslyset gjenspeiles fint i de hvitmalte overflatene, og på kveldstid setter downlightsbelysningen den rette stemningen. Stuen ble pusset opp i 2021, og på samme tid ble det lagt nytt, tidsmessig laminatgulv.

Bad/wc/vaskerom
Badet var nytt i 2021, og fremstår med moderne farger og materialer. Rommet har store, lysegrå fliser på veggene og sandfargede fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har finerte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon og et bredt speilskap. Videre har badet toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Det er tre soverom i eneboligen - ett i første etasje og to i andre etasje. Soverommet i første etasje ble pusset opp i 2021, og har hvitmalte vegger, downlights i himlingen og lysegrått laminat på gulvet.

Rommene i andre etasje er av meget god størrelse, og byr på utmerket plass til dobbeltseng, tilhørende møblement og ønsket garderobeløsning. Boligen har for øvrig lagringsplass på loftet. Fra soverommet i første etasje er det utgang til en sydvendt terrasse fra 2021 med gode solforhold og nydelig utsyn mot hage og skog.

Arealer med beskrivelse

Enebolig:
Underetasje: BRA: 73 kvm, P-ROM: 0 kvm, S-ROM: 73 kvm.
1.Etasje: BRA 87 kvm, P-ROM: 82 KVM, S-ROM: 5 kvm.
2. Etasje: BRA: 36 kvm, P-ROM: 36kvm, S-ROM: 0 kvm.
BRA: 196 kvm, P-ROM: 118 kvm, S-ROM: 78 kvm.

P-ROM:
1.Etasje: Gang , Gang 2, Soverom , Bad , Kjøkken, Stue.
2.Etasje: Gang , Soverom , Soverom 2, Soverom 3.

Bygning 2:
Underetasje: BRA: 33 kvm, P-ROM: 33 kvm.
1.Etasje: 44 kvm, P-ROM: 44 kvm.

P-ROM:
Underetasje: Gang , Bad , Soverom , Soverom 2.
1.Etasje: Kjøkken , Stue.

Enebolig Hellermyrveien 9:
1.Etasje: BRA: 62 kvm, P-ROM: 62 kvm.
2.Etasje: 47 kvm, P-ROM: 47 kvm.
SUM: BRA: 109 kvm, P-ROM: 109 kvm. 

P-ROM:
1.etasje: Gang , Kjøkken , Stue , Soverom, Bad.
2.etasje: Gang , Soverom , Soverom 2.

Byggeår og byggemåte

1959 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Alle boenhetene har elektrisk gulvvarme på badene, samt vedfyringsmuligheter i stuene. Hus 1 har varmepumpe og vannbåren varme, og boligen har solcellepanel med batterier lokalisert i utebod. Det er naturlig ventilasjon i alle boenhetene, og hus 1 har mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Sikringsskapet i hus 3 har skrusikringer, og deler avleser med sikringsskap i hus 1 og 2 som er utstyrt med automatsikringer. Varmtvannsberederen til hus 1 står i underetasjen.

Den ene eneboligen har adressen Hellermyrveien 9, men dette bygget deler tomt og løsning for strøm, vann og avløp med Hellermyrveien 1. Boligen 3 har sikringsskap med skrusikringer.
Det er ikke montert avleser da denne henger sammen med måleren
lokalisert i sikringsskapet til Hellermyrveien 1.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Naturskjønn eiendom med 3 boliger.
- Usjenert, solrik beliggenhet i skogen.
- Frodig, lettstelt tomt på 3773,7 kvm.
- Hønsehus, brønnhus og lun grillbu.
- Gode parkeringsmuligheter på tomten.
Hus 1
- Store, solrike terrasser fra 2022.
- Innvendig oppusset i 2021-2022.
- Pen entré med varme i flislagt gulv.
- Klassisk kjøkken med ildsted.
- Luftig stue med nøblerinsfrihet.
- Lekkert bad/wc/vaskerom fra 2022.
- 3 soverom, alkove og garderoberom.
Hus 2
- Tradisjonelt innredet stue med peis.
- Kjøkken med opplegg for oppvaskmaskin.
- 2 soverom og en gang med vedovn.
Hus 3
- Nesten hele huset er oppusset i 2021.
- Entré med downlights og flislagt gulv.
- Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning.
- Pent bad/wc/vaskerom fra 2021.
- 3 soverom, ett med terrasseutgang.
- Sydvendt terrasse fra 2021.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Knut Ramberg AS den 29.04.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Fadel Hamzah Abbas Fadel for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av enebolig med adresse Hellermyrveien 1 i Kragerø kommune. Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Hellermyrveien 9 er en del av denne rapporten, da denne boligen som står på samme tomt og har samme eier som Hellermyrveien 1. Hellermyrvien 1 og Hellermyrveien 9 deler brønnvann, septiktank og det er fjernavleser lokalisert i sikringsskapet til Hellermyrveien 1 som gjelder alle bygg på tomten. Tilstanden på Hellermyrveien 1 framstår med normal standard og normal bruksslitasje. Tilstanden på Hellermyrveien 9 framstår med lav standard og normal bruksslitasje. Det er noen punkter som har fått TG:2 og/eller TG:3: Disse nevnes ikke enkeltvis her da rapporten gjelder flere enheter med høy alder. Mange av TG gradene skyldes høy alder, og datering av mange av elementene er ukjent med tanke på flere eiere og flere elementer som er skiftet ut eller fornyet etter behov gjennom årene. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig > Innvendige dører
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tomteforhold > Septiktank

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og naturskjønt område på Levangshalvøya i Kragerø kommune. Eiendommen ligger omkranset av skog og mark, og Levangsheia kan skilte med hele 40 000 mål turområde i fortryllende natur. Det er kort vei til Trollvann - et naturreservat med et yrende fugleliv, og det er ikke lange bilturen til Portør, et av Kragerøs mest populære utfartsmål.

Mellom Portør og krysset ved Levang finner du Stangnes. Friområdet er prisbelønnet og består av blankskurte svaberg, deilige badeplasser og vakker skjærgårdsidyll. Sommerstid er det servering ved fiskerhjemmet - et sjarmerende bygg fra 1870-årene. Området gir også mulighet for båtliv og øyhopping i skjærgården, og Levangshalvøya er like populær blant fastboende som feriegjestene.

Det er kort vei til Kragerø sentrum, som sommerstid har et yrende folkeliv. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker Westgaard på Levang, samt Kiwi og Spar i Kragerø. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

Det går buss til området, der nærmeste holdeplass er Hellemyrveien og ligger ca. 12 min gange fra eiendommen. Med bil fra eiendommen tar det ca. 48 min til Kragerø, 39 min til Sannidal, 53 min til Risør, 1 t og 52 min til Kristiansand, og 2 t og 55 min til Oslo.

Fra eiendommen er det ca. 11 km til Levangsheia oppvekstsenter med 1. til 10. trinn. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Kragerø Videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Areal: 3 773 kvm, Eierform: Eiet tomt

Uteområde
Eiendommen ligger usjenert og landlig til, og alt ligger til rette for å drive et lite småbruk med f.eks. sauer og høns. Tomten på hele 3773,7 kvm er opparbeidet med gressplen og gruslagte områder, samt hage med prydbeplantning, frukttrær, bærbusker og flaggstang. Det er tre boliger som deler på den store, naturskjønne tomten, og i tillegg er det oppført hønsehus, brønnhus og grillbu.

Grillbua ligger mellom hus 1 og 3, og er en lun og skjermet uteplass som byr på brukstid selv i litt ruskevær. Det er god plass til utemøblement, og for ekstra hygge fyres det opp i en oppmurt utepeis. Hus 3 har en sydvendt terrasse fra 2021 ved ett av soverommene, og ved hus 1 er det etablert store, vestvendte terrasser i 2022. Taket på hus 1 ble tekket om i 2009, og vinduene i underetasjen ble skiftet ut i 2021.

Parkering

Hus 1 har integrert enkelgarasje, og for øvrig er det gode parkeringsmuligheter på den store tomten som deles mellom de tre boenhetene. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).


Det er ikke foreligger ikke ferdigattest på gang, soverom og garasje fra nyere tid.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i uregulert område, tilhører Kommuneplanens arealdel for Kragerø 2018-2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har brønnvann. Septiktank, med avrenning til kom. Priva vei etter avkjørsel fra offentlig vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1947/1300-1/31  Bestemmelse om gjerde  
06.10.1947
Det er en gammel bestemmelse som ikke har noe relevans for dagens bruk.

2002/785-1/31  Jordskifte  
26.03.2002

2004/3044-1/31   ** Diverse påtegning  
13.10.2004
Avtale vedr. omlegging og opprusning av Levangsdalsvegen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1950/1735-1/31  Bestemmelse om vannrett  
05.12.1950
"Det er en rettighet tinglyst i 1950 som varer i 99 år som gir rett til oppdemning av vann og ha på basseng på bnr. 11 samt til å bruke det vann han trenger til hus og fjøs og til å legge vannledning over bnr.11."

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-)) 80 870,- (Omkostninger totalt) 2 680 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 830 pr. år

Eiendomsskatt

Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 13 830,- pr. år.
Komuunale avgifter inkluderer følgende:
- Eiendomsskatt
- Renovasjon
- Septik
- Feieavgift

Strøm: januar: kr. 6 466,- , Februar kr.4 632,- , mars kr.4 070 kr,  Mai kr.1 900,-.
Internett: kr. 750,- (Stor pakke nestgentel)
Forsikring: kr. 5 000,- pr. år. (Frende)

Formuesverdi

Primær: Kr. 274 500,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 915 000,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Hellermyrveien 1, Gnr. 6 Bnr. 60 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0067

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0067. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner,
tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Provisjon (forutsatt salgssum: 2 600 000,-) (Kr.84 500) Utlegg selger Tilstandsrapport fra Takstmann (Kr.28 300) Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.152 175)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3059636